Cure koje ste uvele dohranu u obliku kašica...koliko dugo dajete jednu namirnicu? I jel to za početak međuobrok, ili s kašicom baš zamijenjujete jedan podoj odnosno mliječni obrok? Nakon koliko uvodite drugi obrok? Pretpostavljam da svo povrće i voće kuhate na pari, osim npr banana koje se ne mogu termički obradovati...jel? Ili dajete štogod sirovo?
Ofnica ja jednu namirnicu dajem po 3 dana. Narezem na kockice i skuham, procjedim pa stapnim mikserom napravim kasicu i ako je pre gusto dodam malo te vode od kuhanja. U pravilu ide da se u pocetku daje po par kasikica dok se bebe ne navikne i to ne mijenja odmah obrok ali David je veliki zdero i on je odmah poceo nakon tjedan po 100-120g tako da smo jednu bocicu vec izbacili. Na dohrani smo cca 3 tjedna i taj vocni/povrtni obrok mu je oko 11 ujutro a sad cemo uvesti i drugi obrok zitarica oko 17h.
Sve mogu u Onome koji me jača <3
mi isto papamo 3 dana jednu namirnicu...
Danas prvi put papala meso 😄 davila se u tome
Nelica koliko je stara? I kako to ide s mesom? Isto u kasicu miksat ili?
6 mj.dala joj piletinu,brokulu i mrkvu..piletinu kuham pola sata (mali komadic) i onda dodam brokulu i mrkvu..zatim stapnim usitnim u kasu al je gusto pa dodam vode ili ti juhe od kuhanja..bilo joj fino ..ja vazem da znam kolko pojede..danas pojela 150 grama
Nelica super, probat cemo onda iduci mjesec :) mi za 3 dana punimo 5mj. Ja isto provjeravam gramazu, pojede oko 120g ja sam se bojala da je to puno ali znaci ok je. Taman za mjesec dana kad bude 6mj ce znaci jest isto tako oko 150 :)
Charmed nisam to cula. Bas cu malo guglat sad :)
Nelica super, probat cemo onda iduci mjesec :) mi za 3 dana punimo 5mj. Ja isto provjeravam gramazu, pojede oko 120g ja sam se bojala da je to puno ali znaci ok je. Taman za mjesec dana kad bude 6mj ce znaci jest isto tako oko 150 :)
http://klinfo.rtl.hr/djeca-2/bebe/u-blw-metodi-hranjenja-beba-je-voda-dohrane/
Beba vođa dohrane. Meni zvuči dobro pogotovo jer to preporuča WHO.
http://klinfo.rtl.hr/djeca-2/bebe/u-blw-metodi-hranjenja-beba-je-voda-dohrane/
Beba vođa dohrane. Meni zvuči dobro pogotovo jer to preporuča WHO.
Charmed, ja planiram, čak sam i posudila knjigu u knjižnici . Jedino nisam sigurna kada jer je moja rođena mjesec dana prije, pa ne znam da li joj u tome trebam korigirati dob ili ne. Ali mislim da ću se voditi onim pokazateljima spremnosti, kada joj je izgubi refleks guranja jezika van, pincetin hvat i samostalno sjedenje.
Sortiraj odgovore
Najstariji