Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    krino
    14. Listopad 2019. 09:56

Pomirih, gen... Jedva gledam pa jedva tipkam 😆 Ja sam skuzila davno ako zelim da moj ista odspava, mora u nosiljku. Nikako drugacije. Ako ne odspava, nemoguc je. Premoren i urla. Tako da ga isto nosim. Odem 2x dnevno na 2-3h van s njim. Kad smo s kolicima onda je 3h. I da, izvadila sam onaj umetak za novorodjence iz nosiljke. Jako je vristao pa smo odustajali od nosiljke, ali sad jlse prilagodio i ne bole vise ledja toliko. Puno je bolje. Znam da sam ti se potuzila. Preraso je taj umetak, ali nikako nije htio bez njega. Kroz 2tj smo ga navikavali. Onako po par minuta u kuci pa da vidimo. Sad je violina 🤣

14. Listopad 2019. 10:10

Mi nemamo neku strogu rutinu ali uglavnom je ovako: buđenje(nikad u isto vrijeme), presvlačenje, klopa. Dok je bilo ljepše vrijeme išli smo odmah u šetnju. Sad pričekamo da malo otopli, u međuvremenu još jednom sisa i idemo. U šetnji najčešće spava. Po dolasku kući se većinom odmah budi, nahranim ju i uglavnom bude mirna ili čak i opet zaspe. Ja to iskoristim za obavljanje kućanskih poslova. Poslijepodne ako nemamo goste, većinom opet izađemo. Kada dođemo kući, malo se "poigramo", pa kupanje, i borba za spavanje. Ona jako kasno zaspe za tako malu bebu, između 22-00. Tolika ju nervoza uhvati, mlati rukama, povlači si uho, trpa palac pa i cijelu šaku u usta. Sad joj je najnovija fora da dok si trpa palac u usta, ostale prste zabija u oko 😨 to je strašno, ne znam šta napraviti po tom pitanju. Uglavnom, nakon kupanja koje je između 19-20, pa dok ne zaspe, 90 % vremena je na sisi. Očajnički bi zaspala a ne znam zašto ne uspjeva. Prvo buđenje po noći većinom je oko 3, a nekad i u 5-6. 
    Spava sa mnom, muž je protjeran. Jer inače ni njemu ne bi bilo spavanja dok god je ona budna, dojim ležeći.

CiniMINIS
    14. Listopad 2019. 10:22

Da se i ja malo pozalim na svog.. Moj je obrtnik, radi dosta fleksibilno i trenutno uzima manje poslova kao da ima vise vremena za nas. Jest da zna uzet malu i rasteretit me i skuha uvijek rucak, al bi imao tolko vise vremena, a on to sve provede igrajuci igricu 😣 i to cesto do 3, 4 u noci i onda u jutro ne moze ustati i propadne vrijeme koje je htio i mogao s nama provesti. A da ne pricam o tome da (s obzirom da je igrica online) cesto ne moze prekinuti bilo kad nego mora zavrsiti to sto je krenuo igrati pa se ja mucim i sa uspavljivanjem i sa nunanjem i sa svim dok on igra (a uvjerava me da on kao usput nesto malo i radi- mos misit 😒 ne stigne mi ni odgovorit na pitanje kad igra a kamoli da radi jos usput, al to on sam sebe tjesi i opravdava). Isto mu nekad zvoni budilica da ode nesto obaviti (trgovina ili kad se negdje spremamo) i nikad se ne probudi kad mu zvoni, uvijek ga moram buditi ko da sam mu mama i to me uzasno zivcira. Kosa mi se dize kad ju navecer kao uzme da se ja odem tusirati ili nesto obavim i nadem ih tako sto ona lezi na kaucu i cendra jer trazi ili zabavljanje ili da ju neko pomazi i umiri a on igra igricu.
    Kad smo kod herpesa, eto, ja dobila svoj prvi herpes nakon poroda (u trudnoci imala samo jednom a inace sam im bas sklona) i totalno me frka da ne zarazim malu 🙈. Mali je doduse, svega par malih mjehurica na malom podrucju, al to ne mijenja nista na cinjenici kolko je opasan za tak male bebe i bas se bojim da me nebi zakacila rukicom po usni kad mlatara.

Nikolina95
    14. Listopad 2019. 11:15

Mi imamo samo noćnu rutinu 🙈 oko 19 je kupanje, poslje toga idemo u sobu na sisu i onda zaspe oko 20h prvo budenje je oko 23h ali cesto ga i preskoci hehe i onda u 4 papa i opet nastavi do 7, onda se budimo pricamo, presvlacumo i papamo onda se igra u baby gymu nekih pol sata sat dok mama popije kavu i malo posprema, zna nekad odspavat jos turu po sat vremena i onda tulum cjeli dan jer nezeli spavat.. 😅

🙋‍♀️-24g
    🙋‍♂️-34g
    👨‍👩‍👦 🤰

Nikolina95
    14. Listopad 2019. 11:18

Vidim Krino je pisala da je izvadila umetak jel to mislis iz autosjedalice ili??
    Ja sam probala izvadit taj iz autosjedalice jer onda ima vise mjesta pa je i mirniji. Sad neznam jel to pametno vadit vec sad 🤔 ima 2 ipo mjeseca i oko 6.5kg

🙋‍♀️-24g
    🙋‍♂️-34g
    👨‍👩‍👦 🤰

14. Listopad 2019. 11:21

Nasi dani nikad nisu isti, nekad prespava pol dana, a nekad ne spava nista... Ovu noc je imala pjesmu od pol 5 do 6, ali to smo mi zaribali jer je rano zaspala navecer (oko 18:30), a bilo nam je zao buditi ju, ali nakon toga je odspavala do pola 9... Onda papa, sredimo se i ja doruckujem, sredim sebe, a ona vecinom zaspi u kolicima pa stignem i nesto pocistiti na brzinu... Probudi se, igra u baby gymu, klopa, setnjica po vani, pa spavanje ili opet igranje i tako dok tata ne dodje oko 5, pa onda kasno rucamo... Oko 7 je kupanac i oko 9 spavanac... Izmedju svega toga jede, ali nemamo neko pravilo kad, nego to ona odluci... Po noci se probudi par puta za klopu i nastavi spavati... 
    Vec mi se cini dosta velika za kosaru na kolicima, kad vi planirate staviti sportski dio? Moj ima i nulti polozaj... Sad ne znam jel da jos pricekam malo ili da stavim taj dio... 
    I da, jel vama kosa manje padala kad ste se osisale (ako jeste)? Ja planiram na sisanje jer me ova kosa ubija, nema gdje je nema... 😖

krino
    14. Listopad 2019. 11:27

Nikolina95

Vidim Krino je pisala da je izvadila umetak jel to mislis iz autosjedalice ili??
    Ja sam probala izvadit taj iz autosjedalice jer onda ima vise mjesta pa je i mirniji. Sad neznam jel to pametno vadit vec sad 🤔 ima 2 ipo mjeseca i oko 6.5kg

Ja sam vadila iz nosiljke, ali cu isto iz As izvadit. Skuzila sam da njorga jer mu je pretijesno 😆

krino
    14. Listopad 2019. 11:29

mmamma

Nasi dani nikad nisu isti, nekad prespava pol dana, a nekad ne spava nista… Ovu noc je imala pjesmu od pol 5 do 6, ali to smo mi zaribali jer je rano zaspala navecer (oko 18:30), a bilo nam je zao buditi ju, ali nakon toga je odspavala do pola 9… Onda papa, sredimo se i ja doruckujem, sredim sebe, a ona vecinom zaspi u kolicima pa stignem i nesto pocistiti na brzinu… Probudi se, igra u baby gymu, klopa, setnjica po vani, pa spavanje ili opet igranje i tako dok tata ne dodje oko 5, pa onda kasno rucamo… Oko 7 je kupanac i oko 9 spavanac… Izmedju svega toga jede, ali nemamo neko pravilo kad, nego to ona odluci… Po noci se probudi par puta za klopu i nastavi spavati…
    Vec mi se cini dosta velika za kosaru na kolicima, kad vi planirate staviti sportski dio? Moj ima i nulti polozaj… Sad ne znam jel da jos pricekam malo ili da stavim taj dio…
    I da, jel vama kosa manje padala kad ste se osisale (ako jeste)? Ja planiram na sisanje jer me ova kosa ubija, nema gdje je nema… 😖

I j to planiram. Koristim fitoval zuti i nisam vidila nis bolje ni gore. Jedva se cekam osisat. Kriminalno je po kuci

14. Listopad 2019. 11:48

Nikolina95

Ja sam se isto negdjeprije raspitivala o tome jer mi se čini da joj je malo tijesno (velika je), ali mi je savjetovano da pričekam još bar mjesec dana.

krino
    14. Listopad 2019. 11:49

CiniMINIS

Da se i ja malo pozalim na svog.. Moj je obrtnik, radi dosta fleksibilno i trenutno uzima manje poslova kao da ima vise vremena za nas. Jest da zna uzet malu i rasteretit me i skuha uvijek rucak, al bi imao tolko vise vremena, a on to sve provede igrajuci igricu 😣 i to cesto do 3, 4 u noci i onda u jutro ne moze ustati i propadne vrijeme koje je htio i mogao s nama provesti. A da ne pricam o tome da (s obzirom da je igrica online) cesto ne moze prekinuti bilo kad nego mora zavrsiti to sto je krenuo igrati pa se ja mucim i sa uspavljivanjem i sa nunanjem i sa svim dok on igra (a uvjerava me da on kao usput nesto malo i radi- mos misit 😒 ne stigne mi ni odgovorit na pitanje kad igra a kamoli da radi jos usput, al to on sam sebe tjesi i opravdava). Isto mu nekad zvoni budilica da ode nesto obaviti (trgovina ili kad se negdje spremamo) i nikad se ne probudi kad mu zvoni, uvijek ga moram buditi ko da sam mu mama i to me uzasno zivcira. Kosa mi se dize kad ju navecer kao uzme da se ja odem tusirati ili nesto obavim i nadem ih tako sto ona lezi na kaucu i cendra jer trazi ili zabavljanje ili da ju neko pomazi i umiri a on igra igricu.
    Kad smo kod herpesa, eto, ja dobila svoj prvi herpes nakon poroda (u trudnoci imala samo jednom a inace sam im bas sklona) i totalno me frka da ne zarazim malu 🙈. Mali je doduse, svega par malih mjehurica na malom podrucju, al to ne mijenja nista na cinjenici kolko je opasan za tak male bebe i bas se bojim da me nebi zakacila rukicom po usni kad mlatara.

Igrice i kladionice su zlo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.