Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • evabeba
    18. Kolovoz 2017. 16:15

Tamara,dva dana Noa,ha,ha,ovo me bas nasmijalo. Znam da si ti rodila isto 8.8., pratim te s beba. A jel mu ne smeta pupak kad je na trbuhu? Ili je Ivanu vec otpao? Ja jos nisam stavljala Nou na trbuh,al mozda bi trebala. Ne znam hoce ga smetati taj pupak.
    Gdje si nabavila taj senzor za pracenje dosanja? Kako to funkcionira?

Eloa
    18. Kolovoz 2017. 16:40

Koskice sori vidim sad da nisam odgovorila..što se tiče nalaza, pa donekle je ok čini mi se, ali većinu toga ne razumijem, tako da ću morti pitati za objašnjenje na kontroli krajem mjeseca kad idemo u Klaićevu... Jedino što razumijem je da mu bolji bubreg radi 54%, a lošiji 46%, ali sveukupno rade 100%, pa pretpostavljam da je to ok... Čut ćemo...
    Što se tiče higijene ruku, ja perem malo češće ruke, ali nije da sam manijak po tom pitanju.. Kad smo kod toga počelo mi je jako smetati da kad ga netko dodiruje uvijek to rade po rukicama, a on je sad počeo stavljati ruke u usta!!!

Sretne nas netko na ulici pa ga dirne za ruke, pa dođu doma pa ga diraju za ruke, baka mu daje pusu na obraz i na ruke... Znaju ga i htjet čuvat a da nisu prije oprali ruke.. I sad danas evo primjer, sjednemo mi na kavu u grad i pridruže nam se baka i deda(njegovi) koji se netom prije bili u bolnici... I baka ga naravno hoće čuvat, kipjelo je u meni, a imala sam vlažne maramice i ni tri ni četri sam joj rekla nek si prvo dobro prebriše ruke vlažnom maramicom. Dobro je reagirala hvala bogu, pa mislim da će sad ubuduće malo pripaziti oboje da operu ruke prije nego ga diraju. Svojoj mami mi nije problem odbrusiti kaj se tiče toga, al njegovima mi je, al sad sam i to obavila. Naravno, mm nije ništa htio reći, ni kad sam mu rekla da me nervira što ga diraju po rukicama...Znam da si većina ljudi ne razmisli o tome da nebi bilo pametno dirati ga po rukama i da je to eto slučajno, al eto meni to počelo jako smetati....

Recite vi meni, do kad je potrebno sve sterilizirati? Meni to već polako... Ja perem sve redovito, ali steriliziram svakih 3-4 dana.. Je to premalo?

Eloa
    18. Kolovoz 2017. 16:44

Ofnice, nije te valjda i blister zahvatio? To je gadna stvar..reci , još se isključivo izdajaš?jel ti i dalje raste količina izdojenog mlijeka? Ja evo došla na litru dnevno....
     Meni je evo nakon 8 dana mazanja aflodermom i cicplastom skoro prošlo sve do kraja, ali i dalje mazuckam cicaplast i aventovu kremu za bradavice... I počeli smo dojenjem sad evo par dana, al nejde nam baš... Dosta se ljuti na sisi, a kad je gladan isprazni je samo do pola... Sad mu dajem par puta na dan, a od ponedjeljka ću probat samo sisu pa ću vidjet. Moram se psihički pripremit na to da će mi ispočetka biti sigurno po cijele dane na sisi dok se uhoda( ako se bude)...

Nella1211
    18. Kolovoz 2017. 17:48

Eloa

Koskice sori vidim sad da nisam odgovorila..što se tiče nalaza, pa donekle je ok čini mi se, ali većinu toga ne razumijem, tako da ću morti pitati za objašnjenje na kontroli krajem mjeseca kad idemo u Klaićevu… Jedino što razumijem je da mu bolji bubreg radi 54%, a lošiji 46%, ali sveukupno rade 100%, pa pretpostavljam da je to ok… Čut ćemo…
    Što se tiče higijene ruku, ja perem malo češće ruke, ali nije da sam manijak po tom pitanju.. Kad smo kod toga počelo mi je jako smetati da kad ga netko dodiruje uvijek to rade po rukicama, a on je sad počeo stavljati ruke u usta!!!

Sretne nas netko na ulici pa ga dirne za ruke, pa dođu doma pa ga diraju za ruke, baka mu daje pusu na obraz i na ruke… Znaju ga i htjet čuvat a da nisu prije oprali ruke.. I sad danas evo primjer, sjednemo mi na kavu u grad i pridruže nam se baka i deda(njegovi) koji se netom prije bili u bolnici… I baka ga naravno hoće čuvat, kipjelo je u meni, a imala sam vlažne maramice i ni tri ni četri sam joj rekla nek si prvo dobro prebriše ruke vlažnom maramicom. Dobro je reagirala hvala bogu, pa mislim da će sad ubuduće malo pripaziti oboje da operu ruke prije nego ga diraju. Svojoj mami mi nije problem odbrusiti kaj se tiče toga, al njegovima mi je, al sad sam i to obavila. Naravno, mm nije ništa htio reći, ni kad sam mu rekla da me nervira što ga diraju po rukicama…Znam da si većina ljudi ne razmisli o tome da nebi bilo pametno dirati ga po rukama i da je to eto slučajno, al eto meni to počelo jako smetati….

Recite vi meni, do kad je potrebno sve sterilizirati? Meni to već polako… Ja perem sve redovito, ali steriliziram svakih 3-4 dana.. Je to premalo?

Nisam jedina 😂😂😂😂... moja stalno trpa rukice usta a svi po rukama.. al u setnji san otkrila zastitu..stavin mrezicu od komaraca priko kolica niko ne moze do nje.. 😂😂

A.M

• summerchild
    18. Kolovoz 2017. 21:07

Evo i mene curke da se prebacim ovdje, Filip se rodio 05.08. na termin. 
    On isto trpa ruke u usta cim osjeti glad ali sve sam naucila da peru ruke prije nego ga diraju a i imam dezinfekcijsko sredstvo za ruke u blizini. Ne namjeravam ga drzat pod staklenim zvonom, ali..

LlamaFace
    18. Kolovoz 2017. 21:11

Ja sam blistere busila sterilnom iglom i stavljala multimam komprese i isti dan bi mi se to sredilo,ako ne,onda preko noci.a i ja sam pocela mracit na to diranje ruku jer je poceo zvakat sake i ko za klinac svi mu moraju dirat i ljubit ruke a ni ja to ne radim,ima hrpu drugih mjesta za poljubit,al neeee..sad sam se nazivcirala 😂

• Sanja...
    18. Kolovoz 2017. 21:26

Meni je pedijatrica na prvoj kontroli rekla da mogu pocet stavljat na trbuh ali kad ga imam na oku. Da je premali za po noci da slucajno ne stavi glavu ravno pa da nema zraka. Tako mu je najljepse vjezbat drzanje glavice. Mi smo kupali tek kad je pupak bio skroz super do tad smo ga brisali. A nase iskustvo s cistocom.  Ponasam se kao do sada samo cesce perem ruke i njemu isto obrisem cesce bas zbog stavljanja u usta. Ali ne pazim na svaku sitnicu jer mora se naviknut i stec imunitet. 
    Najvise pazim na njegove rukice osim presvlacenja i kupanja kao svakodnevne higijene

• Sanja...
    18. Kolovoz 2017. 21:27

A sto se tice kozice pedica je rekla da povucemo samo malo koliko ide nista previse da ocistimo bijelo sto se zna nac krpicom vlaznom i to je to nakon kupanja. 

Ofnica
    19. Kolovoz 2017. 00:30

Yep Eloa, blister nas je isto zahvatio...sranje. Ali ja i dalje izdajam. I to rukom. Mlijeka imam da tek svaki 2-3 dan dam jednu flasicu AD i to obicno kad idemo van pa mi je lakse i sigurnije vani smućkati AD na ovim vrućinama. I ja sam negdje na litri mlijeka kroz dan.
    Blister me dosta boli, lijeva bradavica mi je ok nakon terapije kortikosteroidima, a sad ta desna zeza s blisterom. Probat cu prvo vruce obloge da se ta grudica mozda otopi i ode s izdajanjem, a ako ne uspijem, i mene ceka sterilna igla i istiskivanje...

19. Kolovoz 2017. 09:26

Da li koja od vas ima kisobran kolica? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.