Ajde ako se koja ošiša, javite da li je prestala kosa opadati, jer ovo je strašno 😰, svako jutro s jastuka skupim šaku, a kad/ako se počesljam 😵
Ošisala se jedno 10 cm još uvijek pada ali manje nego prije. Rekla bi da nema veze sa šišanjem nego da je veći dio otpao koji je trebao. Kupila i fitoval šampon i losion koji kao smanjuje opadanje mlade kose u rastu i pijem tikturu koprive.
Ošisala se jedno 10 cm još uvijek pada ali manje nego prije. Rekla bi da nema veze sa šišanjem nego da je veći dio otpao koji je trebao. Kupila i fitoval šampon i losion koji kao smanjuje opadanje mlade kose u rastu i pijem tikturu koprive.
Ma morat ću nešto poduzeti po tom pitanju jer nema odkud ne vadim kosu zadnjih mjeseci... 😩
Jutro! Da vas pitam posto ste vi rodile ranije - kad najranije mogu dobiti mjesecnicu? Ne dojim nego se izdajam, mlijeka je jako malo, a doslo je tek 6.dan. Uglavnom, lohije su vec zuckaste boje, a danas ujutro mi se pojavio manji izljec krvi pomijesan sa tim zutim…
Ja sam dobila nakon tocno 3mj od kad sam rodila. Prvih mj dana dojila, onda ne vise
Evo bas ne vezano uz mjesecnicu... Nego da se nadovezem za dojenje... Evo koliko viidm dosta cura na forumu ne doji iz ovih ili onih razloga.. I ja isto ne dojim... Dosta cura iz moje okolinr ne doji. I mislim to je bas dosta..ja bila na tecaju kod patronaznih i sve sama teorija.. Vise su trebale mozda pricat o poteskocama dojenjenja i pregedat grudi svakoj od nas i uputit nas kako se nosit sa određenim problemima.. Ja ososbno sam imala tezak porod... Od normalne trudnoce koja je isla super dok me nisu dobrano izmucili da bi me porodi li na carski a mali zavrsio na neonatologiji zbog njihovog nemara.. A o dojenju da ne pricam kako su bili spremni pokazati.. Ja uglavnom bikad necu znati bili ja dojila svoje dijete i da je bilo sve ok nikad necu znati... Uvijek cu se pitati... A prva 2 mjeseca nisam to mogla nikako prezaliti.. Svaki dan plakanje..uuuffff
Ja se ošišala ali kosa ne opada(još).
Što se dojenja tiče, slažem se, potpora i pomoć je (skoro pa) nikakva. Ja sam ju najviše dobivala od prijateljica. Bojala sam se da neću moći dojiti jer mi grudi uopće nisu narasle tokom trudnoće i nakon poroda pa sam mislila da neću imati mlijeka. Ali sam se puno "pripremala" tijekom trudnoće, čitajući i gledajući videe na yt-u. Jedini problem sam imala sa nadolaženjem mlijeka, za to mi je trebalo malo duže. Nisam odustajala, držala sam ju po cijele dane na prsima, i hvala Bogu uspjela. Od tad mi je dojenje pjesma. Njoj super ide od prvog dana, a ja nisam imala nikakvih popratnih tegoba. Ali kužim da je vama koji od starta niste stalno s bebom, puno teže. Nemoj se gristi, vjerujem da si dala sve od sebe.
Evo i ja se izdajam i koristim dohranu i dobils mjesečnicu nakon 2 mjeseca . Koliko puta dnevno se izdajate ?
Jutro! Da vas pitam posto ste vi rodile ranije - kad najranije mogu dobiti mjesecnicu? Ne dojim nego se izdajam, mlijeka je jako malo, a doslo je tek 6.dan. Uglavnom, lohije su vec zuckaste boje, a danas ujutro mi se pojavio manji izljec krvi pomijesan sa tim zutim…
Ja sam dobila nakon tocno 3mj od kad sam rodila. Prvih mj dana dojila, onda ne vise
Evo bas ne vezano uz mjesecnicu… Nego da se nadovezem za dojenje… Evo koliko viidm dosta cura na forumu ne doji iz ovih ili onih razloga.. I ja isto ne dojim… Dosta cura iz moje okolinr ne doji. I mislim to je bas dosta..ja bila na tecaju kod patronaznih i sve sama teorija.. Vise su trebale mozda pricat o poteskocama dojenjenja i pregedat grudi svakoj od nas i uputit nas kako se nosit sa određenim problemima.. Ja ososbno sam imala tezak porod… Od normalne trudnoce koja je isla super dok me nisu dobrano izmucili da bi me porodi li na carski a mali zavrsio na neonatologiji zbog njihovog nemara.. A o dojenju da ne pricam kako su bili spremni pokazati.. Ja uglavnom bikad necu znati bili ja dojila svoje dijete i da je bilo sve ok nikad necu znati… Uvijek cu se pitati… A prva 2 mjeseca nisam to mogla nikako prezaliti.. Svaki dan plakanje..uuuffff
Mislim da se dojenje tako strašno jako forsira (najzdravije je, okej), ali nažalost nema dovoljno educiranih med.sestara a bogme niti pedijatara i to je pretužno. Tako pogrešne informacije daju da je to prestrašno 😩. LU rodilištu ni mu ni be.... samo eto, stavi dijete na sisu i neka jede! Kao ono, to je normalno i to bi svi trebali znati... aha, malo morgen. Nit je jednostavno, nit znam ako mi nitko nije pokazao.
Al da te ne zamaram, nisi bolja mama ako dojiš i nisi lošija mama ako ne dojiš. Dojene bebe imaju bolji imunitet... Aha, sina sam dojila dvije godine, sad ima dvanaest, eto malo malo viroza, pa atopijski dermatitis pa svašta nešto. Ukratko, pregrmi to... nije išlo, jebi ga (oprosti). Uzalud se ždereš a nisi kriva, a i da jesi, to bi bila tvoja odluka, kakva je da je. Najbitnije od svega je da je sve ok, da ste svi zdravi i kad vidis kako ti bebica lijepo napreduje da se ne zdereš sto ne dojis. Nema smisla, a sve je ok. A ako ti itko išta prigovori, Krino, objasni joj kako će ih ušutkati 😉. Nemaš se šta kome opravdavati ❤
Kad se samo sjetim, nakon poroda dok sam još bila u rađaonici, beba je bila očigledno gladna. I pozovem sestru da mi ju da, bila je u krevetiću pokraj mene a nisam ju mogla sam dokučiti, i pomogne. A ona dođe, pokuša jedanput stavit ju na sisu, bezuspješno. I kaže, nije gladna, okrene se i ode.
Meni je malu prikopcala na prsa odmah nakon poroda i kasnije su mi dali neki papir s uputama za dojenje i izdajanje i to je sve od rodilista koje je prijatelj djece... Nisu nam nista vise pomagali oko toga... Snadji se sam... 😏
Ja uspjesno dojim, a to mogu zahvalitit sestrana u Vinogradskoj bolnici. Stvarno imaju puno strpljena, ja sam znala 100 puta na dan zvat da mi ga pomognu stavit na sisu i uvjek su sve ljepo napravile i pomogle. I nikad nisam imala nikakvih problema 😊
🙋♀️-24g
🙋♂️-34g
👨👩👦 🤰
Sortiraj odgovore
Najstariji