Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    26. Travanj 2025. 12:40

Tinchilina

Ružo, baš mi je žao da te to sve snašlo :( znam kolka su muka samo ti sinusi, a da ne govorim o ostalom. O kolestazi ne znam puno, al znam da ju je imala u proljetnicama jedna cura i da je bila povremeno u bolnici. Mislim da je ovisilo o vrijednostima, što ima smisla. Držim ti fige da ti se sve smiri i stabilizira što je više moguçe. Gdje ćeš ti u TA?

Emma, i tebi bome nije lako :( ne znam jel ti je to sa srcem nešto već od prije ili te to tek sad u trudnoći snašlo? Vjerujem da je to baš psihički teško, uz naravno fizičke tegobe. Mislim si kak bi mene bilo strah :( jel se vodiš kao rizična?

Imam pozitivnu genetiku. S mamine strane svi od srca boluju. Ja imam na holteru promjene od prije u vidu ekstrasistola koje nisam ovako osjećala ali u trudnoći se sva ta stanja pa i ova sa srcem valjda uvecaju pa to jednostavno treba istrpiti naravno ukoliko ne ugrožava zdravlje. Ja samo moram malo aktivnosti smanjiti. A i ovaj priljev kilograma mi ne odgovara  za srce međutim neizbježno je🙈. Sad sam na +10. Do poroda ćemo preživit nekako😄

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

Emma05
    26. Travanj 2025. 12:42

Tinchilina

Ružo, baš mi je žao da te to sve snašlo :( znam kolka su muka samo ti sinusi, a da ne govorim o ostalom. O kolestazi ne znam puno, al znam da ju je imala u proljetnicama jedna cura i da je bila povremeno u bolnici. Mislim da je ovisilo o vrijednostima, što ima smisla. Držim ti fige da ti se sve smiri i stabilizira što je više moguçe. Gdje ćeš ti u TA?

Emma, i tebi bome nije lako :( ne znam jel ti je to sa srcem nešto već od prije ili te to tek sad u trudnoći snašlo? Vjerujem da je to baš psihički teško, uz naravno fizičke tegobe. Mislim si kak bi mene bilo strah :( jel se vodiš kao rizična?

Za sada me ne vode kao rizičnu jer sam bila kardiologu koji je rekao da je za sada sve ok i da mi nebi uključivao beta blokatore jer su (moguće) štetni za bebu...međutim opet imam tegobe. Vidit ću na idućem pregledu što će mi reći. 

Stiže nam baby E🩷👶

Emma05
    26. Travanj 2025. 12:43

Elza

Ruža, vjerujem da je taj svrbež živa gnjavaža. 30 tjedana je prošlo, to je puno, još treba tih max 10 izdržati. I to će sve proći.
    Što su ti sve davali od terapije za kolestazu prošli put?

Emma… nekad u virozi znam imati preskakanje srca pa znam koliko je to neugodno. Gledaj da si što više olakšaš i drži se ❤️

Hvala ti..sad nekako raspodijelim obaveze pa malo više između mirujem. Pa ću vidjet kako će to ići..

Stiže nam baby E🩷👶

• Maslačak_13
    26. Travanj 2025. 13:41

Cure čestitam svima na urednim pregledima, samo nek se tako nastavi svima i da izdržimo još ove zadnje tjedne 😊 Svima koji imaju neke probleme i bolove želim da brzo prođu i da sve bude u najboljem redu 😊

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

petrucika
    26. Travanj 2025. 20:10

Cure di ste da malo podigem temu!! Ja ugl lezim mene je dosta unazadilo od onog danakad san oretjerala s aktivnosti!! Ujutro budem ok vec nakon koje ure pritisak i hodam ko da san sisla s konja!! Voznja u autu e kao vozac nego cak i suvozac je postaa bas avantra smeta mi svaka rupica na ceste! Neznam ugl imam bas jak prtisak doli!! Necu dizat paniku ni ic na nikakve ranije preglede nemam bolova tako da jedino sto mogu je usporiti i vise lezati jer onda nema ni pritiska doli!! Triba izdrzat do kontrole jos dva tjedna!! Mi smo danas isli u Ikeu po komodu i prematalicu!! Nadan se da cu krenut sad pocetak 5mj dok san jos kolko tolko pokretna da spremim torbu i robicu!! Eto toliko od mene inace nista novo dan po dan🥰😘

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    27. Travanj 2025. 09:28

Jutro cure evo ja ispratila subotu i docekala vas tu prva u nedilju🤣😆samo cu se javit pozelit svim ugodnu i mirnu nedilju ! Ja cu lagano i vecina u krevetu tako je najbolje nema kod mene vise neke aktivnosti malo sam prigazila na kocnicu!! Danas nam je puna 32tt i ulazak u 8mj trudnice sto puta kazem Boze hvala ti za svaki dan i tjedan i da ostane tako do kraja!! Eto cure toliko od nas dvi uzivajte mi u nedilji☺️samo lagano!!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Tinchilina
    27. Travanj 2025. 13:13

Petrucika, čestitam ti na ulazak u 32 tt 🥳🥳🥳 sad kad pogledam unazad što smo sve prošle, i eto nas već skoro pred ciljem. I meni je pregled za 2 tj tek. Sad sam se razmazila svako malo da me gledaju, al nije ni to dobro. Mi danas spuštamo kinderbetiće u sobu. U principu smo spremni "fizički" il kako bi to nazvala. Al iskreno, nisam još spremna psihički 😅 iako mi je stvarno postalo poprilično teško, al opet, dvoje malih me i dalje malo plaši. Kako ću to itd. Al znam da budemo nekako, kako su i svi. Sljedeći tjedan planiram nasjeckati par kila povrća, kao ono bazno za puno jela. Na to mi ode zapravo najviše vremena, pa si mislim ako çu to imat spremno, samo bacim na vatru i gore sta veç hoçu, il povrće za varivo ili meso il što veç bude. Pa çe mi bit ipak lakše. Ta ideja mi se nekak više sviđa od zamrzavanja gotovih jela. Uživajte u nedjelji i da sve bude dobro. 

Ružo, javi kakva je situacija kod tebe.

💙 5/2023

Emma05
    27. Travanj 2025. 14:41

Tinchilina

Petrucika, čestitam ti na ulazak u 32 tt 🥳🥳🥳 sad kad pogledam unazad što smo sve prošle, i eto nas već skoro pred ciljem. I meni je pregled za 2 tj tek. Sad sam se razmazila svako malo da me gledaju, al nije ni to dobro. Mi danas spuštamo kinderbetiće u sobu. U principu smo spremni "fizički" il kako bi to nazvala. Al iskreno, nisam još spremna psihički 😅 iako mi je stvarno postalo poprilično teško, al opet, dvoje malih me i dalje malo plaši. Kako ću to itd. Al znam da budemo nekako, kako su i svi. Sljedeći tjedan planiram nasjeckati par kila povrća, kao ono bazno za puno jela. Na to mi ode zapravo najviše vremena, pa si mislim ako çu to imat spremno, samo bacim na vatru i gore sta veç hoçu, il povrće za varivo ili meso il što veç bude. Pa çe mi bit ipak lakše. Ta ideja mi se nekak više sviđa od zamrzavanja gotovih jela. Uživajte u nedjelji i da sve bude dobro.

To s pripremom jela mi zvuci super. Sve gledam što bi radila a da unosim što više zelenja u sebe a ta priprema me ubije. Što planiraš pakirati bas me zanima?

Stiže nam baby E🩷👶

lolola13
    27. Travanj 2025. 18:03

Tinchilina

Ja to radim s povrcem i inace, imam pun zamrzivac vec i kako trosim tako samo nadopunjujem 😂 Inace sam to radila najvise zbog posla jer sam si kuhala ujutro prije posla a s tim narezanim se bas jako jako skrati. Znam napraviti i povrtne snicle u raznim varijantama pa i toga smrznem. Sad zadnje sam napravila vrecicu sa mix grincek povrcem i radila sam nesto kao povrtne kocke za juhu. Tako da imam spremno svasta

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• cordis00
    27. Travanj 2025. 21:08

Joj trebala bi se i ja bacit u pripremu. Al nemam volje ni snage. Cure me vikendom IZLUDE, tj starija bude luda i razludi malu i borbe su od jutra do mraka. I ta faza traje evo vec mjesec dana sigurno, ludi smo i mi od nje. I onda preko tjedna kroz jutro kad ih sredim za vrtic odmaram do rucka, setam i tako, posvetim se sebi pa onda nesto skuham, al daleko je to od velikih priprema i nakuhavanja, jednostavno mi se ne da. Pogotovo s ovim jelovnikom za secer, sebi mogu i skuhat nesto ne-fino, malo povrca skuham, meso i dobro, ne mora to bit nista wow za mene. I onda popodne sve opet oko njih i tako.
    Al bas bi se trebala angazirat🙈
    I cestitam cure na 32 tj, to je nekako i moj cilj iduci. A zvuci mi toliko daleko. Nekako mi trudnoca prolazi i brzo i sporo. A imam dojam da cu se okrenit i hop beba.
    A nekad da imam jos puno do kraja.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.