Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mino19
    23. Listopad 2019. 09:52

Sto se oblacenja tice, ima bodi bez rukava pa na njega jedan s dugima ili neku majicu, dolje hlacice. Ako je malo hladnije vani uvijek ponesem neki gornji dio za navuc, dekica je stalno u kolicima pa njom pokrijem noge, a i stavim onu navlaku od kolica pa i to grije. Nekad mi ima dugi bodi i dugu majicu, a dolje stramplice i hlace, sve ovisi. Doma eventualno malo laganije od toga obucena, ali su nama uvijek otvoreni prozori i izgasili smo grijanje (jedino u njenoj sobi skroz lagano radi) pa nam je temperatura priblizno jednaka. Po noci joj obucem laganu pidzamicu i vrecu za spavanje, ako je hladnije ispod ide deblja pidzama i prek zime cu sigurno i dekicu morat, a ako je toplije samo pidzamica i deka. I nikad, ali ama bas nikad nisam sigurna da sam je prikladno obukla, uvijek mislim da joj je ili prehladno ili prevruce. 
    Ja nju hranim na zahtjev i pustam joj da sama odreduje ritam, ni ne znam kako bi ga sama odredila. Ali ona nekako u priblizno isto vrijeme u danu jede i spava pa ni ne brinem oko toga.
    Da, taman kad mislis da si nesto naucio, shvatis suprotno😅

• Mino19
    23. Listopad 2019. 10:01

Kod nas je u stanu oko 22° po noci i jos ne koristimo ovlazivac, ali mislim ga stavit sad kad se vratimo nazad jer mi ona bude puna suhih smrkljica, pretpostavljam od suhog zraka

• marlona
    23. Listopad 2019. 10:08

Jutro, cure! 🙂
    Mino, blago tebi i ja bi 😁 ali ne žalim se, idem i ja dolje za tjedan dana 🙆
    Moja se cura okreće već nekih 10ak dana. Čak je prije skužila da može zabacit glavu dok je na trbuhu i odmah doći na leđa, onda je samo jedan dan se počela okretati leđa-trbuh i nazad, i to na obe strane, a mama i tata ponosni skroz 😍 Ali ne kuži još stopala, u knjizi od Jovančevića ima onih vježbica po mjesecima pa za 4.mj piše da im rukicama primimo stopala i onda prinosimo ustima, pa napravim to tu i tamo...  Ne znam koliko je to jelo forsiranje, pa ne radim prečesto, jer koliko sam skužila, motoriku se ne forsira.. 
    Ja znam zaledit mlijeko, ali nije mi još smrdilo dok bi podgrijavala 🤔 rode kažu da mlijeko jako smrdi ako je pokvareno, ali to valjda skužiš i prije nego ga podgriješ.
    Evo s rodine stranice, vjerojatno ti je puno lipaze: 
    Specifična je situacija da neke žene primjećuju okus mlijeka koje kao da je pokvareno. To se događa kad je mlijeko puno lipaze (enzima koji razgrađuje mast u mlijeku), te ovisno o njegovoj količini, čudan žareći okus može se primjetiti i ako je kratko bilo pohranjeno u hladnjaku, a ponekad tek ako je bilo zamrznuto.
    Kako se to može spriječiti? Prvo treba zamrznuti nekoliko vrećica ili posudica, te ih nakon tjedan dana odmrznuti i provjeriti jesu li u redu. Ako okus nije dobar, majka ubuduće treba postupati na način da izdojeno mlijeko odmah nakon izdajanja zagrije gotovo do vrenja (da se pojave mjehurići na rubovima) i zatim ga naglo ohladi zamrzavanjem. Zagrijavanjem se sprječava aktiviranje lipaze.
    Većina djece odbija jesti mlijeko čudnog okusa, iako se ne zna točno je li štetno za bebu.
    Moguće je i da odmrznuto mlijeko poprimi sapunasti miris. Ova promjena mirisa nastaje uslijed zamrzavanja i nije opasna za dijete.

• marlona
    23. Listopad 2019. 10:16

Tako da ako bebi to mlijeko ne smeta, nije bed valjda 🙂
    Ja oblačim samo bodi dugih rukava i hlačice dolje, jer je kod nas u stanu toplo, zatvoreni smo jedinosa svih strana, otvoreni jedino prema zapadu pa nas grije sunce, pogotovo ovih dana. Jedino joj nekad obučem majcu ili trenerku preko dok je na podu pa da joj nije zima. Dok je bilo hladnije onda je imala kratki bodi i preko majcu. Aktivna je dosta, stalno lamaće nešto pa ne vjerujem da joj je zima. Jedino su joj ruke hladne često, ali zato jer su stalno u ustima pa su mokre većinu dana 😄

• Ivonne
    23. Listopad 2019. 11:01

Ja sam sa starijim par puta zaledila i kad bi odledila smrdilo mi ali on je pojeo. Nije smrdilo po pokvarenom nego eto smrdilo🤣🤣
    Za zimu skafander pa tako u kolica. Za auto ono mucavo odijelo. Jakna je nepraktična to se sve izvlači, meni bačene pare.
    Interliber - za odrasle imate super knjige u nakladi garde, sve od juula je ok. Za malce ove do godinu dvije nn imaju super male slikovnice. Za veće ima svega, sve je super. Imamo ježevu kućicu zna ju napamet. Kupila sam mu sve disneyeve priče pa to stalno čitamo a kasnije ćemo gledati j crtice kad bude mogao to pratiti

• Ivonne
    23. Listopad 2019. 12:26

U nakladi harfe 

23. Listopad 2019. 12:50

Mame koje doje, jel i vase bebe imaju drazu sisu? 😆 Moja nekad ne zeli prihvatiti jednu, dam joj drugu i onda sisa 😏

• Ivonne
    23. Listopad 2019. 12:59

Za sad ne, stariji je imao i to lijevu. Onda bi desnu forsirala kad je uspavan da odrzavam laktaciju. Ali brzo je to prestalo pa je bilo daj što daš😂  

• marlona
    23. Listopad 2019. 13:05

I nama je lijeva, lakše se namjesti na nju, ima valjda bolji hvat jer u lijevoj imam i više mlijeka, ali kad je gladna sve može 😄

CiniMINIS
    23. Listopad 2019. 13:34

Moja vise voli desnu. Na lijevoj se cesce zali kad je pri kraju s jelom, pa sporije ide. Al evo, upravo mi se dogodilo da se na desnoj zalila pa ju prebacila na lijevu i dobro je bilo 😂. Al ovak joj je svejedno. Primjecujem i ja da u desnoj vise ima nego u lijevoj pa forsiram lijevu da se stvori vise, al ne ide mi bas 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.