Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    23. Listopad 2019. 22:13

CiniMINIS

Joj zene, evo ja se bas bediram. Zadnjih dana mala nasisavala i jucer/prekjucer nadoslo vise mlijeka i naravno ko uvijek kad ima vise mlijeka njoj se vise ne jede tolko nego onda smanji i moje sise jucer cijeli dan pune i tvrde (reko doci ce apetit i pojest ce pa se nisam izdajala). Kako se nisam izdajala naravno da se kolicina opet smanjila a ona danas opet trazi vise i do podne prakticki vec rijesila obe sise i sad navecer doslo do toga da nema dovoljno jer ih je ispraznila, a nije se stiglo stvoriti mlijeko. Place ona ko da ju koljemo na sisi pa sam ju dala muzu, izdojila jos 30ml i uzela iz skrinje izdojeno 50 i sad spava ko da smo ju batom po celu odalamili. Jel se to i vama dogada? Mene u takvim situacijama totalno pere strah da ostajem bez mlijeka, izgubim samopouzdanje i vec se vidim kak maloj dajem dohranu. Uskoro nas ceka skok od 3mj i vec se sad bojim kak ce to biti.
    Ivonne, ti imas vec jedno uspjesno dojenje iza sebe, kako je to kad jedu rijede a vise, jel se uspije ta kolicina koja je njima potrebna stvoriti u tom periodu? Ja imam osjecaj kad ju ostavim po noci da spava da mi se onda stvara manje mlijeka nego kad se po noci cesce budim za dojenje.

Ja sam ti samo stavljala na sise kad bi tražio više, rotirala kad skužim da se unervozio na sisi. Koliko doji toliko se stvara i nećeš presušiti bez brige, nemoj se oko toga nervirati. 
    To si joj sad navecer dala izdojeno? 
    To vrištanje i izvijanje na sisi meni su oboje radili/radi kad je turbo umorna i hoce spavati. Mislim da je to kod tebe isto. Ako misliš da nije dovoljno jela, nema veze stavi spavati jer te to prvo traži a sama ce se probuditi kad bude gladna i tad ces joj opet dati jesti.
    Zašto se izadajaš? Tako si sama mrdaš po ponudi 😂 
    Radiš sve kako treba i nećeš ostati bez mlijeka, opusti se i samo stavljaj na sise kak te traži😊

• Ivonne
    23. Listopad 2019. 22:16

Kako mjeriš koliko mlijeka imaš? Ako je po tvrdoci sisa evo meni mlohave stalno 🤣🤣 sarmu mogu slozit

krino
    23. Listopad 2019. 22:16

Ivonne nam dodje kao Mamma San 🤣🤣 Sve zna. Super je imati tako nekog upucenog. I katiesu isto. A bome i nena 👍👍
    Moj je zaspao prije pola sata. Odoh i ja pa da vidimo kada imamo.nocno druzenje. 
    P.s. cini mi se da je netko napisao da su nocni podoji vazni zbog nekog hormona koji se vise luci pa se stvara vise mlijeka po noci, ali ja ne dojim pa nemam blage veze. Samo mi se cini da sam to procitala tu negdje... Nemoj se bedirati. Sva sreca imas zalihe svog mlijeka za prvu pomoc. Bude vec netko iskusan pisao

krino
    23. Listopad 2019. 22:18

Ivonne

Kako mjeriš koliko mlijeka imaš? Ako je po tvrdoci sisa evo meni mlohave stalno 🤣🤣 sarmu mogu slozit

😂😂😂😂 Nasmijah se. Moja prija je to zvala "mekane sise". Kaze da zvuci ljepse 🤣

• Ivonne
    23. Listopad 2019. 22:21

Prolaktin se otpušta po noći, ali dok vuče beba već se stvara mlijeko. Tebi beba sisa i onda stvarno nemaš brige. 😊

• Ivonne
    23. Listopad 2019. 22:22

krino

Ivonne

😂😂😂😂 Nasmijah se. Moja prija je to zvala "mekane sise". Kaze da zvuci ljepse 🤣

Ma joj užas, najgore ih pogledati iz profila, kud su velike kud izgubile cvrstocu 🙄

• Ivonne
    23. Listopad 2019. 22:26

Moja zaspala u pola 8 Pa se probudila u pola 22 i posisala opet, a ja gledam život na vagi i udaram po cipsu. Živote robijo

CiniMINIS
    23. Listopad 2019. 23:47

Pocela sam se izdajati tek prije 3 tjedna kad mi je isto to napravila pa mi se sisa upalila. Ne izdojim puno, tek tolko da pritisak popusti i to negdje jednom tjedno, al skupi se i tu po 30-50ml. Da, sad sam joj navecer dala izdojeno. To da vristi kad je umorna sam i ja primjetila (a danas je po danu fakat i lose spavala), al sad sam si zabrijala da ju muci probava jer kad nije sisala nije ni vristala 😕 pa reko ajd barem da nesto pojede (inace to ne radim nikad, ne znam sto mi danas bi..), a kad sam vidla kako je slistila mlijeko reko bila je mozda ipak gladna, pa sam se krenula bedirat.  A GS/SG ne pomaze svojim komentarima tipa- pa nije ni cudo da je nervozna itd. 😒
    Sto se tice prazne sise, ja si zabrijem da je prazna kad se mala unervozi a rucnim izdajanjem (odnosno pritiskom) nista vise ne izlazi.
    Moje sise su isto uglavnom mekane, osim et to jednom tjedno kad poludi pa budu ko kamen i sve se cijedi iz njih.
    Hvala vam cure (posebno ivonne 😘) na ohrabrenju i na informacijama, mislim da mi je samo to trebalo da se opet malo skockam 😅
    Krino, to za nocno dojenje sam ja napisala 😅

Assia
    24. Listopad 2019. 05:14

Jutro mame! Čitam vas od kad sam rodila i često mi dođete kao support group kad vidim da se manje više sve borimo s istim problemima i da nisam izdvojeni slučaj  i baš vam hvala na tome 

Ne znam je li mi promaklo ako ste o ovome pisale, a zanimaju me vaša iskustva.
    Mijenjate li bebačima pelene tokom noći?

Moj je star 5 mjeseci i cica svaka dva sata (i po danu i po noći bez iznimke ). U početku sam mu mijenjala pelenu svaka tri sata po noći, no primjetila sam da ga to baš razbudi tako da ga sad pustim od kupanja oko 8-9 pa do jutra i puno bolje spava, tj. samo pojede i zaspi.
    Problem je što se svako jutro probudi mokar, pelena bude prepunjena (samo piški) i više ne upija tako da ga to probudi. Nekad ranije, nekad kasnije. Evo danas u 5  a znam da bi još spavao...

Postoje li neke noćne pelene za bebe? Ima 8 kg sad.

• Ivonne
    24. Listopad 2019. 07:11

CiniMINIS ne slušaj nikoga samo sebe, ti si ta koja provodiš najviše vremena s njom i najbolje mozes znati što joj je odprilike. Nemoj da te iko bedira.
    Pogotovo ne brini za mlijeko 3 mjeseca je uspješno braniš i mlijeko nece nestati preko noći sve dok ti kn a sisa. To kad ti se tak unervozi na jednoj sisi samo joj daj drugu i tak rotiraj.
    Pelene za noć - koje koristiš? Mali mi je po noći stalno sisao i jedino ne zeleni pampers držao noc. Možda i da po noći stavljaš pelenu većeg broja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.