Jutro cure ponavljam pitanje za mame koje imaju baby w. Da li vase bebice kad dodete sa onom sondom pobignu?? Znaci moja beba ocito to ne voli ja cim dodem nadem ju ona pobigne i onda ju opet nadem odma naden jer ne moze ona daleko🤣i odma se izmigolji!!! Evo vec deset minuta mi migolji nakon tog slusanja sa sondom!! Valjda joj smeta!! Pitanje da oi vase bebice bize od sonde?? I da li je to stetno?? Netko je pitao ginekologa cini mi se ginekolog je rekao da nije!! Ja sutra idem na pregled pa cu pitat sviga ali evo ako koja zna cisto da znam i ja jer s obzirom da mi to bebica deff ne voli necu je s tim opterecivat ali isto ni volila znati koliko je to i da li je stetno??
+ 10.10.
CMV se prenosi kapljičnim putem i djeca su često prijenosnici. Nezgodno za mame vrtićana jer realno ne možeš se izolirati od vlastitog djeteta, a i koliko znam djeca budu često bez simptoma bolesti.Da, točno tako. Ja imam todlera u vrtiću. I na prvom testu sam bila pozitivna na trenutnu infekciju. Simptome nemam nikakve i obično nije opasno za odrasle niti djecu, ali može biti jako opasno ako je prešlo na plod. A iskreno se nadam da nije. Dala sam ponovni uzorak pa ćemk vidjeti nakon toga koji su koraciDrzim fige da je sve ok i da nije doslo do bebice! 😊 Bas mi djeluje stresno to s vrtickim bolestima dok vas citam 😬 Djeca u mojoj okolini su nekako imala okolnosti da ne moraju u vrtic prije 3. godine i nisam se susretala s tim da su tako bolesna i nisam cula niti za jednu od tih bolesti koje spominjete.. Ali znam da ce moja beba morat sa godinu dana i sitno krenuti pa me sve strah sto me ceka 🙈
Ima stvarno svega, ali evo do sad se nisam uopće zamarala dok nisam bila trudna. Moj mali je vrlo rijetko bolestan. Možda se 1 tijekom zime razboli. Ali evo može doma donositi sve i svašta. Da nisam radila TORCH ne bi ni znala da sam zaražena. Ali ne znam tko me zarazio, može biti bilo gdje, ne mora nužno biti dijete. Ali isto sam čitala da svašta nešo može utjecati da bude nalaz pozitivan, a zapravo nije. Budemo vidjeli nakon novog nalaza
Jutro cure ponavljam pitanje za mame koje imaju baby w. Da li vase bebice kad dodete sa onom sondom pobignu?? Znaci moja beba ocito to ne voli ja cim dodem nadem ju ona pobigne i onda ju opet nadem odma naden jer ne moze ona daleko🤣i odma se izmigolji!!! Evo vec deset minuta mi migolji nakon tog slusanja sa sondom!! Valjda joj smeta!! Pitanje da oi vase bebice bize od sonde?? I da li je to stetno?? Netko je pitao ginekologa cini mi se ginekolog je rekao da nije!! Ja sutra idem na pregled pa cu pitat sviga ali evo ako koja zna cisto da znam i ja jer s obzirom da mi to bebica deff ne voli necu je s tim opterecivat ali isto ni volila znati koliko je to i da li je stetno??
Ja nisam primjetila u prvoj trudnoći da mi je beba tako bježala. A sada u drugoj trudnoći sam samo jednom slušala i tada isto nije bježala beba. Tako da ti ja nemam baš nešto pametno za reći
Citala jutros da pisete za torch pa sam zvala dr da mi pusti iputnicu da i ja to obavim. Nisam to vadila u prvoj. Sutra idem to i senzibilizaciju obavit.
Curica 6/23 🩷
Popis beba:
Osnovno:
Kolica 3 u 1 ili kisobran koja mogu od 0+
Jaje (ako nisu kolica 3u1)
Kinderbet, madrac, plahte
Ruksak ili torba za kolica
Dude
Robica 56,62 za pocetak
Dekice
Platnene pelene - tetrice (zbog čestog bljuckanja ja sam imala 20-30 komada)
Bočice (2 za početak dosta, ako ćeš dojiti neće trebati puno)
Kupanje:
Kadica, super je rasklopna
Ručnik s kapuljacom 2X (najbolje odmah veći )
Kupka za bebu ili samo bademovo ulje
Termometar za kaduHigijena:
Set za higijenu (četka za kosu i škarice za nokte)
Fiziološka otopina za nos, šprica
Aspirator za nos (imamo nosi, super nam je)
Inhalator
Za pupak sterilne gazice/hidrogen i octanisept, tyrosur prasakPresvlačenje:
Komoda, prematalica
Nepropusne podloge za presvlačenje ( babylove)
Vlažne maramice nekoliko paketa ( najbolje na pazi vode što veći postotak, super su waterwipes ili jeftinija verzija babylove)
Pavlovićeva mast (super su one što izrađuju sami u apoteci)
Pelene br. 1
Blazinice za bebe siroke Dm ili muller nekoliko paketa (smoče se pa se beba može brisati, umjesto vlažnih maramica)Ostalo (nije nužno):
Ogledalo za sic (za u auto)
Sjenilo za prozor ( da bebi ne ide sunce)
Nosiljka
Njihaljka za u kuci
Baby gym/podloga za igranje
Noćno svijetlo (imali smo nekog medu iz dm, nije jako svijetlo, a vidiš bebu, pogotov kad ideš dojiti)
Kamera
Muzički vrtuljak iznad kinderbeta
Nepropusna podloga za madrac
Vreća za spavanje
Termosica - ako bude na dohrani, za toplu vodu
Sterilizator
Gnijezdo, korisno, nije nuzno
Mrežica za kolica (preko ljeta super protiv insekata)
Tješilice, igračke, u početku zgodne crno bijele jer to beba vidi ( uzela od bebelot)
Izdajalica, elektricna ili ručna
Popis mama:
Mrežaste gaćice za mamu
Purelan krema za bradavice
Silikonske bradavice MAM
Multimam komprese za bradavice
Chicco ulosci
Pelene za inkontinenciju
Potkošulje za dojenje
Grudnjak za dojenje
Jastučići za dojilje (super su od aventa)
Haaka ili drugi sakupljač mlijeka
Vrećice ili posudice za spremanje mlijeka
🩷 7/2022
Nadam se da vam je pregledan popis.
Tu ima puno stvari, dosta njih nekima neće stvarno biti potrebne. Vi ćete same istražiti, pitati u svojoj okolini mame ili ovdje nas mame što je stvarno korisno, a što baš i nije potrebno.
Samo neke smjernice tu da imate.
🩷 7/2022
Evo još jednom link od naše facebook grupe, ako ima netko novi tko se želi priključiti. 😊
https://www.facebook.com/groups/1052996233311444/?ref=share
🩷 7/2022
Jutro cure ponavljam pitanje za mame koje imaju baby w. Da li vase bebice kad dodete sa onom sondom pobignu?? Znaci moja beba ocito to ne voli ja cim dodem nadem ju ona pobigne i onda ju opet nadem odma naden jer ne moze ona daleko🤣i odma se izmigolji!!! Evo vec deset minuta mi migolji nakon tog slusanja sa sondom!! Valjda joj smeta!! Pitanje da oi vase bebice bize od sonde?? I da li je to stetno?? Netko je pitao ginekologa cini mi se ginekolog je rekao da nije!! Ja sutra idem na pregled pa cu pitat sviga ali evo ako koja zna cisto da znam i ja jer s obzirom da mi to bebica deff ne voli necu je s tim opterecivat ali isto ni volila znati koliko je to i da li je stetno??Ja nisam primjetila u prvoj trudnoći da mi je beba tako bježala. A sada u drugoj trudnoći sam samo jednom slušala i tada isto nije bježala beba. Tako da ti ja nemam baš nešto pametno za reći
Bas sam pital i sestru ona mi je posudila kaze da nije ni njen malo bjezao!! Reko samo moja beba bjezi izgleda😆to je pravo zensko nece nego kako ona oce🤣
+ 10.10.
AnnieP hvala na super korisnom popisu! 😍🙏
.
(Ja inače za novi red stavim točkicu i ponovno novi red da bude pregledno)
.
Ja sam danas vadila krv (kks i još 15 pretraga i vit. D) i nalazi tek za 2 tjedna! 😮 taman prije pregleda.
Prestalo me boliti u "jajnicima", pa sam zabrijala da nekaj nije u redu, haha. Uzimam i dalje utrogestan, ako imam samo iscjedak od toga, to je sve dobro? Dokle god nema krvarenja i smeđeg.
Sretno svima na pregledu koje imaju uskoro! 😀
Najprije čestitke na dobrim pregledima, rezultatima
Sretno danas Loloa :)
AnnieP hvala ti na popisu, spašava i daje smjernice. :) Super.
Moonchild sve je to u redu, i kad boli i kad ne boli. A od utrogestana je normalan iscjedak i to je sve dobro.
Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
On 1982., normozoo., sve ok.
10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
Panorama - nizak rizik; curica :)
Sortiraj odgovore
Najstariji