Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matie89
    06. Listopad 2017. 14:20

Evo vagani smo ponovo, I imamo 4kg!! :)) Znaci skoro pa kilo u mjesec dana! Ne znam zasto su me toliko isprepadali u vezi kilaze. Sad sam mirna :D 

Vidim vi vec pricate o dohrani I zubicima, mi smo daleko od toga. Ali sam vec dosta citala o tome, I mislim da cu mijesati razlicite pristupe. I taj BLW I kasice, pa sta bude bebi pasalo, nista na silu. 
    Netko je spominjao juhice na pocetku dohrane. Citala sam da su juhe totalno nepotrebne bebama jer nemaju nikakvu nutritivnu vrijednost I samo zauzimaju mjesto u stomacicu za hranu, pa se ne savjetuju davati. 

06. Listopad 2017. 14:37

Ma da Matie89?? Tnx na infu! Malo ću to istražiti, ali nekako imam osjećaj da se neću povesti s tim. Ja vjerujem da je zdravo ono što nam godi želucu, pa kad se sjetim kako meni paše pojesti toplu mesnu juhu po zimi... želim da i moja beba uživa.
    Ja bih isto radije da mu nisu još iznikli... al šta je tu je. Ne može to nitko birati... jedino mi je drago što nije imao temperaturu. Bar ne za ove donje sad. Vidjet ćemo što dalje... u ljekarni su mi rekli da su najgori kutnjaci i očnjaci. Što se tiče kvalitete zubi... nisam baš sigurna u tu teoriju, moguće... ali i najkvalitetniji zubi se kvare ak ne pereš i ne održavaš. Ja svaki dan perem i čistim zubnim koncem prije spavanja od 14. godine i otad nijedan pokvareni. Imam 2 plombe iz djetinjstva i to je to.

Matie89
    06. Listopad 2017. 15:59

Lagertha

Ma da Matie89?? Tnx na infu! Malo ću to istražiti, ali nekako imam osjećaj da se neću povesti s tim. Ja vjerujem da je zdravo ono što nam godi želucu, pa kad se sjetim kako meni paše pojesti toplu mesnu juhu po zimi… želim da i moja beba uživa.

Sto se tice hrane nakon 6 mjeseci I ja cu ici nekim zdravim razumom I odlucivati sama. Pratit cu bebu I to ce mi biti vodilja. Sve savjete, smjernice I tablice treba uzeti sa zrnom soli I sam odluciti svakako :)

• Sanjalica23
    06. Listopad 2017. 16:17

Malenom se danas pojavio neki osip po nogicama samo do koljena,crvene flekice,pa sam se zabrinula.Ne znam da li odmah ici pedijatru?  Je li se nekome slicno.desilo cure?

• nelica_4
    06. Listopad 2017. 17:38

moja je imala po trbuhu i ledjima,isli kod ped.i na vadenje krvi..pokazalo alergiju na nesto..ja mislim da omeksivac,pa ak si mijenjala to il prah onda mozda to..hrana nije sigurno jer kad uvodim novu namirnicu jede to isto 3 dana...dobili fenistil i za 5 dana proslo

Charmed
    06. Listopad 2017. 21:06

Sanjalica23

Malenom se danas pojavio neki osip po nogicama samo do koljena,crvene flekice,pa sam se zabrinula.Ne znam da li odmah ici pedijatru? Je li se nekome slicno.desilo cure?

Odi pedijatru. Svaki osip kod malih zahtjeva kontrolu. 
    Mi se okrećemo na trbuh non stop. Al smiješna je. Okrene se pa se počne plakati. Ako ju vratim na leđa opet plače. Pa joj malo odvučem pažnju, smiri se i opet na trbuh pa u plač. Animiranje u ovom položaje ne pomaže. Valjda će je proći...

• evabeba
    06. Listopad 2017. 23:23

Cure koje doje pitanje. Imam strasnu zubobolju. Inace ne pijem nista od lijekova osim rijetko u ovakvim situacijama neofen forte. Znam da mi paracetamol ne bi pomogao,a neofen me frka popiti zbog dojenja iako sam nasla na netu da je onaj poznati pedijatar Jovancevic odgovorio jednoj mami da moze dok doji. Jeste vi sta pile dok dojite?

• Tena1203
    07. Listopad 2017. 02:33

Ja sam pila lupocet i ibruprofen, to su mi dali u bolnici za bolove nakon poroda.. znaci da je ok, a dojim. Osim toga ako Jovancevic kaze da je ok, ja bi mu vjerovala :)

• gala_28
    07. Listopad 2017. 07:10

evabeba

Cure koje doje pitanje. Imam strasnu zubobolju. Inace ne pijem nista od lijekova osim rijetko u ovakvim situacijama neofen forte. Znam da mi paracetamol ne bi pomogao,a neofen me frka popiti zbog dojenja iako sam nasla na netu da je onaj poznati pedijatar Jovancevic odgovorio jednoj mami da moze dok doji. Jeste vi sta pile dok dojite?

Ja sam prošli tjedan skoro posegnula za neofenom no ipak sam uzela lupocet, iz istog razloga. Kod mene je bila u pitanju upala uha, tj. uvertira u upalu. Uvijek kad mi imunitet padne u komu, tako mi se manifestira. Prije točno godinu dana (skoro u dan) skoro nisam preživjela. To je bila zadnja i otad pušem i na hladno. Meni je lupocet pomogao, dva dana po dva komada. Doduše, nije se još raspojasala pa je lakši slučaj od tvoje zubobolje. Ja bih popila, jer upale zuba i uha se mogu zakomplicirati, a tek tada si u problemu. Ako je doktor tako napisao, popij dan-dva, barem da popusti.

• gala_28
    07. Listopad 2017. 07:19

Mame, imam pitanje. Kod mene se proizvodnja mlijeka ustalila po onom ritmu od prije mjesec dana kad je mali morao puno papati jer smo nadoknađivali težinu. Znači svaka dva sata. Sada jede svaka tri sata no već nakon sat i pol-dva meni mlijeko curi. Užasno me to nervira, bez obzira na jastučiće. Ako sam doma, volim malo odmoriti cice bez grudnjaka i njih, pa majice mijenjam i po 2-3 puta dnevno. Gomila veša, a o onom iritantnom osjećaju hlađenja kad krene da ne govorim. :D I da, to mlijeko krene u najglupljem trenutku, tipa kad se sagnem vaditi ručak iz rerne. :D
    Preko noći jede svaka 4 sata u prosjeku, kad se probudi, tad mi se napune, on ih isprazni i to ok šljaka. Spavam i manje sam aktivna pa nekako ostanem "suha". No kako reprogramirati cice preko dana? Prorijedila sam podoje na ta 3 sata no ne pomaže. Kako smo na kombiniranoj prehrani dojanja i AD, to bi se trebalo moći nekako isplanirati i uhodati. U smislu da ako je gladan, dam mu AD i odgodim dojenje pa se manje pune i cure, no ne ide mi u praksi. 
    Uopće ne mogu zamisliti kako žene kad bebači porastu dođu do onih 2-3 dojenja dnevno. Kakooo?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.