Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AnnieP
    13. Veljača 2025. 10:58

ss123

Pozdrav, nova sam na forumu.
    U 22. tjednu trudnoće, rekli mi da imam placentu previu. Ima li nas više s tim? Stavljena sam na strogo mirovanje. Kroz dan kada dosta stojim mi zna ponekad ići kapljica do dvije krvi.

Hej, meni ti je neka 2 mjeseca bila posteljica dijelom ili skroz na ušću, straga je. Pritom i nisko nosim.
    Sad mi se pomaknula 2cm od ušća ali još pijem terapiju duphastona i imam zabranu od nekih stvari ali nisam na strogom mirovanju.
    Ako ima krvi onda probaj što više mirovati, ležati. Ima vremena do 27. tjedna da se posteljica podigne. Bez brige.

🩷 7/2022

Milica24
    13. Veljača 2025. 11:07

ss123

U 22. tjednu trudnoće, rekli mi da imam placentu previu. Ima li nas više s tim? Stavljena sam na strogo mirovanje. Kroz dan kada dosta stojim mi zna ponekad ići kapljica do dvije krvi.

Bokic, i ja sam imala placenta previu, bila na strogom mirovanju 4 tjedna i povukla se na mjesto, sve ok. Sad sam dobila naputak da smijem normalno funkcionirati ali da vise odmaram i ne hodam bas cijeli dan.

Pazi se i stvarno miruj koliko god mozes, vjerujem da ce i tebi brzo sve biti ok 😊

AnnieP
    13. Veljača 2025. 12:42

Milica24

ss123

Bokic, i ja sam imala placenta previu, bila na strogom mirovanju 4 tjedna i povukla se na mjesto, sve ok. Sad sam dobila naputak da smijem normalno funkcionirati ali da vise odmaram i ne hodam bas cijeli dan.

Pazi se i stvarno miruj koliko god mozes, vjerujem da ce i tebi brzo sve biti ok 😊

Milica24 kako si nam ti? 
    Kad ti je idući pregled? Termin poroda?
    Nemam te na listama pa da te ubacim ako želiš. 😊

🩷 7/2022

• Olivia888
    13. Veljača 2025. 13:12

ss123

Pozdrav ss123, dobrodosla. Jel ti posteljica skroz na uscu, placenta previa totalis ili dijelom na uscu, placenta previa marginalis? Ovo drugo je puno bolja opcija s prognozom da ce se podici kako ce tjedni odmicati i maternica rasti. Ako je totalis onda je to manje vjerojatno.  Svakako bi na tvom mjestu strogo mirovala pogotovo ako se pojavljuje krv. Nije rijetka situacija i cak i da se ne podigne vjerujem da s porodom nece biti problema, to je apsolutna indikacija za carski koji se u tom slucaju, ako mi je dobro poznato, radi otprilike s oko 36 tjedna. Za sva pitanja oko toga najbolje da se konzultiras i sa svojim lijecnikom, on ce ti sigurno dati najtocnije informacije jer jedini ima potpuni uvid u tvoje zdravstveno stanje. Sretno! 🍀 

Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)

skakavac
    13. Veljača 2025. 13:21

Maslačak_13

Hvala cure, jojj odbrojavam sate do pregleda, baš sam uzbuđena i strah me s druge strane. Svaki put prije pregleda se osjećam kao da idem polagati neki ispit na faksu, ne znam zašto 🙈 Danas u bolnicu ide muž sa mnom na pregleda pa se jako veselimo radi toga jer će i on konačno vidjeti bebu 😊

Tako se I ja osjećam. Koliko sam uzbuđena toliko me i strah bude.. sretno!

• Tonkica1509
    13. Veljača 2025. 13:53

Hej žene, nisam se stigla baš javiti, idemo idući tjedan na put avionom, častimo se prije nego dođe braco 🫣 a sad još smijem putovati avionom pa smo u pripremama i planiranju.
    Prije dva dana sam obavila anomaly, predivan pregled, bio i muž, beba je savršeno, dobili smo baš lijepe 3d fotke, vidjeli kako zijeva... Ma, sve nam je pokazao, ne srami se.
    Kako sam osjećala prije bebu visoko, sad je baš nisko, rekao mi i dr da se baš smjestio s glavicom nisko (i lupa me po mjehuru svako malo), ali cerviks se drži dobro zasad. Nadam se da će tako biti čim duže. Lupkanje osjećam redovito, ali su nježni jer me eto opet potrefila posteljica sprijeda. Tako da osjećam te pokrete ili dolje nisko, ili više bočno (obično desno), ondje gdje ih posteljica toliko ne priguši.
    Kako ste sad s apetitom, kilama? Ja sam svaki dan gladan za 5 beba, ne jednu

petrucika
    13. Veljača 2025. 14:28

Cure radila san UK u pon rekli su u cetvrtak nalaz gledam sad na portal zdravlje nema ga jos?? Kako to jel to mozda nije dobar pa zato ili??

+ 10.10.

• Maslačak_13
    13. Veljača 2025. 14:48

Cure, evo da se javim nakon pregleda iz bolnice. Sve je prošlo super hvala Bogu, sve mjere bebe i organi su uredni i dobro razvijeni, beba lijepo prati tjedne trudnoće. Potvrđeno nam je opet da je dečko 💙 Suprug je bio sa mnom cijelo vrijeme na pregledu, ginekolog nam je pokazao sve organe kako su smješteni i gdje se šta nalazi, bubrezi, srce, jetra, mokraćni mjehur, kralježnica, mozak, rukice, nogice, vidjeli smo i pišulinca 😁 Lice nam je opet skrivao gospodin tako da sliku lica nismo dobili jer je nekako bio na boku pa se nije lijepo vidjelo, ali nema veze bitno je samo to da je sve uredno. Pregled je trajao možda 15 - 20 minuta maksimalno, doktor je bio ugodan. Sutra idemo privatno na 4D/anomaly scan pa ćemo se malo duže družiti s našim dečkom i možda nam sutra pokaže svoje lice 😁💙

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

Emma05
    13. Veljača 2025. 15:14

Mi smo isto obavili pregled. Potvrdio nam je dr da "uzgajamo" curu🥰😍. Napisao je službeno i na nalaz. Sve drugo što je mjerio je kaže uredno. Ima 190gr i duga nekih 17cm. Uvik se češe po glavi pa mi je to smišno vidit te male rukice. Srce nam je ka kuća!🥹💕..i da.. imam prirast od 5 kg od početka trudnoće. A u odnosu na zadnji pregled 3 kile. Isto mi se to čini puno nekako🫣🤔. Malo me zateklo to. Kako ću paziti što jedem kad sam anemična, ne mogu sad dijetariti?! Muž isto kaze "pa ne jedeš uopće puno" što je i istina pa neznam otkud 3 kile sada😄🤣🫣. Kakvo je to mađioničarstvo?! Skužila sam da mi se roba počela buniti🫠🥴. Idući pregled 13.03.

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

petrucika
    13. Veljača 2025. 15:27

Cure cestitam na urednim pregledima!!! Neka se tako nastavi i dalje s lijepim vjestima!! Ima li jos tko sutra na pregledu osim mene??

+ 10.10.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.