Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    krino
    14. Studeni 2019. 08:20

Ja sam se malo obeshrabrila s brokulom kad je netko napisao da se mala cijeli dan muci da prdne jer je mama jela juhu od brokule... ? Ivonne, jesi ti to pisala? Ajde ti nama, onako iz iskustva, preporuci koju kasicu. I koliko cesto i kako si ti krenula s time? 😂 Ipak si nam ti ovdje kao neka mamasan 😊

14. Studeni 2019. 08:44

Jutro.. cim ja nju pohvalim ona poludi, budila se 500x po noci.. 
    Lidl vam slj tj ima neke baby bozicne stvarcice, pa pogledajte... Na akciji su i pelene... Ivonne, ti si rekla da si zadovoljna s njihovim pelenama? Imam jos zaliha za mj dana violete, ali mozda bi uzela ove lidlove 7-18kg pa da probamo sljedece jer ce po kilazi biti vec preko 7kg tad... Ne znam ni sama... Pocele su mi smrdit te violetine ili mala previse prdi 😂😂😂

14. Studeni 2019. 08:47

Eee da, ovo malo sto sam spavala sam uspjela sanjat da mi je svekrva pocela kupovat kasice za malu... Popizdila sam... Jedna je bila ljubicasta, a drugoj je kao prosao rok ali jos je dobra - veli ona... 🤪🤣

nena1986
    14. Studeni 2019. 08:49

Sin mi je od samog početka teško prihvaćao hranu, samo voće je ișlo bez problema i par vrsta povrca, meso ništa. Tek puno kasnije. Doduse i dandanas je izbirljivac. Isto tako smo imali problem sa hranjenjem općenito i dosta dugo ga se hranilo. Koristenje pribora tek oko druge godine. Svekrva ga je hranila maltene do skole, siz sam dobila. A sad kad sam joj rekla da ce sama jesti 😂😂😂🙈
    Zato sada planiramo to izbjeci. Hranjenje uopce, a nadamo se i boljem prihvacanju hrane. Iako znam da ona moze biti totalna suprotnost njemu. Kad sam krenula istrazivati, procitala knjigu, nasli smo se u puno situacija i skuzila sam da je to to. Tako da drzte fige!
    Hvala Ivonne, drzim te za rijec ako ne nadem nigdje... ❤😂

nena1986
    14. Studeni 2019. 08:53

krino

nena1986

shell

nena1986

Daaa, povrće svakako 👌brokula ili tako nesto, avokado je isto prva liga za početak…. ako sam dobro skuzila samo cemo se mi upustiti u blw (baby led weaning) bit ce zabavno, vec vidim 😂😝

Od samog starta mislite?

Da, spremni smo, psihički. Fizički ne 😂, muž još ima zadatak kupiti plastificirani stoljnjak za pod, a ja negdje nabaviti nepropusnu košuljicu, Ikea ima ali mi se ne da samo za to u Zg… čekat ćemo da se ona posjedne i onda pomalo 🙈. Bit će za koji tjedan, šta je meni ovo trebalo…. 😝😝😝

Ja cu to isto pokusat kad bude mogao dobro drzati sve u rukama i kad bude sjedio. Svidja mi se ta metoda. P.s. kupi u kemoboji onaj najlon za zastitu od krecenja. A imas u pepcu ponekad te plasticne kosuljice/slinceke. Znala sam dosta puta vidit.
    I ja cu mu kupiti onu casu da pije vodu iz nje. Da se lagano navikava. Inace, kad treba pit vodu, ubi boze. Ne voli ni pod razno. Sad milu dam u malu flasicu pa mu je napeto da ju sam drzi. Ima vode svuda okolo, ali ako popije 3 kapi na dan, opet dobro 😂

Koju čašu? Ezpz mini cup ili koja druga? Dala sam svojoj neki dan za foru iz čokančića za rakiju hahaha

krino
    14. Studeni 2019. 09:09

nena1986

krino

nena1986

shell

nena1986

Daaa, povrće svakako 👌brokula ili tako nesto, avokado je isto prva liga za početak…. ako sam dobro skuzila samo cemo se mi upustiti u blw (baby led weaning) bit ce zabavno, vec vidim 😂😝

Od samog starta mislite?

Da, spremni smo, psihički. Fizički ne 😂, muž još ima zadatak kupiti plastificirani stoljnjak za pod, a ja negdje nabaviti nepropusnu košuljicu, Ikea ima ali mi se ne da samo za to u Zg… čekat ćemo da se ona posjedne i onda pomalo 🙈. Bit će za koji tjedan, šta je meni ovo trebalo…. 😝😝😝

Ja cu to isto pokusat kad bude mogao dobro drzati sve u rukama i kad bude sjedio. Svidja mi se ta metoda. P.s. kupi u kemoboji onaj najlon za zastitu od krecenja. A imas u pepcu ponekad te plasticne kosuljice/slinceke. Znala sam dosta puta vidit.
    I ja cu mu kupiti onu casu da pije vodu iz nje. Da se lagano navikava. Inace, kad treba pit vodu, ubi boze. Ne voli ni pod razno. Sad milu dam u malu flasicu pa mu je napeto da ju sam drzi. Ima vode svuda okolo, ali ako popije 3 kapi na dan, opet dobro 😂

Koju čašu? Ezpz mini cup ili koja druga? Dala sam svojoj neki dan za foru iz čokančića za rakiju hahaha

Ne znam. Moram se malo online educirati 😂 ali sad vec dobro hvata i dugo drzi pa bih probala. Imas ti neku preporuku?

kzeli
    14. Studeni 2019. 09:57

Kad im treba dat da piju iz kljunasice tj navikavat ih na to?  Ja sam plabirala sa 6 mj tek,  nekako si mislim dok bude bas znao sjedit. Sljedeci tjedan planiram krenut sa tikvicom,  tj uzet cu od hippa par kasica pa cemo vidjet premda jesam smrzla kojesta al ajd opet da vidim kak to izgleda.  Najbolje je krenut s povrcem prvo jel? 

krino
    14. Studeni 2019. 10:08

kzeli

Kad im treba dat da piju iz kljunasice tj navikavat ih na to? Ja sam plabirala sa 6 mj tek, nekako si mislim dok bude bas znao sjedit. Sljedeci tjedan planiram krenut sa tikvicom, tj uzet cu od hippa par kasica pa cemo vidjet premda jesam smrzla kojesta al ajd opet da vidim kak to izgleda. Najbolje je krenut s povrcem prvo jel?

Pa ja bih svome kupila tu casu pa nek ju samo drzi. Drzi sad i malu bocu s vodom sam. Ima vode posvuda, ali zeli sve primit. Potrajat ce to jos neko vrijeme dok on to bude mogao, ali to ce mu bar biti nesto novo i zanimljivo 😂 Moja prija ti kupuje te hipp bio kasice i sve smaze sama. Onda bebi gnjeci bananu vilicom i sl. Kaze da su odlicne 😂😂
    Ja jos nisam probala. 
    Danas je ujutro jeo kasicu od hokkaido tikve i bas je morao i on drzati zlicu, usput je i kihnuo i sve je usrano. Kad je pojeo, onda je jos stavio ruku u usta pa ju izvadio da me po kosi i licu malo pomazi... Definitivno najlon za krecenje kupujem 

• Ivonne
    14. Studeni 2019. 10:21

Lidlove pelene su se meni pokazale najbolje u omjeru cijene i kvalitete. 
    Za dohranu kao sad može sve od početka ali ja ću se i dalje voditi starom tablicom prema preporukama szo-a jer pogledajte nas jel nama nešto što napuhuje teško sjedne, pa zašto da sam to odmah bebi. Imaju stvari koje su odmah na početku lako probavljive. Ja ću krenuti s povrćem - nakon što uvedem par povrća cu uvesti koju žitaricu pa voće. 
    Brokula je po staroj tablici isla od 8 mjeseci jer napuhuje.
    Znači sad na početku - bundeva, tikvica, Batat, cikla, koraba,  komorač, luk, voće- kruška, jabuka, avokado, žitarice - palenta, proso, amaranth, quinoa. Možete uvesti maslinovo ulje pa će lakše kakati.
    Nakon što uvedete ovo voće možete i bananu, marelice sljivu višnje.
    Malac mi je obožavam kombinaciju banane i avokada. Pecene jabuka i cimet, Pecena bundeva i maslinovo ulje, proso tikvica i luk.

krino
    14. Studeni 2019. 10:31

Ivonne

Lidlove pelene su se meni pokazale najbolje u omjeru cijene i kvalitete.
    Za dohranu kao sad može sve od početka ali ja ću se i dalje voditi starom tablicom prema preporukama szo-a jer pogledajte nas jel nama nešto što napuhuje teško sjedne, pa zašto da sam to odmah bebi. Imaju stvari koje su odmah na početku lako probavljive. Ja ću krenuti s povrćem - nakon što uvedem par povrća cu uvesti koju žitaricu pa voće.
    Brokula je po staroj tablici isla od 8 mjeseci jer napuhuje.
    Znači sad na početku - bundeva, tikvica, Batat, cikla, koraba, komorač, luk, voće- kruška, jabuka, avokado, žitarice - palenta, proso, amaranth, quinoa. Možete uvesti maslinovo ulje pa će lakše kakati.
    Nakon što uvedete ovo voće možete i bananu, marelice sljivu višnje.
    Malac mi je obožavam kombinaciju banane i avokada. Pecene jabuka i cimet, Pecena bundeva i maslinovo ulje, proso tikvica i luk.

Print screen sam napravila 😊 Hvala!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.