Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LittleG
    21. Kolovoz 2017. 02:42

summerchild

Evo i mene curke da se prebacim ovdje, Filip se rodio 05.08. na termin.
    On isto trpa ruke u usta cim osjeti glad ali sve sam naucila da peru ruke prije nego ga diraju a i imam dezinfekcijsko sredstvo za ruke u blizini. Ne namjeravam ga drzat pod staklenim zvonom, ali..

Summerchild svaka čast... Odlično tempirano. Mene jedno vrijeme nije bilo. Neki problem sa prijavom, a i okupirana Bornom... Ali tako je vjerojatno svima ovdje. Tipkamo se. 

21. Kolovoz 2017. 05:54

Uf, imam temp izmjerenu zivinim toplomjerom 38, a s dva digitalna 37,2 i 37,4. 
    Ja isto vjerujem da je bapska da hrana utjece na probavu bebe istinita. Cim sam ubacila proizvode od sljiva u svoju prehranu (sokove, kasice, svjeze, suhe, voda od suhih) odmah je mali poceo imati redovnu stolicu. Testirala sam par puta i ne bih pojela nesto od sljive i on slijedeci dan ne bi kakao! Isto ne jedem bas grah, zelenu salatu i citruse. Inace nisam ljubitelj bapskih prica i vjerujem modernim saznanjima, al u ovom slucaju su ocito nesto krivo preveli. Zadnje sto sam procitala na rodinoj face grupi da grceve izazova previse vodenog mlijeka i jak refleks ispustanja mlijeka. Moguce da je istina, ali ne objasnjava sljive i kakanje. 

Charmed
    21. Kolovoz 2017. 08:52

Ja mislim da je individualno. Ja jedem sve. I sad i u trudnoci. Mala nikad nikakvih tegoba. Kazu da zna biti ako mami nesto ne pase da nece ni bebi. Isto ako mama nesto nije konzumirala u trudnoci da moze beba reagirati na to kasnije negativno. A opet isto tako je da je bebin probavni sustav skroz nezreo prvih cca 6 tj. pa im moze smetati sve.

21. Kolovoz 2017. 10:10

Ja jedem sve zivo i mali nikad nije imao problema. Aktivna sam u rodinoj grupi za dojenje i rode kazu da je to cista glupost da nesto sto mi jedemo utjece na mlijeko i bebu, cak stovise i trebamo jesti sve kao dojilje. Jedino sto su rode spomenule je ako jedemo previse mlijecnih proizvoda da beba moze imat problema jer proteini jedini mogu uci u mlijeko ja sam se u to uvjerila jer sam stalno jela sladoled i mali je imao zelenu stolicu neko vrijeme nisam jela i odmah se popravilo.
    Spavanje nam je super. Zaspe oko 9-10 i prvo budenje je oko 4-5 onda oko 7  i onda spava do pola 10 bude budan tak do 1 i zaspe do 4. Onda ga okupam malo se igramo i na spavanje..

Sve mogu u Onome koji me jača <3

21. Kolovoz 2017. 10:24

Pandice, ali i rode su rekle da ako primjetimo da neka namirnica zasmeta dva put zaredom da je onda izbjegavamo i probamo uvesti kasnije u svoju prehranu kad ce mozda njihov probavni sustav biti zreliji. Meni ne po ljeti bilo lako ne jesti grah, zelenu salatu i citruse. Jela sam mahune, paradajz, krastavce, lubenicu, breskve, maline... Ali sad na jesen cu opet to polako poceti jesti. I tako ce u studenom 6 mjeseci pa cemo poceti s dohranom. Ajme, kako ce to brzo doci!

21. Kolovoz 2017. 10:31

Evo sad sam jos jednom procitala clanak i pisu da treba biti oprezan s ovom hranom zbog alergija: kravlje mlijeko, zatim citrusno voće, jaja, kikiriki, orasi, lješnjaci, riba i školjke.
    Takodjer pisu da se dijete upoznaje s razlicitim okusima hrane kroz majcino mlijeko... ne kuzim kako je to moguce ako je glupost da hrana utjece na mlijeko kao sto si ti rekla?

mrva2017
    21. Kolovoz 2017. 10:56

Ja sto vise citam to manje znam i samo sam zbunjenija.
    Jedem samo kuhano, nista przeno, zacinjeno..sve pazim.. i otkad smo uveli d3 koma.. neki govore nije od toga, ali ja sam uvjerena da je... svako najbolje pozna svoje dijete...

• evabeba
    21. Kolovoz 2017. 10:58

Mogu ja uletjet kao padobranac s pitanjem o pupku? Kako ste ga tretirale kad je otpao? Jel ide sterilna kompresa preko,pa zalijepite nekim flasterom( kako cu na bebinu kozu lijepiti flaster?) ili? Joj,taj pupak...

Maja 3
    21. Kolovoz 2017. 11:08

evabeba

Mogu ja uletjet kao padobranac s pitanjem o pupku? Kako ste ga tretirale kad je otpao? Jel ide sterilna kompresa preko,pa zalijepite nekim flasterom( kako cu na bebinu kozu lijepiti flaster?) ili? Joj,taj pupak…

Mi nismo ljepili..bebina koza njezna..pa da ga ne ozlijedimo..tako nam patronazna rekla. Pristavis sterilnu gazu..i stavis pelenu..pa to pelena drzi.

• AnaFit123
    21. Kolovoz 2017. 11:25

Sranje ja bas jedem dosta mliječnih proizvoda i općenito hranu bogatu bjelančevinama  :/ nadam se da nisam sad previše zeznula :/ :(

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.