Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    krino
    13. Studeni 2019. 16:46

mmamma

Meni se svi cude kako ja dugo dojim, a mala nema ni 4mj… I moja i muzeva generacija je odrasla na adaptiranom i jako rano su se uvodile kasice… Ja se njima cudim, oni meni… Ako je sve okej od pocetka krenulo, normalno da dojim, nego sta? 🙄
    Svima je prvo pitanje "jel dojis", zbilja se osjecam ko kravica… 🐮
    Moja curica je dobra, zbilja nemam rijeci… Pojede, budna je nekih sat vremena, tad se poigramo i pomazimo i onda pocne trljati okice i biti nervozna i stavim ju spavati (dobije dudu i pokrijem ju dekicom), spava sat vremena i onda opet u krug… Po noci se budi jednom ili dva puta… Zna se desiti koji losiji dan ili noc, ali rijetko… Bas je dobra beba, odmah pozelim jos jedno… 🥰
    Ona jos ne pokazuje interes za nasu hranu, iako joj znamo iz zezancije nuditi, ali ne kuzi jos… Tek je pocela gledati kako mi jedemo, pozorno prati… Bas ce nam biti veselo kad krenemo s tom dohranom, cak se i veselim 😋

Implodiram kad citam o bebama spavalicama. Vadis ti nama mast, haa? 😂😂 Blago ti. Samo to cu rec. Moj izmedju 10 i 11 pol sata i oko 14 isto. Al sadnikako dalje pa kisnem da on odspava tih 45min do sata... Ali kupila sam veliku kanticu pringlesa zelenih samo za mene. Kad vec veceram zeleno svaki dan 😂

MiniCooper26
    13. Studeni 2019. 16:57

krino

mmamma

Meni se svi cude kako ja dugo dojim, a mala nema ni 4mj… I moja i muzeva generacija je odrasla na adaptiranom i jako rano su se uvodile kasice… Ja se njima cudim, oni meni… Ako je sve okej od pocetka krenulo, normalno da dojim, nego sta? 🙄
    Moja curica je dobra, zbilja nemam rijeci… Pojede, budna je nekih sat vremena, tad se poigramo i pomazimo i onda pocne trljati okice i biti nervozna i stavim ju spavati (dobije dudu i pokrijem ju dekicom), spava sat vremena i onda opet u krug… Po noci se budi jednom ili dva puta… Zna se desiti koji losiji dan ili noc, ali rijetko… Bas je dobra beba, odmah pozelim jos jedno… 🥰
    Ona jos ne pokazuje interes za nasu hranu, iako joj znamo iz zezancije nuditi, ali ne kuzi jos… Tek je pocela gledati kako mi jedemo, pozorno prati… Bas ce nam biti veselo kad krenemo s tom dohranom, cak se i veselim 😋

Implodiram kad citam o bebama spavalicama. Vadis ti nama mast, haa? 😂😂 Blago ti. Samo to cu rec. Moj izmedju 10 i 11 pol sata i oko 14 isto. Al sadnikako dalje pa kisnem da on odspava tih 45min do sata… Ali kupila sam veliku kanticu pringlesa zelenih samo za mene. Kad vec veceram zeleno svaki dan 😂

I moj pokazuje interes.. Bulji dok jedemo sa zanimanjem.. Muz ga je u dva navrata drzao dok ne jeo i  on je nogicama uzbuđeno mrdao i otvarao usta. Tako da... Dobila san za krstenje onu beabu kuhalo za hranu. Kazu da je super stvar... Ljudi su radoznala rasa uvik bila.. Ali ono random neka baka jucer na kasi stoji iza nas i mali nesto poceo kenkat a ona bice gladan.. Ja kazem nije samo mu je dosadilo malo u kolicima.. A ona ce opet a bice gladan... Jel na prsima... (ja se pravim da ne cujem) ona opet ponavlja... A meni ce muz njoj bako moja sta vas to briga 🤪 moj heroj 🤗

• Nikki
    13. Studeni 2019. 17:26

MiniCooper26

krino

mmamma

Implodiram kad citam o bebama spavalicama. Vadis ti nama mast, haa? 😂😂 Blago ti. Samo to cu rec. Moj izmedju 10 i 11 pol sata i oko 14 isto. Al sadnikako dalje pa kisnem da on odspava tih 45min do sata… Ali kupila sam veliku kanticu pringlesa zelenih samo za mene. Kad vec veceram zeleno svaki dan 😂

I moj pokazuje interes.. Bulji dok jedemo sa zanimanjem.. Muz ga je u dva navrata drzao dok ne jeo i on je nogicama uzbuđeno mrdao i otvarao usta. Tako da… Dobila san za krstenje onu beabu kuhalo za hranu. Kazu da je super stvar… Ljudi su radoznala rasa uvik bila.. Ali ono random neka baka jucer na kasi stoji iza nas i mali nesto poceo kenkat a ona bice gladan.. Ja kazem nije samo mu je dosadilo malo u kolicima.. A ona ce opet a bice gladan… Jel na prsima… (ja se pravim da ne cujem) ona opet ponavlja… A meni ce muz njoj bako moja sta vas to briga 🤪 moj heroj 🤗

Ha ha zakon! Pravi gs! Meni znaju bakice u prolazu reći da se bebe ne nose u nosiljkama nego voze u kolicima 🤦‍♀️
    Ako te tješi moj spava kroz dan par puta , od toga jednom do pola sata, ostalo po 10tak minuta i to nikad da bi sam zaspao u krevetu ili tako nešto već ili na rukama ili na cici. Ako smo vani onda može pola sata do sat u nosiljci i to je to!

• Ivonne
    13. Studeni 2019. 17:50

Čekam palačinke. GS radi 😂😂
    Ja sam pojela veliku milku i dva tanjura graha i sad mi sline cure na te palačinke. 
    Strah me stat na vagu 

nena1986
    13. Studeni 2019. 18:15

Meni nitko ništa ne radi pa pečem sama... 😋 bagelsi su na redu, samo kruhasto jedemo. 🙈 ekstra zdravo 🙄

• Nikki
    13. Studeni 2019. 18:19

Ja se od vaših spominjanja pita, torti, quicheva i sl. nabrijala na pitu od jabuka, počela sam još ujutro, evo valjda ću sad uspjeti razvaljati tijesto i ubaciti u pećnicu 🤞 ne znaš tko se više raduje ja ili gs (jadan od kad je bebe ništa slatkog praktički nisam napravila 🙈), i tako..
    O vaganju ne želim ni razmišljati do iza nove godine...

nena1986
    13. Studeni 2019. 18:57

Nikki pobogu kakva nova godina, tad ce biti ajme majko.... barem do iza uskrsa 😝😝😝

CiniMINIS
    13. Studeni 2019. 19:08

MiniCooper, moja je prva dva mjeseca nakon prvog jutarnjeg hranjenja ( koje je biko izmedu 7 i 10, nikad u isto vrijeme) trazila igranje i druzenje i onda je zaspala. Zadnjih mjesec dana odspava nakon jutarnjeg hranjenja jos do 11 i nakon toga kako kad. Ako vidim da je jako budna i da se zeli igrat onda se igramo, ako vidim da krene ruljit oko ili cupat uho onda ju zamotam i opet zanunam. Po novom rezimu jedemo cim se probudi, bilo to nakon 2 sata ili nakon 3 sata. Nemamo neki ritam po danu, prilagodavamo se njoj, al navecer oko 8,9 sati zaspi i od tad nema vise igranja do 11 sljedece jutro, a po danu zna biti budna nakon jela jos 15min do sat i pol, nema pravila. Jucer je spavala isto tak samo po pola sata, danas pa kao da spava cijeli dan. Al smo u jutro bili u gradu, isli joj raditi osobnu i nije odspavala svoju rundu do 11, pa moguce da nadoknaduje to i ovo od jucer. Nemoj brinuti previse, vidis i sama da je svaka od nasih bebica ovdje razlicita, ima razliciti ritam i narav i sve je to ok.
    Krino, trljanje oka i navlacenje uha su kod moje cure klasicni znakovi da je umorna. Cim ruka krene u tom smjeru ja ju pakiram na spavanac.
    Meni je pitanje o dojenju ravno pitanju o planovima za djecu (kad te ljudi ustvari indirektno pitaju jel se sexas 🙈🙈)
    Moja taman jede prije nas i uglavnom bas zaspi dok dode vrijeme da ja jedem pa nisam jos vidla nikakvu reakciju na hranu 😅.
    Mini i Nikki, ne mogu vjerovat u sto ljudi (bakice) sve guraju nos i sto sve komentiraju. Ja jos nisam imala cast, za sad su samo bila pitanja kolko je stara.
    Mi smo ovaj tjedan na bakinoj prehrani 😋 danas punjena paprika, sutra grah. Bit ce jako mlijeko 💪💪😂. Ja trenutno jos manje razmisljam o svojoj kilazi, bitno da mala nabere dovoljno do kontrole sljedeci tjedan 🙈. Htjela sam s njom stat na vagu i vidit jel dobila sto, al GS ne da kako se ne bi bedirala.

13. Studeni 2019. 19:14

Andrea, odlično, svekrva pedijatrica. Da je barem moja, možda bi mi bila draža 😆 ovako, glavni "savjeti" koje sam dobila od nje su nemoj da ju uhvati mrak (dok nije bila krštena) i de ti njoj veži crveni konac oko ruke, za svaki slučaj. O dohrani sa 3 mj i vodi i čaju bolje da ne pričam.
    Mini, ništa ti ne brini. Evo moj bebi koja inače super spava i danju i noću, ovih dana je koma po tom pitanju. Nervozna ju, mislim da ju muče zubi. Ali proći će i to. Kao i mi, imaju i one loše dane 😉
    Super za mužev odgovor. Ljudi su jako znatiželjni, tj bezobrazni.

• Nikki
    13. Studeni 2019. 20:05

nena1986

Nikki pobogu kakva nova godina, tad ce biti ajme majko…. barem do iza uskrsa 😝😝😝

Pa da se ne bediram, da slučajno ne pojedem manje kolača i slatkog za blagdane 🤣🤣
    A od nove do uskrsa zaboravim što je bilo pa mogu ispočetka 😋

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.