Ljetne bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maslačak32
    03. Ožujak 2019. 15:24

Dan mamice! Prekrasan dan danas, mi smo bili u dugoj šetnji, papali i sad spava već više od sat vremena. Jupiiiiii! A ja jutros dobila prvu mengu, nisam joj se još nadala, ali Anton sada puno manje doji od kada papa i krutu hranu tako da ni nisam previše iznenađena. Mi smo bili u gostima gdje je dvoje troje klinaca, ali isto sam najprije ispitala dali su svi zdravi. Baš se nekako bojim bolesti, A je imao bronhitis sa dva mjeseca zato jer je jedna bezobrazna osoba došla kod nas sa bronhitisom i on jadan odmah pokupio, morali smo vaditi krv, urin, RTG pluća, a on jadan minijaturan. To mi je bilo baš užasno i od onda svakoga tko se najavi bez pardona pitam dali je zdrav i nikome ne dam da ga ljubi. Možda pretjerujem, ali zdravlje mog djeteta mi je ispred ljubaznosti prema drugima. Ugodno popodne svima😘

Lalica
    03. Ožujak 2019. 17:19

Bok mamice, ja se nisam javljala ali vas čitam redovito. ovo mi je prvo dijete, sin Leo 6 mjeseci i 2 dana. Na zadnjem pregledu 7300 i 63,5 cm. Ja imam 32 god. Ja dojim i počela sam s krutom hranom prije 2 tj i još mu uvijek dajem 1 obrok. Kad je dobro početi uvoditi i 2 obrok?

Maslačak32
    03. Ožujak 2019. 17:56

Dobrodošla Lalice, mi smo počeli sa drugim krutim obrokom kad je imat otprilike 6 i pol mjeseci. Sada ima 8 i pol i popapa nekad 3 nekad 4 obroka, uz dojenje. Mislim da to dosta ovisi i o bebi, moj je jako aktivan, od 5 mjeseci se počeo dizati na koljena, ljuljati i jednostavno se već tada vidjelo na njemu da je gladan, stalno je tražio sisu i nakon što bi se najeo jako brzo je ponovno ogladnio. 

PčelicaMama
    03. Ožujak 2019. 18:40

Dobrodosla Lalice! 😊
    Mi smo uveli 1.obrok s 5 mj 3 tj, a 2. cemo iduci tjedan, znaci 2 mj nakon prvog..za treci cu vidjeti da li cu cekati 2 mj..moja bucka cesto papa, svakih cca 1h, 1h15min..ali pretpostavljam da joj odgovara papati cesce a manje kolicine..tako da sumnjam da ce mi dodatna kasica prorijedit papanja 🤭
    Maslacak slazem se u potpunosti s tobom oko posjeta bebici, i meni je njeno zdravlje na prvom mjestu i zaboli me za tudja misljenja..
    Mi smo bas prosli mjesec imali krstitke i 2 rodjendana tako da smo bili okruzeni s puno ljudi i ja sam bila u strahu da se ne razboli jer su ju naravno ljudi htjeli nosati i biti oko nje..ali konkretno medju puno male djece tipa igraonica nismo bili tako da ne znam sto bi rekla za to..

Nataly1987
    03. Ožujak 2019. 18:41

Mi smo relativno isto brzo za prvim uveli i drugi pa i treci obrok..prvi obrok nam je spadao pod rucak (prvo povrce,sad povrce -  meso i sl.), a za drugi sam odabrala veceru, takodjer da bude sitiji jer je hiperaktivna beba..pocela sam se izadajati recimo sat vremena prije spavanja te mu to mlijeko pomijesala s rizinim pahuljicama, ili nekim drugim zitaricama( mene je osobno odusevio izbor od Nestlea tipa lipa i 5 zitarica, zob i suhe sljive, keks i sl.i sve ih je prihvatio) i onda sam pocela s 50ml, pa nakon par dana 100, pa 120, pa 150ml i na kraju sam bila "srasla" s tom izdajalicom😂 i onda bi mu ponudila cicku, pa ako nije htio odmah, stavila bih ga spavati pa je on sam trazio za 2-3 sata.
    Takodjer na isti nacin sam mu bila uvodila i treci obrok, dakle dorucak, izdojeno mlijeko u kombinaciji voce-zitarice.
    No nakon eto gotovo 2 mjeseca izdajanja, probala sam mu podvaliti ad da sebi olaksam, dakle, svaaaaki pokusaj 👎👎 jednostavno je okretao glavu ( probali nan, bebimil, novalac, aptamil i sve bacili).
    Na kraju sam (ako nekome pomogne) nabasali na neki forum na kojem je neka mama pisala o slicnoj situaciji i da ju je spasio Milupa Milumil s okusom vanilije i nasla ga jedino u Muelleru i mali ga obozava. Tako da se s izdajalicom vise ne druzim.🎊🎉

Nataly1987
    03. Ožujak 2019. 18:48

Sto se tice igraonica...mislim male bebe niti kuze sto je to niti tko je tamo niti ima ikakve potrebe za tim..po meni blazeni parkici i ljuljacke..vani po ovom lijepom vremenu...
    Sad sto se tice gostiju i posjeta, a da netko svjesno bolestan dolazi, to mi je grozno..to cak svrstavam u opcu kulturu- ono ako si bolestan ne idi maloj bebi..
    Ali daleko od toga da ne treba bebica ici i sama u goste ostalim prijateljima s djecom/bez djece/rodbini i obratno (kad su svi zdravi) to mislim sastavim dijelom svakodnevnice..danas sutra, a to ce brzo doci...krenut ce i jaslice/vrtic..treba se lagano i socijalizirati..

03. Ožujak 2019. 20:23

Hej mame.. bome je proletio ovaj dan 😫
    Mi se lijepo podružili sa mojima, baš je bio dobar... 🤗🤗
    Neki dan sam tipkala kad smo naslijedili njihaljku pa nisam mogla kupiti novu... Ehhh, danas sam ju morala kupiti jer nam je naša pukla.. 😂😂😂 Uzeli smo ju sa sobom da on tam ne bude non stop u rukama ili na kauču..i taman kad se trebala sastaviti je pukla.. 🤣🤣 Da je bila stara, bome je.. mali čija je to njihaljka zapravo bila sad ide u 5 razred valjda pa onda možete misliti koliko je to djece prošlo do sada😂😂
    Što se tiče druženja sa masom djece isto prvo pitam da li je netko bolestan jer ne treba nam još i ta briga.. jednom je i moja jako dobra frendica došla full prehlađena pa sam joj skoro pa zalupila vrata pred nosom jer je on imao mjesec dana...Ali razumjela je.. Tak da.. naše mrve su najvažnije tak da se nema tko kaj ljutiti... 🙄

ivymicek
    03. Ožujak 2019. 21:59

Hej curke... Ubio me ovaj skok. Moje čedo cendravo, plašljivo, plačljivo.
    Sada se boji svakog glasnijeg zvuka, čak i zvuka puštanja vode iz tuša.
    Kaj se tiče druženja ja imam dva klinca u vrtiću koji svašta donesu doma i nisam toliko oprezna ali da ću zvati bolesne ljude u goste, neću.
    Danas je prvi puta rekao mama i ja sam se rastopila.
    Kako je lijepo vrijeme provodimo u šetnji. Malo je prehladen ali mislim da mu šetnja po ovom lijepom vremenu, bez obzira na prehladu, neće štetiti.
    Laku noć kloke

💙25.10.2012.💙Luka

💜15.09.2014💜Nina

👣16.06.2018👣 Vid

Nataly1987
    04. Ožujak 2019. 08:27

Jutro! Drage bebe i mame!
    Mi odradujemo prvi dnevni spavanac, budenje finalno bilo u 6h. Spavali za cudo ok, jedno papanje oko 2h i onda sam ga pustila da spava sa mnom👶👶
    Curica je u skoli, kasnije idemo po nju, a sad idem peglati i smisliti sto za rucak🤗
    Svima zelim ugodan ostatak dana😘😘

lucy233
    04. Ožujak 2019. 09:39

Jutro svima!
    Iza nas, usudila bi se reći, dobra noć.
    Naravno kad F odluci spavati onda ja nisan mogla zaspat do 1... 
    Ivy, divno za mama, mogu mislit kako si se rastopila 😍
    Ja ujutro, tj sad imam vožnju pa iza planiramo šetnjicu...kakvi su vaši planovi? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.