Ljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aurelija
    16. Kolovoz 2016. 14:36

Marigmar, Baby, vidim iste stvari nas muce. Ja cu bas sutra patronažnu pitat sta mísli, kod pedijatra prosli tjedan zaboravila, a on sam nije nis komentirao. Beba 2 tj drži cvrsto zatvorene sakice, nakon 2-3 mj bi trebalo popustat mislim. Ajd pratim sto cete i vi saznat po tom pitanju. Citamo se

Ellie00
    16. Kolovoz 2016. 14:37

Dan cure, 

nije me bilo naporan vikend iza mene. Bili kod moje sestre za vikend, dosla je sestricna od mm do nas na par dana pa ju vodli k meni, malo jahanje, priroda i tako... Pa obisli moju rodbinu (ja sam iz Zagorja inace) baka ju je vidjela.. Bili do moje sestricne koja je ujedno i kcer od moje krsne kume i isla je sa mnom u razred, ona je isto rodila kad i ja, samo sto je njena beba nekako velika. Mislim znam da je Ena manja al njena ima 74 cm a ima 3 i po mj. Nije to veliko?

Ujutro smo bili na instruktazi na Goljaku. Super fizioterapeutkinja bila, vjezbali smo, super bilo. Stavljala ju je i na pilates loptu (malo mora biti  ispuhnuta) na trbuh i drzala joj samo guzu. Ena uzivala. Uglavnom sve vjezbe se rade samo kad su dobre volje jer inace nema smisla. Bitno je da se okrecu zbog glave. Ja bi sad vama sve to opisala sto smo radile al nisam sve popamtila. Sutra idemo opet pa cu ja s njom raditi pa vam mogu detaljno opisat. 
    Zapamtila sam jednu vjezbu do kraja- uzmete im lijevu nigu i ruku i stisnete skupa i istovremeno i desnu ruku i nogu i onda ih okrecete s boka na bok. i jos jednom napomena- Ena ima 3 i po mj (gestacijski 2 i po), ne znam jel smiju to mladji. 

Idemo s rodjakinjom na rucak sad, sutra odlazi. Mm ima rodjendan danas pa jucer jos i tortu radila... Joj na sto strana sam

PS. CItala vas sve, i vase sumnje u hipertonus. Nisam strucnjak al imate jedan dobar video na youtub o tome sto trebaju s koliko mjeseci raditi. Znam sto se sake tice moraju ju pocet otvarat, mogu ju jos imat stisnutu ako su u nekom "stresu", ako zelite da ju vise otvara treba ju maziti po ruci do sake al gornjim dijelom, tako da ona sama otvara...Joj svasta bi ja vama napisala, dolazi mi u valovima. Sjest cu kad cu imat malo vise vremena i sve po redu pisat sto su mi ispricali... Nama kad su sve to pokazivali imali smo osjecaj da smo do sada sve krivo radili s njom... 
    Pisem kad odahnem

deeka
    16. Kolovoz 2016. 15:04

Baby ma ok da je zadrze ako je to za njeno dobro. Al meni je problem, em nervoza, em sta triba ka sta vise bit pod lampom, a njoj bit ce i dosadilo pa non stop place. Ako je dignem svako malo, onda nema koristi od suncanja.

Crazy da je bar znat koliko malo bila bi mirnija. Ovako vec tri dana ocekujem taj svecani izlazak, a ono samo plac nakon vizite.
    Rekla sam mu bas da mi danas donese knjigu sta sam pocela citat pa cu se s tim zabavit ako msla dopusti.

Marigmar koliko tvoj ima, nekih 2,3 tjedna? Jel mu se ista hematom smanjija? Meni se cini da njoj iz dana u dan pomalo opada, a pedijatrica mi je rekla da ce to i do misec dana trajat.

Marigmar
    16. Kolovoz 2016. 15:26

Deeka koliko se meni čini slabo se to smanjilo, patronažna svaki puta kaže da se smanjuje makar ja bas to ne vidim možda zato jer ga ja gledam svaki dan, inače jako sam u panici da li ce mi to otići jer mm ima malo deformiranu glavu i kad je vidio ovo reko mi je da saznam da li ce to proći samo od sebe ili mi moramo nešto raditi po tom pitanju, svi su mi rekli proći ce neki su mi rekli da to koze i duže od mjesec dana trajati a ako slučajno ne prođe naj. sam i ja i svi doktori koji su li rekli da bude prošlo jer mm ce ih zadaviti. Recimo njemu nije prošlo sad ja ne znam koji oblik hematoma je on imao ali je bila slična situacija njegovu mamu su zaboravili na hodniku i počela se sama porađati nikog nije bilo. Tak je i meni bilo samo kada je mm vidio da se kosica vidi on je odjurio po doktora, jbg za to vrijeme sam ja em stiskala jer su mi rekli da stišćem kada osjetim trud kako bi mali smisaonu porođajnu kanal a nisu računali sa time da mu je glavica krenula van, i eto ti sranja. X

deeka
    16. Kolovoz 2016. 15:57

Marigmar a valjda oce. Meni je sestrina mala isto dobila hematom kad se radala pa je proslo. E sad tribalo bi i ovo.
    Al prvo nek ovo zutilo ode ca.

miska
    16. Kolovoz 2016. 16:47

Nikako da vas procitam ovih dana. Malo smo se vise druzili s tatom jer nam je jucer otputovao pa smo zalosne. 😔Ali stigla nam je baka pa je malo lakse

Mi i dalje papamo i spavamo i budimo se svaka tri sata. Sad kad pricate o tim promjenama, grcevima i zubima sve me strah jer ce nas to ulovit taman na jesen i zimu kad smo same 😯😯😯

Mi smo isto malo zuti ali se povlaci polako, sva sreca nisu nas zafrkavali u bolnici radi toga i pustili nas vec drugi dan po porodu i sva sreca da je bilo tako jer bi poludila da sam jos morala ostat 😂😂

Meni je rana konacno bolje i ne boli vise samo svrbi na momente, cak polako mogu i sjest na mekse bez da vucem za sobom onaj kolut 😂😂😂
    Ali trbuh mi je katastrofa, svi me pitaju dal sam sigurna da nemam jos jedno unutra i ide mi na zivce to. Plus sto sam dlakava sad ko orangutan i ta crta me ubija! 
    Sanjarka kuzim sad kad si rekla da neces ove godine na plazu medu ljude 😂😂😂

Marigmar
    16. Kolovoz 2016. 16:53

Joj Miska blago tebi kak ti beba ima dobar ritam, ni ne znas kak si sretna 😀 Kod ovog mog ne znas tko pije tko placa, ja znam samo too plače a to sam ja 😂 Toliko sam umorna on tako malo spava 😔😔😔

deeka
    16. Kolovoz 2016. 18:27

Posjete gotove ima uru, a ja jos placem ko kisna godina :( :( :(

Abies
    16. Kolovoz 2016. 18:56

Ellie ta vjezba se zove mali buda. Ako mi mozak funkcionira 😀
    Kasnije (5+mj) radis isto ili puni krug lijevo sjed desno ili sjed ledja. Moj sin je uzivao u tome. Insto brze to se vise smijao

Deeka bas koma stavi pod lampu a gladna place..

Marigmar jesi ti pisala da si zetom do bolnice putovala? I jos se skoro sama porodila?! Kraljica

Moja je odspavala, malo cendravija. Trazi samo na ruke. Uh. No zasad dobro podnosi cjepivo. Ja dogovirila s didom par dana na velebitu (bas mi je bio sretan) drugi tjedan da malo upoznamo rodbinu 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.