Sundi, tako dugo bez prestanka? Ufff, treba to izdrzati..a jel ti vuce ona posteno? Mozda je imala sok… Za bradavice multimam komprese i konstantno mazanje Purelanom, cicaplastom ili necin slicnim..
Mi pokusavamo natrag na sisu, momak je sad velik-6.250kg jucer imao i mora sad vec jako vuci,ali je problem sto je sad naucio na bocicu i brzo se razljuti na sisu i onda plac.. Pokusat cu jos nekih tjedan dana borit se s tim, ako nece ici pogledat cu za onaj SNS sustav za dojenje.. To je princip kaj vuče istovremeno i izdojeno mlijeko a i sisu…i tako uci sisati a opet se ne ljuti jer mu ide mlijeko. Jel koja koristi to kojim slucajem?
A mozda i je skok. Prvo mi je pukla bradavica pa sam stavila sesirice pa ona nije vise htjela bez seisrica a to naspram kad zagrize cicu je nis... a onda mi je jos se i stvorilila hrpa mlijeka pa sammjos i dobila temperaturu i neku tresavicu.. na kraju me bolio zrak ako sam pomaknula slucajno nekaj pa ses tvarilo strujanje..
Pozz :)
Sto se tice prehrane i pica jedem sve i pijem sve. Apetit mi je isti kao i prije. Nikad nisam mogla bas nesto previse pojest. Sad sam cak i 2kg mrsavija nego prije trudnoce. Prije sam imala stalno napuhnut trbuh kao da sam stalno prejedena haha i to mi se vidjelo kad obucem nesto usko ali sad mi je skroz ravan trbuh a i sad se puno vise krecem zbog bebe.
Dojimo nq sjedeci od prvog dana i obvezno ga moram podici na podrigne, nekad podrigne odmah a nekad nakon pola sata tek. Ako ga spustim a nije podrignuo kad ga potjera podrignuti pocne toliko vristati da mene sve zaboli :(
Al citala sam nesto da to prode cim pocnu jest krutu hranu hmmm .
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Ajme Sundi. Vjerujem da je početak težak. Mene je dojenje boljelo više nego carski rez na početku. Trebalo je samo stisnut zube i izdržat tih prvih par tjedana i sad je milina. Temperatura (mastitis?) je nadam se prosla brzo :/
Bok svimaaa :-) evo i nas i kod vas. Mali je dosao u subotu navecer, porod je na kraju bio prirodni inducirani. Rodio se tezak 3230 i dugacak 49 cm. Trenutno imamo blagu zuticu pa puno spavamo no i uzivamo domeka. :-) Patronazna nam je vrlo odlucno odredila dojenje svaka dva sata pa sam sva u gledanju na sat, pipanju cica i smisljanju sto jesti a da stignem jednistavno i zdravo spremati. Jedem juhe i kuhano ali ne mrem samo to. Ako neka ima neki dobar recept za proslijediti ili ideju, bila bih zahvalna.
Sundi,drzi se,sve to prodje 😊 ja sam imala ragade,dva puta mastitis,troduplo vise mlijeka u desnoj nego u lijevoj (to je jos uvijek aktualno),dojenje je izgledalo tako da on sisa a ja placem po njemu od jada i boli,i to bez sesirica jer im nije dao ni sansu..sad kad gledam,ne znam tocno ni kad je to profunkcioniralo,ali je,treba malo da uhvatite ritam i da ti bradavice ocvrsnu,a hoce.nabavi multimam komprese,purelan i udri,sve ce to doc na svoje 😉
Bok svimaaa :-) evo i nas i kod vas. Mali je dosao u subotu navecer, porod je na kraju bio prirodni inducirani. Rodio se tezak 3230 i dugacak 49 cm. Trenutno imamo blagu zuticu pa puno spavamo no i uzivamo domeka. :-) Patronazna nam je vrlo odlucno odredila dojenje svaka dva sata pa sam sva u gledanju na sat, pipanju cica i smisljanju sto jesti a da stignem jednistavno i zdravo spremati. Jedem juhe i kuhano ali ne mrem samo to. Ako neka ima neki dobar recept za proslijediti ili ideju, bila bih zahvalna.
Čestitam... Vi ste u startu naših mjera. Sad samo opušteno i polako. Uživajte
Drzi se Sundi!
Eloa cula sam za taj sistem, u nacelu je super zamisljeno. Nadam se da ce i profunkcionirati
Cure divne ste u 8 ide muz po te multi mam komprese i zelje. I nek kupi sve kaj ima u farmaciji jer sam malo ocajna. Sad je navukla bradavice. Ali lijeva cica je idalje duplo veca i upaljena.. i ono copi me zimnica tu i tamo..
Cure divne ste u 8 ide muz po te multi mam komprese i zelje. I nek kupi sve kaj ima u farmaciji jer sam malo ocajna. Sad je navukla bradavice. Ali lijeva cica je idalje duplo veca i upaljena.. i ono copi me zimnica tu i tamo..
Sundi,si probala s kupusom?
Imam pitanje za vas koje ste vec rodile... bila sam sad na pregledu, otvorena 2 prsta i oni bi mene u ponedjeljak na drip. Znaci u pon budem 41+4. Ja bi rade jos cekala da mi krenu prirodni trudovi. Imate kakav savjet?
Sortiraj odgovore
Najstariji