Jel mi može tko pojasniti šta je to TORCH ja prvi put čujem za to.. to doktorica šalje na to ili same tražite, i kako se to radi isto iz krvi?
01.12. +
Jel mi može tko pojasniti šta je toTORCH ja prvi put čujem za to.. to doktorica šalje na to ili same tražite, i kako se to radi isto iz krvi?
To ti je test kojim možeš provjeriti imaš li zaštitna protutijela na infekcije koje su opasne u trudnoći kao npr. CMV, rubeola, herpes virus, toxoplasma... Meni je dr sama predložila jer radim posao gdje sam izložena infekcijama, mislim da nije rutinski pregled.
Cestitam na dobrom pregledu i dvije curice! 😊😊
Vezano uz hranu, ja inace ne jedem meso nego samo ribu, lignje i hobotnicu. A prije trudnoce sam panicno oko hrane i jelovnika sve proucila i napravila plan uravnotezene prehrane i odlucila kako cu na sve paziti. Onda su u 5tt pocele mucnine i odbojnost prema hrani i sve je palo u vodu 😂 Sada jedem ipak vec malo bolje ali realno jedem sto mi tijelo prihvaca a nije bas da ja biram i da se hranim kako bi trebala. Jedem slatko sto sam si rekla da necu, i pojedem tunu mozda jednom u 2 tjedna a ni to ne bi smjela. Ostalo ne jedem sto se ne smije ali se niti ne hranim dobro i uravnotezeno 🥲
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Jel mi može tko pojasniti šta je toTORCH ja prvi put čujem za to.. to doktorica šalje na to ili same tražite, i kako se to radi isto iz krvi?To ti je test kojim možeš provjeriti imaš li zaštitna protutijela na infekcije koje su opasne u trudnoći kao npr. CMV, rubeola, herpes virus, toxoplasma… Meni je dr sama predložila jer radim posao gdje sam izložena infekcijama, mislim da nije rutinski pregled.
Mislim da su rutinski hiv i hepatitisi sto se tice pregleda krvi na bolesti, tako je mene slao u kompletu s odredivanjem krvne grupe.
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Lolola13 skroz razumijem šta se tiče prehrane tako i ja jedem šta mogu podnjet iako ni to nema pravila jedan dan mi nešto paše drugi dan nikako i tako. Mislim da je to borba s nama samima i da nema tu puno pomoći, nažalost..
Ja koliko znam nisam ni to za hepatitis i hiv ništa vadila. Samo krvnu grupu .. ali okej nebitno 😆
Pukica aha shvaćam ja sam na komplikacijama i doma sam pa onda vjv nema ni potrebe za tim da idem na to..
01.12. +
Jel mi može tko pojasniti šta je toTORCH ja prvi put čujem za to.. to doktorica šalje na to ili same tražite, i kako se to radi isto iz krvi?To ti je test kojim možeš provjeriti imaš li zaštitna protutijela na infekcije koje su opasne u trudnoći kao npr. CMV, rubeola, herpes virus, toxoplasma… Meni je dr sama predložila jer radim posao gdje sam izložena infekcijama, mislim da nije rutinski pregled.
Ja sam to svaku trudnicu radila neznam kako inace to funkcionira ali rekla bi kod nas u zadru da je to rutinski jer idu sve trudnice na tu obradu
+ 10.10.
Ja u prošloj nisam vadila i ne bi ni sad da nije doktor iz bolnice tražio. Megyca, čestitam, baš me razvesele ovakve lijepe vijestivi to još 2 curice, predivno ❤️❤️
Od kud si ti i gdje vodiš trudnoću? Jesu jednojajčane ili kad si na 2 tj?
💙 5/2023
Ja u prošloj nisam vadila i ne bi ni sad da nije doktor iz bolnice tražio.Megyca, čestitam, baš me razvesele ovakve lijepe vijestivi to još 2 curice, predivno ❤️❤️
Od kud si ti i gdje vodiš trudnoću? Jesu jednojajčane ili kad si na 2 tj?
Ocito nije u svakoj zupaniji isto !! Ja sam u svakoj trudnoci a prominila sam dva ginekologa i oba su me slala bez da sam ja pitala i znam za moje prijateljice isto tako sve su iske na tu obradu tako da kod nas je to obavezno !! Ocito onda nije svugdi!! Ali po meni pretraga koju bi bilo ok uvesti pod redovne!!!
+ 10.10.
Lolola13 skroz razumijem šta se tiče prehrane tako i ja jedem šta mogu podnjet iako ni to nema pravila jedan dan mi nešto paše drugi dan nikako i tako. Mislim da je to borba s nama samima i da nema tu puno pomoći, nažalost..
Ja koliko znam nisam ni to za hepatitis i hiv ništa vadila. Samo krvnu grupu .. ali okej nebitno 😆
Pukicaaha shvaćam ja sam na komplikacijama i doma sam pa onda vjv nema ni potrebe za tim da idem na to..
A negdje sam citala da su hiv i hepatitisi rutinski, ali valjda i to ovisi od dr do dr 😅 Ja sam uputnicu za to dobila na pregledu sa 12tt pa mozda i ti dobijes kasnije
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Pozdrav! Javljam samo da sam pokupila RSV virus tako da nisam išla danas na pregled. Doktorica je rekla da se javim kad ozdravim..☹️🤷♀️
Divna vijest jest da je stigao Nifty test i sve je ok, a čekamo dečkića! 🥰💙Btw. Ne kužim kako da stavim ove trake koje vi imate na kojim piše koliko sam trudna. Kako to napraviti? 🤔Žao mi je zbog rsv, ozdravi brzo. 🫂
Čestitam na dečkićuuu.🩵Nemam zapisano kad je tebi termin?Za traku odeš na tickerfactory.com, upišeš sve podatke za trudnoću i onda kopiraš najveći link. Odeš na forumu na svoj profil i u svoj potpis zaljepiš.
Hvala! 2.8. mi je termin
Sortiraj odgovore
Najstariji