Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • moonchild
    07. Veljača 2025. 15:45

Vidim da te muči srce, aritmija, nažalost ti ne mogu pomoći jer nemam iskustva. Samo se nadam da će ti brzo proći.
    Ja uzimam folnu od 800 mcg, ali ne uzimam nikakve druge suplemente. Od lijekova samo euthyrox, i tsh mi je naglo skočio u trudnoći, sad smo uspjeli spustiti na 3,9. GGT mi je 83

lolola13
    07. Veljača 2025. 15:50

Emma stvarno mi je drago da nije nista sa srcem niti nista ozbiljno opcenito! Na zalost i dalje ti ostaje onda ta neugoda, ali dobro je kada znas da nije opasno za bebu niti za tebe 😊 Ne znam kako stojis inace s tim stvarima i nemojte me odma napasti, ali mozda bi ti pomogle neke vjezbe meditacije, joge ili slicno kada ti pocne tako lupati? Vrijedi isprobati sve sto moze biti od pomoci 🙈
    .
    A novceki, da... odleti prije nego dode na racun, nije mi bilo na kraj pameti koliko mogu kostati svi ti dodaci i eventualne dodatne pretrage 🥲

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    07. Veljača 2025. 15:53

Moonchild bas grozno, zao mi je da te tako bolilo jako i da su losi nalazi... ne znam nista o tome ali evo pruzam podrsku i nadam se da ce ti se brzo unormaliti i da ces saznati sto se dogada u tijelu i to uspjesno lijeciti 🤞🤞

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Maria31
    07. Veljača 2025. 15:56

moonchild

Pozz cure, baš ste se lijepo raspisale, lijepo je čitati kako si pomažete i dijelite savjete 🙏
    Ja sam sinoć bila na hitnoj, u agoniji sam bila do danas ujutro, imala sam strašne bolove u trbuhu, jedva su mi uzv napravili. Srećom, s bebom je sve ok, ništa nisu vidjeli što bi prouzročilo takve bolove, pa je zaključak da me boli žuto tijelo. Sad mi se pomalo povlači bol, ali su mi radili KKS i povišeni su mi jetreni enzimi, i to 5x više od gornje granice. Zna li netko što bi to moglo biti? Šalju me da se naručim kod internista u bolnicu… hvala puno unaprijed i želim vam svima ugodan vikend 🤗

Jel piješ možda novalac?
    Meni je prijateljica pila Novalac, nakon poroda joj podivljali jetreni enzimi pa su joj rekli u bolnici da su viđali to nakon novalaca.

• Maria31
    07. Veljača 2025. 15:59

Emma05

Krivo sam se izrazila za prenatale, nisam mislila da se prestane piti nakon 12tj nego da se svede na neke normalne doze od 400mcg jer u svim prenatalima koje sam ja koristila su skoro duple doze. Ja sam tako pila i evo sad imam i povišenu folnu🤷‍♀️. Piti cu prental od sada svaki drugi ili treci dan, žao mi je samo zbog omege unutra ali mozda ju kupim odvojeno pa pijem tako. Vidit ću. Novac klizi na sve strane. Danas sam 70 e dala samo za krv izvadit privatno. Te kremice te pregledi..nabirka se to🙈

Premama duo ima 400 aktivne folne

Emma05
    07. Veljača 2025. 16:00

moonchild

Vidim da te muči srce, aritmija, nažalost ti ne mogu pomoći jer nemam iskustva. Samo se nadam da će ti brzo proći.
    Ja uzimam folnu od 800 mcg, ali ne uzimam nikakve druge suplemente. Od lijekova samo euthyrox, i tsh mi je naglo skočio u trudnoći, sad smo uspjeli spustiti na 3,9. GGTmi je 83

GGT obično govori u prilog oštećenja jetre. Definitivno će ti morati proširiti paletu pretraga u vidu alkalne fosfataze, lipaze i ostalog. Svakako javi što ti je internista rekao. Držim 🙏 da je sve to ipak nešto prolazno... jer smo u drugom stanju. Meni je ovo sve novo. Ja znam kako funkcioniram ne trudna 🙈 ali ovo mi je "novi svijet" pa je valjda sve moguće...😅

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Emma05
    07. Veljača 2025. 16:03

lolola13

Emmastvarno mi je drago da nije nista sa srcem niti nista ozbiljno opcenito! Na zalost i dalje ti ostaje onda ta neugoda, ali dobro je kada znas da nije opasno za bebu niti za tebe 😊 Ne znam kako stojis inace s tim stvarima i nemojte me odma napasti, ali mozda bi ti pomogle neke vjezbe meditacije, joge ili slicno kada ti pocne tako lupati? Vrijedi isprobati sve sto moze biti od pomoci 🙈
    .
    A novceki, da… odleti prije nego dode na racun, nije mi bilo na kraj pameti koliko mogu kostati svi ti dodaci i eventualne dodatne pretrage 🥲

Planiram malo vježbati ali tek tamo nakon 20 tj i kad mi gin to blagoslovi. Nisam baš za jogu osobno ali nemam ništa protiv tko voli nek izvoli. Razumijem prijedlog i hvala ti 🥰. Nastojim se šetati kad god mogu za sada. 

Emma05
    07. Veljača 2025. 16:06

Maria31

Emma05

Krivo sam se izrazila za prenatale, nisam mislila da se prestane piti nakon 12tj nego da se svede na neke normalne doze od 400mcg jer u svim prenatalima koje sam ja koristila su skoro duple doze. Ja sam tako pila i evo sad imam i povišenu folnu🤷‍♀️. Piti cu prental od sada svaki drugi ili treci dan, žao mi je samo zbog omege unutra ali mozda ju kupim odvojeno pa pijem tako. Vidit ću. Novac klizi na sve strane. Danas sam 70 e dala samo za krv izvadit privatno. Te kremice te pregledi..nabirka se to🙈

Premama duo ima 400 aktivne folne

Oh super. Prelazim onda na to. Samo neznam što ću sa dvije kutije nepotrošenih prenatala. Imam još i Novalaca i Almagee. Još sam dobila na poklon i dodatnu Almageu kad sam na tečaju bila😄👌

petrucika
    07. Veljača 2025. 16:13

Drago mi je emma da nije nista strasno i da to neka utjecaja na bebu!! Kad te tako uhvati probaj neku vrst disanja i moguce da te tada vata i panika u tim momentuma pa ti dodatno pogorsa stanje!! Jer opak se e je to i nije ugodno i pretpostavljam da te vata strah od takvog stanja sto je sasvim normalno!! Ali mozda stvarno neke vjezbe disanja u tom momentu bi ti olaksale to!! Prenatale i ja pijam svaki dr dan i cesto zaboravim ali ne smatram to kao nesto izgubljeno ako sam propustila i filnu isto jis uvik pijem ali na svaki dr dan!!! Tako da nije dobro def ni ouno tih pripravaka i vitamina!! Ja dosta pazim da jedem zdravo i redovno onako da svega u danu unesem pa mi taj prenatal nije neki kaos ako ga i ne popijem koji dan!!! Ugl sretno i vjerujem da ce biti ok!!!

+ 10.10.

• moonchild
    07. Veljača 2025. 16:19

lolola13 hvala ti 🫶 i ja se nadam da će se unormaliti.
    Maria31 ne pijem Novalac niti bilokoje druge prenatale, samo uzimam folnu od solgara, teško mi je progutati te velike kapsule.
    Emma da, drugo stanje, sve se mijenja! I znam za da GGT upućuje na oštećenje jetre i to mi je jako čudno, kako, zašto, moja je prehrana inače zaista dobra, baš nikad ne jedem junk, ne jedem suhomesnato i prerađevine, uglavnom sam na povrću i ugljikohidratima 😅 ok, pileća juha je masna 🙈
    Prije 6 mjeseci sam vadila KKS, jetreni enzimi su mi bili odlični!
    Joj, da, zaboravila sam vam napisati da sam ja davno izvadila žuč i nikad nisam imala problema kasnije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.