Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrucika
    06. Veljača 2025. 23:20

Ana-Marija123

Pozdrav, nova sam na forumu i htijela bi podjelit svoje iskustvo, prvorotkinja sam i jos uvijek neznam sta nosim, zadnji put kad sam bila na pregledu cinilo se da je deckic ali nije se moglo 100% potvrditi jer skriva nogicama, ugl prvo tromjesjecje je proslo tako savrseno, nisam imala nikakve mucnine, sve sam mogla jest nije mi nista smetalo, od mirisa i pica jedino cigare, miris omeksivaca i kave, sad kako sam usla u drugo tromjesjecje kao da su svi simptomi nestali, niti su mi grudi bolne, jos uvijek su napuhane, ali nemam nikakve druge simptome, jedino ne mogu bit u kaficu di se pusi, ali me muci jer sam u 15+6 tt ali ne osjetim bebu, niti udarce niti ista, neku vecer sam osjetila kao neke mjehurice ali nisam sigurna jesu li to crijeva ili sta , mama mi je jos vecu paniku napravila u glavi jer je rekla da sam vec trebala osjetit udarce a ne zelim guglat da se nebi jos vise zabrinula, inace termin mi je 25.07. u Zd, tako da bih htjela cut vasa iskustva povodom ovoga, mjehurici se i sad znaju dogodit malo iznad jajnika, zadnji pregled mi je bio 20.01. i sad iduci mi je 20.02. iskreno ne mogu docekat pregled…

Dobrodosla i zelim tu urednu i skolsku trudnocu!! Ti koliko sam suvatila si prvorotka i da ne isjetis bebu do 20tt kao sto se i pretpostavlja ti zeno nemas ni brige ni panike!!! Meni je cetvrta trudnoca u tvojim tjednima sam dizala paniku kao ti jer samja vec i u prosloj trudnici kao u tim tjednima osjetila bebu!! Doktor mi je rekao iako sam viserotka da nema mjesta panici do 20 tt tad bi kao vec bilo ocekivano da bebu osjetim!!! Ja dam moju bebu isjetila sad sa 17 tt bas lupkanje sad udara vec ko velika!!! Znaci ni slucajno da se opterecivas i panicaris nemas razloga ti ces tek osjetiti bebicu i znat ces kad se to desi!! Ja sam isto iz zd i dobrodosla🥰

+ 10.10.

• Ana-Marija123
    06. Veljača 2025. 23:37

petrucika

Ana-Marija123

Pozdrav, nova sam na forumu i htijela bi podjelit svoje iskustvo, prvorotkinja sam i jos uvijek neznam sta nosim, zadnji put kad sam bila na pregledu cinilo se da je deckic ali nije se moglo 100% potvrditi jer skriva nogicama, ugl prvo tromjesjecje je proslo tako savrseno, nisam imala nikakve mucnine, sve sam mogla jest nije mi nista smetalo, od mirisa i pica jedino cigare, miris omeksivaca i kave, sad kako sam usla u drugo tromjesjecje kao da su svi simptomi nestali, niti su mi grudi bolne, jos uvijek su napuhane, ali nemam nikakve druge simptome, jedino ne mogu bit u kaficu di se pusi, ali me muci jer sam u 15+6 tt ali ne osjetim bebu, niti udarce niti ista, neku vecer sam osjetila kao neke mjehurice ali nisam sigurna jesu li to crijeva ili sta , mama mi je jos vecu paniku napravila u glavi jer je rekla da sam vec trebala osjetit udarce a ne zelim guglat da se nebi jos vise zabrinula, inace termin mi je 25.07. u Zd, tako da bih htjela cut vasa iskustva povodom ovoga, mjehurici se i sad znaju dogodit malo iznad jajnika, zadnji pregled mi je bio 20.01. i sad iduci mi je 20.02. iskreno ne mogu docekat pregled…

Dobrodosla i zelim tu urednu i skolsku trudnocu!! Ti koliko sam suvatila si prvorotka i da ne isjetis bebu do 20tt kao sto se i pretpostavlja ti zeno nemas ni brige ni panike!!! Meni je cetvrta trudnoca u tvojim tjednima sam dizala paniku kao ti jer samja vec i u prosloj trudnici kao u tim tjednima osjetila bebu!! Doktor mi je rekao iako sam viserotka da nema mjesta panici do 20 tt tad bi kao vec bilo ocekivano da bebu osjetim!!! Ja dam moju bebu isjetila sad sa 17 tt bas lupkanje sad udara vec ko velika!!! Znaci ni slucajno da se opterecivas i panicaris nemas razloga ti ces tek osjetiti bebicu i znat ces kad se to desi!! Ja sam isto iz zd i dobrodosla🥰

Hvalaaa ti, stvarno si me umirila, znaci ja vec tjedan dana ne mogu normalno spavat niti ista zbog toga sto mi je mama stvorila paniku, cak sam razmisljala otic privatno na pregled 😮‍💨 iskreno jedva cekam da ju osjetim, zasad mi je govorio da je skolski nadam se da ce to rec i na iducem pregledu, bas mi je drago mogle bi se mi mame iz Zd jedan dan okupit na kavici i razmjenjivat iskustva jedna sa drugom, hvala ti na odgovoru sad cu moc mirno spavat, stvarno si me umirila ❤️❤️

• Maria31
    07. Veljača 2025. 00:06

Emma05

Žene moje ja se i dalje mučim sa svojim aritmijama. Baš neugodno zalupa. Vadila sam bila krv u ponedjeljak pa eto neznam što bi rekla. Anemična sam i više nego prije s tim da mi je MCHC povišen a hemoglobin, hematokrit i eritrociti sniženi. Željezo mi je uredno. Rekao mi je gin da netrebam više Kendural C piti💁‍♀️🤔. Tsh mi je 1.40 niži nego inače. AST, ALT na gornjoj granici. Guk niži. Vitamin D snižen (a pijem ga svaki drugi dan pa ne kužim, moram pojačati). Sutra imam pregled kardiologa i ne mogu dočekati. Luda sam više od svega a i brine me kako je beba. Tko će dočekati gin pregled🙈. Ujutro ću još ići izvaditi folnu, B12 i Mg još me samo to zanima. Eto neznam od čega bi mi srce moglo tako raditi osim možda od anemije. Sve ću izdržati samo da znam da to stanje ne utječe na trudnoću…

Hej, jesi kontrolirala feritin?
    On pokazuje stanje zaliha željeza, a željezo samo trenutno stanje (a ako ga vadiš dok uzimaš terapiju naravno da će ti biti ok).
    Ja pijem cijelo vrijeme sideral forte uz prenatalne, poznajem svoje tijelo dovoljno dobro da znam da bi mi se sve srozalo na dno čim bi prestala inače, a pogotovo u trudnoći kad su potrebe veće nego inače.
    .
    Vitamin D - koji uzimaš, koliko jedinica?
    Ja svaki dan si špricnem dvaput dlux sprej od 3000 IUI i bude mi ok u rasponu, al znam da bi mi palo čim bi prestala.

Lunolina
    07. Veljača 2025. 06:30

Lolola hvala ti! Nemam kofer u blizini, ali si mi dala super ideju! Ima Harisa koja ima zacine i razne cajeve. Pa cu tamo nesto piknuti ☺️
    .
    Emma je li ti uzimas heparin? Ako da, AST i ALT ti mogu biti od njega poviseni.
    .
    Ana Marija jos je rano za osjetiti bebu, ali da, vjrovatno su ti mjehurici tvoja mala bebica❤️
    .
    Cure, petak jeee! Zelim vam svima divan divan kraj tjedna🥰

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

Emma05
    07. Veljača 2025. 06:36

petrucika

Emma05

Žene moje ja se i dalje mučim sa svojim aritmijama. Baš neugodno zalupa. Vadila sam bila krv u ponedjeljak pa eto neznam što bi rekla. Anemična sam i više nego prije s tim da mi je MCHC povišen a hemoglobin, hematokrit i eritrociti sniženi. Željezo mi je uredno. Rekao mi je gin da netrebam više Kendural C piti💁‍♀️🤔. Tsh mi je 1.40 niži nego inače. AST, ALT na gornjoj granici. Guk niži. Vitamin D snižen (a pijem ga svaki drugi dan pa ne kužim, moram pojačati). Sutra imam pregled kardiologa i ne mogu dočekati. Luda sam više od svega a i brine me kako je beba. Tko će dočekati gin pregled🙈. Ujutro ću još ići izvaditi folnu, B12 i Mg još me samo to zanima. Eto neznam od čega bi mi srce moglo tako raditi osim možda od anemije. Sve ću izdržati samo da znam da to stanje ne utječe na trudnoću…

A da nisi pod nekim stresom ili da te ne drzi neka vrsta aneksioznosti a da nisi svjesna!! Vidit ces sto ti kaze kardiolog ako je ste strane sve u redu i sve ovo sto si provjerila ne ukazuje na problem mozda je neka vrsta stresa!! Zna i to biti!! Ne znam da li si vec imala i prije trudnoce takve probleme sa srcem??

Nisam pod stresom..u tome i je problem. Bila sam u prvom tromjesečju. Sad sam baš opuštena. Noćas je bio horor s lupanjem...ništa nisam spavala. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Emma05
    07. Veljača 2025. 06:39

lolola13

Emma05

Joj sretno sutra kod kardiologa, stvarno se nadam da ce ti odma moci nesto konkretno reci a ne prvo na 701 dodatnu pretragu koja traje jos mjesec dana… Samo da ti se sto prije unormali pa da mozes mirno uzivati u trudnoci 😊 Sigurna sam da ti je jako neugodno to, ne mogu niti zamisliti… ali nasi bebaci su jako izdrzljivi i svasta oni mogu podnijeti! Tako da je beba sigurno dobro i u tako kratko vremena nije mogla ni nastati neka steta. Bitno da si osvijestila problem i radis odmah sve da se stavi pod kontrolu - vise od ovoga niti ne mozes. A drzim fige da se i ta krvna slika popravi 🤞🤞

Osjecala sam se bolje kad sam par dana stala piti prenatale i sve. Osim hormona koje moram i Aspirina. Jucer sam popila opet prenatal i vitamin d i navecer je krenulo ovako. Inace imam trombofiliju koja direkt utječe na krvne žile. Znala sam imati nezgodne palpitacije. Ali ovako mi nije bilo nikad sa srcem. Osjecam se kao da mi je netko oduzeo kisik iz prsišta. 

Emma05
    07. Veljača 2025. 06:42

skakavac

Emma05

Ja imam ceste aritmije u svim trudnoćama i van njih. S tim da su mi se u trudnoćama pojačavaju i iako su neugodne ne mogu nastetiti bebi. Vjerojatno ćeš nositi holter i dobiti neke tabletice za smirenje srca tipa apaurin ili normabel i biti će ti puno lakše..

Nisam baš za opciju Apaurina i Normabela u trudnoći. Previše sam posljedica vidila kod djece od toga pa nisam baš pobornik istog. Jedna tableta da ali kao terapija,  nikako nisam za to. Živo me zanima što će mi preporučiti. Možda neki beta blokator. Svakako je gadan osjećaj🥹

Emma05
    07. Veljača 2025. 06:47

Ana-Marija123

Evo jos jedne Zadranke. Dobrodošla 🥰🙋‍♀️. Mama bi ti mogla malo davati hrabrosti a ne raditi bespotrebnu paniku🙈😄👌. Moja se vise niceg ne sjeca. Kao da nije rodila nas😂. Ali pažljivo titra oko mene i pazi da me ne optereti s icim. Zna kakva sam. A i ovo je osjetljivo doba svakako pa za cas zabrijemo u glavi nesto😅

Emma05
    07. Veljača 2025. 08:00

Maria31

Emma05

Hej, jesi kontrolirala feritin?
    On pokazuje stanje zaliha željeza, a željezo samo trenutno stanje (a ako ga vadiš dok uzimaš terapiju naravno da će ti biti ok).
    Ja pijem cijelo vrijeme sideral forte uz prenatalne, poznajem svoje tijelo dovoljno dobro da znam da bi mi se sve srozalo na dno čim bi prestala inače, a pogotovo u trudnoći kad su potrebe veće nego inače.
    .
    Vitamin D - koji uzimaš, koliko jedinica?
    Ja svaki dan si špricnem dvaput dlux sprej od 3000 IUI i bude mi ok u rasponu, al znam da bi mi palo čim bi prestala.

Nisu mi feritin izvadili. Plus sam sada upravo bila u Analize privatno izvadit krv na neke stavke još pa sam mogla i to. Nisam se sjetila😓. Kakva je tebi KKS i željezo? Stala sam piti sve par dana prije vađenja krvi i trenutno mi je bilo bolje. Prekjučer počela opet prenatale i lupanje krenulo jače. Vit D uzimam 2000 ij. Nisam pojačavala prije jer mi je bio 85 na početku trudnoće ali brzo to padne. 

skakavac
    07. Veljača 2025. 08:03

Emma05

skakavac

Emma05

Ja imam ceste aritmije u svim trudnoćama i van njih. S tim da su mi se u trudnoćama pojačavaju i iako su neugodne ne mogu nastetiti bebi. Vjerojatno ćeš nositi holter i dobiti neke tabletice za smirenje srca tipa apaurin ili normabel i biti će ti puno lakše..

Nisam baš za opciju Apaurina i Normabela u trudnoći. Previše sam posljedica vidila kod djece od toga pa nisam baš pobornik istog. Jedna tableta da ali kao terapija, nikako nisam za to. Živo me zanima što će mi preporučiti. Možda neki beta blokator. Svakako je gadan osjećaj🥹

Da, beta blokadom, ćeš dobiti..
    Užasno je to osjećaj, pogotovo ako ti se to po noći događa kad bi trebala spavati

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.