Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pukica
    04. Veljača 2025. 20:22

petrucika

Cure imam pitanjie!! Ja primjetim kod sebe ima mozda tako do tjedan dana da me zna koza cesat aliii najcesce nakon tusiranja!! Tusiram se dva puta dnevno i ne uvik u kupki nekad samo cista voda ali dva puta obavezno!! E sad moze bit da san pretjerala dva puta a ono cega me mrvu ka strah da nije kolestaza😬??? Znaci ono cese me noge ruke nesto leda ali ne cili dan ono nakon tusiranja neko vrime!!! Ima li itko iskustva s kolestazom?? Napomenut cu to ginekologu imam pregled sl tj!!

Ne vjerujem da je kolestaza jer se simptomi pojave uglavnom nakon 28.tjedna. Vjerojatno je samo rastezanje kože, suh zrak... 🙂

petrucika
    04. Veljača 2025. 20:29

Pukica

petrucika

Cure imam pitanjie!! Ja primjetim kod sebe ima mozda tako do tjedan dana da me zna koza cesat aliii najcesce nakon tusiranja!! Tusiram se dva puta dnevno i ne uvik u kupki nekad samo cista voda ali dva puta obavezno!! E sad moze bit da san pretjerala dva puta a ono cega me mrvu ka strah da nije kolestaza😬??? Znaci ono cese me noge ruke nesto leda ali ne cili dan ono nakon tusiranja neko vrime!!! Ima li itko iskustva s kolestazom?? Napomenut cu to ginekologu imam pregled sl tj!!

Ne vjerujem da je kolestaza jer se simptomi pojave uglavnom nakon 28.tjedna. Vjerojatno je samo rastezanje kože, suh zrak… 🙂

Moguce i tusiram se u full vrucij vodi i smanjit cu tusiranje samo jednom dnevno mozda mi je i koza s tim iziritirana pa cu bas popratit

+ 10.10.

• Tinchilina
    04. Veljača 2025. 21:05

lolola13

Tinchilina

Bravo Ania, i ja sam jedva dočekala zadnji pregled iz istog razloga, baš su nekako i ti udarci ponekad stresni, kad malo utihhu onda si misliš joj pa jel sve ok itd. Al definitivno sam opuštenija nego u prvoj općenito.
    .
    Btw, meni su u prvoj prestale rast dlačice po nogama, ne znam jel netko isto bio te sreće al nadam se da će me i ovaj put puknuti. Inače sam jako svijetle puti i nisam ni lineu negru imala, ne ocekujem je ni sad.
    .
    A pramiće sam radila doslovno par dana nakon što sam saznala da sam trudna. To je ono najosjetljivije razdoblje za tak nes, al isto sam si mislila, to nejde na tjeme, fakat nema smisla sad otkazivati i nisam. A za pušenje nemam milosti i nemam lijepih riječi niti opravdanja za te majke. A pogotovo kad krenu sa izlikama da je štetno naglo prestati, naravno, tko traži opravdanje uvijek çe ga nać. Naravno, nije da ja sad nekom idem čitat lekciju, svako radi za sebe, al to je moje mišljenje.

Ovo sto za dlake kazes, ja sam skuzila da mi od kad sam trudna skoro ne rastu niti na nogama niti ispod pazuha! Ruke isto cupkam i puno slabije i sporije raste tako da sam presretna 😁 s druge strane na intimnom podrucju nisam skuzila isti efekt 🥲

Da, na intimnom području sve isto. Tako je i kod mene. Bar nekaj 😄 
    Mene još nis ne svrbi, iako sam opet preko noçi dobila 1.5kg, doslovno mi kilaža cijelo vrijem raste u skokovima. Cice preko noći dodatno nabujale 1 veličinu. Sad sam na 4,5kg.
    U prvoj me sve svrbilo i moge pogotovo za poludit, nisam mogla spavat od toga  tako da nije uvijek kolestaza.

💙 5/2023

petrucika
    04. Veljača 2025. 21:29

Tinchilina

lolola13

Tinchilina

Bravo Ania, i ja sam jedva dočekala zadnji pregled iz istog razloga, baš su nekako i ti udarci ponekad stresni, kad malo utihhu onda si misliš joj pa jel sve ok itd. Al definitivno sam opuštenija nego u prvoj općenito.
    .
    Btw, meni su u prvoj prestale rast dlačice po nogama, ne znam jel netko isto bio te sreće al nadam se da će me i ovaj put puknuti. Inače sam jako svijetle puti i nisam ni lineu negru imala, ne ocekujem je ni sad.
    .
    A pramiće sam radila doslovno par dana nakon što sam saznala da sam trudna. To je ono najosjetljivije razdoblje za tak nes, al isto sam si mislila, to nejde na tjeme, fakat nema smisla sad otkazivati i nisam. A za pušenje nemam milosti i nemam lijepih riječi niti opravdanja za te majke. A pogotovo kad krenu sa izlikama da je štetno naglo prestati, naravno, tko traži opravdanje uvijek çe ga nać. Naravno, nije da ja sad nekom idem čitat lekciju, svako radi za sebe, al to je moje mišljenje.

Ovo sto za dlake kazes, ja sam skuzila da mi od kad sam trudna skoro ne rastu niti na nogama niti ispod pazuha! Ruke isto cupkam i puno slabije i sporije raste tako da sam presretna 😁 s druge strane na intimnom podrucju nisam skuzila isti efekt 🥲

Da, na intimnom području sve isto. Tako je i kod mene. Bar nekaj 😄
    Mene još nis ne svrbi, iako sam opet preko noçi dobila 1.5kg, doslovno mi kilaža cijelo vrijem raste u skokovima. Cice preko noći dodatno nabujale 1 veličinu. Sad sam na 4,5kg.
    U prvoj me sve svrbilo i moge pogotovo za poludit, nisam mogla spavat od toga tako da nije uvijek kolestaza.

Ja nisan nikad imala ovaj problem ali i dmanit cu to peruckanje jer nije mi potriba dva puta dnevno mozda sam zaista kozu s tom vrucim vodom i pranjem iziritirala pa cu vidit oce prestat!! Naravno da ne mora kolestaza i ne virujem da je ali ovo kopanje i priucqvqnje u trudnici uvik pomislim da cu dok rodim totalno pop….i!!! 😅

+ 10.10.

Emma05
    04. Veljača 2025. 21:30

petrucika

Pukica

petrucika

Ne vjerujem da je kolestaza jer se simptomi pojave uglavnom nakon 28.tjedna. Vjerojatno je samo rastezanje kože, suh zrak… 🙂

Moguce i tusiram se u full vrucij vodi i smanjit cu tusiranje samo jednom dnevno mozda mi je i koza s tim iziritirana pa cu bas popratit

Suha ti je od hormona. Nemoj samo prevruću vodu i maži se češće, možda neku masniju kremu. Meni ova ulja nisu dovoljna isto. Svrbi me svašta, ma cijelo tijelo. A da ne kažem da me od suhoće i oči peku, sutra ću kupiti umjetne suze jer ne mogu više ovako🙈

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

• keksolina
    04. Veljača 2025. 22:35

Petrucika jel ti jos uvijek imas bh kontrakcije? Sjecam se da si pisala. Meni su krenule neki dan i moram priznati da bas ne volim taj osjecaj, uvijek ko da me neka anksioza uhvati od toga valjda jer i srce pocne brze kucati 🙈

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

petrucika
    05. Veljača 2025. 00:27

keksolina

Petrucika jel ti jos uvijek imas bh kontrakcije? Sjecam se da si pisala. Meni su krenule neki dan i moram priznati da bas ne volim taj osjecaj, uvijek ko da me neka anksioza uhvati od toga valjda jer i srce pocne brze kucati 🙈

Ejj imala sam da ali nemam vise znam imat jednu dvi dnevno i isto kad me uvati srce mi se kao uzlupa i teze disem ali to ti je normalno ne brini nista za to!! Ugl nekad sam imala desetak u danu ali od kako sam zbog bakterije bhsb popila antibiotik nemam vise ima dana da nemam ni jedne!! Ali to sto opisujes beka te ne brine i ja imam takav osjecaj i imala sam i u prisloj trudnoci koje se najfriskije sican!!samo vidus racuna koliko ih imas!!!

+ 10.10.

RužaFT
    05. Veljača 2025. 00:57

petrucika

Ja sam ti u prvoj trudnoci dobila kolestanu u 22 tt. Bio je kaos, svrbilo je sve i nista nije pomagalo. Svrbilo je doslovno dan i noc, cijelo tijelo, dlanocvi, stopala..bile su mi povecane zucne kiseline i jetreni enzimi.
    Najvjerojatnije nemas kolastazu ako ti se pojavljuje nakon tusiranja. Jer mene je umirivalo tusiranje u mlakoj vodi sa A-dermom mozda jedno 20-30 min i onda opet nesnosni svrbez.
    Jel mazes kozu cime? Probaj smanjiti tusiranje, barem na 1 x dnevno...i mazi se uljima, ako se ne mazes jer se koza rasteze, mislim da si spomenula da si dobila 10 kg pa mozda i to ima veze....     
    Cure, da li je koja imala intenzivan miris urina? Ja imam vec neko vrijeme..strah me da nisam pobrala nesto...pisala sam dr.da mi pusti uputnice da odem dati uzorke pa cemo vidjeti...

36 👩
    41👦
    • Endometrioza, adenomioza
    ● Poliklinika Škvorc ●
    4/17 - ICSI, 4 🥚, ET - 2 osmostanične vracene, 💙💙
    6/24 - IVF, 8 🥚, nema oplođenih, nema transfera
    9/24 - ICSI, 5 🥚, 1 ET blastice, 1 ❄️,
    🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

RužaFT
    05. Veljača 2025. 01:01

Ahhh... *kolestazu.... 
    Bila sam zbog nje i u bolnici na cuvanju... sopali su me sa hrpom tableta, ali nista nije bilo bolje... zbog toga sam isla na dogovoreni CR.

36 👩
    41👦
    • Endometrioza, adenomioza
    ● Poliklinika Škvorc ●
    4/17 - ICSI, 4 🥚, ET - 2 osmostanične vracene, 💙💙
    6/24 - IVF, 8 🥚, nema oplođenih, nema transfera
    9/24 - ICSI, 5 🥚, 1 ET blastice, 1 ❄️,
    🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

petrucika
    05. Veljača 2025. 01:18

RužaFT

petrucika

Ja sam ti u prvoj trudnoci dobila kolestanu u 22 tt. Bio je kaos, svrbilo je sve i nista nije pomagalo. Svrbilo je doslovno dan i noc, cijelo tijelo, dlanocvi, stopala..bile su mi povecane zucne kiseline i jetreni enzimi.
    Najvjerojatnije nemas kolastazu ako ti se pojavljuje nakon tusiranja. Jer mene je umirivalo tusiranje u mlakoj vodi sa A-dermom mozda jedno 20-30 min i onda opet nesnosni svrbez.
    Jel mazes kozu cime? Probaj smanjiti tusiranje, barem na 1 x dnevno…i mazi se uljima, ako se ne mazes jer se koza rasteze, mislim da si spomenula da si dobila 10 kg pa mozda i to ima veze….  
    Cure, da li je koja imala intenzivan miris urina? Ja imam vec neko vrijeme..strah me da nisam pobrala nesto…pisala sam dr.da mi pusti uputnice da odem dati uzorke pa cemo vidjeti…

Ma ja mislim da san ja pretjerala sa tusiranjem i ja se tusiram skoro u vrucij vodi!! I mislim da san kozu isusila!! Mazem se mlijekom za tjelo od zjaje!! Imam ulje za trbuh od hippa baby ulje!! Pa ponekad namazem!! Ali moram si uzeti nesto drugo morat cu ovih dana do dm/a!! I pogledati bas ulja!!! Ma da ugl nakon tusiranja i ne cesu mene dlanovi ni stopala ono noge nadlaktice i leda drob ali da ja sam dobila vec preko 10kg realno dosta ali ja sam nesto tko se odrekao cigareta cim sam saznala za trudnocu plus trudnoca sama od sebe mi je otvorila apetit tako da ja to sebi tako pravdam!! Doktor jos nista ne komentira nalazi su mi svi uredni pa se nadam da ce tako i ostati!!! Iako kad me vide ljudi dobila sam drob i guzice ja nezz di su te kile i ok cice su mi se povecale dosta!! Vidit ce mo ogtt kad budem ali opcenito mi je i secer dobar tako da mislim da mi je sve pod kontrolom!! Smanjit cu ja peruckanje definitivno!!!

+ 10.10.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.