Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    29. Listopad 2019. 15:10

Neno, čitala sam dosta o tome ovih dana jer sam primjetila da mi manje jede, tj da su podoji dosta kraći. Jednostavno ne želi. Prvi mj je dobila oko 1500, drugi oko 1200, sad čini mi se oko 800 grama. I onda sam pročitala da neke bebe puno dobivaju na početku, i onda se to malo smanji. I da je to ok. Ja svoju pratim, vesela je, "priča", ima dovoljno mokrih pelena, nije nezadovoljna. Sigurna sam da i ti svoju pratiš i da bi primjetila da nešto nije ok. Je li pedijatrica starija žena? Meni je moja svekrva neki dan rekla da bi joj trebala početi davati kruti hranu. To je taj stari kov. A pedijatrica mi uvijek kaže, da je upola toliko dobila da bi bilo dobro.
    Ne želim se miješati u odluke doktora, ali ja mislim da ju ne bi poslušala. Posebno ne bi krenula s voćem i tim rižinim s*anjima. Ali ti svako napravi kako ti misliš da je najbolje. Ne sumnjam da ju ti ipak najbolje poznaješ.

• Ivonne
    29. Listopad 2019. 15:11

nena1986

Evo nas s kontrole i cijepljenja. Izbedirala me pedijatrica samo tako. Mislila sam da nam ide dobro, dojenje i to… ispada da je u dva mjeseca dobila samo 1 kilu, po njoj, premalo ali nije alarmantno. Kontrola tezine za mjesec dana a u tih mjesec dana nek joj uvedem voce ujutro, rizine pahuljice navecer, prije podoja?! Meni kuha, ja njoj kazem, sta ne ide dohrana poslije podoja. Kaze ona ne, nema logike jer kao nece nista pojesti ako se najede mlijeka, a sta bi trebala, smanjit podoje da bi dala bananu? 😥 ubila me u pojam. Em mi je to puno prerano, em način, baš sam ljuta. I ne znam da li da guram svoje u turam joj cicu u usta za svaki kme i prije toga ili da stvarno krenem sa dohranom 🙈😥. Najradije bi je poslala u onu stvar. Baš sam ljuta

Ide prvo dohrana pa sisa. Tak sam s malim. S tim da čim sam uvela kasicu za taj obrok više nisam davala sisu - odbio dva puta pa treći nisam ni nudila.
    Pola kile po mjesecu je skroz ok i na tvom mjestu ne bi još uvodila dohranu, pričekaj to kontrolno vaganje  a ako te pita lazi da si dala.
    Nećeš njih pobjediti.

• Ivonne
    29. Listopad 2019. 15:16

Evo i googlala sam da se potvrdim - ovo je normalan prirast do 6 mjeseci života bebe, onda se smanjuje na 300 do 500 g po mjesecu. Ne uvodi dohranu još jer ti super ide. Ako se želiš još dodatno uvjeriti pitaj Rode 
    Nemoj mi se bedirati jer ću doći do Rijeke i opaliti pedijatricu

29. Listopad 2019. 15:27

Potpisujem Ivonne. Nemam nekog osobnog iskustva ali stvarno sam se potrudila prikupiti ga od raznih izvora i rekla bi da je to ok. Ne daj da te poljulja. Neki drugi pedijatar bi ti rekao da je to dobar prirast, i oni svaki drugačije misli. Ti si super mama 🙂

nena1986
    29. Listopad 2019. 15:50

Ja vas toliko volim 🙈💖  Isplakala sam se i sad sam ok. Shell, da rizine pahuljice ....  Ivonne, imas pravo, lagat cu joj da jede i amen. Eno je, spava na sisi 🙈😂

CiniMINIS
    29. Listopad 2019. 16:40

Ja isto mislim da je pola kile mjesecno super. Bas mi je pricala moja seka prije dva tjedna da su njene cure dobivale po 300g mjesecno. Kaze pedijatrica se zgrazavala, al je vidla da su cure zdrave i da su dobro i to je bilo najbitnije. Evo starija sad sedmi razred, najbolja u razredu, imunitet odlican, a mala ju u svemu prati. Mislim da je glupost natuc kilazu tek tolko da se natuce..

krino
    29. Listopad 2019. 17:39

Drage mame... Gdje da krenem? Nespavabje...samo se pogorsava. Znaci sinoc je zaspao u 20h. Do 1 ujutro smo se budili jedno 4-5x. U 2 je jeo pa odspavao 2h i 20nin u komadu. Od onda nis. Stavila ga i u krevet kod nas. Vec drugo jutro. Ma nista. Mama mi je dosla u 9h jer joj je GS rekao da cu umrijet ako ne odspavam malo. Zaspala sam u 9 do podne i 15. Malo nadosla. Malig pizdeka po ovoj kisurini 3 sata fedrala po jarunu. Spavao je ko top. Nije mrdnuo. Dosla doma sva mokra i promocenih nogu, i dalje je spavao. Vidjet cemo kako ce nocas.

krino
    29. Listopad 2019. 17:42

Glavobolja... Migrena me sinoc sastavila da mi sve pilule svijeta ne bi pomogle. Mislila sam da ce mi oko iscurit od bolova. Osla lec u 21 i jedva zaspala. Do 22 kad se kenjica oglasila.
    Dohrana... I mi smo dobili savjet da krenemo s dohranom. Uglavnom nisam nista skuzila u onom nabrajanju pa sam si odlucila pricekat do 5.mj. Kila mu ne fali, ima ih 7. Di cu jos dohranu pocet... Neno, ne bediraj se. Ja svom pedi lazem non stop. Dajem kapljice, dajem vitamin d i k i svasta nesto. A ne dam nista. I dobar je. Nista mu ne fali. A sta ti pedi zna? Onako je kako ti kazes da je 😘

krino
    29. Listopad 2019. 17:45

Kile... Linija kao iz srednje skole. Nemam doma vagi, ali imam bar 6-7kg manje nego prije trudnoce jet mi je sva roba prevelika. Nista se nije izdeformiralo samo su mi sise ispuhane. Ne mekane. Ispuhane. Hlace mi vise, kupila neke manje da ih ne izgubim. Kaze moja mama da sam kao iz biafre. Podocnjaci do preksutra i tako... 

krino
    29. Listopad 2019. 17:50

Falila sam sva moguca slova, ali znam da se kuzimo 😊 Dan isto koma. Kao onaj film sa sviscem. Beskrajan dan. Kupila sam si stapni mikser u lidlu. Eto, to je moj angazman o kasicama. A nekad cu pokusat proguglat kakav recept za kasice. I definitivno pocinjem s povrcem jer njega sad ima vise. Tikvice, buce, krumpir, brokula... Batat je slatki pa i njega i tako. Nema sekiracije. Dani ko godine. Ja sam krizu imala prosli tjedan. SG je 3-4 dana za redom bio uzasan, ja neispavana, mali kenjast, ne soava, jos je temp dobio od cijepljenja... Sad sam samo zbombana od nespavanja i tu i tamo migrene. Mame mogu sve. 😘😘😘😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.