Mamice, jos jedno pitanje… puna sam pitanja danas :) A sta kad me vasi odgovori barem malo utjese da nisam jedina u nekim svojim problemima….
Pa pitanje je imate li vi svaki dan ili barem neki dan u tjednu vremena za sebe, da ostavite bebaca od 2-3 mjeseca nekome (muzu, baki, svekrvi) a vi izmedju dojenja odete od kuce malo razbistriti glavu….prosetati u grad, otici u shopping ili jednostavno se malo maknuti od kuce….
Pomogne li vam to u rjesavanju stresa I da ste malo opustenije?
Meni je doktorica (da, morala sam potraziti strucnu pomoc) rekla da moram u danu naci vremena za sebe,da ne smijem biti rob djetetu, da njemu nista nece biti ako ostane sat dva sa muzem ili bakom.
Probala sam tako par puta ali svejedno u gradu razmisljam kako je, saljem poruke da li place I ne mogu se opustiti…
Jesam jedina ovdje takva???
Proći će i to razmišljanje o bebi. Prvi put je najgore. Ako plače baka/tata/bilo tko će ga nunati.
Plače i s tobom i nekad ga ni cicka ne može utješiti.
Ako te tješi i meni je s prvim djetetom bilo jako teško, nisam se mogla nositi s x situacija a najgore mi je bilo baš to što nemam vremena za sebe. Kako sam rasla s djecom tako sam shvatila da mi nekad treba i 15 min da razbistrim glavu. Nekad je to jutarnja kava bez da me netko zove (dignem se ranije), nekad je to običan odlazak po špeceraj, nekad je to samo odlazak u šetnju sa svima ali sam se maknula iz kuće. Ja volim vježbati i to mi je sada u fokusu da kad ulovim vremena vježbam. Ne zaboravi svi plaču i moj plače i kad sam s njim i kad je sam...
Bit će bolje. Probaj si napraviti sve da ti bude lakše. Mojim prijateljicama je bio stres dojenje pa kad su prešle na ad su se preporodile. Neke su molile mame/svekrve da im kuhaju ručak. Neke su unajmile čistačice. Nije sramota tražiti pomoć jer nismo svemoguće!!! Nekada i sama to zaboravim pa isto kao i ti upadnem u krizu.
Drži se i znaj s vremenom će biti lakše. Moraš upoznati sebe u novoj ulozi mame.
😘😘😘😘😘
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
http://www.misusovo.com/2018/04/tamna-strana-majcinstva/
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Sanela ponekad nam treba stručna pomoć i svaka čast da si je tražila..Mi smo Mihaela znali ostaviti teti na čuvanju dok je bio manji,s jedno mjesec dana, nahranil bi ga i kad je zaspao otišli a teti ostavili uputstva,moje izdojeno mlijeko i ad😂😂,obavili shoping,kavicu i vratili se kroz sat,dva,tri..sad nezz kak bi to izgledalo jer je plač kad me ne vidi😂 al zato sad može s nama i to je isto lijepo😀. Pokušaj polako,odvoji sat vremena za spa tretman u kupaonici😂sexić smo riješili☺️,ali bome je prošlo 2mj od poroda..poslje ništa a m samo spominje😂😂,neda mi se baš nekako😎.
Mi evo umotani u dekicu maloprije zaspali vani... tezsk mi je danas dan,sve opet spavanje po 5,10,min taman zaspi probudi ga ili klinac ili tata sad sam poludila toliko je plakao da nista nije palilo ni sisa ni duda ni nositi pjevati leci stajati o boze...valjda je bio premoren...sad povukao par puta cicu i opet nervozan dala dudu i nekako ga uspavala...
Arizona samo se ti sredi i ajde u setnju bebi moze samo goditi svjez zrak...ako ti je bed zbog dojenja gledaj da izadete cim ga nahranis i lijepo odete prosetati
❤..nitko ne zna koliko vas volim, vi jedini znate kako otkucaji moga srca zvuce iznutra ..❤
Sanela nisi jedina takva...ja nemam vrijeme samo za sebe...muz radi u svedskoj i brinem sama za dvoje djece eto i stariji je sad krenuo u prvi razred i beba trazi svoje...ali nekako sam s drugim djetetom puno opustenija...s prvim sam bila nervoznija i jednostavno rečeno sjebanijs kad je bilo sve na meni... voljela bih i ja nekada da imam vrijeme za sebe ali doci ce i to opet...cak i jedem vecinom s bebom u rukama...drzim ga u as u kupaonici dok se kupam...ima laksih i tezih dana...danas je tezak,ali sutra je novi dan i maksimalno uzivam u njima prebrzo rastu 😘❤️
❤..nitko ne zna koliko vas volim, vi jedini znate kako otkucaji moga srca zvuce iznutra ..❤
Mi evo umotani u dekicu maloprije zaspali vani… tezsk mi je danas dan,sve opet spavanje po 5,10,min taman zaspi probudi ga ili klinac ili tata sad sam poludila toliko je plakao da nista nije palilo ni sisa ni duda ni nositi pjevati leci stajati o boze…valjda je bio premoren…sad povukao par puta cicu i opet nervozan dala dudu i nekako ga uspavala…
Arizona samo se ti sredi i ajde u setnju bebi moze samo goditi svjez zrak…ako ti je bed zbog dojenja gledaj da izadete cim ga nahranis i lijepo odete prosetati
Ajoj draga,pa kaj ne spava to dijete😯..e,kak si s mlijekom,jesi mu davala bočicu?(sorry na pitanju nije zlonamjerno,znaš i sama da je Mihael na ad🙂,možda bi duže pajkio) Ja sad stvarno mislim da mu je kraj kod mene,Miha cica samo ako se probudi po noći,kroz dan rijetko kad hoće..al dobro,3mjeseca smo izgurali,možda će još malo neko vrijeme potrajati..
Ja sam danas imala napad šizike. Sinoć nisam oprala suđe jer mi je Marta dugo spavala na rukama, svako jutro sam sama s njima. Ona opet samo na rukama spavala, hrpa veša za peglenjanje, tura veša oprena koju treba stavit sušit, gdje got pogledam prašina...
Ali ja bez beda ostavim klince mužu i izađem se izluftat, a dok on ne dođe čokolada mi terapija
Ivy super clanak! E usput, kad si krenula vjezbat? I kaj? Sama ili ides negdje? Jesi cekala da ti gin odobri? Ja jedva cekam al me frka dok mi ne kaze da mogu.
Franova, svaka cast. 😁
Ja se isto nekad osjecam preplavljena.. ko da se dani puni obaveza i iscrpljenosti nizu jedan za drugim i nikad nece stat.. a opet vec je proslo mjesec dana nisam ni trepnula. Valjda treba vremena da se naviknemo i uhodamo a i sigurno svako razdoblje nosi svoje.. treba si dat vremena Sanela tak ja mislim.. i treba prihvatit svaku mogucu pomoc koju mozes dobit. I olaksat si kako god ti pase.. setnja od pol h sama, odlazak u ducan il kava, odspavat, pogledat seriju vjezbat ma.stogod..
Mi evo umotani u dekicu maloprije zaspali vani… tezsk mi je danas dan,sve opet spavanje po 5,10,min taman zaspi probudi ga ili klinac ili tata sad sam poludila toliko je plakao da nista nije palilo ni sisa ni duda ni nositi pjevati leci stajati o boze…valjda je bio premoren…sad povukao par puta cicu i opet nervozan dala dudu i nekako ga uspavala…
Arizona samo se ti sredi i ajde u setnju bebi moze samo goditi svjez zrak…ako ti je bed zbog dojenja gledaj da izadete cim ga nahranis i lijepo odete prosetati
Ajoj draga,pa kaj ne spava to dijete😯..e,kak si s mlijekom,jesi mu davala bočicu?(sorry na pitanju nije zlonamjerno,znaš i sama da je Mihael na ad🙂,možda bi duže pajkio) Ja sad stvarno mislim da mu je kraj kod mene,Miha cica samo ako se probudi po noći,kroz dan rijetko kad hoće..al dobro,3mjeseca smo izgurali,možda će još malo neko vrijeme potrajati..
Ma daj nemoj mi se za takve stvari ispričavati eee lude 😊pa nisam medu onima sto misle da je ad otrov 🤣🤣🤣
Ponudim mu skoro svako vecer bocicu oko 22 kad se vec nasisavao na jednoj i drugoj...i popije od 30-60ml...a zna on odspavati po 4-5 h u komadu po noci...
Ivy super clanak! E usput, kad si krenula vjezbat? I kaj? Sama ili ides negdje? Jesi cekala da ti gin odobri? Ja jedva cekam al me frka dok mi ne kaze da mogu.
Franova, svaka cast. 😁
Ja se isto nekad osjecam preplavljena.. ko da se dani puni obaveza i iscrpljenosti nizu jedan za drugim i nikad nece stat.. a opet vec je proslo mjesec dana nisam ni trepnula. Valjda treba vremena da se naviknemo i uhodamo a i sigurno svako razdoblje nosi svoje.. treba si dat vremena Sanela tak ja mislim.. i treba prihvatit svaku mogucu pomoc koju mozes dobit. I olaksat si kako god ti pase.. setnja od pol h sama, odlazak u ducan il kava, odspavat, pogledat seriju vjezbat ma.stogod..
Krenula sam sa vježbom kada je on navršio 2 mj. Krenula sam polako sa vježbama snage (joga, šogica mi složila 15 min praksu) pa sam kako je tijelo jačalo uvela i kratke HIIT vježbice za jačanje nogu i trupa.
Nisam još bila na pregledu ali svi treneri se slažu nakon 6 tjedana od poroda se može polako početi vježbati. Nadala sam se početi trčati ali uz ovog malog ovisnika o mami je to nemoguće. U planu mi je početi voziti sobni bicikl.
Ja ti oduvijek vježbam doma jer si mogu sama složiti tempo i vježbe 😊.
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Sortiraj odgovore
Najstariji