Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • keksolina
    24. Siječanj 2025. 09:15

A cekaj, komplikacije su uredene tim Zakonom, da zapravo logicno. Mislila sam da je to isto Zakom o rodiljnim i roditeljskim potporama, za njega vidim da je na e savjetovanju od 1.1. Nadam se da ce i ovaj doci sto prije na red

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• Tinchilina
    24. Siječanj 2025. 09:42

Ne znam jel smijete koristiti novi godisnji? Ja sam planirala potrošit cijeli prije nego otvorim komlikacije. Kad mi bude dosta, tako oko 1.3. Sam mislila.Što se tiče kadica, i mi smo kupali u kadici na stolu, jedino što ću ovaj put nabaviti je onaj uložak da se ne treba bebu držati. To je netko tu bio baš stavio (ili na Fejsu) da mu je super došlo. A imam i kadu i tuš kadu doma, al dok su tako mali mi to nije bilo zgodno za u kupaoni nego lijepo na stolu, pobacam sve stavri tamo  (od tirosura itd) spužvu i prostirku za preskidanje i sve odmah obavim

💙 5/2023

lolola13
    24. Siječanj 2025. 10:16

Tinchilina

Ne znam jel smijete koristiti novi godisnji? Ja sam planirala potrošit cijeli prije nego otvorim komlikacije. Kad mi bude dosta, tako oko 1.3. Sam mislila.Što se tiče kadica, i mi smo kupali u kadici na stolu, jedino što ću ovaj put nabaviti je onaj uložak da se ne treba bebu držati. To je netko tu bio baš stavio (ili na Fejsu) da mu je super došlo. A imam i kadu i tuš kadu doma, al dok su tako mali mi to nije bilo zgodno za u kupaoni nego lijepo na stolu, pobacam sve stavri tamo (od tirosura itd) spužvu i prostirku za preskidanje i sve odmah obavim

Meni su dali da koristim novi, samo necu iskoristiti sve jer imam jos i dosta starog a nekako sam si zacrtala da bi radila do 31.3. Tako da sigurno smijes koristiti samo je pitanje od poslodavca do poslodavca kako daju.
    .
    Tako cu ja na kraju, na stolu pa se kasnije snalaziti 😄 A isto sam gledala i te uloske za u kadicu, djeluju bas jako korisno i prakticno

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    24. Siječanj 2025. 10:19

keksolina

A cekaj, komplikacije su uredene tim Zakonom, da zapravo logicno. Mislila sam da je to isto Zakom o rodiljnim i roditeljskim potporama, za njega vidim da je na e savjetovanju od 1.1. Nadam se da ce i ovaj doci sto prije na red

Nadam se i ja ali nekako poznavajuci brzine tih procesa jer slicno nesto ja radim, ne polazem puno nade u to da ce nasu grupu stici zakaciti... Mozda cure koje su s terminima tek u 8.mj. Jedino ce biti prije ako je vladi u interesu sto prije donijeti te izmjene, onda se sve moze i jako brzo odigrati. Jedini pritisak koji ide ove godine je za lokalne izbore a nisam sigurna dal bi im taj zakon bio argument i za lokalne politike. Ako bi onda ce se sigurno potruditi to izgurati do 4mj

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

petrucika
    24. Siječanj 2025. 11:03

Jutro cure da se malo javim!! Sto se tice komplikacija jako tesko je s tim ziviti mislim to je minimalan iznos i tesko se i naviknuti da sad moras s tim baratat!! Ok radi i muz ali opet dok platim sve ibaveze od tih 560 e ne ostaje nista!! U cas se potrose taman sto su i dosle!! Ali eto opet znam da nisan bila za raditi bilo mi je tesko i ne bi bila izdrzala pogotovo ne recimo do ovako vecih tjedana!! Ja imam doli stalno pritisak tezinu ko da nosim sto kila u drobu!! Valjda nisko nosim pa kako beba raste stvara mi taj problem i sititi za mene je nemoguce!! Doslovno rucam i na kauc!! Nekad sam bas radi toga malo depresivna jer jos je dugo pred menim a vec ne mogu skoro nista!!! Al dobro izdrzat cu!! Brusnicu netko mi je spomenuo necu damo cu salicu mozda dvi ali preko toga necu nije mi potreba!! Hvala na savjetima cure!! Ja cekam pregled da vidim da popricam s doktorom o ovoj bakteriji da mi on kaze koju jer citajuc na netu pise svasta!!! Ne zelim uopce da me vata strah i panika!! Tako da eto nadan se da ce biti sve ok kontrakcije su mi se jako smirile kako sam pocela s antibiotikom to cu mu spomenut neznam jesu bile povezane s bakterijim ili se tako poklopilo ali sad ih imam dvi tri u danu prije desetak i nekad vise!!!nadam se da mi nisu napravile stetu i da mi je cerviks ok!! Cure uzivajte u petku ako netko ima pregled sretno!!!

+ 10.10.

• Maria31
    24. Siječanj 2025. 11:31

Tinchilina

Ne znam jel smijete koristiti novi godisnji? Ja sam planirala potrošit cijeli prije nego otvorim komlikacije. Kad mi bude dosta, tako oko 1.3. Sam mislila.Što se tiče kadica, i mi smo kupali u kadici na stolu, jedino što ću ovaj put nabaviti je onaj uložak da se ne treba bebu držati. To je netko tu bio baš stavio (ili na Fejsu) da mu je super došlo. A imam i kadu i tuš kadu doma, al dok su tako mali mi to nije bilo zgodno za u kupaoni nego lijepo na stolu, pobacam sve stavri tamo (od tirosura itd) spužvu i prostirku za preskidanje i sve odmah obavim

Ja mogu koristiti kako hoću, ali planiram ostaviti cijeli godišnji od ove godine za ljeto 2026, da se što kasnije vratim na posao i da mogu što dulje biti s djetetom. Imam još 10 dana godišnjeg iz 2024 i nakon toga ću na bolovanje / komplikacije.

• Leptirica_
    24. Siječanj 2025. 12:29

Pozdrav cure, i mi smo prvog bebača kupali na kuhinjskom stolu. Na djelu stola kadica, a na drugom spužva za prematanje i sve stvari šta nam trebaju. Bilo nam je to baš praktično. Kad je krenuo jako špricati onda smo kadicu prebacili u tuš. Sada se nekad tušira stoječki, a nekad se bućka u svojoj kadici. Isto imamo sklopivu free on i super je jer ne zauzima puno mjesta. Stane između veš mašine i zida

• keksolina
    24. Siječanj 2025. 12:30

Ja sam isto mislila koristiti stari i novi godisnji poslije porodiljnog, taman cijelo ljeto. Ali sad nekako razmisljam ko Tinchillina ako ne donesu Zakon prije, pa mozda g.o. pa komplikacije. Nadam se da bi fakat moglu ubrzati zbog lolalnih izbora 🤞 
    Slazem se Petrucika, to je stvarno strasno mali iznos, meni ne bi pokrio ni ratu kredita, zato bas i pitam kad ce biti izmjene Zakona jer ovo nije za prezivjeti nazalost 🫤 vjerujem da i tebi sve to tesko pada, pogotovo kad ti je i fizicki tak tesko

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

lolola13
    24. Siječanj 2025. 12:50

Petrucika bas mi je drago da su ti se smanjile kontrakcije, vec to sigurno olaksava! A nadam se da ce ti brzo proci i bestije 🤗
    .
    Vezano uz naknade se apsolutno slazem, ovo je sramotan iznos i danas stvarno jako tesko moze itko s tim prezivjeti. Strasno mi je kad se sjetim da ima i samohranih majki koje su time primorane raditi i ako se lose osjecaju - jer kako ces sa 565e sve troskove podmiriti?! Vec sam i prije rekla da mi je sramotno i kaj nisu stavili u novom prijedlogu barem na iznos prosjecne place, jer opet tko zna kada ce nove izmjene a u rh je sve tako skupo da je realno i prosjecna placa nedovoljna za sve potrebe. Bilo bi bolje da su stavili mozda odvojenu kategoriju za trudnice i komplikacije jer ipak u tom periodu imas bas puno troskova - od nabavke opreme za bebu do nabavke raznih dodataka prehrani i opreme/odjece za majku... 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Maslačak_13
    24. Siječanj 2025. 12:56

Maria31

Tinchilina

Ja mogu koristiti kako hoću, ali planiram ostaviti cijeli godišnji od ove godine za ljeto 2026, da se što kasnije vratim na posao i da mogu što dulje biti s djetetom. Imam još 10 dana godišnjeg iz 2024 i nakon toga ću na bolovanje / komplikacije.

Upravo tako sam i ja planirala godišnji odmor od 2025. pustiti za ljeto 2026. tako da mogu čim duže biti s bebicom. Planiram raditi do sredine ožujka i koristiti 2 tjedna starog godišnjeg kojeg moram koristiti sad i onda od 1. 4. na komplikacije. Toplo se nadam da će se ta naknada za komplikacije povećati od 1. 3. jer s tim na umu sam si nekako i složila ovaj plan do kad raditi i kad ići na komplikacije.

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.