CiniMINIS moja to isto zna napraviti, kad mislim da joj je premalo mlijeka, stavim ju dva puta na istu sisu i za cas se napune... A kad se prepune onda rucno malo izdojim da popusti pritisak... Brzo se to unormali... Desava se i nama, tako da nisi jedina... Nije ni njima svaki dan isti, nekad su bolje volje, nekad losije, pa tako i nekad jedu vise ili manje...
Moja zna plakati kad joj ponudim sisu, i to je Ivonne objasnila, izmedju sise i sna oni ce odabrati san, tako da ju uspavam i onda nahranim jer nema smisla da vristi, ionako necemo nista napraviti jer je previse zivcana da bi sisala...
Assia probaj kupiti ili druge pelene ili vecu velicinu... Koje koristis i koja je kilaza na njima?
Jutro mame! Čitam vas od kad sam rodila i često mi dođete kao support group kad vidim da se manje više sve borimo s istim problemima i da nisam izdvojeni slučaji baš vam hvala na tome
Ne znam je li mi promaklo ako ste o ovome pisale, a zanimaju me vaša iskustva.
Mijenjate li bebačima pelene tokom noći?
Moj je star 5 mjeseci i cica svaka dva sata (i po danu i po noći bez iznimke). U početku sam mu mijenjala pelenu svaka tri sata po noći, no primjetila sam da ga to baš razbudi tako da ga sad pustim od kupanja oko 8-9 pa do jutra i puno bolje spava, tj. samo pojede i zaspi.
Problem je što se svako jutro probudi mokar, pelena bude prepunjena (samo piški) i više ne upija tako da ga to probudi. Nekad ranije, nekad kasnije. Evo danas u 5a znam da bi još spavao…
Postoje li neke noćne pelene za bebe? Ima 8 kg sad.
Pampers pelene gacice broj 3. Drzi 12h fakat. Bude pelena ko kamen teska, ali ne pusta. Probaj. Trica ti je od 6-10kg
Danas nas je pocastio. Zaspao jucer u 17h. U 19:45 se digo. Jeo. Zaspao u 22. Pol 4 klopa i do 7. Sad opet zaspao, a moram u 10:30 bit kod pedijatra... Nek me netko isamara da se probudim iz ovog divnog sna...
Mi smo trenutni na violeti broj 4, mislim da je to 7-18kg i isto drzi cijelu noc, prije smo je mijenjali kod svakog hranjenja, ali skroz bi se razbudila i onda ajde ti uspavljuj.
Krino tako sam se i ja bojala kad mi je cijeli jedan dan odlicno spavala i popodne pred nocno spavanje odrapila par sati, vec sam bila spremna na nocno tulum. Ali cijelu noc je spavala tak lijepo da mi nismo mogli vjerovat kad smo se ujutro probudili. Imam osjecaj da kad tako dobro spava prek dana, isto nastavi i po noci.
Da vas pitam, ona mi po nogicama i malo po rucicama kao hrapave djelove, ne crvene se nego su malo izdignuti i tako hrapavi. Mazem joj prirodnim uljem za bebe, ali nista to ne prolazi, mislim da se cak i prosirilo od kad smo to primjetili. Zna li neka sto bi to moglo bit i sto bi mozda bilo dobro raditi? Imamo pregled za tjedan dana i nije nista prestrasno pa zato nisam htjela dizat paniku i odmah zvat doktoricu, znat cemo sve tad, ali znatizelja je jaca pa da vidin zna li netko od vas..
Mi smo trenutni na violeti broj 4, mislim da je to 7-18kg i isto drzi cijelu noc, prije smo je mijenjali kod svakog hranjenja, ali skroz bi se razbudila i onda ajde ti uspavljuj.
Krino tako sam se i ja bojala kad mi je cijeli jedan dan odlicno spavala i popodne pred nocno spavanje odrapila par sati, vec sam bila spremna na nocno tulum. Ali cijelu noc je spavala tak lijepo da mi nismo mogli vjerovat kad smo se ujutro probudili. Imam osjecaj da kad tako dobro spava prek dana, isto nastavi i po noci.
Da vas pitam, ona mi po nogicama i malo po rucicama kao hrapave djelove, ne crvene se nego su malo izdignuti i tako hrapavi. Mazem joj prirodnim uljem za bebe, ali nista to ne prolazi, mislim da se cak i prosirilo od kad smo to primjetili. Zna li neka sto bi to moglo bit i sto bi mozda bilo dobro raditi? Imamo pregled za tjedan dana i nije nista prestrasno pa zato nisam htjela dizat paniku i odmah zvat doktoricu, znat cemo sve tad, ali znatizelja je jaca pa da vidin zna li netko od vas..
Koliko ju često kupaš? Prorijedi
Rekla bi da je to atopijski dermatitis u nastajanju.
Postoje posebne kupke za to I masnije kreme. Kupovala sam za malog ove ljekarske skupe a na kraju mi nivea sos bila najbolja. Povuklo se sve od nje jer je fino masna a koža sklona atopijskom nema masnoće pa ti se stvaraju ti suhi dijelovi koji su hrapavi i često crveni. Srećom kod malog nije bilo toliko gadno.
Sad i ona ima tih suhih dijelova i još s nicim ne mažem.
evo ja pravim mafine za dragog, danas mu je rođendan. čak sam toliko popizdila s ovom mojom princezom koja bi se nosila (dečko) da sam upalila youtube i pustila mu neke glupe pjesmice. ajme majko, kratko ga je držalo ali sam uspjela dovršiti. jel vi dajete djeci da gledaju tv, crtiće, pjesmice??
moj mališa je intubiran na porodu i nagutao se plodne vode (mekonij ) i nije sam isti čas prodisao malo su mu pomogli pa su ga zbog toga slali na dodatne preglede, snimanja glave i svašta nešto i za sad je sve ok. naravno uz sve to su ga poslali i na goljak. doktorica tamo koja ga vidjela kaže da je čak i napredan, rano se krenuo okretati, s tim da se on već sam i vraća na leđa već dugo i u potrbušniom položaju već je s 3,5 mj sam hvatao igračke i vukao prema sebi, to bebe kasnije rade, sa 4 mj bi trebale uglavnom kad leže na leđima noge stalno biti u zraku i još tako neke fore. a znam to jer sam s malom isto išla na vkezbice a ona nije puno toga radila sto on sad radi, zato se ne treba previše opterećivati, nisu sva djeca ista, niti u isto vrijeme prohodaju (neki sa9 mj, neki sa godinu, a neki sa 1,5 god) pa zašto bi onda svi isti bili recimo sa 4 mj. i da moja curka je super i prohodala s godinu dana točno.
ja svog malog ne presvlačim već dugo, bude teška pelena ali izdrži, jedino kad se znao ukakati preko noći ali to vise ne radi.
Hvala svima na odgovorima za pelene. Koristim babylove i super su mi, od svih isprobanih su mi najbolje. Jedino što eto ne prolaze noćni test. Probala sam staviti i veće ali u tom slučaju mu se koliko god jako stegnula napravi otvor kad diže nogice pa se opet smoči.
Isprobat ću violetu i pampers koje ste preporučile :)
Uff meni baby love 3 uopće ne valjaju, imaju neki osjećaj vlažnosti kad ih dotaknem. Noc nisu durale. Sa starijim sam baby love počela koristiti kad je bio već na petici i nisam to primjetila..
Imam sad dosta zaliha kad se potrose vracam se lidlu
Dajem tv malom od 3 godine, nju držim dalje od tv, većinom ugašen kad je ona u sobi.
Hvala svima na odgovorima za pelene. Koristim babylove i super su mi, od svih isprobanih su mi najbolje. Jedino što eto ne prolaze noćni test. Probala sam staviti i veće ali u tom slučaju mu se koliko god jako stegnula napravi otvor kad diže nogice pa se opet smoči.
Isprobat ću violetu i pampers koje ste preporučile :)
Pampers je skup, ali ove gacice koristim samo za noc. Ja ti imam dnevne i nocne pelene. Dnevne probavam sve i svasta, a nocna mi samo pampers gacice ili pampers premium gacice drzi. Ili opcenito pampers premium. Al puno mrda pa su gace bolje. Ostanu na mjestu.
Sortiraj odgovore
Najstariji