Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    21. Studeni 2019. 20:03

mmamma

Ja sam na yt pogledala par videa kako se igrati i vjezbati s bebom, kako joj pravilno pomoci da se okrene, kako joj nuditi igrackice ugl prati se sredisnja linija tijela i bitno je da hvata objema rukicama i tako, ima dosta korisnih savjeta koje nisam znala…
    Do nedavno sam ju stavljala na trbuh ja jer sama nije mogla, ali vecinom nije dugo izdrzala jer joj je bilo tesko… Sad se sama okrene i moze dugo biti tako, gleda okolo, ali jos ne hvata igracke u tom polozaju… Kad joj dosadi pocne cendrati i onda promijenimo polozaj… Vjezbamo tako par puta dnevno, nekad duze nekad krace… Ne forsiram ju… Ali mi jos nemamo ni puna 4mj… 🙂

Gledala sam i ja te, mislila sam možda radite više fizičke, tipa razgibavanje ili tako nešto. 

21. Studeni 2019. 20:27

https://youtu.be/QRAI8_Hm7qI

https://youtu.be/8NmYQyyfODA

Evo 🙂

21. Studeni 2019. 20:30

I radimo jos uvijek vjezbice za kukove, do kontrolnog uzv.. ali ona bas uziva u tome 😊

• Nikki
    21. Studeni 2019. 21:07

Krino, mi se okrećemo leđa trbuh i obrnuto ali nije lud za tim. Više s leđa na trbuh, obrnuto tek od nedavno i samo ako ga motiviram. Hoće ležati na trbuhu sa glavom gore ali nema šanse pola sata, možda bi fizički i mogao ali čemu ? a i dosadi mu brzo pa njurga!  Njemu je puno zanimljivije pokušavati sjesti, ja ga stavim na 45° na kutnu ili u njegovu stolicu a on krene sjedati 🤷‍♀️ pa kad se posjedne zadovoljan, doduše često je to uz pomoć, ali više se ne ruši na bok kad jednom sjedne.
    Mislim da nema smisla opterećivati se s time da već treba ovo ili ono a još manje koliko dugo, čemu mučiti dijete, ako vidiš da može mislim da je to dovoljno. 
    Ja sam grozna, ne radim nikakve vježbe, nemajka 🙈

21. Studeni 2019. 21:11

Ni moja ne bude na trbuhu pola sata, brzo joj dosadi. Nijedno dijete nije po šablonu i baš po knjizi, netko radi nešto ranije, drugo kasnije.
    Mislim da bi već primjetila da nešto nije ok, ako ne ti, sigurno bi pedijatar.

krino
    21. Studeni 2019. 21:18

Pa ja nisam nikad ni pomislila.da nesto nije u redu, ali onda kad sam cula pola sata svaki put kad se okrene?! Wtf? Moj bude 5min super, 10 ako izvodimo. Nekad moze dulje, ali to je jos koja minuta. Sva sam se vec zabrinula. Super kad pobacaju bubu u uho. Moj se moze okrenuti, ja to znam, ali to prakticira svake prijestupne. I moze ulovit stopalo, ali ni to mu se ne da. Vise prica, radi mjehurice i igra se rukama i prsticima. I bas eeeekstra puno prica. Al onak, usred noci se probudi, stavi rukice i prstice pred sebe i udri u pricu. Potraje i po sat ipo. Onda zaspi. Zivi pis. Ali ne okrece se jos. Ja ga nadjem okrenutog, ali nikad to ne vidim. Eventualno cujem, ali ni to nije pravilo. Ja sam prava nemajka. Isforsam si dijete umjesto da pitam. Mislim, pa znaju valjda medicinari kako to treba ic. A imam u obitelji medicinare pa nitko nista nije primijetio da kaska... 🤦🏻‍♀️Glupaca

• Nikki
    21. Studeni 2019. 21:22

krino

Pa ja nisam nikad ni pomislila.da nesto nije u redu, ali onda kad sam cula pola sata svaki put kad se okrene?! Wtf? Moj bude 5min super, 10 ako izvodimo. Nekad moze dulje, ali to je jos koja minuta. Sva sam se vec zabrinula. Super kad pobacaju bubu u uho. Moj se moze okrenuti, ja to znam, ali to prakticira svake prijestupne. I moze ulovit stopalo, ali ni to mu se ne da. Vise prica, radi mjehurice i igra se rukama i prsticima. I bas eeeekstra puno prica. Al onak, usred noci se probudi, stavi rukice i prstice pred sebe i udri u pricu. Potraje i po sat ipo. Onda zaspi. Zivi pis. Ali ne okrece se jos. Ja ga nadjem okrenutog, ali nikad to ne vidim. Eventualno cujem, ali ni to nije pravilo. Ja sam prava nemajka. Isforsam si dijete umjesto da pitam. Mislim, pa znaju valjda medicinari kako to treba ic. A imam u obitelji medicinare pa nitko nista nije primijetio da kaska… 🤦🏻‍♀️Glupaca

Krino ne brini, beba super napreduje, radi sve što treba, a rekla bih i više od toga 😂 

21. Studeni 2019. 21:31

Ne brini, Krino. Čovjek ima svoje interese 😁 kao i kad malo odrastu, nekima su zanimljive puzzle i didaktičke igračke, a nekima auti i lopte. Ja prohodala sa 9 mj, muž sa godinu i 3 mj. I od tad nije stao 🤣🤣hoću reći, oboje smo ok (bar donekle🙈)

• marlona
    21. Studeni 2019. 21:37

CiniMINIS

Pozdrav cure. Ja bila previse napeta da vam pisem u jutro, sad se vratili od pedice pa da vas obavijestim da je mrvica dobila 470g u dva tjedna, sad smo na 4930 🤗. Ocito pojacani rezim i mamine kapi djeluju. Cim je cula doktoricu krenula se derat ko da ju koljemo 🙈🙈 ocito jos nije zaboravila cijepljenje prije dva tj.
    Dude kuham tak jednom tjedno, ostalo vrijeme perem pod vrucom vodom. I da, isto zna biti "znojna", al to je s druge strane pa nek bude 😅.
    Ja se ni sa prvim ne informiram nesto posebno. Ne zelim raditi bauk iz majcinstva i nece hodat u rikverc jer nisam procitala 100 knjiga. Vodim se nekako zdravim razumom i instinktima i nadam se da je to dovoljno.
    Ja cak i zeljezo koje bi morala piti svaki dan pijem dok se sjetim 🙈 isto tak imam neke vitamine iz dma i isto ih pijem kad se sjetim, al zato svaki dan pijem mlijeko za kalcij 💪.
    Ivonne i Mini, bravo za velike bebice 😊 samo dalje tako i nadam se da nece biti nikakve reakcije.
    Prvi put cujem za skok od 19 tjedana 🤔 

Baš mi je drago što fino napredujete 🥰 sad se možeš malo opustit kad znaš da dobro radiš 😊
    I bravo za ostale velike bebice 😊
    Ma ja se za sve volim informirati i ja tako svašta čitam pa si filtriram. Recimo i u ovoj knjizi koju čitam isto ima svega, pa ono uzmem što mi paše 🙂 a skokova, da ima svako malo, to su kao mentalni skokovi, ne mliječni 😆 iako i kod njih može češće tražit cicu, ali više za utjehu valjda... Ma ja kužim da su svi ti nazivi i teorije tu da roditelji ne polude skroz 🤪 pa se onda tješe sa skokovima, regresijama i ostalim fazama 😅 ipak , ja i dalje čitam, meni tp zanimljivo 🙂
    Evo,i u toj knjizi kaže kako dijete usvaja vještine prema svojim preferencijama, tako da neki više pričaju, neki više promatraju i opažaju, neki su više motorički aktivni i tako.. pa eto Krino, ne bi ja rekla da tvoj kaska, samo se više usmjerio na verbalne vještine (da pobije stereotipe 😛)

MiniCooper26
    21. Studeni 2019. 22:02

mmamma

https://youtu.be/QRAI8_Hm7qI

https://youtu.be/8NmYQyyfODA

Evo 🙂

Hvala 🤩

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.