U kojem polozaju dojite? Mi smo za sad samo na lezecem, ali morat cemo i neke druge isprobati cisto radi prakticnosti ako cemo ici negdje... Kako stojite s dojenjem u javnosti? Meni je to bas nekako neugodno, a beba mora jesti... Nismo jos nigdje isli na dulje da bi bilo potrebe za dojenjem, ali kad tad cemo morati, ne mozemo stalno biti doma...
Ja u lezecem nikad nisam mogla dojiti. Nesposobna sam potegnut nju sebi dok lezim i istovremeno drzat sisu i njoj ugurat u usta 😕. Mi u polozaju kolijevke dojimo, sa jastucima u krilu kao potpora. Uspjeli smo par puta u polozaju "nogometne lopte", al sam to jucer opet pokusavala i nikako ju nisam mogla namjestiti. Morat cu opet pokusat da se prisjetim. U javnosti se jos nisam ni pojavila, a kamoli dojila 🙈 al nam definitivno ne gine prije ili kasnije..
2 sata smo čekali 🙄 hvala bogu na metak u za dojenje. Zahvaljujući njoj nije mi problem dojit u javnosti.
Na šalatu smo mogli biti prije naručeni nego u klaićevoj a kako nije bilo nikakvih naznaka da nešto nije ok nismo išli private - možemo čekati
Dojim ležeći jer mi je najlakše, a i kad zaspe jedući samo ju ostavim tako. Podbočim ju srolanim ručnikom, tako da bude skroz okrenuta prema meni. Ali ako je potrebno, dojim i klasično, sjedeći.
Što se dojenja u javnosti tiče, nikako se ne mogu osloboditi. Ne znam ni kako bi se pokrila tetra pelenom. Izlazimo uvijek nakon što jede, a ako idemo na malo duže van, izdojim i ponesem. Htjela bi se osloboditi i nahraniti ju ako je potrebno, jer nas ovo dosta ograničava, ali nikako da se odvažim ☹️
Necete izbjec komentare. Nije dobro kad kupujes hranu za bebu, a onda ti neka nepoznata zena iskomentira da je bolje da dojis. To se meni u DM dogodilo. Kad izadjete, opet ce vam neka (vjerojatno zena) prigovorit jer se to radi kod kuce. Ne daj boze da cicu izbacite bez marame ili nekog pokrivala, to ce bit jos gore. Uvijek ih ima. Samo se okrenut na nulu i ne dozivit. Sjetite se da vasa beba treba papati i jebe vam se zivo jel to nekome pase ili ne. Uostalom, sta koga briga. Pa necw dijete biti gladno jer netko ima potrebu nes rec? Budete se sve ushemile, znam ja to 😊 Samo se ne obeshrabrit. Nikad nisam kuzila da netko kenja zeni jer hrani svoju bebu u javnosti. Moja je frendica na tkav jedan komentar pitala zenu da zasto ona gleda u njenu sisu. E onda je bio neugodnjak 🙃
Slažem se,Krino,apsolutno. Dobro joj je rekla. Ljudi uvijek gledaju tuđa posla i kako god radiš ne valja. Ali nije mi bed zbog toga, ne zanimaju me oni ni najmanje. Nekako mi neugodnjak vadit sisu u javnosti, sramežljiva sam po tom pitanju. Iako mi je najnormalnije vidjet druge da doje u javnosti. Baš sam čudna😩
Metak, hahaha.... ma s tim dojenjem u javnosti uvijek netko ima nešto za reći. Tu se stvarno treba otkačit. Marame pomognu sramežljivima. Meni nije bed jer znam da hranim dijete a ne vadim sisu da bi je netko vidio. Mi se već izvježbali. Moj sin je najbolji, pita ga neki dan susjeda kako mu je seka, da li plače? Kaže on, da naravno, ali onda mama izvadi sisu i svi sretni. Ta ista žena kaže vau super al ne može baš posvuda.... a on njoj, zar vi nikad niste pojeli burek na cesti?! Plakala sam od smijeha, nisam mogla ženi ni pozdravit kako spada 😂😂😂
Ja sam samo jednom komentirala ne gleda beba ni u vaš tanjur😂
Budeš se oslobodila i meni je na početku bilo lakše izdojiti nego se skidati. I sad podojim bebu prije izlaska ali ponesem jadan i za svaki slučaj. Šetnje uvijek planiram kad je sita i spremna za spavanje i blizu sam doma pa da mogu požuriti ako se zadere jer realno u šetnji nemam ni gdje sjesti da ju podojim a nosit i dojit bi umrla - teška je , izgleda ko bumbar, mislim da je u ovih mjesec dana dobila puno više nego u prvom.
I ne brini se što ti je starija beba podoji su kraći evo moja sad preko dana zna imati podoja po 15 minuta, oni predvečer su višesatni😂
A bas ima svakakvih ljudi i komentara... Ne zasluzuju drugo nego da im odbrusis...
Ja nemam nista protiv dojenja u javnosti, ne osudjujem mame koje hrane svoje bebe, ali meni je nekako neugodno radit to pred svima... Nekako mi je to privatno... Isto tako mi upadaju u kucu dok dojim, neugodno mi je, a ne mogu si pomoc... Al nekako to pregrmim jer su to moji ili njegovi... Vecinom smo u dnevnom jer mi se ne da za svako ici u sobu, a nikad ne znam kad ce tko banuti... Ali opet si mislim, ne mogu se ni stalno skrivati, pa dijete ce sisati jos dosta dugo... Ako netko bas zeli gledat sisu, nek gleda... 😝
Sortiraj odgovore
Najstariji