E da, nama je niknuo i drugi zub! Juuuhuu nadam se da smo sad mirni neko vrijeme. Sad cemo proucavati kako rastuDanas je vidljivo manje nervozan, al stvarno je ok proslo i bez temperature i bez neprospavanih noci. Stvarno imam srece!
Ajme predivnooo..sad kad se nasmije a ti slatki zubici jooooj..bass ste imali srice da je sve proslo bezbolno..neka bolje i za malenoga..
A.M
Ma ne, ne vide se odmah, njih ustvari ne boli kad oni rastu nego kad probijaju zubno meso. Sad se jos ne vide kad se nasmije, ali kad stavis prst dole osjetis dvije male pilice i vidis ih kako se bijele.
Evo malo što se tiče našeg hranjenja.
jednu namirnicu sam davala 2 dana a kad sam vudjela da nema reakcija dala sam drugu. Kad se ni na deugu nije razvila reakcija dala sam ih zajedno. Npr. Dva dana jabuku, dva dana šljivu i tad je to moglo u kombinaciji.
kako je navršila 5 mj. Kuhala sam joj i rižu i pomješala s mlječnom formulom to joj je bilo jako fino. Izmiksala sam štapnim. Patronažna mi je savjetovala da kada niknu prvi zubići da više ne miksam nego samo vilicom izdrobim. Da tad beka osjeti komadiće i da shvati da to mora žvakati. Kaže prvo će se valjda igrati ali da će tada shvatiti nakon nekog vremena žvakanje i da je to jako dobro za razvoj slinovnih žljezda, gutanje , zubiće itd. Mi jos nemamo zubiće na vidiku pa za sad samo miksamo.
url=https://lilypie.com]
I da ovo što lagherta pišes za bananu kod nas nije slučaj. Voli i čisto povrće i bananicu. Možda je to od djeteta do djeteta. Za sad ja nisam primjetila da mi nešto odbija zbog banane. I banana joj nije uzrokovala probleme sa stolicom. Dapače čak je imala jednu stolicu više od banane i to već više puta. Kod nas je tako.
po kalendaru se držimo onih glavnuh podjela kad može gluten kad bez glutena kada meso i sl. A sas kako piše brokula ne odmah ja sam je dala... I krumpir isto
url=https://lilypie.com]
Bananu necu uvodit neko vrijeme jer sam cula da se bebama svidi tak slatki okus pa ne zele nista drugo jest ili bar nista drugo u sto nije umijesana i banana.
Ma ja još nisam proučavala detaljno, jer imamo vremena, eto danas imamo 4 mjeseca puna :)
To za bananu sam i ja čula.
Čestitke na zubiću :)
Ovo je slika sa stranice "BWL" i beba gricka kremenadl. Hahahaha. Mislim da cu mu i ja tako ponuditi pa udri miško. Charmed, nije ni moj puno stariji ali to ce brzo doci, a ja nemam puno vremena za citanje niti mi se da, pa cu radije tako po malo svaki dan. Eto, nisam nikad bila kampanjac...
Moja Ena stavlja prste u kasu i onda gura u usta...dajem joj i zlicu na kojoj je kasa i isto stavlja u usta,al za to vise mislim da stavlja zbog zubica koji jos nisu izasli.Moza i bolje da ih nema jos od kada mi je frend,koji je stomatolog,rekao da je bolje da zubi izadu kasnije jer su kvalitetniji..
jednu namirnicu sam davala 2 dana a kad sam vudjela da nema reakcija dala sam drugu. Kad se ni na deugu nije razvila reakcija dala sam ih zajedno. Npr. Dva dana jabuku, dva dana šljivu i tad je to moglo u kombinaciji.
kako je navršila 5 mj. Kuhala sam joj i rižu i pomješala s mlječnom formulom to joj je bilo jako fino. Izmiksala sam štapnim. Patronažna mi je savjetovala da kada niknu prvi zubići da više ne miksam nego samo vilicom izdrobim. Da tad beka osjeti komadiće i da shvati da to mora žvakati. Kaže prvo će se valjda igrati ali da će tada shvatiti nakon nekog vremena žvakanje i da je to jako dobro za razvoj slinovnih žljezda, gutanje , zubiće itd. Mi jos nemamo zubiće na vidiku pa za sad samo miksamo.
Meni ova teorija sa drobljenjem hrane kad niknu prvi zubi uopće nije jasna. Prvo izbijaju prednji zubići, pa tko sa njima žvače?! Oni služe da otkidanje hrane, za usitnjavanje imamo kutnjake koji izbijaju tek nakon godine dana. A s druge strane, čime žvaču odrasli koji su izgubili zube, a nemaju protezu (da ima i takvih, jedna cimerica u bolnici je imala jedan jedini zub i to 2 dolje desno )
Našla sam jedan zanimljiv članak gdje govore kada očekivati izbijanje kojih zubića
https://poliklinika-galekovic.hr/blog/bebi-izbijaju-zubi-pomoc-33/
Zanimljivo, ja vidim da puno beba dobije donje prije,a ne gornje jedinice
Meni ova teorija sa drobljenjem hrane kad niknu prvi zubi uopće nije jasna. Prvo izbijaju prednji zubići, pa tko sa njima žvače?! Oni služe da otkidanje hrane, za usitnjavanje imamo kutnjake koji izbijaju tek nakon godine dana. A s druge strane, čime žvaču odrasli koji su izgubili zube, a nemaju protezu (da ima i takvih, jedna cimerica u bolnici je imala jedan jedini zub i to 2 dolje desno)
Našla sam jedan zanimljiv članak gdje govore kada očekivati izbijanje kojih zubića
https://poliklinika-galekovic.hr/blog/bebi-izbijaju-zubi-pomoc-33/
moja 2 i pol mj.ima sve te simptome pa nista od zubica 😶
Sortiraj odgovore
Najstariji