Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80
    03. Ožujak 2025. 19:00

Maslačak_13

Cure čestitam na urednim pregledima i lijepim vijestima 🍀
    .
    Ja sam jutros išla raditi OGGT test, nalazi su mi već stigli, i glukoza natašte mi je označena kao povišena a druge dvije nakon 60 i 120 minuta su označene kao uredne. Rezultati su 5,6 - 6,0 - 4,4 . Cure koje imaju više iskusta, znate li hoće li me zbog prvog povišenog rezultat odmah voditi da imam gestacijski dijabetes ili? Inače imam urednu tjelesnu težinu, nisam pretila i kile u trudnoći normalno dobivam to mi je ginekologica i na zadnje pregledu rekla da je sve uredno što se tiče toga, bebica točno odgovara tjednima, nije prevelika. Ugl. jako me sad brine što je jutarnja glukoza povišena 😔

Ovisi i gdje se "vodis" po pitanju secera. Ako je samo kod ginekologa onda ti on mozda progleda kroz prste po tom pitanju. Al ako si na Vuk Vrhovec onda da, vodit ce te kao gestacijski dijabetes. Ali nije to nista strasno, stavit ce te na dijetu od 1800 kalorija (dobit ces nekakav tjedni primjer menia) i onda svakih 3-4 ces kontrolirat glukozu poslije obroka. Nije drama ako ti koji put bude nesto povisena. Takodjer neces se ni striktno morati drzati tih 1800kcal, nego ce vise bit poanta da smanjis unos ugljikohidrata. I to ti je cijela nauka. Zaista nije strasno. Meni je tako bilo u prosloj trudnoci (malo povisena zadnja vrijednost) i ocekujem da ce biti i u ovoj

3/2024 💙

• katrin
    03. Ožujak 2025. 19:01

Maslačak_13 moguće je sigurno od voća i kretanja. 
    Ja sam na početku jako jela jabuke jer su mi one jedino odgovarale uz mučnine. 
    A kad pregladniš isto se digne razina šecera jer tijelo onda iz zaliha uzima hranu pa isto mora odraditi. Zato mi nema smisla toliko dugo na tašte biti prije vađenja krvi. 

petrucika
    03. Ožujak 2025. 19:18

AnnieP

Malo sad razmišljam o toj posteljici pa me to muči. Ne znam je li neka imala slično iskustvo i možda zna više, svakako mi pišite.
    Znači meni je posteljica bila djelomično na ušću, sad zadnja dva pregleda je 2cm od ušća, straga je.
    Doktorica je rekla da će do idućeg pregleda biti bolje.
    Na prošlom pregledu mi je rekla da mogu skoro normalno živjeti samo da nema duge šetnje, fizičkog rada, odnosa, nošenja moje L koja ima 12kg.
    Ja baš zadnjih dana nosim Lucku i dižem.
    Zanima me da li bi pomoglo da ja više ležim? Da li si mogu naštetiti ako sam aktivna i nosim Lucku? Da li se ta posteljica može spustiti natrag na ušće?
    Šta uopće znači što je 2cm od ušća, ne mogu prirodno roditi ili?
    I nosim nisko ovu trudnoću.

Ja sam proslu trudnocu imala posteljicu nisko negdi u 17 tt mi je to receno!! Doktor je rekao nema naprezanja vise odmarati u slucaju bilo kakva krvarenja javit se u bo!! Do iduceg pregleda ona se podigla!! Uhla kazu da se podigne evo sad nezz tocno ono koji tjedni su u pitanju da ne kazem ti krivo ali kao to je otp do kad je kao ocekivano da ce se podic!! Sad ovo tvoje trenutno ne znam sto tocnooo znaci da li se moze na vaginalni to ces morati svakako sa svojim doktoricom popricat!! Ugl mozda do sl kontrole ona ode jos gore pa neces morati ni brinuti!! Svakako sad radi kao do sad ali ne moj dizati malenu nije to to preporucljivo!!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• greta10
    03. Ožujak 2025. 19:26

Za posteljicu ne znam nis, al za dizanje meni su savjetovali da je dizem s visine tipa da se popne na stepenicu il kauc a ne saginjanjem sa poda/pokulucucnja jer mi je jako teska, ima 15.6 kg al mala je jos, nekad je moram dic🤷‍♀️. Mozda da je tak dizes manje je opterecenne al svakak pricaj s doktorom🤞

Curica 6/23 🩷

• Tonkica1509
    03. Ožujak 2025. 20:49

Nikako se ne stižem javiti, ludih par dana 🫣 vratili se s puta, ja prehlađena ko pas i naravno onda sam i L zarazila, jadan dva dana imao temperaturu. Ali evo danas je već ko nov, ko da ništa nije ni bilo. A meni se razvuklo, baš me kašalj maltretira i nikako da me prođe. Testirala sam se na gripu, covid, sve negativno srećom, tako da je do mog slabog imuniteta i ne mirovanja bome.
    Pregled prošao dobro danas, malac ima nekih 540g, pošteno živahan. Cerviks se drži na 41mm. Toga me najviše bilo strah jer sam bila baš jaaako aktivna i svako malo dižem L, isto ima već preko 11kg al mali je on, moram ga svako malo dizati da ga stavim u auto/hranilicu/kadu... Al dobro, sad ćemo pomalo par dana, ide i ljepše vrijeme pa ćemo vani brati cvijeće 😅
    Idući pregled mi je 7.4., a idući tjedan idem na ogtt, usput ću i krvnu sliku, željezo, urin, sve pregledat.
    Izdajalice ja sam imala aventovu ručnu i okej je, ali ako se puno izdajaš ruka ti otpadne od tog stalnog pumpanja. Za ovak povremeno je dobra. Ja sam se morala prvih mjesec i pol skoro isključivo izdajati jer sam imala prejaki otpust mlijeka i L mi se gušio na cici, nije mogao lijepo papati. Ali čim je malo ojačao se vratio dojenju i onda smo ulovili ritam... Do evo prije 3-4 mjeseca kad sam ga skinula s cice zbog trudnoće. Mislim da ću si sad uzeti električnu al ovu handsfree, našla sam na Amazonu pa budem baš isprobala. 
    Kile ja sam na +5, nisam najsretnija s tim al nije da previše jedem niti se trpam glupostima. U prvoj trudnoći sam bila na +12 i jako brzo nakon poroda je to sve otišlo. Bitno samo da smo aktivne i odu kile

• Emi25
    03. Ožujak 2025. 21:09

Cure čestitam Vam na dobrim pregledima i zdravim bebicama😊 
    Maslačak_13 sestra mi je na OGTT imala povisen šećer na tašte i dr ju je poslao u dnevnu bolnicu na profil glukoze ili kako se zove, tamo je cijeli dan jela je obroke i vadili su krv mislim tri puta, taj nalaz je bio ok i nije gestacijski dijabetes imala. Vidjet ćeš sta dr kaže, možda bude sve ok. 
    AnnieP meni je posteljica na zadnjem pregledu bila 11mm od usca,dr je rekao da se ima vremena dignuti još, kako maternice raste tako ju podize. Za vaginalni porod se mora dignuti od usca,bio mi je rekao i to koliko ali sam zaboravila.sutra imam pregled pa cu ga pitati. Mirovanje nam savjetuju da ne dođe ko krvarenja

2016 💙J
    16.10.2024. +

• Maslačak_13
    03. Ožujak 2025. 22:32

Bananica80

Maslačak_13

Cure čestitam na urednim pregledima i lijepim vijestima 🍀
    .
    Ja sam jutros išla raditi OGGT test, nalazi su mi već stigli, i glukoza natašte mi je označena kao povišena a druge dvije nakon 60 i 120 minuta su označene kao uredne. Rezultati su 5,6 - 6,0 - 4,4 . Cure koje imaju više iskusta, znate li hoće li me zbog prvog povišenog rezultat odmah voditi da imam gestacijski dijabetes ili? Inače imam urednu tjelesnu težinu, nisam pretila i kile u trudnoći normalno dobivam to mi je ginekologica i na zadnje pregledu rekla da je sve uredno što se tiče toga, bebica točno odgovara tjednima, nije prevelika. Ugl. jako me sad brine što je jutarnja glukoza povišena 😔

Ovisi i gdje se "vodis" po pitanju secera. Ako je samo kod ginekologa onda ti on mozda progleda kroz prste po tom pitanju. Al ako si na Vuk Vrhovec onda da, vodit ce te kao gestacijski dijabetes. Ali nije to nista strasno, stavit ce te na dijetu od 1800 kalorija (dobit ces nekakav tjedni primjer menia) i onda svakih 3-4 ces kontrolirat glukozu poslije obroka. Nije drama ako ti koji put bude nesto povisena. Takodjer neces se ni striktno morati drzati tih 1800kcal, nego ce vise bit poanta da smanjis unos ugljikohidrata. I to ti je cijela nauka. Zaista nije strasno. Meni je tako bilo u prosloj trudnoci (malo povisena zadnja vrijednost) i ocekujem da ce biti i u ovoj

Vodim trudnoću kod svoje ginekologice, nisam iz Zg. tako da nemam veze s VV. Vidjet ću šta će mi reći ginekologica, ona dosta sve radi po pravilima struka tako da mi se čini ovako na prvu da će mi prišiti gestacijski 😔

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Maslačak_13
    03. Ožujak 2025. 22:40

Emi25

Cure čestitam Vam na dobrim pregledima i zdravim bebicama😊
    Maslačak_13 sestra mi je na OGTT imala povisen šećer na tašte i dr ju je poslao u dnevnu bolnicu na profil glukoze ili kako se zove, tamo je cijeli dan jela je obroke i vadili su krv mislim tri puta, taj nalaz je bio ok i nije gestacijski dijabetes imala. Vidjet ćeš sta dr kaže, možda bude sve ok.
    AnnieP meni je posteljica na zadnjem pregledu bila 11mm od usca,dr je rekao da se ima vremena dignuti još, kako maternice raste tako ju podize. Za vaginalni porod se mora dignuti od usca,bio mi je rekao i to koliko ali sam zaboravila.sutra imam pregled pa cu ga pitati. Mirovanje nam savjetuju da ne dođe ko krvarenja

Emi25 hvala na ovoj informaciji, bili bi super da tako završi i kod mene. Ugl. inzistirati ću još na tome da ili ponovim nalaz ili idem na daljnju provjeru glukoze natašte pa da ako sve bude ok da mi ne zaljepi u trudniču knjižicu da imam gestacijski dijabetes jer kako sam čitala oko termina poroda doktori u bolnici znaju izvoljevati i ako slučajno prođe datum poroda šalju na carski ili na inducirani, tako sam pročitala da su druge žene pisale. A meni je ovulacija inače tjedan dana kasnije bila tako da ne bi se čudila da prenesemo preko predviđenom datuma poroda i zbog toga me strah, premda sam to napomenula ginekologici ali budem još jednom.

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.