Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    26. Kolovoz 2017. 11:06

LlamaFace jel ima neka posebna tehnika masaže? Meni je patronažna rekla da radim kružne pokrete, a na netu evo pise da bi pokreti trebali biti odozgo prema dolje. Kako ste vi radili? Brisali ste sekret fiziološkom?

• evabeba
    26. Kolovoz 2017. 11:28

Ofnice,prvo cijepljenje je 6 u 1,kako je netko vec napisao,difterija,tetanus,hripavac., poliomijelitis i hib bakterija plus hepatitis b. Ako je to na oku bakterija onda bi ja def.odgodila cijepljenje dok ne prođe,dijete treba biti potpuno zdravo iako cesto znaju cijepiti i kada je prehlađeno i sl. Ne znam kako gledaju na cijepljenje i takve stvari s okom.

LittleG
    26. Kolovoz 2017. 12:46

Pozdrav, ja sad odjednom ulijećem sa pitanjima. Ima li tko da mu beba većinu vremena ima poluotvorena usta. Posebno u snu ili kada je opuštena. Dok pravi neke face zatvori ili ako odbija dudu. Malo me to sekira. 

LlamaFace
    26. Kolovoz 2017. 13:16

Ofnica

Ja sam masirala isto ali ne bas tak jako žustro…budem i to sad probala. Cure, ako je recimo začepljenje sitnog kanala onda bi oko trebalo biti suho? Ja bas naprotiv vidim da malom stalno oko bude staklasto od suza, i cak mu se suzica često slijeva prema uhu. A to krmeljanje se pojača kad place, onda je sav zalijepljen ko mala mačka. LlamaFace kak ste vi prepoznali da je začepljenje kanala a ne bakterija? Radili ste bris? Charmed i moj mali je vise alergičan na to diranje oka, odmah se rasplače…vjerujem da ga i svrbi i smeta jer se stalno trlja i onda si ga jos više iziritira.

Bas naprotiv,glavni simptom blokiranog suznog kanala ti je vodenasto,suzno oko jer kanal ne odvodi suze.onda ti moze doc do konjuktivitisa i infekcija.ne moras jako masirati,bitno je samo tocno pod prstom osjetiti tu kvrzicu i masirati malo intenzivnije nego sto ti je ugodno.nismo radili bris.

Ofnica
    26. Kolovoz 2017. 13:19

Hmmm...pipam pa nigdje kvržice, ali masirat cu...

LlamaFace
    26. Kolovoz 2017. 13:19

Ofnica

LlamaFace jel ima neka posebna tehnika masaže? Meni je patronažna rekla da radim kružne pokrete, a na netu evo pise da bi pokreti trebali biti odozgo prema dolje. Kako ste vi radili? Brisali ste sekret fiziološkom?

Mi smo improvizirali 😅 s obzirom da tu nema bas puno mjesta za izrazito gore-dolje ili kruzno,samo smo jagodicom malog prsta vise kruzno pritiskali s naglaskom prema oku.i da,fizioloskom smo brisali krmelje

LlamaFace
    26. Kolovoz 2017. 13:27

Ofnica

Hmmm…pipam pa nigdje kvržice, ali masirat cu…

Ma osjeti se onako malo nabubreno taj kanalic,blize oku nego korijenu nosa.uglavnom,taman prije nego sto ce mu proc bilo je najgore i najvise je tog sekreta izlazilo van,bas je grozno izgledalo.tako da znas,ako se naglo poveca kolicina,moguce da je kanal sve prohodniji pa lakse to izbacuje van.

Trenta
    26. Kolovoz 2017. 13:40

Sanja, skuzis jer su mu ruke cvrste dok vjezbas. Npr. 
    ako lezi na ledjima i dizes mu jednu pa drugu ruku iznad glave pa na tijelo, njemu su ful tvrde. Jedva ih istegnemo:( isto, kad ga stavim da podrigne na rame, glava mu je stalno uspravna nema sanse da je opusti na moje rame. Osim kad zaspi:) i na kraju, to su nam potvrdili i na rebru (zavod za metabolizam) a i na goljaku. A jadni, nema di nismo bili:(

Trenta
    26. Kolovoz 2017. 13:47

Nego ocajna sam jucer i danas. Nece da spava preko dana dapace nece uopce da lezi na ledjima. I jos nam se pojavio novi grc u isto vrijeme od 12-12.30, a onaj navece od 18 nije nestao:( smorena sam.  Ne znam dal je to zbog mog klavocina ili bi se nosao ali pocne lagano kmecati kratko i onda zaceni i urla. Jucer cijeli dan nije spavao:( presvucem ga nahranim i dalje ne prestaje plakati. Ne mogu ga uspavati osim na cici, onda vuce, pa bljucne i probudi se i tako zacarani krug. Samo lupa nogicama i mase rukicama (2 mj i 1 tjedan su mu). Danas izgleda da je repriza od jucer. Jel koja to prosla? Kao da je druga beba:(

Sundi
    26. Kolovoz 2017. 14:36

LlamaFace

Sto se tice bakterijskog mastitisa,taj dio sam zaboravila rec,crp mi je bio 60-ak,a u isto vrijeme sam popusila i uroinfekt,tako da je moguce da bih i ja tretirala mastitis bez antibiotika.

E da tak sam i ja pobrala urino infekt. Mislim to je bilo i za ocekivat jer ja uvijek dobim upalu mjehura kad mi padne imunitet. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.