Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marlona
    26. Studeni 2019. 08:39

Jutro cure 🙂
    Mi još uvijek dobro spavamo do 4, s jednim hranjenjem najčešće i onda kreće kao nacicavanje do 6,7. I sad zadnjih par dana me to počelo baš umarati, dosad je bilo ok, normalno sam funkcionirala, ali zadnjih par dana se baš umorna budim 😩 pa samo da pitam, cure čije bebe hoće dudu, koje dude koristite da su ih prihvatili? Pa da probamo, jer ona ne spava s cicom u ustima, samo ju stavi u usta, i onda odmah izbaci i stavi prst. Pa sam mislila s dudom probati, jer to namještanje stalno na cicu jednu pa drugu me umara. Ne znam, nisam pametna 🤷😶

krino
    26. Studeni 2019. 08:52

Jutro svima. Kako smo? Mi smo zaspali u 22, jedva. Od 5 usisavano nos. Non stop. Nikad kraja. Samo kapam fiziolosku, prodje 10min, usisam sve, kako prodje par minuta, opet sve puno. I falje malo kasljica. Nije nis strasno. Place i rida dok mu to usisavam. Probala sam sebi, nista to ne boli. Samo im je valjda nelagodno... I tako... Koliko vi cistite taj nos? Pijem kabu, cak je i topla. A mozda operem i kosu

TonkicaPrrr
    26. Studeni 2019. 09:02

Jutro cure. Mi spavamo super do 2,3, jedemo I onda nakon toga kreće bitka po dudi i nosu. Ali uspijemo nekako do 7 izgurati do idućeg jela. 
    Sto se tice dude, mi koristimo mam i super su nam. Ali ona ima dudu od početka, pa nemamo problem s prihvaćanjem ni novih. 
    A sto se tice usisavanja, mi smo usisavali non stop, često, dok nam doktorica nije rekla da ne smijemo često zbog kapilara. Koliko god je bezbolno. Pa smo počeli samo ujutro i navečer, na stranu i jednu nosnici stisnemo i izvučemo iz druge. Jači je pritisak. A i kao gube prirordni nagon za čišćenjem nosa kad često usisavamo.. ne znam. 🤷‍♂️ ali tako nam pedica rekla. I otkad smo smanjili usisavanje, brže je prošlo.. dok nije procurio sam od sebe, džabe bilo sve više manje.. 

krino
    26. Studeni 2019. 09:06

TonkicaPrrr

Jutro cure. Mi spavamo super do 2,3, jedemo I onda nakon toga kreće bitka po dudi i nosu. Ali uspijemo nekako do 7 izgurati do idućeg jela.
    Sto se tice dude, mi koristimo mam i super su nam. Ali ona ima dudu od početka, pa nemamo problem s prihvaćanjem ni novih.
    A sto se tice usisavanja, mi smo usisavali non stop, često, dok nam doktorica nije rekla da ne smijemo često zbog kapilara. Koliko god je bezbolno. Pa smo počeli samo ujutro i navečer, na stranu i jednu nosnici stisnemo i izvučemo iz druge. Jači je pritisak. A i kao gube prirordni nagon za čišćenjem nosa kad često usisavamo.. ne znam. 🤷‍♂️ ali tako nam pedica rekla. I otkad smo smanjili usisavanje, brže je prošlo.. dok nije procurio sam od sebe, džabe bilo sve više manje..

E pa to je supet korisno. Probat cu i ja tako. Ja pteko fana cak i ne usisam jer je relativno ok. Ali pred spavanje i ujutro je koma. Onda usisavam po 45min. Ne usisavam svih 45min nego usisam pa nakampam opet fizioloske pa pustim i tako u tom intervalu jedno 3-4x usisam. Ne zelim da mu se to slijeva pa da kaslje ko kljuse. Nisam pametna sto da radim. Imam ja i rucnu pumpicu pa cu probat s njom preko dana kad nije onak kriticno. Ja sam i sterimar uspricavala u jednu nosnicu pa kroz drugu izadje, a onda mi je netko rekao da taj tlak potisne to u grlo pa veve to gutaju, a to nije dobro. Uglavnom, nikako nije dobro 🤦🏻‍♀️

TonkicaPrrr
    26. Studeni 2019. 09:48

krino

TonkicaPrrr

E pa to je supet korisno. Probat cu i ja tako. Ja pteko fana cak i ne usisam jer je relativno ok. Ali pred spavanje i ujutro je koma. Onda usisavam po 45min. Ne usisavam svih 45min nego usisam pa nakampam opet fizioloske pa pustim i tako u tom intervalu jedno 3-4x usisam. Ne zelim da mu se to slijeva pa da kaslje ko kljuse. Nisam pametna sto da radim. Imam ja i rucnu pumpicu pa cu probat s njom preko dana kad nije onak kriticno. Ja sam i sterimar uspricavala u jednu nosnicu pa kroz drugu izadje, a onda mi je netko rekao da taj tlak potisne to u grlo pa veve to gutaju, a to nije dobro. Uglavnom, nikako nije dobro 🤦🏻‍♀️

Dada, svakako prije naspricas fizioloske pa onda izvučes. Mislim da će ti tako hrpa izaći.. bar je nama išlo najbolje, ali tad je najviše i vristala. 🙄😀

Andreandrea
    26. Studeni 2019. 10:20

Jutrooo mamice, evo malac spava pa da se javimo. Mi smo svi kolektivno zalegli 2 dana. Poharalo nas nesto,ali malca najmanje. Jos mu samo malo nosic strka,ali to rijesimo usisavanjem. Izbjegavam takoder precesto to raditi,pustim ga da malo skripi pa kihne par puta i vecinu izbaci sam😂😂😂 najvise mu skripi u grlu,valjda se tamo stogod skupilo pa moram cekati da zakaslje da se oslobodi. Bez obzira na sve,godi mu svjez zrak pa cemo van kada se probudi i najede.  Jucer se probudio,jeo i tek sto smo 100 m napravili,zaspao u kolicima. Ubije ih svjez zrak🤣Mislim da gs  nije jutros imao.strpljenja za psica i obavljanje nuzde pa eto kraljica sjedi pred vratima i ceka da idemo 😂😂
    Jucer je bebac bas bio cudan popodne. Sve je bilo ok do popodnevnog spavanja. Odspavao 40 min i plac iz sna. Ne moram reci koliko sam se prepala. Nije vise htio spavati pa smo se igrali s njim. Odspavao je oko 6 jos pola sata i opet plac. Ja sam otisla do trgovine nabrzinu i dolazim i cujem mali se dere. Kaze sg da nema pojma sto mu je,do prije minutu se smijao. Uglavnom,nije to ono silovito plakanje,nego place lagano sa suzama kao da se tuzi. Kao da ga boli pa onako tuzno place da i tebi dode da places kada ga vidis😁😁pjevala sam mu,nunala ga i potrajalo je 20-ak min pa je zaspao kao top. I onda u 1 ujutro opet plac iz sna😭 nunala ga minutu i zaspao. Mozda ga toliko izlude ti zubi. Ne znam, kao da ga nesto jako zaboli pa place. Eto,opet sam pretjerala sa pisanjem😂

pelinka
    26. Studeni 2019. 10:59

Jutro cure. Bas mi je zao zbog tih zacepljenih nosica i svega ostalog sto ide uz to. Zelim vam da svi sto prije ozdravite! Kod nas su svi bili vec prehladjeni, jedino bebaca i mene omasilo, hvala Bogu.
    Nama je noc prosla relativno dobro, a dan ne znam kakav ce bit. Cendranje jos uvijek prisutno, ali kao da se smanjuje.. upravo je cornio 45min na meni, probudio se i evo klopa. Mislim da bismo mogli u setnju..
    A duda.. dok smo jos bili u bolnici, kad sam isla na pedijatriju na podoj, vidjela sam dudu pored njega, al nikad u ustima haha. Ja sam mu probala dati kad smo dosli doma, ali 0 bodova. Prihvatio tek unazad mjesec, eventualno mjesec i pol. Imala sam MAM iz onog DMovog paketica, pa je dudao nju, to je ona bas mala mala. Onda sam uzela babylove i prihvatio bez problema. Pa dobili NUK, duda on i nju netko je pametno savjetovao da kupis za pocetak najjeftinije. Da ne bacas novce bezveze ako dijete nece dudati.

TonkicaPrrr
    26. Studeni 2019. 11:04

Andreandrea

Jutrooo mamice, evo malac spava pa da se javimo. Mi smo svi kolektivno zalegli 2 dana. Poharalo nas nesto,ali malca najmanje. Jos mu samo malo nosic strka,ali to rijesimo usisavanjem. Izbjegavam takoder precesto to raditi,pustim ga da malo skripi pa kihne par puta i vecinu izbaci sam😂😂😂 najvise mu skripi u grlu,valjda se tamo stogod skupilo pa moram cekati da zakaslje da se oslobodi. Bez obzira na sve,godi mu svjez zrak pa cemo van kada se probudi i najede. Jucer se probudio,jeo i tek sto smo 100 m napravili,zaspao u kolicima. Ubije ih svjez zrak🤣Mislim da gs nije jutros imao.strpljenja za psica i obavljanje nuzde pa eto kraljica sjedi pred vratima i ceka da idemo 😂😂
    Jucer je bebac bas bio cudan popodne. Sve je bilo ok do popodnevnog spavanja. Odspavao 40 min i plac iz sna. Ne moram reci koliko sam se prepala. Nije vise htio spavati pa smo se igrali s njim. Odspavao je oko 6 jos pola sata i opet plac. Ja sam otisla do trgovine nabrzinu i dolazim i cujem mali se dere. Kaze sg da nema pojma sto mu je,do prije minutu se smijao. Uglavnom,nije to ono silovito plakanje,nego place lagano sa suzama kao da se tuzi. Kao da ga boli pa onako tuzno place da i tebi dode da places kada ga vidis😁😁pjevala sam mu,nunala ga i potrajalo je 20-ak min pa je zaspao kao top. I onda u 1 ujutro opet plac iz sna😭 nunala ga minutu i zaspao. Mozda ga toliko izlude ti zubi. Ne znam, kao da ga nesto jako zaboli pa place. Eto,opet sam pretjerala sa pisanjem😂

Tako i meni mala često iz sna zna plakati. Baš ono silovito da se zabrines. Tako već neko vrijeme.. Mislim da se ni ne probudi, da je to san, ne znam. 😊🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

CiniMINIS
    26. Studeni 2019. 12:27

Pozdrav mamasite. Mi zadnjih dana tolko dobro spavamo da mi je uopce bed pisat 🙈 malu i po danu pakiram cim pokaze prve znakove umora. Zadnjih dana se silovito bori protiv sna, place, cendra i nakon par min ju obori i potegne sve do sljedeceg hranjenja. Vec sam se zabrinula da previse spava pa sam googlala i ispada da bebe njenog uzrasta spavaju 16 sati, a budni su 4 kroz dan. Kad se sve zbroji mislim da je i vise od 4 sata budna pa mi je sad malo lakse.
    Plakanje iz sna mi je poznato. Moja to nekad po danu radi, al spava i dalje pa ju ne diram (ili pomazim, kako kad) i prode.
    Dudu imamo nuk. Nije ju prihvatila odma. Imala je nagon za povracanjem pa sam joj stavila na usne tak da ju sama potegne u usta i onda je bilo ok.

MiniCooper26
    26. Studeni 2019. 12:49

marlona

Jutro cure 🙂
    Mi još uvijek dobro spavamo do 4, s jednim hranjenjem najčešće i onda kreće kao nacicavanje do 6,7. I sad zadnjih par dana me to počelo baš umarati, dosad je bilo ok, normalno sam funkcionirala, ali zadnjih par dana se baš umorna budim 😩 pa samo da pitam, cure čije bebe hoće dudu, koje dude koristite da su ih prihvatili? Pa da probamo, jer ona ne spava s cicom u ustima, samo ju stavi u usta, i onda odmah izbaci i stavi prst. Pa sam mislila s dudom probati, jer to namještanje stalno na cicu jednu pa drugu me umara. Ne znam, nisam pametna 🤷😶

Ja probala sve zivo na kraju prihvatio bibs dudu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.