Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pukica
    08. Travanj 2025. 09:04

Cure sretno danas na pregledima! 
    Lolola netko je napisao za magnezij u spreju, to je stvarno super kod grčeva u nogama pa pogledaj. Preporuka magnezija u trudnoći je oko 400 mg dnevno ali bitno je koja je vrsta, glicinat je bolji za mišiće recimo, a citrat za probavu. 
    Katrin ja uzimam u Purexa dimljene pureće prsi (to je baš komad mesa,  ne salama) pa ih zapečem na tavici, bude preukusno. Vjerojatno ću ih kupiti za Uskrs pa napraviti u kruhu ili nešto tako...
    Ja sam ovih dana bila koma, nula energije, puno BH kontrakcija, svadljiva.... Danas se bolje osjećam čim je sunce izašlo. Baš budem na dane, nekad letim, nekad teška sama sebi.

lolola13
    08. Travanj 2025. 09:28

Pukica

Lololanetko je napisao za magnezij u spreju, to je stvarno super kod grčeva u nogama pa pogledaj. Preporuka magnezija u trudnoći je oko 400 mg dnevno ali bitno je koja je vrsta, glicinat je bolji za mišiće recimo, a citrat za probavu.
    Katrin ja uzimam u Purexa dimljene pureće prsi (to je baš komad mesa, ne salama) pa ih zapečem na tavici, bude preukusno. Vjerojatno ću ih kupiti za Uskrs pa napraviti u kruhu ili nešto tako…
    Ja sam ovih dana bila koma, nula energije, puno BH kontrakcija, svadljiva…. Danas se bolje osjećam čim je sunce izašlo. Baš budem na dane, nekad letim, nekad teška sama sebi.

Hvala ti! A to me i zbunjuje zato, kako da znam koliko magnezija sam unijela sprejem? 🫣 Vec sad sam sigurno na vise od 400 s donatom i ovim magnezijem koji pijem, ali ocito nije magnezij koji je bas dobar za misice.
    .
    Inace i ja sam bas na dane, ovisi kako me koja tegoba zahvati 😂 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

Simbalija
    08. Travanj 2025. 09:37

lolola13

O pa to zvuci isto super! Koji mg preporucas? Kak znam da nisam pretjerala s dozom? 😁

Moj je od firme Jadromel, ide 15 potisaka prije spavanja, ali se s njim ne može predozirati pa ja nekad prskam i puno više, a nekad naravno i zaboravim. Ovaj može do kraja trudnoće. Tablete ni meni ne pomažu s grčevima.. neki dan mi se list zagrčio u tri ujutro i ostao je lagano u grču do jutra, nisam na nogu mogu stati, ujutro sam poprskala i do kraja dana je bio kao nov. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

ana0310
    08. Travanj 2025. 09:40

lolola13

Pukica

Lololanetko je napisao za magnezij u spreju, to je stvarno super kod grčeva u nogama pa pogledaj. Preporuka magnezija u trudnoći je oko 400 mg dnevno ali bitno je koja je vrsta, glicinat je bolji za mišiće recimo, a citrat za probavu.
    Katrin ja uzimam u Purexa dimljene pureće prsi (to je baš komad mesa, ne salama) pa ih zapečem na tavici, bude preukusno. Vjerojatno ću ih kupiti za Uskrs pa napraviti u kruhu ili nešto tako…
    Ja sam ovih dana bila koma, nula energije, puno BH kontrakcija, svadljiva…. Danas se bolje osjećam čim je sunce izašlo. Baš budem na dane, nekad letim, nekad teška sama sebi.

Hvala ti! A to me i zbunjuje zato, kako da znam koliko magnezija sam unijela sprejem? 🫣 Vec sad sam sigurno na vise od 400 s donatom i ovim magnezijem koji pijem, ali ocito nije magnezij koji je bas dobar za misice.
    .

https://www.benatur.eu/proizvod/be-natur-magnezij-ionic-mg-ultra-rapid-skin-sport-u-spreju/
    Ja koristim ovaj i tu ti sve pise :) 

2021. M 💗

lolola13
    08. Travanj 2025. 09:41

Simbalija

lolola13

O pa to zvuci isto super! Koji mg preporucas? Kak znam da nisam pretjerala s dozom? 😁

Moj je od firme Jadromel, ide 15 potisaka prije spavanja, ali se s njim ne može predozirati pa ja nekad prskam i puno više, a nekad naravno i zaboravim. Ovaj može do kraja trudnoće. Tablete ni meni ne pomažu s grčevima.. neki dan mi se list zagrčio u tri ujutro i ostao je lagano u grču do jutra, nisam na nogu mogu stati, ujutro sam poprskala i do kraja dana je bio kao nov.

Odlicno! Hvala ti! 😁😁 Tocno to se meni dogodi

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    08. Travanj 2025. 09:43

ana0310

lolola13

Pukica

.

https://www.benatur.eu/proizvod/be-natur-magnezij-ionic-mg-ultra-rapid-skin-sport-u-spreju/

Hvala! Budem sad proucila ta 2 kaj ste navele pa nabavim sto prije 😄

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Tinchilina
    08. Travanj 2025. 09:50

Žene drage, ja sam u totalnoj paranoji. Imam osjećaj da ću se svaki čas poroditi 🙄 Ne znam jel to samo plod moje mašte i straha ili ima neka "intuicija" iza toga. Ugl, imam sad već tjednima te kao bolne kontrakcije, al počinju biti sve jače, najčešće u kasno poslijepodnevnim satima me ulovi na nekih 20 min i prođe. Jučer me isto tad ulovilo i to jače nego inače, i po noći oko 3 ujutro i drzalo me dobrih sat, ako ne i dulje, baš bolne kontrakcije. Ne znam što bih mislila, na zadnjem pregledu sam joj to spomenula i rekla je da dok prođe da je to ok, i da su to BH? Kontrakcije? U prvoj trudnoći ih nisam imala, al mislila sam da one ne bole. Naravno da sam nakon toga zaspala i sanajla da idem na porod i hrpu loših stvari uz to. :( možda ću pitat i na proljetnicama jel imaju iskustva s tim, budući da su sve već ili rodile ili pred terminom. Al svakako razmišljam pripremit torbu za bolnicu, zlu netrebalo. 

💙 5/2023

RužaFT
    08. Travanj 2025. 10:55

ana0310

lolola13

Pukica

.

Da se nadovezem i ja magnezij. Ovaj svi hvale, kazu da je jako dobar..imam i ja takav samo prosla ambalaza.
    Posto imam bh kontrakcije, pricala sam sa svojom gin i rekla mi je za trudnice je potrebno 600-700 mg dnevno. Ja sam prije toga kupila Kalov magnezij glicinat (njega su isto hvalili) samo 375 mg je u 4 tablete..tako i pise u uputama..4 tablete dnevno...ali to nije dosta za nas trudnice, kad popijem planiram povecati.

🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

RužaFT
    08. Travanj 2025. 11:08

Tinchilina

Žene drage, ja sam u totalnoj paranoji. Imam osjećaj da ću se svaki čas poroditi 🙄 Ne znam jel to samo plod moje mašte i straha ili ima neka "intuicija" iza toga. Ugl, imam sad već tjednima te kao bolne kontrakcije, al počinju biti sve jače, najčešće u kasno poslijepodnevnim satima me ulovi na nekih 20 min i prođe. Jučer me isto tad ulovilo i to jače nego inače, i po noći oko 3 ujutro i drzalo me dobrih sat, ako ne i dulje, baš bolne kontrakcije. Ne znam što bih mislila, na zadnjem pregledu sam joj to spomenula i rekla je da dok prođe da je to ok, i da su to BH? Kontrakcije? U prvoj trudnoći ih nisam imala, al mislila sam da one ne bole. Naravno da sam nakon toga zaspala i sanajla da idem na porod i hrpu loših stvari uz to. :( možda ću pitat i na proljetnicama jel imaju iskustva s tim, budući da su sve već ili rodile ili pred terminom. Al svakako razmišljam pripremit torbu za bolnicu, zlu netrebalo.

Ja sam imam puno cesce i drugacije kontrakcije nego u prvoj trudnoci s blizancima. Znala sam imati u tvojim tjednima cak i malo ranije, odem setati i ne mogu se pomaknuti koliko me boli, jedva sam se vratila iz setnje. Legla i proslo me. Uz to imala sam kolestazu, svrbilo me cijelo, nisam mogla disati kako spada (stisnuli su mi sve organe), nisam mogla spavati po noci od svega toga. Zbog svih simptoma ostavili su me u 30 tt na cuvanju u bolnici. Ali nisam se porodila, tek u 35+1 carski jer nisam mogla vise stomak cijeli tvrd, tjednima i mjesecima. Ja sam niska 163 kg i zatrudnila sa 49-50 kg, stomak nisam imala veliki, iako su bebe bile ok tezine, sve organe su mi stisnuli 😓
    Kad imas slijedeci pregled? Svakako odi provjeri sve, ali mislim da sve to normalno, samo ako si jako aktivna mozda da malo smanjis tempo.

🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

Megyca
    08. Travanj 2025. 11:41

Tinchilina razumijem te, i ja sam malo pocela imati neki unutarnji nemir pogotovo jer mi sa svih strana ulijecu sa pricama i panikama da se sto prije spremim. Kod mene su kontrakcije isto evo sinoc krenule oko 19h i nisu stale do nekih 2ujutro, slikala sam drob to izgleda kao dvi ogromne tvrde grbe i toliko stisnu da ja ostanem bez zraka i ne mogu disati.. ne pomaze nista. I onda cijelu noc ne spavam od bolova i placem doslovno nocu jer imam osjecaj da su mi organi zdrobljeni koliko me bole. 
    Ja sam rekla doktoru za to i provjerio je jesam zatvorena, i bila sam zatvorena svaki put.. Ako si zabrinuta toliko odi se pregledati, bolje viditi da je sve u redu i da si mirna nego da si konstantno pod stresom hoce li se nesto dogoditi. Drzi se❤️

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.