Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nena1986
    19. Rujan 2019. 20:00

Jules55

nena1986

Jules55

Pozdrav, malo uskačem sa jesenskih bebica…
    Uskoro cu roditi u Rijeci i zanimaju me iskustva sa 5.kata🤰
    Hvala!

Bok! 😀 što te točno zanima? Meni je bilo ok… Rodila prirodno, vaginalno. Nakon dolaska iz rađaone, traže da ih zoveš kada prvi put ideš na wc da te otprate i pomognu, kasnije ideš sama. Beba je stalno sa tobom, nisu mi je uzimali niti sam ih tražila. Bila je stalno na prsima, ali jednu noc je neutjesno plakala cak i na prsima pa su nam dali dohranu, malo, samo da se smiri a da ne sabotiramo dojenje. Previjaju bebe 3x u danu, ako treba vise, previjas sama. Oni imaju i pelene i robicu, nista ti ne treba osim potrepstina za izlazak. Protiv bolova pitaju da li treba, ako ne pitaju, traži! Nema smisla trpjeti, zaista. Ako nemaš šavova, bole i kontrakcije maternice u prvih par dana, pogotovo kada dojiš… Ne znam što te još zanima, samo pitaj… 😉

Mene čeka carski iduci tjedan, a ono sta me brine je sta sam cula da nisi bas susretljive. Da nisu toliko od pomoci :/
    Kakve su za dojenje? Voljela bi iskljucivo dojit i nadam se da carski nece biti prepreka🤞

Ovako, nazalost nema ih puno i sve ovisi o tome koliko rodilja na katu ima... isto tako ima manje i vise susretljivih i spremnih za pomoci. U svakom slucaju, zamoli ih da ti pomognu staviti bebu na prsa, da ti pokazu ispravan hvat, da odmah u startu ne dobijes ragade. Ja iskreno, nisam ni trazila pomoc, niti su me pitale, to je tuzno... Samo su me pitale da li dojim i to je to. Bit ce ti tesko, s obzirom da ides na carski, (moj prvi porod je bio na carski), biti ce ti tesko sjediti, dizati se.... pogotovo nosati je i slicno. Ali pripremi se za to unaprijed, pa ce ti bar psihicki biti lakse... 😉 Prouci i ti malo, na Rodinim stranicama ima link čini mi se za nekakav mini poučni video mliječna staza, da vidis kako bi to trebalo izgledati (hvat kod dojenja). Nije ti carski nikakva prepreka, samo ti moze mlijeko malo kasnije nadoci... neka ti beba cim vise bude na prsima, stalno ako treba 😉, zaboravi na vrijeme. I ako ti treba psihička potpora... tu smo 🤗😉 Biti će sve ok! 

Jules55
    19. Rujan 2019. 21:01

nena1986

Jules55

nena1986

Jules55

Pozdrav, malo uskačem sa jesenskih bebica…
    Uskoro cu roditi u Rijeci i zanimaju me iskustva sa 5.kata🤰
    Hvala!

Bok! 😀 što te točno zanima? Meni je bilo ok… Rodila prirodno, vaginalno. Nakon dolaska iz rađaone, traže da ih zoveš kada prvi put ideš na wc da te otprate i pomognu, kasnije ideš sama. Beba je stalno sa tobom, nisu mi je uzimali niti sam ih tražila. Bila je stalno na prsima, ali jednu noc je neutjesno plakala cak i na prsima pa su nam dali dohranu, malo, samo da se smiri a da ne sabotiramo dojenje. Previjaju bebe 3x u danu, ako treba vise, previjas sama. Oni imaju i pelene i robicu, nista ti ne treba osim potrepstina za izlazak. Protiv bolova pitaju da li treba, ako ne pitaju, traži! Nema smisla trpjeti, zaista. Ako nemaš šavova, bole i kontrakcije maternice u prvih par dana, pogotovo kada dojiš… Ne znam što te još zanima, samo pitaj… 😉

Mene čeka carski iduci tjedan, a ono sta me brine je sta sam cula da nisi bas susretljive. Da nisu toliko od pomoci :/
    Kakve su za dojenje? Voljela bi iskljucivo dojit i nadam se da carski nece biti prepreka🤞

Ovako, nazalost nema ih puno i sve ovisi o tome koliko rodilja na katu ima… isto tako ima manje i vise susretljivih i spremnih za pomoci. U svakom slucaju, zamoli ih da ti pomognu staviti bebu na prsa, da ti pokazu ispravan hvat, da odmah u startu ne dobijes ragade. Ja iskreno, nisam ni trazila pomoc, niti su me pitale, to je tuzno… Samo su me pitale da li dojim i to je to. Bit ce ti tesko, s obzirom da ides na carski, (moj prvi porod je bio na carski), biti ce ti tesko sjediti, dizati se…. pogotovo nosati je i slicno. Ali pripremi se za to unaprijed, pa ce ti bar psihicki biti lakse… 😉 Prouci i ti malo, na Rodinim stranicama ima link čini mi se za nekakav mini poučni video mliječna staza, da vidis kako bi to trebalo izgledati (hvat kod dojenja). Nije ti carski nikakva prepreka, samo ti moze mlijeko malo kasnije nadoci… neka ti beba cim vise bude na prsima, stalno ako treba 😉, zaboravi na vrijeme. I ako ti treba psihička potpora… tu smo 🤗😉 Biti će sve ok!

Hvala 😘🤗💕

20. Rujan 2019. 09:10

Dobro jutro, mame! ☕
    Kako smo danas, kako je prošla noć?
    Ovdje kod nas dosta hladno, 9 stupnjeva za sad, ali je barem vedro i sunčano ☀️

• Noemi1
    20. Rujan 2019. 12:18

Cure jel se koja izdaja s rucnom izdajalicom? Koliko to traje kod vas? Meni se cini da se jako malo mogu izdojiti. I to traje po sat vremena 

nena1986
    20. Rujan 2019. 12:22

shell

Dobro jutro, mame! ☕
    Kako smo danas, kako je prošla noć?
    Ovdje kod nas dosta hladno, 9 stupnjeva za sad, ali je barem vedro i sunčano ☀️

Jako fino svježe, kod nas isto... ovo mi je najdraże vrijeme, draże od jeseni... divno bablje ljeto 🤗. Još da je odspavala, gdje bi nam bio kraj 😂😂😂

20. Rujan 2019. 12:28

Noemi1

Cure jel se koja izdaja s rucnom izdajalicom? Koliko to traje kod vas? Meni se cini da se jako malo mogu izdojiti. I to traje po sat vremena

Ja imam električnu, ali mi je isto dugo trebalo u početku, valjda dok tijelo nije naviklo na nju.

CiniMINIS
    20. Rujan 2019. 13:59

Ja bi voljela da je malo toplije da znam sto maloj obuci za setnje, ovak cijelo vrijeme mislim da joj je hladno. 
    Mala je jucer imala dosta problema s probavom i plakala je negdje 10min i nakon toga zaspala tak da sam ju jedva nakon 4 sata nahranila malo a krenula ju nutkat nakon malo manje od 3 sata kad sam vidla da se ne budi. Nakon toga je potegla jos dvije runde po 3 sata i izmedu mi fino razvalila bradavicu jer je bila totalno gladna i jela ko mala piranja 😅 nikakce koristi od popravljanja hvata..
    Ja povremeno koristim izdajalicu kad me nema pa zatreba izdojeno mlijeko. Isto ide jako sporo i brzo prestane ic iako osjecam da ima jos mlijeka. Sad vec neko vrijeme nisam a uskoro idem na pregled kod gin pa cu morat jednu bocicu izdojit 🙈 mislim da cu se tri dana mucit da izdojim. Kad smo vec kod teme, kolko bi sad (odnosno za tj dana) trebala izdojiti ml da joj bude dovoljno za jedan obrok?

• Ivonne
    20. Rujan 2019. 15:15

S prvim sam se izdajala i dojila pa se sjećam, kao do 6 mjeseci u prosjeku popiju 750 ml mlijeka, pa računaj da imaš oko 100 ml za obrok da si sigurna iako nece toliko popit.
    Znala sam pumpat pol sata i duže. Nikad nisam mlijeko spajala u jednu nego svako pumpanje jedna posudica i tak je muž uzimao jednu po jednu kod hranjenja ( ja sam počela raditi nakon 6 mjeseci a malac je nastavio piti samo moje mlijeko i dojit). Probaj se kod pumpanja opustiti i bebu staviti kraj sebe, gledati u nju i pomaziti je - ici je brže i više. Priroda je to baš super osmislila🤣

katiesu
    20. Rujan 2019. 15:15

meni je danas bas ludi dan. mala nije išla u vrtić, malo ju nos muci, pogotovo noću. cim malom dam sisati ona nešto treba ili brisati guzu ili hoće vode ili nešto ne može naći. imam osjećaj da to namjerno radi. uglavnom s njih dvoje išla u park, jedva se vratila on u kolicima,a ona na vratu visi 😩 luda ja al eto nosila sam ju, iako sam vikala da ću ju ostaviti na ulici ako ne bude htjela hodati 🙈
    i ručak mi je uspio zagoriti, a stan kao da je atomska pala. jedva cekam noć da idem spavati 😴😴

• Ivonne
    20. Rujan 2019. 15:37

katiesu

meni je danas bas ludi dan. mala nije išla u vrtić, malo ju nos muci, pogotovo noću. cim malom dam sisati ona nešto treba ili brisati guzu ili hoće vode ili nešto ne može naći. imam osjećaj da to namjerno radi. uglavnom s njih dvoje išla u park, jedva se vratila on u kolicima,a ona na vratu visi 😩 luda ja al eto nosila sam ju, iako sam vikala da ću ju ostaviti na ulici ako ne bude htjela hodati 🙈
    i ručak mi je uspio zagoriti, a stan kao da je atomska pala. jedva cekam noć da idem spavati 😴😴

Jel ti mene špijuniraš🤣
    Malog ostavila jer je balav i do 14 mi je jaškao po glavi jedva ga strpala spavat

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.