Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Haru
    14. Travanj 2024. 13:11

Matka24

Cure, zanima me jesu li za ogtt potrebne neke posebne rigorozne pripreme..jel dovoljno pripaziti samo dan ranije ili ste pazile par dana prije da ne jedete slatko itd?

Ja idem u četvrtak i doktor mi je rekao da par dana prije pripazim na slatko, bijeli kruh i tjesteninu jer to utječe na vrijednosti prvog šećera. I da zadnji broj bude nešto lakše oko 18h dan prije vađenja. Na druga dva koja se vade nakon sat i dva ne mogu utjecati pa će biti kakvi budu. 

'21. 💙
    '24. 💛

Haru
    14. Travanj 2024. 13:13

Zadnji obrok, a ne zadnji broj 🤦🏻‍♀️

'21. 💙
    '24. 💛

• LaFemme
    14. Travanj 2024. 14:03

neverland

LaFemme

neverland ja se isto nadam da će mi reći da je stanje ostalo nepromijenjeno kao i kod tebe. Uto čekam kao ozeblo sunce, ali ako se danas, sutra ponovi svakako ću za svaki slučaj na hitnu.

Ja sam isto spavačice naručila sa Marina oprema za trudnice i super su :)

Ma nadam se i ja. A koliki ti je zadnji put bio cerviks?

24mm sa 28 tj, smekšan i uloživ

• LaFemme
    14. Travanj 2024. 15:38

marta96

LaFemme

Bok curke, sada sam pročitala komentare od par dana i vidim da ima sveeega, a najveće iznenađenje je da Zeka čeka curicu. Čestitam, nadam se da si se oporavila od šoka :)
    Elisa day pogled sa balkona ti je divan.

Mene je psihički počelo ubijati jer ništa ne mogu raditi po stanu niti kuhati jer moram biti na mirovanju.
    Sva sreća što stalno netko uskače pomoći, ali baš se osjećam beskorisno.

Jučer sam vagala hoću li na hitnu ili ne, ali ipak nisam. Imala sam cijeli dan kontrakcije koje nisu prestajale. Stomak mi je više od pola dana bio tvrd i nije htio da se opusti niti nakon normabela niti magnezija. Ne boli, ali baš nelagodno.
    Jedva čekam pregled u uto da vidim što će reći doktorica. Nadam se da tako dugotrajne kontrakcije ne izazivaju otvaranje obzirom da je kod mene to sve dolje omekšano i imam skraćen cerviks.

Meni je isto kao skroz omekšan cerviks i moram mirovati, ali ne strogo iako se trudim svako malo leći na duže. Jučer sam skoro cijeli dan preležala,danas smo bili na misi i kavi i sad ležim opet. Teško mi je cijeli dan biti u krevetu obzirom na curicu ,ali eto samo da izguramo bez nekih problema .
    Pogledala sam u staru trudničku tamo mi je napisao u 16tt skraćen cerviks,a dalje na pregledima je bio uredan😏 pa se nadam da bude i sad, isto mi je često tvrd trbuh bas osjetim stezanje dok hodam,ali znam popiti nekad Normabel od 2 i pomogne tak da se nadam da bude ok i malo pojačano pijem magnezij i 3x1 utrić🙈

Da, teško je uz dijete mirovati. Takav je slučaj u kod mene, ali pokušavam koliko god mogu. Budemo mi izgurale do kraja bez problema 💪

marta96
    14. Travanj 2024. 16:09

LaFemme

marta96

LaFemme

Bok curke, sada sam pročitala komentare od par dana i vidim da ima sveeega, a najveće iznenađenje je da Zeka čeka curicu. Čestitam, nadam se da si se oporavila od šoka :)

Mene je psihički počelo ubijati jer ništa ne mogu raditi po stanu niti kuhati jer moram biti na mirovanju.

Jučer sam vagala hoću li na hitnu ili ne, ali ipak nisam. Imala sam cijeli dan kontrakcije koje nisu prestajale. Stomak mi je više od pola dana bio tvrd i nije htio da se opusti niti nakon normabela niti magnezija. Ne boli, ali baš nelagodno.
    Jedva čekam pregled u uto da vidim što će reći doktorica. Nadam se da tako dugotrajne kontrakcije ne izazivaju otvaranje obzirom da je kod mene to sve dolje omekšano i imam skraćen cerviks.

Meni je isto kao skroz omekšan cerviks i moram mirovati, ali ne strogo iako se trudim svako malo leći na duže. Jučer sam skoro cijeli dan preležala,danas smo bili na misi i kavi i sad ležim opet. Teško mi je cijeli dan biti u krevetu obzirom na curicu ,ali eto samo da izguramo bez nekih problema .
    Pogledala sam u staru trudničku tamo mi je napisao u 16tt skraćen cerviks,a dalje na pregledima je bio uredan😏 pa se nadam da bude i sad, isto mi je često tvrd trbuh bas osjetim stezanje dok hodam,ali znam popiti nekad Normabel od 2 i pomogne tak da se nadam da bude ok i malo pojačano pijem magnezij i 3x1 utrić🙈

Da, teško je uz dijete mirovati. Takav je slučaj u kod mene, ali pokušavam koliko god mogu. Budemo mi izgurale do kraja bez problema 💪

Koliko ti je dijete staro? Meni je najgora psiha, inače me muči anksioznost pa pola umislim i stalno se fokusiram na to 😏 

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• LaFemme
    14. Travanj 2024. 17:14

marta96

LaFemme

marta96

LaFemme

Koliko ti je dijete staro? Meni je najgora psiha, inače me muči anksioznost pa pola umislim i stalno se fokusiram na to 😏

5 godina. Nije mala, ali opet ima svoje zahtjeve i ne može razumjeti skroz da mama ne smije puno stvari.
    A tvoje?
    Nisam ti ni ja bolja sa psihom. Jedan dan dobro, drugi koma. Ja sam inače po prirodi paničar pa mi sve to još teže pada.
    Ali mi sve možemo izdržati, nismo ni svjesne koliko toga možemo :)

purple13
    14. Travanj 2024. 20:25

ericaa

Cure,molila bih vas pomoc. Radila sam ogtt i nalaz je po meni super,1. Vadenje 4.4,drugo 10.3 a trece 6.7. Znaci to drugo vađenje je za 0.3 vece i dobilq sam opasku da iman trudnicki dijabetes. Pa jesu li oni normalni??!! To je 3 % odstupanja. A prvo i zadnje vađenje su debelo nizi i super. Je li kome bilo tako i sto dalje? Javit cu se svom ginekologu ali me zanima u kojem smjeru ce ici razgovor jer im ja u bolnicu neidem sa ovakvim nalazom. Jedem zdravo,kuhano svaki dan,nisam fan slatkog,danima nista slatko ne pojedem,u 25 tt sam jedva 5 kila dobila. Neznam sta vise hoce. Uhvatila me anksioznost od svih njih i njihovih nalaza i interpretacija

Hej, razumijem te da si luda 🤣
    Meni je nalaz bio 4.4, 9.2 i 8.1 pa mi je endokrinologinja rekla da zadnje mjerrnje ne valja, a granica je 8.5.
    Dobila sam aparatic za mjerenje secera i savjet da pazim na prehranu. Svi izmjereni seceri su bili dobri. Endo je napisala da je to gestacijski i to je to, ali ginicka nije napisala jer smatra da je nalaz uredan.
    Znaci, sve ti ovisi o ginicu.. ali da, neke zezaju i kad je za 0.1 povisen.. u biti te mogu staviti na dijetu tj reci da pazis na prehranu i mogu te poslati jedan dan u bolnicu da ti mjere secer, naprave taj guk profil..
    A moze ti ginic reci da samo pripazis i to je to... nemoj se samo uzrujavati.. ja se jesam pa nisam nista dobila s tim ahahh

💙5/24💙

ericaa
    14. Travanj 2024. 21:04

purple13

ericaa

Cure,molila bih vas pomoc. Radila sam ogtt i nalaz je po meni super,1. Vadenje 4.4,drugo 10.3 a trece 6.7. Znaci to drugo vađenje je za 0.3 vece i dobilq sam opasku da iman trudnicki dijabetes. Pa jesu li oni normalni??!! To je 3 % odstupanja. A prvo i zadnje vađenje su debelo nizi i super. Je li kome bilo tako i sto dalje? Javit cu se svom ginekologu ali me zanima u kojem smjeru ce ici razgovor jer im ja u bolnicu neidem sa ovakvim nalazom. Jedem zdravo,kuhano svaki dan,nisam fan slatkog,danima nista slatko ne pojedem,u 25 tt sam jedva 5 kila dobila. Neznam sta vise hoce. Uhvatila me anksioznost od svih njih i njihovih nalaza i interpretacija

Meni je nalaz bio 4.4, 9.2 i 8.1 pa mi je endokrinologinja rekla da zadnje mjerrnje ne valja, a granica je 8.5.
    Dobila sam aparatic za mjerenje secera i savjet da pazim na prehranu. Svi izmjereni seceri su bili dobri. Endo je napisala da je to gestacijski i to je to, ali ginicka nije napisala jer smatra da je nalaz uredan.
    Znaci, sve ti ovisi o ginicu.. ali da, neke zezaju i kad je za 0.1 povisen.. u biti te mogu staviti na dijetu tj reci da pazis na prehranu i mogu te poslati jedan dan u bolnicu da ti mjere secer, naprave taj guk profil..
    A moze ti ginic reci da samo pripazis i to je to… nemoj se samo uzrujavati.. ja se jesam pa nisam nista dobila s tim ahahh

Hvala ti na odgovoru. Ma bas sam se uzrujala jer pretjeruju i mislim da mi puno vise skodi to nespavanje i uzrujavanje od 0.3 viseg secera. Jos mislim da sam vadila i tipo 5 min ranije... trebala sam sve odbiti i biti mirna🤣 bolnicu mislim da cu im odbit ako ikako mogu. Mogu i doma mjeriti sama. Vidjet cemo sutra

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

purple13
    14. Travanj 2024. 22:02

ericaa

purple13

ericaa

A moze ti ginic reci da samo pripazis i to je to… nemoj se samo uzrujavati.. ja se jesam pa nisam nista dobila s tim ahahh

Hvala ti na odgovoru. Ma bas sam se uzrujala jer pretjeruju i mislim da mi puno vise skodi to nespavanje i uzrujavanje od 0.3 viseg secera. Jos mislim da sam vadila i tipo 5 min ranije… trebala sam sve odbiti i biti mirna🤣 bolnicu mislim da cu im odbit ako ikako mogu. Mogu i doma mjeriti sama. Vidjet cemo sutra

Pa ako mozes mjerit sama doma, odlicno! Koliko sam skuzila, vecini trudnica taj guk profil bude okej.. osim onima koje stvarno imaju visoke vrijednisti. 
    No mozda neces ni morati mjeriti. 🥰 Znam da je stresno, meni je bilo u glavi samo daj me nemojte zaj.... 🤣🤣 
    Al onda sam si rekla: ok, provjerila si to, sve je u redu, idemo dalje 🤣
    Tako ce biti i tebi, no sikiriki!!

💙5/24💙

laurell
    14. Travanj 2024. 22:11

Ajme ja se bas plašim te GUK pretrage..i s obzirom na ovaj moj želudac i povraćanje uopće ne znam kako to izvesti bez da se izrigam😂 
    nisam znala da se ni tjestenina ne bi smjela jesti prije tog. Ja na tom zivim 😂 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.