Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    21. Studeni 2019. 16:43

krino

Cure ciji bebaci su oko 5mj, kako napredujete s potrbusnim polozajem? Imam frendicu koja mi posalje sto vjezbi da ga isforsam i pripremim za puzanje. Ja nisam bas takav frik. Znam da moze biti na trbuhu duze od 5min s glavom uspravnom i podbocen na laktove. Hoce i igracku iz tog polozaja uzet i privuc ju pa s obje ruke onako staviti pod ili pred sebe. Sad sam vise u stresu jer se ne okrece i bude dosta lijena guzica pa ga stalno moram motivirat jer kad mu se ne da bit na trbuhu onda legne, rida i ruke stavi uz tijelo. Digne i nogice i rukice, a oslanja se samo na trup. Okrenuo se je par puta vise slucajno nego namjerno. Dize se na jedan bok stalno. Koliko cesto i na koliko dugo vi vase bebe stavljate na trbuh i sto vam sve rade bebe tako? Ja ne znam jesmo li mi nazadni ili sto, ali od "mora ti se vec okretat trbuh/ledja i obrnuto" vec imam fraze…

Okreće se leđa/ trbuh, obrnuto ne, samo jednom i to je raspalila glavom i u plač pa valjda ima traumu i ne pokušava više. Rekla sam pedici da se ne okreće trbuh/leđa ona ništa na to bitno da se s leđa zna sama okrenuti za sad. 
    Kad je na trbuhu može izdurati i desetak minuta. Skuplja si igracke s poda i privlači sebi. Kupila sam i onaj mali madrac s vodom pa se i s tim zabavlja kad je na trbuhu i znam joj još uključiti onu knjigu sveznalicu kad je na trbuhu.
    Malac je bio napredniji od nje. Mislim da se on već u ovoj dobi pokušao posjest. 
    Vježbanjem mozak pamti pokrete i onda puno brže krenu sami obavljati neke stvari. Sa starijim sam više vježbala i vidim eto razliku. Ne mora biti da je do toga a opet...

krino
    21. Studeni 2019. 16:56

Ivonne

krino

Cure ciji bebaci su oko 5mj, kako napredujete s potrbusnim polozajem? Imam frendicu koja mi posalje sto vjezbi da ga isforsam i pripremim za puzanje. Ja nisam bas takav frik. Znam da moze biti na trbuhu duze od 5min s glavom uspravnom i podbocen na laktove. Hoce i igracku iz tog polozaja uzet i privuc ju pa s obje ruke onako staviti pod ili pred sebe. Sad sam vise u stresu jer se ne okrece i bude dosta lijena guzica pa ga stalno moram motivirat jer kad mu se ne da bit na trbuhu onda legne, rida i ruke stavi uz tijelo. Digne i nogice i rukice, a oslanja se samo na trup. Okrenuo se je par puta vise slucajno nego namjerno. Dize se na jedan bok stalno. Koliko cesto i na koliko dugo vi vase bebe stavljate na trbuh i sto vam sve rade bebe tako? Ja ne znam jesmo li mi nazadni ili sto, ali od "mora ti se vec okretat trbuh/ledja i obrnuto" vec imam fraze…

Okreće se leđa/ trbuh, obrnuto ne, samo jednom i to je raspalila glavom i u plač pa valjda ima traumu i ne pokušava više. Rekla sam pedici da se ne okreće trbuh/leđa ona ništa na to bitno da se s leđa zna sama okrenuti za sad.
    Kad je na trbuhu može izdurati i desetak minuta. Skuplja si igracke s poda i privlači sebi. Kupila sam i onaj mali madrac s vodom pa se i s tim zabavlja kad je na trbuhu i znam joj još uključiti onu knjigu sveznalicu kad je na trbuhu.
    Malac je bio napredniji od nje. Mislim da se on već u ovoj dobi pokušao posjest.
    Vježbanjem mozak pamti pokrete i onda puno brže krenu sami obavljati neke stvari. Sa starijim sam više vježbala i vidim eto razliku. Ne mora biti da je do toga a opet…

Pa ja dam sva u stresu jer mi frendica govori da bar pola sata mora izdurat na trbuhu. Ja njega jadnog forsam pa nije cudo da mu se onda ne da pa glavu upri u pod i ruke sa strane i udri u plac. Moze i moj po 10ak min, nekad i vise, ovisi kako je raspolozen. Ja ptetpostavljam da ce uskoro i okret kad se na bok dize tj. tako lezi u baby gymu... Majko mila... Da, decki jesu lijeni, ali ubijem ga u pojam siroce. Al bar je zaspao jer je crko od umora. Ja sam fakat uzas 🤦🏻‍♀️
    Inace ne slusam bas ljude, ali ona i muz su medicinari pa si mislim da mi zena da dobrohotan savjet. A ja mislila da nije dobro. 

• Ivonne
    21. Studeni 2019. 17:05

I mojoj kad dopizdi zabije glavu i tuli.
    Samo ti nastavi s njim vježbat bez zlostavljanja 😂😂😂

21. Studeni 2019. 17:26

Po kojim vježbama radite s njima?

• Ivonne
    21. Studeni 2019. 17:52

Po bogu pedijatrije 😂

21. Studeni 2019. 17:52

Ja sam na yt pogledala par videa kako se igrati i vjezbati s bebom, kako joj pravilno pomoci da se okrene, kako joj nuditi igrackice ugl prati se sredisnja linija tijela i bitno je da hvata objema rukicama i tako, ima dosta korisnih savjeta koje nisam znala... 
    Do nedavno sam ju stavljala na trbuh ja jer sama nije mogla, ali vecinom nije dugo izdrzala jer joj je bilo tesko... Sad se sama okrene i moze dugo biti tako, gleda okolo, ali jos ne hvata igracke u tom polozaju... Kad joj dosadi pocne cendrati i onda promijenimo polozaj... Vjezbamo tako par puta dnevno, nekad duze nekad krace... Ne forsiram ju... Ali mi jos nemamo ni puna 4mj... 🙂

krino
    21. Studeni 2019. 17:56

Ivonne

Po bogu pedijatrije 😂

Bas tako. Ima i slike za ovu kasicu od mozga. Ja kad vidim, znam. 😁

• Nikki
    21. Studeni 2019. 18:17

ayla

Nikki

Hej mame! Mi sinoć zaspali ok, ali buđenje do 1 svakih pola sata uz vrisak (Neno jesu to zubi ili što??), nakon toga uz dva buđenja do 7.30. Od 9vani, obišli trgovine, u sparu je akcija na igračke 30% pa kupili im par stvari za Božić, otišli po pelene u dm i ugodno se iznenadili, osim 2+1 akcije, naišli na 50% pampers gaćice jer izlaze iz asortimana (zelene su a piše premium care) i još uzela 3pakiranja pa na kraju ispao paket 30tak kuna 🥳, uzela bi ja i više ali bilo samo veličine 3. Pa obratite pozornost ako ćete ići i ako planirate gaćice…
    Da, sa drugim djetetom imam daleko manje vremena, imam osjećaj da ni s jednim kako treba, pere me grižnja savjesti, nadam se da će se stvari popraviti kad beba još malo poraste 🤞
    O skokovima ne želim ni razmišljati, ponekad mi se čini da nikako doskočiti 🤦‍♀️🙈

Koje si uzimala onda pelene pampers pc normalne ili gacice jer vidim da si vise uzimala pa nemrem skuziti, trudnicki mozak

2+1 pampers pc pelene jedne vel 3 + dvoje vel 4
    I extra gaćice te koje su dodatno snižene 2+1 vel 3
    Gratis su na kraju bile jedne pelene i jedne gaćice

MiniCooper26
    21. Studeni 2019. 18:30

mmamma

Ja sam na yt pogledala par videa kako se igrati i vjezbati s bebom, kako joj pravilno pomoci da se okrene, kako joj nuditi igrackice ugl prati se sredisnja linija tijela i bitno je da hvata objema rukicama i tako, ima dosta korisnih savjeta koje nisam znala…
    Do nedavno sam ju stavljala na trbuh ja jer sama nije mogla, ali vecinom nije dugo izdrzala jer joj je bilo tesko… Sad se sama okrene i moze dugo biti tako, gleda okolo, ali jos ne hvata igracke u tom polozaju… Kad joj dosadi pocne cendrati i onda promijenimo polozaj… Vjezbamo tako par puta dnevno, nekad duze nekad krace… Ne forsiram ju… Ali mi jos nemamo ni puna 4mj… 🙂

Imas neki link? Hvala 🤗

21. Studeni 2019. 19:24

Nikki

ayla

Nikki

Hej mame! Mi sinoć zaspali ok, ali buđenje do 1 svakih pola sata uz vrisak (Neno jesu to zubi ili što??), nakon toga uz dva buđenja do 7.30. Od 9vani, obišli trgovine, u sparu je akcija na igračke 30% pa kupili im par stvari za Božić, otišli po pelene u dm i ugodno se iznenadili, osim 2+1 akcije, naišli na 50% pampers gaćice jer izlaze iz asortimana (zelene su a piše premium care) i još uzela 3pakiranja pa na kraju ispao paket 30tak kuna 🥳, uzela bi ja i više ali bilo samo veličine 3. Pa obratite pozornost ako ćete ići i ako planirate gaćice…
    Da, sa drugim djetetom imam daleko manje vremena, imam osjećaj da ni s jednim kako treba, pere me grižnja savjesti, nadam se da će se stvari popraviti kad beba još malo poraste 🤞
    O skokovima ne želim ni razmišljati, ponekad mi se čini da nikako doskočiti 🤦‍♀️🙈

Koje si uzimala onda pelene pampers pc normalne ili gacice jer vidim da si vise uzimala pa nemrem skuziti, trudnicki mozak

2+1 pampers pc pelene jedne vel 3 + dvoje vel 4
    I extra gaćice te koje su dodatno snižene 2+1 vel 3
    Gratis su na kraju bile jedne pelene i jedne gaćice

Koliko dode vel 3 a koliko 4 i koliko ima u paketu 3 a koliko 4 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.