Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    19. Rujan 2019. 16:40

shell

ayla

Da vam javim, sve je u redu nije nista izboceno sve je to normalno hvala Bogu 🙏🙏 osim sto joj moram davati d3 kapi i rojazol za soor sve ostalo super u mj dana narasla 6cm i dobila 1150 kg 😊😊

Super Ayla, drago mi je da je sve ok. Super je narasla, baš dobro napreduje 😊

Daa, a koliko i jede ni necudi me 😊 al samo neka papa 🥰

19. Rujan 2019. 16:41

shell

Meni je u početku, dok sam još bila nesigurna da li sve radim dobro, pa čas mislim da sve radim super, čas da stalno griješim, baš trebalo da mi netko kaže da radim dobro. I na prvom pregledu, kad smo već odradili pregled i oblačili bebu u prostoriji ispred ordinacije, pedijatrica je izašla za mnom i rekla mi: "mama, sve radite dobro, samo tako nastavite", kao da mi je pročitala misli. Odmah sam se osjećala bolje. To su sve te neke nesigurnosti koje imamo s prvim djetetom, s drugim će biti lakše 😊

Pa da uvijek se ucimo, a i covjek se uci u svemu dok je ziv.. Al dobro mi i baratamo s bebicama iako nam je prva 😉

nena1986
    19. Rujan 2019. 16:54

Jules55

Pozdrav, malo uskačem sa jesenskih bebica…
    Uskoro cu roditi u Rijeci i zanimaju me iskustva sa 5.kata🤰
    Hvala!

Bok! 😀 što te točno zanima? Meni je bilo ok... Rodila prirodno, vaginalno. Nakon dolaska iz rađaone, traže da ih zoveš kada prvi put ideš na wc da te otprate i pomognu, kasnije ideš sama. Beba je stalno sa tobom, nisu mi je uzimali niti sam ih tražila. Bila je stalno na prsima, ali jednu noc je neutjesno plakala cak i na prsima pa su nam dali dohranu, malo, samo da se smiri a da ne sabotiramo dojenje. Previjaju bebe 3x u danu, ako treba vise, previjas sama. Oni imaju i pelene i robicu, nista ti ne treba osim potrepstina za izlazak. Protiv bolova pitaju da li treba, ako ne pitaju, traži! Nema smisla trpjeti, zaista. Ako nemaš šavova, bole i kontrakcije maternice u prvih par dana, pogotovo kada dojiš... Ne znam što te još zanima, samo pitaj... 😉 

nena1986
    19. Rujan 2019. 16:56

E da, wc-i su im katastrofa! Prljavi i derutni. Peri ruke stoput. Tuš također koma, obavezno uzmi japanke da ne staješ golom nogom nigdje 🙄. 

CiniMINIS
    19. Rujan 2019. 16:58

Bravo ayla za malog zvrka, bas je lijepo narasla 😊. I shell je u pravu, bas nam ispocetka treba da nas netko bodri i da nam do znanja da sve dobro radimo. Ja bi voljela da non stop neko strucan sjedi pokraj mene i uvjerava me da malu dovoljno hranim 😅. Bez obzira sto ona ima mokru pelenu i prije i nakon podoja, znaci daleko vise od onih 6 koje su potrebne. A i povremeno bljucne, znaci bilo je i viska. Ljepse je imati sigurnost, al dobro je i sto si ovdje medusobno mozemo dati sigurnost 😄😘

19. Rujan 2019. 17:20

CiniMINIS

Bravo ayla za malog zvrka, bas je lijepo narasla 😊. I shell je u pravu, bas nam ispocetka treba da nas netko bodri i da nam do znanja da sve dobro radimo. Ja bi voljela da non stop neko strucan sjedi pokraj mene i uvjerava me da malu dovoljno hranim 😅. Bez obzira sto ona ima mokru pelenu i prije i nakon podoja, znaci daleko vise od onih 6 koje su potrebne. A i povremeno bljucne, znaci bilo je i viska. Ljepse je imati sigurnost, al dobro je i sto si ovdje medusobno mozemo dati sigurnost 😄😘

Uvijek smo nesigurne i mislimo da nesto ne stima, ja npr uopce ne brojim koliko pelena popiski al znam da svako malo mijenjam i da mi se nekada ni neda, al gospođica vristi ako joj je pelena puna tako da moram ocu necu 🙂😉😘

Jules55
    19. Rujan 2019. 18:35

nena1986

Jules55

Hvala!

Bok! 😀 što te točno zanima? Meni je bilo ok… Rodila prirodno, vaginalno. Nakon dolaska iz rađaone, traže da ih zoveš kada prvi put ideš na wc da te otprate i pomognu, kasnije ideš sama. Beba je stalno sa tobom, nisu mi je uzimali niti sam ih tražila. Bila je stalno na prsima, ali jednu noc je neutjesno plakala cak i na prsima pa su nam dali dohranu, malo, samo da se smiri a da ne sabotiramo dojenje. Previjaju bebe 3x u danu, ako treba vise, previjas sama. Oni imaju i pelene i robicu, nista ti ne treba osim potrepstina za izlazak. Protiv bolova pitaju da li treba, ako ne pitaju, traži! Nema smisla trpjeti, zaista. Ako nemaš šavova, bole i kontrakcije maternice u prvih par dana, pogotovo kada dojiš… Ne znam što te još zanima, samo pitaj… 😉

Mene čeka carski iduci tjedan, a ono sta me brine je sta sam cula da nisi bas susretljive. Da nisu toliko od pomoci :/ 
    Kakve su za dojenje? Voljela bi iskljucivo dojit i nadam se da carski nece biti prepreka🤞

CiniMINIS
    19. Rujan 2019. 18:57

ayla

CiniMINIS

Uvijek smo nesigurne i mislimo da nesto ne stima, ja npr uopce ne brojim koliko pelena popiski al znam da svako malo mijenjam i da mi se nekada ni neda, al gospođica vristi ako joj je pelena puna tako da moram ocu necu 🙂😉😘

Ne brojim ni ja pelene, al sam okvirno popratila da je puna prije dojenja i barem jednom izmedu dojenja pa znam da ih je dosta 😂. Ma njima je super i ustvari se odlicno snalazimo svi, samo nam treba malo vise sigurnosti.

nena1986
    19. Rujan 2019. 20:00

Jules55

nena1986

Jules55

Hvala!

Bok! 😀 što te točno zanima? Meni je bilo ok… Rodila prirodno, vaginalno. Nakon dolaska iz rađaone, traže da ih zoveš kada prvi put ideš na wc da te otprate i pomognu, kasnije ideš sama. Beba je stalno sa tobom, nisu mi je uzimali niti sam ih tražila. Bila je stalno na prsima, ali jednu noc je neutjesno plakala cak i na prsima pa su nam dali dohranu, malo, samo da se smiri a da ne sabotiramo dojenje. Previjaju bebe 3x u danu, ako treba vise, previjas sama. Oni imaju i pelene i robicu, nista ti ne treba osim potrepstina za izlazak. Protiv bolova pitaju da li treba, ako ne pitaju, traži! Nema smisla trpjeti, zaista. Ako nemaš šavova, bole i kontrakcije maternice u prvih par dana, pogotovo kada dojiš… Ne znam što te još zanima, samo pitaj… 😉

Mene čeka carski iduci tjedan, a ono sta me brine je sta sam cula da nisi bas susretljive. Da nisu toliko od pomoci :/
    Kakve su za dojenje? Voljela bi iskljucivo dojit i nadam se da carski nece biti prepreka🤞

Ovako, nazalost nema ih puno i sve ovisi o tome koliko rodilja na katu ima... isto tako ima manje i vise susretljivih i spremnih za pomoci. U svakom slucaju, zamoli ih da ti pomognu staviti bebu na prsa, da ti pokazu ispravan hvat, da odmah u startu ne dobijes ragade. Ja iskreno, nisam ni trazila pomoc, niti su me pitale, to je tuzno... Samo su me pitale da li dojim i to je to. Bit ce ti tesko, s obzirom da ides na carski, (moj prvi porod je bio na carski), biti ce ti tesko sjediti, dizati se.... pogotovo nosati je i slicno. Ali pripremi se za to unaprijed, pa ce ti bar psihicki biti lakse... 😉 Prouci i ti malo, na Rodinim stranicama ima link čini mi se za nekakav mini poučni video mliječna staza, da vidis kako bi to trebalo izgledati (hvat kod dojenja). Nije ti carski nikakva prepreka, samo ti moze mlijeko malo kasnije nadoci... neka ti beba cim vise bude na prsima, stalno ako treba 😉, zaboravi na vrijeme. I ako ti treba psihička potpora... tu smo 🤗😉 Biti će sve ok! 

Jules55
    19. Rujan 2019. 21:01

nena1986

Jules55

nena1986

Jules55

Hvala!

Ovako, nazalost nema ih puno i sve ovisi o tome koliko rodilja na katu ima… isto tako ima manje i vise susretljivih i spremnih za pomoci. U svakom slucaju, zamoli ih da ti pomognu staviti bebu na prsa, da ti pokazu ispravan hvat, da odmah u startu ne dobijes ragade. Ja iskreno, nisam ni trazila pomoc, niti su me pitale, to je tuzno… Samo su me pitale da li dojim i to je to. Bit ce ti tesko, s obzirom da ides na carski, (moj prvi porod je bio na carski), biti ce ti tesko sjediti, dizati se…. pogotovo nosati je i slicno. Ali pripremi se za to unaprijed, pa ce ti bar psihicki biti lakse… 😉 Prouci i ti malo, na Rodinim stranicama ima link čini mi se za nekakav mini poučni video mliječna staza, da vidis kako bi to trebalo izgledati (hvat kod dojenja). Nije ti carski nikakva prepreka, samo ti moze mlijeko malo kasnije nadoci… neka ti beba cim vise bude na prsima, stalno ako treba 😉, zaboravi na vrijeme. I ako ti treba psihička potpora… tu smo 🤗😉 Biti će sve ok!

Hvala 😘🤗💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.