Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    18. Travanj 2025. 13:17

Ja se farbala (pramenove) radila već 2 x. 1 put u prvih mjesec dana trudnoće, ono baš rano rano. I sad prije 2 mjeseca opet. Računam da pramići nejdu do tjemena i po meni je to ok. 

💙 5/2023

• PrvaBebicaaa
    18. Travanj 2025. 13:58

Tinchilina

Ja se farbala (pramenove) radila već 2 x. 1 put u prvih mjesec dana trudnoće, ono baš rano rano. I sad prije 2 mjeseca opet. Računam da pramići nejdu do tjemena i po meni je to ok.

I ja sam zadnji put radila pramenove u prvim tjednima trudnoće, nisam tad još znala da sam trudna.. tako da mislim da cu i sad prije poroda..da, pramenovi ni ne idu do tjemena a preljev je valjda okej

petrucika
    18. Travanj 2025. 14:02

Elza

Pozdrav cure, povremeno vas čitam, drago mi je da ste dobro.

Vidim da ste jučer spominjale kile… moj problem je što gubim kile.
    Krenula sam u trudnoću s velikim viškom (90kg), kada sam dobila dg gestacijskog bila sam na 93, a nakon mjesec dana dijete sam na 88. Meni osobno ne smeta ali nekako mislim da to nije baš dobro. Idući tjedan imam pregled pa ću vidjeti što će mi reći.

Kao i kod mene ali ja se vise ne drzim strogo jer mi nije bas ni ok da krenem gubit kile a krenula sam bas onako naglo!!! Moj cilj je da u ivih mj dana od pregleda do pregleda mogu dobit jedan kil!! Sad dan na 20 deka vise a pregled je bio prije dva tjedna!! Ali ja pojedem i ne drzim se te djete uopce tako provjerim si secer bude ok i nema smisla da gladujem!!! Jer mi nema smisla da ja tako drzim strogo pa ja bi u roku mi dana smrsala 5kila l!! To mi def nije opcija!! 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    18. Travanj 2025. 14:07

petrucika

Elza

Pozdrav cure, povremeno vas čitam, drago mi je da ste dobro.

Vidim da ste jučer spominjale kile… moj problem je što gubim kile.
    Krenula sam u trudnoću s velikim viškom (90kg), kada sam dobila dg gestacijskog bila sam na 93, a nakon mjesec dana dijete sam na 88. Meni osobno ne smeta ali nekako mislim da to nije baš dobro. Idući tjedan imam pregled pa ću vidjeti što će mi reći.

Kao i kod mene ali ja se vise ne drzim strogo jer mi nije bas ni ok da krenem gubit kile a krenula sam bas onako naglo!!! Moj cilj je da u ivih mj dana od pregleda do pregleda mogu dobit jedan kil!! Sad dan na 20 deka vise a pregled je bio prije dva tjedna!! Ali ja pojedem i ne drzim se te djete uopce tako provjerim si secer bude ok i nema smisla da gladujem!!! Jer mi nema smisla da ja tako drzim strogo pa ja bi u roku mi dana smrsala 5kila l!! To mi def nije opcija!!

Da ne ispadne krivo protumaceno !! 20 deka vise mislila san da imam 82.20kg a imala san prije dva tjedna 82kg ja di dajem do 9.5 da mogu do 93kg pa cu i ja pitat doktora za te kile jer meni isto nije bas ok da trudnica krene tom djetom samo doli kilazom tako da ja pojedem i vise obroka i slatko ubacim ali kao ovo bez secera i ne dopustam si da osjecam glad!!! 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

RužaFT
    18. Travanj 2025. 18:59

Vi cure o kilama..uh..dobila sam od pocetka do sada cca 11 kg..puno mi je to..sto ce biti do kraja...s obzirom na prvu trudnocu, bas mi ne puno.
    Osim toga natecena sam cijela, jedva se krecem, sve me boli, tesko mi je, svakim danom sve teze, a bas bi se htjela kretati, ali ne ide 😥 osim toga svrbi me cijelo tijelo jaaako dlanpvi, stopala, sve..cijeli dan i noc...s obzirom da su nalazi bili ok prije 2 tjedna za kolestazu, planiram slijedeci tjedan pitati gin da mi da da ponovim nalaze jer sam uvjerena da je ovo kolestaza, kao i u prvoj trudnoci...onda mi ne gine bolnica, kontam i carski rez 🙄 samo da s bebicom bude sve ok....
    Ovih dana smo odlucili skoknuti u Istru na more, ali nije mi to bio bas pametan potez, tesko mi je hodati, setati sjediti...uz sve ove simptome 🙄
    Pozdravljam vas sve..
    Libo i Tinchilina, vi ste dobro? Super pa ste kuci..

🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

Elza
    18. Travanj 2025. 19:00

Kad sam prvi put nosila profile u bolnicu, bili su super pa su mi rekli da ne moram svaki dan mjeriti.
    Ali onda sam si izmjerila jednom iza (integralne) pašte sa šalšom i bilo je previsoko -7.2.
    Jedan dan sam si priuštila burek sa sirom i špinatom pa išla iz znatiželje mjeriti - 8.5 nakon 2h!
    Nažalost sve sam više blizu gornjih granica...
    Tost sa onim kupovnim integralnim kruhom za tost + malo šunke i sira i to mi bude oko 6.4. Ako slučajno pojedem jedan i pol tost, to znam da prelazim preko.
    Kažu da treba pojačati ugljikohidrate da ne bismo mršavile ali očito ne smijem.
    Sad mi je ključan idući pregled da vidim kako beba napreduje.
    Blizu sam kraja a opet dosta daleko, ne bih baš htjela inzulin!

petrucika
    18. Travanj 2025. 19:15

Elza

Kad sam prvi put nosila profile u bolnicu, bili su super pa su mi rekli da ne moram svaki dan mjeriti.
    Ali onda sam si izmjerila jednom iza (integralne) pašte sa šalšom i bilo je previsoko -7.2.
    Jedan dan sam si priuštila burek sa sirom i špinatom pa išla iz znatiželje mjeriti - 8.5 nakon 2h!
    Nažalost sve sam više blizu gornjih granica…
    Tost sa onim kupovnim integralnim kruhom za tost + malo šunke i sira i to mi bude oko 6.4. Ako slučajno pojedem jedan i pol tost, to znam da prelazim preko.
    Kažu da treba pojačati ugljikohidrate da ne bismo mršavile ali očito ne smijem.
    Sad mi je ključan idući pregled da vidim kako beba napreduje.
    Blizu sam kraja a opet dosta daleko, ne bih baš htjela inzulin!

Da razumim te!! Ja sam nakon bureka sa sirom mirola sebi mislim 6.2 nakon 2h tipa nakon paste bolonjez nakon 2h i to obicna pasta bude mi oko 5.3 neki dan dan kolac nakon 2h bio mi je 4.7 mislim!! E sad danas san rucala komad paniranog islica dva stapica riblja povrce jefqn tost dvi jagode i proteinski puding nakon 2h 6.2 ja smatram da je moj secer ok s obzirom i na kolicine koje niti vazem vise samo pazim ako je dem pastu necu kruh i slicno!!! Ja budem gladna ali opet manje s obzirom da san si povecala doze i da si ubacim i koji obrok vise!! Ali ta djeta tako stroga ja sam samo mrsala i bila vjecito gladna!! Alii kazem smatram da je moj secer ok po ovom sto dan navela ako nije neka slobodno me neko ispravi pa si po tome nekako dam vise i gledam da ne budem gladna i da ne mrsam !! Trenutno san dobila 20deka u 2tjedna !!!ali nisan izgubila i nije mi to niti u planu!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    18. Travanj 2025. 19:19

Elza svakako javi sto kaze tvoj ginekolog na to gubljenje kila bas me zanima evo!! Ja imam pregled 9.5 i bas cu pitat i reci kako ja radim kakv mi je se er i kako san gubila u pocetku da vidim njegov stav prema tome!! I naravno bitno mi je da je beba ok da dobiva i ona i da normalno raste i razvija se!! Ja kad san bila na guk profilu u bo sestra mi je rekla do 35tt nakon toga ne morate se tako drzat tad vise nije tako bitno!!! A pitat cu to i svog ginekologa!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Tinchilina
    18. Travanj 2025. 20:21

Ruzo, hvala što pitaš. Stvarno sam dobro, a od danas i psihički uravnoteženo 🤗 je da ovo ne bi bilo baš najmudrije da mi je rečeno da moram strogo mirovati, ali kako nije nego da slušam svoje tijelo, mislim da je ovo bolje za mene od bolnice. Tu i tamo me uhvati nagla potreba da moram leć, pa odmah reagiram, a aktivna sam minimalno, iliti maksimalno u svojim mogućnostima. Pritisak me jako brzo vrati u vodoravan položaj. Uskoro smo na 32, ganjamo nakon toga 34 tt, a ako bude sreće, tko zna, možda uspijemo i do 36. Budemo vidjeli.

💙 5/2023

• cordis00
    18. Travanj 2025. 20:33

Ja sam bila na -2 kg i gin mi nista nije rekla, mislim da sve ovisi koliko imate kila tj s koliko ste krenile. Obzirom da ja ocito imam malo vise, njoj je to dobro da gubim (dakle u 1 mj -2 kg) jer se povecava inzulinska rezistencija s odmakom trudnoce (a kod vece kilaze inzulin pokriva vise tkiva).
    Ja nisam mjerila na aparatic, al bas mi mogla sad dok smo dolje, od muzeve babe posudit😅.
    Pramenovi- ja sam bila prije mjesec dana 1.put u trudnoci jer sam vec bila pregrozna i morala sam. I planiram mozda pred porod jos jednom cisto da ne moram nakon poroda jer mi se sigurno to nece dat organizirat pa da sam mirna do ljeta. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.