Emma od kuda je frendica? Ako je iz Zagreba, neka ode na hitnu na sv. duh i tamo ce joj prepisati terapiju ili ako nije neka nađe ginekologa koji je strucan za hyperemesis gravidarum. Dobit ce doxylamin (ja konkretno pijem Hoggar 25) i vitamin B6 i preporodit ce se ☺️
Nije svakome isto, ali evo, meni je malo lakse ako mi je hrana pretezito bazirana na ugljikohidratima - da, nije idealno, ali eto, bolje ista nego nista. I cim cesce jesti po malo, ja se trudim nesto zvaknuti svaka 2 sata.
U prehrani su mi napisali i sok od jabuke - meni nije pomogao, ali mozda njoj pomogne.
Megyca ajmeee cestitam na curkama! 🩷🩷 prekrasno 🥰
Andrea cestitam ne deckicu🩵 zao mi je zbog virusa, drzim palceve da cim prije prođe!
.
Cure vas su ginekolozi poslali na Torch? Mene to nitko nije spomenuo 🙄 znate gdje se to vadi u Zagrebu? Mogla bih ja to svoju socijalnu gi ekologicu traziti😬 samo kazem da mi treba uputnica za Torch?
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Meni su radili TORCH. Nemam antitijela na Toxoplasmozu i HSV pa mi je gin rekao sa izbjegavam mačke, ljubakanje s ljudima (pogotovo izazovno bilo kroz blagdane😂) i salate (pogotovo gotove) i termički neobrađenu hranu.
———-
Cure koje imaju problema s povraćanjem u trudnoći - što ste od terapije dobili? I što ste pili/jeli a da vam je lakše bilo od toga? Moja prijateljica je trudna koliko i ja i ne staje povraćati, danas je završila na infuziji pa da joj dam koji savjet iz naše cijenjene grupe😊..a milo mi ju je koliko se pati. Kod mene sve ok a ona iz kreveta ne izlazi🥹
Meni za mučnine i povraćanje ništa nije pomoglo. Još uvijek se borim s tim i mučnine i povraćanje su i dalje tu.
Probala sam narukvice, čajeve od mente, kamilice, đumbira, limuna, tablete od đumbira, tablete vitamina B6, mirisati limun, piti limunadu, dobila sam na recept tablete Reglan koje su za mučnine nakon kemoterapija, itd. Ništa mi nije pomoglo, ali evo možda prijateljica nađe nešto što će njoj pomoći
Meni je Torch isto pokazao da nemam antitijela na toxoplasmozu pa sad razbijam glavu kad jedem sirovo voće i povrće jesam li ga dovoljno oprala 🙄 Jutros je muž donio sir s placa i ispekla sam ga full na tavici al svejedno me poslije uhvatila panika jesam li ga baš morala pojesti 😶🌫️ Jel i vi cure razvijati glavu oko hrane ili sam jedina skrenula? 😂anna1507 u pravilu ne bi smjele jesti suhomesnate iz domaće radinosti
Što se tiče TORCHa, već sam pisala. Ja imam antitijela na sve osim na CMV, i to su mi nalazi pokazali da sam trenutno u infekciji i kad sam čitala po netu šta to sve može uzeokovat umrla sam od straha. Morala sam ići dati novi uzorak krvi pa čekam nove razultate nakon kojih će se dalje odlučivati.
Jel mi može tko pojasniti šta je toTORCH ja prvi put čujem za to.. to doktorica šalje na to ili same tražite, i kako se to radi isto iz krvi?To ti je test kojim možeš provjeriti imaš li zaštitna protutijela na infekcije koje su opasne u trudnoći kao npr. CMV, rubeola, herpes virus, toxoplasma… Meni je dr sama predložila jer radim posao gdje sam izložena infekcijama, mislim da nije rutinski pregled.Ja sam to svaku trudnicu radila neznam kako inace to funkcionira ali rekla bi kod nas u zadru da je to rutinski jer idu sve trudnice na tu obradu
Istina, meni je napisao "trudnička obrada" i automatizmom mi je stavljen i TORCH uz ostalu krv.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Emma od kuda je frendica? Ako je iz Zagreba, neka ode na hitnu na sv. duh i tamo ce joj prepisati terapiju ili ako nije neka nađe ginekologa koji je strucan za hyperemesis gravidarum. Dobit ce doxylamin (ja konkretno pijem Hoggar 25) i vitamin B6 i preporodit ce se ☺️
Nije svakome isto, ali evo, meni je malo lakse ako mi je hrana pretezito bazirana na ugljikohidratima - da, nije idealno, ali eto, bolje ista nego nista. I cim cesce jesti po malo, ja se trudim nesto zvaknuti svaka 2 sata.
U prehrani su mi napisali i sok od jabuke - meni nije pomogao, ali mozda njoj pomogne.
Andrea cestitam ne deckicu🩵 zao mi je zbog virusa, drzim palceve da cim prije prođe!
.
Cure vas su ginekolozi poslali na Torch? Mene to nitko nije spomenuo 🙄 znate gdje se to vadi u Zagrebu? Mogla bih ja to svoju socijalnu gi ekologicu traziti😬 samo kazem da mi treba uputnica za Torch?
Frendica je i ja smo iz Zadra. Bila je danas na hitnoj i dobila infuziju. Baš ću je sutra pitati kad malo dođe sebi jesu li joj što propisali.
Ostale cure hvala vam na savjetima!😍💕🙏
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Čestitam na današnjim dobrim pregledima. 🥰🥰 Neka se nastavi tjedan u istom tonu
Šta je CMV? Mene najviše brine sto sam negativna na parvovirus, to je peta bolest. :( iako niš ne znam o tome u smislu opasnosti za plod, ako je stavrno najopasnjje prvo tromjesečje to smo prošli. Nadam se da bude ok.
Lunolina, ja sam vadila na Institutu Andrija Štampar, nema nikog tamo, odmah dođeš na red.
💙 5/2023
Našla, znači nikad čula za to. Ja nemam antitijela, al kolko čitam čak i da imam to nije 100% zaštita. Isti su na udaru trudnice sa vrtićarcima :(
💙 5/2023
CMV se prenosi kapljičnim putem i djeca su često prijenosnici. Nezgodno za mame vrtićana jer realno ne možeš se izolirati od vlastitog djeteta, a i koliko znam djeca budu često bez simptoma bolesti.
.
Cure vas su ginekolozi poslali na Torch? Mene to nitko nije spomenuo 🙄 znate gdje se to vadi u Zagrebu? Mogla bih ja to svoju socijalnu gi ekologicu traziti😬 samo kazem da mi treba uputnica za Torch?Frendica je i ja smo iz Zadra. Bila je danas na hitnoj i dobila infuziju. Baš ću je sutra pitati kad malo dođe sebi jesu li joj što propisali.
Ostale curehvala vam na savjetima!😍💕🙏
Sigurno joj netko u Zadru moze pomoci, samo neka ne odustaje od trazenja pomoci ☺️
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Sortiraj odgovore
Najstariji