Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • keksolina
    04. Ožujak 2025. 22:12

Ne znam kaj mi je s ovim po umjesto pa, oprostite na spamu 🥲

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• TejaT
    04. Ožujak 2025. 22:16

keksolina

TejaT

keksolina

TejaT

lolola13

TejaT

Cure, imate li vi već pritisak na mjehur? Ja bi stalno mogla biti na wc-u, nakon što ustanem isti pritisak, mislila sam da to dolazi u kasnijim tjednima, ne znam jel ima veze i što je beba nisko, imam osjećaj da mi sjedi na mjehuru. I zadnjih 2-3 dana imam osjećaj kao nekog sijevanja u materici, nije bol, al kao da mi nesto iscuri, bude iscjedak, al i mokro sve, već sam se 100x nakasljavala da vidim jel mi tako curi, ali ništa, baš me panika zbog toga da ne curka p.voda, jel moguće da me udari po mjehuru, pa se upiskim, ne znam 😵‍💫😏

Meni na dane tako bude pa mislim da je bas do polazaja bebe. Nekad moram svakih pol sata na wc a onda pak normalno bude kao da ni nisam trudna. Tak da skroz povezujem s time kako mi se beba namjesti 😅
    .
    Iscjedak mi je sve jaci ali isto tako je jaci tih dana kad idem stalno na wc 😁 Ali kod mene je jasno da je iscjedak, jer je onako sluzavo i nije dovoljno tekuce da bi bila mokraca

A meni je opet vodeno onak, ali kak se osusi “pobijeli”, i svaki put to znam spomenuti na pregledu i sve je bilo dobro, al kak odmice bas me neka paranoja oko toga, kazem nakasljavam se u svim mogucim polozajima jer sam procitala da se tako provjerava jel p. voda, sama sebi sam vec smijesna 😵‍💫😆

Cekaj ako ti iscuri dok kasljes onda nije plodna voda? Ja kasljem sumanuto vec dva tjedna i bas mi zna pobjeci kad se naprezem, mislim da se to popiskim malo 🙈 zbog toga isto stalno nosim dnevni, ko bakica sam s inkontinencijom. A iscjedak mi je isto konstantni, ali njega prepoznam, uvijek bude malo sluzavog ili pobijeli kad se posusi kak kazu cure

Nee, ak ti iscuri ak kasljes, onda je, ali ako ti kasljes toliko dugo, moguce da malo i pisnes od naprezanja 🤪

Joj zezaš, nisam to pojma imala da tako ide plodna voda. Mislim da ja stvarno pišnem, malo cu bolje popratiti sad. Moram kegelove vjezbe raditi 🙈

Maslačak super za secer, drago mi je da ti je doktorica normalna i da te nece tlaciti. Ja isto obozavam voce, jedna jabuka dnevno mi zvuci puno premalo 😅 imas neko voce koje sporije podize secer, borovnice npr mislim. Guglaj si voce s niskim glikemijskim indeksom

Ma to sam na nekom forumu procitala, nije to nitko strucan rekao, tako da mozes zanemariti 😅

lolola13
    04. Ožujak 2025. 22:50

Maslačak_13

Večer cure, kod mene je isto prisutan stalni pritisak na mjehur, jako često moram na wc piškiti, ponekad me tako jako stišće mjehur a kad odem na wc riječ je o samo par kapljica.
    .
    Naš malac je zadnjih dana jako postao aktivan, sad ga baš onako jako osjećam 😊
    .
    Btw. danas sam se čula s ginekologicom za šećer i dosta me umirila, rekla mi je samo da pripazim malo šta jedem kao prije i da ubacim više manjih obroka npr 5 dnevno a ne da jedem dva tri puta dnevno obilno jer na taj način unesem veću količinu glukoze odjednom i tijelu treba više vremena da to sve apsorbira. Za voće mi je sugerirala da ne jedem količinski puno (jer sam joj rekla kako volim dosta voća jesti i pomiješati kao voćnu salatu) i kao primjer je navela da je dovoljno pojesti jednu jabuku dnevno a ne kilu 😅 Tako da planiram malo smanjiti i voće, inače sam svaki dan 2 banane jela + još ostalo voće pa ću malo smanjiti to. Nije mi ništa spominjala da će me zavesti da se vodim za gestacijski dijabetes što je super. Idući pregled nam je 19. 3. pa ćemo detaljnije još o tome.
    .
    Petrucika čini mi se da si ti neki dan pisala kako si gledala za neku izdajalicu na stranici od notina da bi kupila? Ako si proučavala modele i našla neku dobru možeš li navesti koji model je u pitanju? Imam neki poklon bon na notinu pa bi mogla iskoristiti na to. Također, ako imate savjet za nas početnice kojima je prva beba u pitanju je li bolje odmah kupiti električnu izdajalicu ili ručnu za početak? Ili imati obje za svaki slučaj? Planiram dojiti ali strah me da neću imati mlijeko odmah ili ako mali ne bude htio sisati pa da odmah u startu budem opskrbljena izdajalicom za svaki slučaj.

Super, bas mi je drago da te dr umirila i da ima tako zdrav pristup 😁 lako ti je nac na netu, upisi tablica glikemijskog indexa hrane ili tako nesto i imas popis svega i svacega po glikemijskom indeksu. Ono sto je nizak glikemijski indeks mozes vise manje bez brige jest, srednji s malo opreza a visok glikemijski indeks u malim kolicinama 😊

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

petrucika
    04. Ožujak 2025. 22:51

Maslačak_13

Večer cure, kod mene je isto prisutan stalni pritisak na mjehur, jako često moram na wc piškiti, ponekad me tako jako stišće mjehur a kad odem na wc riječ je o samo par kapljica.
    .
    Naš malac je zadnjih dana jako postao aktivan, sad ga baš onako jako osjećam 😊
    .
    Btw. danas sam se čula s ginekologicom za šećer i dosta me umirila, rekla mi je samo da pripazim malo šta jedem kao prije i da ubacim više manjih obroka npr 5 dnevno a ne da jedem dva tri puta dnevno obilno jer na taj način unesem veću količinu glukoze odjednom i tijelu treba više vremena da to sve apsorbira. Za voće mi je sugerirala da ne jedem količinski puno (jer sam joj rekla kako volim dosta voća jesti i pomiješati kao voćnu salatu) i kao primjer je navela da je dovoljno pojesti jednu jabuku dnevno a ne kilu 😅 Tako da planiram malo smanjiti i voće, inače sam svaki dan 2 banane jela + još ostalo voće pa ću malo smanjiti to. Nije mi ništa spominjala da će me zavesti da se vodim za gestacijski dijabetes što je super. Idući pregled nam je 19. 3. pa ćemo detaljnije još o tome.
    .
    Petrucika čini mi se da si ti neki dan pisala kako si gledala za neku izdajalicu na stranici od notina da bi kupila? Ako si proučavala modele i našla neku dobru možeš li navesti koji model je u pitanju? Imam neki poklon bon na notinu pa bi mogla iskoristiti na to. Također, ako imate savjet za nas početnice kojima je prva beba u pitanju je li bolje odmah kupiti električnu izdajalicu ili ručnu za početak? Ili imati obje za svaki slučaj? Planiram dojiti ali strah me da neću imati mlijeko odmah ili ako mali ne bude htio sisati pa da odmah u startu budem opskrbljena izdajalicom za svaki slučaj.

Ja sam tebi napisala sve ali valjda je bilo predugacko i nije tilo poslati!! Probat cu skratit!! Ovako za pocetak ja mislim da ti je dovoljna rucna izdajalica i avent ti je skrozz dobra!! Sigurna sam da ce ti u pocetku trebati dobro ju je imati za svaki slucaj!! Elektrucna mislim da si to uzmes ako stvarno vidis da ce ti bas trebat jer ipak radas prvi puta i ne znas kako ce to otp kod tebe izgledat!! Ja cu eletricnu jer sam imala probleme prosli puta i sad cu ju uzet neka ja nju ipak imam!! Jos vazem koju cu ali me vise vuce medela!! Javim ti sto sam odlucila❤️

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Maslačak_13
    04. Ožujak 2025. 22:56

Hvala cure, da već sam si gledala za hranu i taj glikemijski indeks, ali ponekad je teško odoliti nekoj hrani i voćkama koje sam inače svakodnevno jela, ali sve se isplati za naše bebice 😊
    ..
    Hvala petrucika, baš škicam avent ručnu izdajalicu preko amazon de pa ću nju svakako naručiti za početak. Imaš pravo, vidjet ću kako mi bude išlo dojenje u početku, lako pošaljem muža da mi uzme električnu ako bude trebalo ili je naručimo 😊

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

petrucika
    04. Ožujak 2025. 23:01

Maslačak_13

Hvala cure, da već sam si gledala za hranu i taj glikemijski indeks, ali ponekad je teško odoliti nekoj hrani i voćkama koje sam inače svakodnevno jela, ali sve se isplati za naše bebice 😊
    ..
    Hvala petrucika, baš škicam avent ručnu izdajalicu preko amazon de pa ću nju svakako naručiti za početak. Imaš pravo, vidjet ću kako mi bude išlo dojenje u početku, lako pošaljem muža da mi uzme električnu ako bude trebalo ili je naručimo 😊

Definitivno glupo mi da ti savjetujem da ju kupujes odma jer nisu jeftine a ti ipak radas prvi puta pa ne znas sto te otp ceka ali zato rucnu imas i ako di zaskripi imas jokera!! Avent ti je super ja ju ponesem i u bo ako zatreba tipa ako naglo nadode mliko pa samo malo s njim da otpusti da beba lakse moze vuc!! I tako sigurna sam da ces ju bar jednom upotrijebiti i dobro ju je imat!! A elekticnu lako uzmes akooo bude potribe!! Ja sam prosli puta prosla kaoticno i radi toga odustala a da dam imala elektrucnu mozda bi bila uspila samo radi toga ju sad zelim jer se bojim istog ili slicnog scenarija!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Tinchilina
    04. Ožujak 2025. 23:04

Keksolina, e stvarno sam umalo crkla od brige, najčešće se jave navečer kad napokon sjednem, kad mali zaspe, i danas samo on lupa. I pojela sam i slatko i malo drmusala donji dio trbuha di je ona i ništa. I sve si mislim hoću sutra ić negdje na pregled i di da idem jer se vodim u bolnici i ne znam jel možeš njima samo banut, a i mali je bolestan i baš sam bila sva u bedu, i evo nje, razlupala se ko velika 🥰🥳 

I pokušala sam gledat to s neke vedrije strane, što mi nije slično, kao mozda je promijenila položaj pa je sad ne osjetim baš zbog posgdljice s prednje strane i to, al slabo sam se utješila.

Cure s baby watchersima, jel ih i dalje koristite ili sad više i ne baš?

Ja također preporučam imat bilo kakvu ručnu, mene je spasila od masititisa nakon dolaska iz bolnice kad mi je mlijeko navrlo a on još nije cicao bas kak se spada. Pa makar rabljenu,  a kasnije se onda lako uzme ako çe trebat češće.

💙 5/2023

petrucika
    04. Ožujak 2025. 23:29

Tinchilina

Keksolina, e stvarno sam umalo crkla od brige, najčešće se jave navečer kad napokon sjednem, kad mali zaspe, i danas samo on lupa. I pojela sam i slatko i malo drmusala donji dio trbuha di je ona i ništa. I sve si mislim hoću sutra ić negdje na pregled i di da idem jer se vodim u bolnici i ne znam jel možeš njima samo banut, a i mali je bolestan i baš sam bila sva u bedu, i evo nje, razlupala se ko velika 🥰🥳

I pokušala sam gledat to s neke vedrije strane, što mi nije slično, kao mozda je promijenila položaj pa je sad ne osjetim baš zbog posgdljice s prednje strane i to, al slabo sam se utješila.

Cure s baby watchersima, jel ih i dalje koristite ili sad više i ne baš?

Ja također preporučam imat bilo kakvu ručnu, mene je spasila od masititisa nakon dolaska iz bolnice kad mi je mlijeko navrlo a on još nije cicao bas kak se spada. Pa makar rabljenu, a kasnije se onda lako uzme ako çe trebat češće.

Ejj ma to ti je sve ok!! Moja je inace bas aktivna beba jako a evo ima par dana javlja se ona cesto u danu ali cudno nekako ko nekakvi trzaji bas drugacije nego inace!! Onda ja orovjerim baby w i budem u miru!! Sto kazes valjda se tako namjesti unutra bitno da ih cujes tokom dana nekad ako su tako mirniji nije uzbuna ako se jave na podrazaje i ako se jave !! Imaju i oni dane kad su malo liniji il se jednistavno tako namiste!! Ne brini❤️❤️

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Emma05
    05. Ožujak 2025. 05:59

Kod mene je izgleda ipak nekakva crijevna viroza. Jučer krenulo normalnom stolicom pa se nastavili proljevi. Evo me cijelu noć na zahodu svakih sat vremena. Brine me to da nisam nešto pokupila i da ne našteti bebici🥹. Ovih dana sam jela malo po restoranima🙈. Nocas me čak malo i cevix dolje bolio, trudila sam se ne naprezati ali cili dan sam na zahodu, nemoguća misija. Pa me strah i toga. Čitala sam da se može tako i skratiti🙈. E sad ja popijem svaki dan probiotik navečer ali ovo je izgleda nešto ozbiljnije. Inače bi popila medicinskog ugljena da mi ovo sve "pokupi" ali nemam pojma što sve u trudnoći smijem a da si olakšam. Nisam ni bebicu cijeli dan čula da lupka od ovih turbulencija po crijevima 🥺😭

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

AnnieP
    05. Ožujak 2025. 07:29

Pregledi 🤰🏼
    .
    05.03. - Ania, Megyca
    06.03. - Piamia, RužaFT, Teich14
    07.03. - _spring_
    10.03. - Zrinkolina
    12.03. - Mommy735, Milica24
    13.03. - Lunolina, Maria31, Emma05, Tinchilina, Greta10
    14.03. - Petrucika, Libo1415
    15.03. - Melody, MariaI
    17.03. - Ana0310, Mom_stera, Katrin
    19.03. - Mrss26,Maslačak_13, Leptirica_, Danos
    20.03. - Matke
    21.03. - AnnaR, Any13
    24.03. - Pixi, TejaT
    25.03. - Lolola13
    26.03. - Zrinkolina(anomaly)
    28.03. - Shoko, Petra_aaa, Emi25
    31.03. - Moonchild
    02.04. - RužaFT
    03.04. - AnnieP
    04.04. - ddm2463
    07.04. - Tonkica1509
    08.04. - Keksolina
    .
    Popis stvari za bebu: 285
    Popis stvari za rodilište: 293
    .
    Ania i Megyca sretno danas na pregledima. 😊

🩷 7/2022

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.