Sunshine treba ona odradit i dnevno spavanje. skupit neka tri sata preko dana. Ne znam kolko beba od 2,5 mj moze dugo ostat budna... racunaj nekih 2,5h max... nakon toga bi ju trebalo uspavljivat... samo što to baš i nejde uvijek po planu... hehe
pogledat ću ti baš kad mi stigne knjiga taj raspored za 10tj pa ti napišem
Bebačica, izdajaj prije nego bebi daješ obrok, tako da izdojiš ono vodenastije prvo mlijeko, a bebi ostane ono masnije za papat pa dulje bude sita... dala si mi mislit ovo za stres i prehranu... moram se i ja malo skockat.
Ritam je dobar i za bebe (vole rutinu i otprilike znat što slijedi) a i za roditelje. Ja sam s prvim uspjela rano dizanje i rano spavanje, pa smo mm i ja uvijek navecer mogli provest u miru, a ujutro nikad problema s buđenjem i spremanjem u jaslice.
Abies ja zaboravila Dorichinu priču, na kojoj str si je nasla?
Kod mene danas isto *ebeno, malac se ne odvaja od cice... uopće. Cijeli dan. Srce mi je puklo kad je stariji došao iz vrtića i nisam ga mogla ni zagrlit. Uspjela sam iskamčit svega 15min igre s njim. Od sjedenja i dojenja sad me boli mindja unutra di sam rezana i to toliko da me i noge bole od toga.
Suosjećam sa svima, u istom smo sosu... baš je ovo jedno divno i čarobno razdoblje hehehe
Glavno da oni rastu i da su zdravi, ovo ćeno pretrpit, ko i trudnoću i porod... a što nas sve tek čeka, jao jao
Sunshine,moje dijete je ko i tvoje.. Noci su nam savrsene od prvog dana..nemam hb pojma sto su neprospavane noci..spava mi od 20 do 8, budenjima oko dva,tri, pa onda pet,sest i onda sedam,osam kak koji dan..prva dojenja su trajala brate unedogled po sat sat i pol,a sada ova nocna budenja se niti ne probudi,nego zmirecki pocne stenjati i cicati ruke,niti ne zaplace jer joj dam cicat,podudli u pet min i nastavi spavat,a sve i dalje zmirecki..pokusam ju podrignut isko neuspjesno najcesce jer spava,al spava na boku i povisenom pa kao ok.. Savrsena je.. Recimo,htjela sam ju odviknut od uspavljivanja na cici,ona se odvikla sama, htjela sam uspostaviti neki red ona si ga napravila sama.. Kada joj se jako spava,odbije jednu sisu,odbije drugu,znam da joj moram dat dudu i medu i sama zaspe..moram bit u blizini da joj vratim dudu u usta ak joj ispadne.. A red koji si je uvela, recimo probudi se oko osam,budna sat,sat i pol,onda joj se spava,okine dva sata, opet budna otprilike do pol dva,dva, opet spava sat,dva, onda budna do nekih pet,opet spava sat,dva i obda zaspe oko osam i noc kak sam opisala.. Eventualno je sve pomaknuto na sat prije ili poslije.. Divota od djeteta..
Zene,u hm sam si kupila potkosulje za dojenje..dva komada 150kn..malo mozda skuplje,al nesto predobro!!!! I tak furam majice na bretele,pogotovo po doma.. Ovak necu morat skidat bretelu pa otkopcavat grudnjak za dojenje,odma otkacim majicu.. Preporucujem!!
Deeka bas mi je zao 😕 stvarno neznam zasto vas drze toliko dugo radi toliko niske vrijednosti. Dak upilaj ujutro pedijatricu kad dode na vizitu nek ti izvoli objasnit 😒! Drzi se! ❤
Miska vidim i ti imaš dobricu 😍. Zao mi je sto je tata otisao al brzo ce se on vratit svojim curama 😊
A trbuh i kupanje ah a lipo sam ti rekla 😂😂
Crazy gdje si narucila knjigu? Sad i mene zanima 😊
Marigmar k vitamin?? Pojma nemam 😲
Aurelija necemo nikoga tuc 😂 lipo da se javis bar kad stigneš da cujemo kako ste 😘
Da da ja sumnjam na hipertonus. Dok lezi on je ok, nije toliko ukocen no kad ga nosim uzas: krut, težak, opire se i uopce ne želi bit u rukama i sad jos i izvijanje.... Neznam, neznam
A ruke i sakice zadnja 2-3 dana otkad je poceo kuzit da ih ima stisnio ih u sakice bas jako i onda saketa igracke 😂 ili trpa u usta saku. Nisam pametna...
I nisi nenormalna, vecina nas je takvih. S malom sam isto dramila oko svih razvojnih procesa ma uzas
Baby ja se narucila na krizine jer su mi rekli da se tamo to radi! Pojma nisam imala da to moze i na firulama 😬😬 vama je super onda ispao termin taman i kako treba 😉
Sunshine ma koji ritam. Ni noc neznam tocno kad ce budenje prvo. Al ajmo rec da je uglavnom 21-4-8.
Spavanje po danu bez ritma ikakvog. Volila bi jedino uhvatit ritam hranjenja da bude 9-13-17-21 + to nocno. Ovako mi na dane ispadne lose ako nam večernje upadne ranije pa neznam bili mu navecer u snu uvalila bocu ili ne...
Dnevno spavanje imali fazu 2tj loseg spavanja po 10min proslo je. I ponovit ce se vjerovatno 😂
Abies i Bebacice super su cure napredovale bravo mame! 😊
Abies ode ti opet u skitnju ha? 😎
Bebacice omamilo curu malo cijepivo 😉 spavat ce ona i noćas
Ellie tm sretan rockas! 😘 hvala sto s nama dijelis svoja saznanja. Pomoc ce nam svima ❤
Tiny uh mi cemo na uzv bit 3mj + 5dana 😕
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ugolina bas divota to tvoje dijete ❤
Ja sam jedino skuzila da moj budan lipo 1.30h i onda treba san.
Prokuzit cemo mi njih sve, samo se trebamo jos strpit 😊
Crazy uh u tebe bas veselo zadnje dane 😰 evidentan skok...
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Crazy prica s poroda hmmm oko 70str tu u ovoj temi.
Nisam upamtila sto ste pisale. Sutra cu ponovit gradivo (mozda).
He, odoh u skitnju, dogodine necu moci u ovo doba (povratak u firmu). Nakon mora i dva izlaska sa klincima na kupanjac okurazila sam se za lutanje 🚗
Crazy daj pliz kad ti dode knjiga javi raspored. Kako se zove, Sretna beba? Kolko kosta? Sta se knjiga ne temelji na dojenju? A to je onda dojenje po rasporedu a ne na zahtjev? Sorry ne znam nista o bebama i dojenju,ucim jos uvijek.
Uglavnom nismo nista napravili da se ritam izmjeni,prije sam znama u minutu kako ce ona. Ujutro i odspava po sat i pol ali popodne nikako. A sad sam neki dan tu udijelila savjet. Zaspi onda ali se budi i budi a probala sam sa jastukom i bez,na trbuh,u zibku,na kauc...danas cu jos probat u spavacu na nas krevet...
Nekako mi lakse kad vidim da nismo jedine evo od mog zaljenja da imam zahtjevnu bebu izrasla divna bebacica ali kad je naspavana sto je i normalno. Ujutro lezi zabavlja se,prica...sad trenutno lezi u viperu i prica.
Ja sam spominjala paradajz i znam da je smeta ali sam pojela doslovce 1/4....nista izbacujem strogo sve namirnice
url=https://lilypie.com]
Jutreko
Mala mi se jucer navecer probudila s temperaturom 38,2. Bas se vidlo da joj nije dobro, samo je stenjala i mazila se s svojom mamom. Stavila sam joj cepic u 9 dala papati i zaspala je odmah. U 3 se probudila za papati i nije onda imala temp. Al je nastavak spavanja uzas bio, samo je stenjala u snu i cvilila. Svaki cas sam joj nudila cicu jer niti jesti nije htjela kako spada. Sad ujutro sam mjerila ima 37,6. Dala sam joj malo cepica i novi oblog na nogu, papala je napokon i sad spava 😔
Bas vidim da je sva nikakva, pokazem joj najdrazu igracku malo joj se nasmije i dalje bi se mazila 😞
Sortiraj odgovore
Najstariji