Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    purple13
    13. Travanj 2024. 17:24

zeka123

purple13

ElisaDay.

Pozdrav cure, kod mene isto predivan dan, evo jedna slikica s mog balkona 🥰

Jaooo, kako lijepo! 🥰🥰
    Zekapa cestitam na curici hahah, ali tko zna jesu li i sad sto posto sigurni! 😅😅 samo odmaraj da izdrzite sto duze! 😍
    Matkami smo kupili kolica i komodicu.. krevetic i robicu smo dobili (nisam jos robicu oprala 🙄 a svaki dan mi je "danas ću") 🤣
    Cak mislim da sam sve kupila s onih popisa za rodiliste (ulosci, spavacice, pelene itd.)

Ti si u lijepim tjednima 😍 , kako se osjećaš ? 🙈

Bome, ne mogu vjerovati da sam vec tu, dva mjeseca pred porod. 🤪🤪
    Inace sam dobro, stvarno se ne mogu pozaliti. 😁😁 Mali je aktivan cim sjednem ili legenm, odmah party.
    Po noci mi se nekad jako stvrdne stomak, to su valjda te lazne kontrakcije, ali nije bolno nego nekako neugodno.
    Nadam se da cete ti i beba sto duze izdrzati zajedno. 🥰 I fora je neizvjesnost oko spola, morate imati sad i musko i zensko ime za svaki slucaj!
    Laurell mislim da bi i ti trebala hahah, mozda ti sad kazu da je curica. Ne mogu zamisliti kako ti je da jos uvijek povracas nekad u tim tjednima. 🤮

💙5/24💙

• plave_okice
    13. Travanj 2024. 21:43

Ja sam se danas ubila od posla doma ☹️ drago mi je da vi uzivate. Sinoc sam do ponoci dio ormara praznila. Dio gdje sam imala stalak s odjecom, njega sam danas izbacila jer ce tamo kinderbet. Ujutro 1,5 h razvrstavala bijelu i sarenu robicu. Rezala etikete kaj je novo. Oprala nekoliko masina vesa. Dok sam povjesala djecju robicu. 🤣 izribala stan, kupaonu, skuhala rucak, napravila sinoc jedan kolac, danas drugi. I eto nakon skoro cjelodnevnog stajanja na nogama, maloprije napokon se ispruzila. Jos toliko posla me ceka sa spremanjem sobe. Svasta nesto. Nadam se da kad sve to porihtam, da cu imat koji tjedan malo odmora i mira da vise uzivam. 

• LaFemme
    14. Travanj 2024. 10:42

Bok curke, sada sam pročitala komentare od par dana i vidim da ima sveeega, a najveće iznenađenje je da Zeka čeka curicu. Čestitam, nadam se da si se oporavila od šoka :) 
    Elisa day pogled sa balkona ti je divan. 

Mene je psihički počelo ubijati jer ništa ne mogu raditi po stanu niti kuhati jer moram biti na mirovanju. 
    Sva sreća što stalno netko uskače pomoći, ali baš se osjećam beskorisno.

Jučer sam vagala hoću li na hitnu ili ne, ali ipak nisam. Imala sam cijeli dan kontrakcije koje nisu prestajale. Stomak mi je više od pola dana bio tvrd i nije htio da se opusti niti nakon normabela niti magnezija. Ne boli, ali baš nelagodno.
    Jedva čekam pregled u uto da vidim što će reći doktorica. Nadam se da tako dugotrajne kontrakcije ne izazivaju otvaranje obzirom da je kod mene to sve dolje omekšano i imam skraćen cerviks.

neverland
    14. Travanj 2024. 10:51

LaFemme

Bok curke, sada sam pročitala komentare od par dana i vidim da ima sveeega, a najveće iznenađenje je da Zeka čeka curicu. Čestitam, nadam se da si se oporavila od šoka :)

Mene je psihički počelo ubijati jer ništa ne mogu raditi po stanu niti kuhati jer moram biti na mirovanju.

Jučer sam vagala hoću li na hitnu ili ne, ali ipak nisam. Imala sam cijeli dan kontrakcije koje nisu prestajale. Stomak mi je više od pola dana bio tvrd i nije htio da se opusti niti nakon normabela niti magnezija. Ne boli, ali baš nelagodno.
    Jedva čekam pregled u uto da vidim što će reći doktorica. Nadam se da tako dugotrajne kontrakcije ne izazivaju otvaranje obzirom da je kod mene to sve dolje omekšano i imam skraćen cerviks.

Meni je tako bilo od prošlog tjedna i otišla sam na pregled baš zbog straha od mogućeg otvaranja, čisto da znam da usporim, mirujem. Na kraju ništa, cerviks mi je 43mm, inače sam pd početka uloživa za vrh prsta, ali bitno da je sve zatvoreno. Sad se malo smirilo i sve je ok.
    Beba ima oko 1800-1900g i dalje je cura, pitala sam 60.put da potvrdi hvala bogu jer bi me Zeka inače preplašila 🙈
    .
    I da, ja sam radila uzv dojki u trudnoci, možda oko 12tt.
    .
    Spavaćice sam uzela u Sinsayu, bile su na bretele pa se lako mogu skinuti naramenice, sa stranice na fb Marina oprema za trudnice dva komada kratkih rukava s dugmićima i imam staru iz C&A na bretele. I njihov jedan tanki ogrtač pa mogu i polugola hodati. Samo se ogrnuti ako bude potrebno.
    .
    Haru, kako dobra ideja s plahtama!! Definitivno odsad to radim

• LaFemme
    14. Travanj 2024. 11:04

neverland ja se isto nadam da će mi reći da je stanje ostalo nepromijenjeno kao i kod tebe. Uto čekam kao ozeblo sunce, ali ako se danas, sutra ponovi svakako ću za svaki slučaj na hitnu.

Ja sam isto spavačice naručila sa Marina oprema za trudnice i super su :)

neverland
    14. Travanj 2024. 11:25

LaFemme

neverland ja se isto nadam da će mi reći da je stanje ostalo nepromijenjeno kao i kod tebe. Uto čekam kao ozeblo sunce, ali ako se danas, sutra ponovi svakako ću za svaki slučaj na hitnu.

Ja sam isto spavačice naručila sa Marina oprema za trudnice i super su :)

Ma nadam se i ja. A koliki ti je zadnji put bio cerviks?

• Matka24
    14. Travanj 2024. 11:35

Cure, zanima me jesu li za ogtt potrebne neke posebne rigorozne pripreme..jel dovoljno pripaziti samo dan ranije ili ste pazile par dana prije da ne jedete slatko itd?

Leeloo101
    14. Travanj 2024. 11:40

Matka24

Cure, zanima me jesu li za ogtt potrebne neke posebne rigorozne pripreme..jel dovoljno pripaziti samo dan ranije ili ste pazile par dana prije da ne jedete slatko itd?

Ovo sam ja dobila iz laboratorija

Trudnica ste i Vaš liječnik Vas je uputio na oralni test opterećenja glukozom.
    Test traje dva sata, tijekom kojih se tri puta vadi krv. Vaša suradnja je iznimno važna za točnost nalaza.

Molimo Vas da se pridržavate navedenih uputa.
    3 dana prije izvođenja testa konzumirajte svoje uobičajene obroke, bez promjena u unosu količine i vrste hrane i pića.
    24 sata prije izvođenja testa nije dopuštena jača fizička aktivnost (plivanje, teretana, vožnja bicikla).
    Večer prije izvođenja testa, od 23 sata nadalje, nemojte uzimati hranu i piće. U tom razdoblju smijete piti samo običnu vodu.
    Na dan izvođenja testa morate biti natašte pa nemojte ujutro jesti, piti niti pušiti. Smijete piti samo običnu vodu.
    Javite se u laboratorij u zakazanom terminu gdje će Vam se izvaditi uzorak krvi natašte.
    Polako, u malim gutljajima, popit ćete čašu glukoze otopljene u vodi.
    Točno 60 i 120 minuta nakon što ste popili glukozu, javite se u laboratorij na drugo i treće uzimanje krvi.
    Tijekom izvođenja testa nije dopuštena fizička aktivnost, konzumacija hrane, pića i pušenje. Mirno sjedite u čekaonici i pazite na točno vrijeme javljanja u laboratorij.
    Nakon trećeg uzimanja krvi (120. minuta) dozvoljena je i preporučljiva konzumacija hrane i pića. 

Napomena: Oralni test opterećenja glukozom (oGTT) potrebno je učiniti između 24. i 28. tjedna trudnoće samo u trudnica kod kojih je u prvom trimestru izmjerena glukoza natašte <5,1 mmol/L, a anamnestičko-klinički pokazatelji upućuju na gestacijski dijabetes.

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

ericaa
    14. Travanj 2024. 11:46

Cure,molila bih vas pomoc. Radila sam ogtt i nalaz je po meni super,1. Vadenje 4.4,drugo 10.3 a trece 6.7. Znaci to drugo vađenje je za 0.3 vece i dobilq sam opasku da iman trudnicki dijabetes. Pa jesu li oni normalni??!! To je 3 %  odstupanja. A prvo i zadnje vađenje su debelo nizi i super. Je li kome bilo tako i sto dalje? Javit cu se svom ginekologu ali me zanima u kojem smjeru ce ici razgovor jer im ja u bolnicu neidem sa ovakvim nalazom. Jedem zdravo,kuhano svaki dan,nisam fan slatkog,danima nista slatko ne pojedem,u 25 tt sam jedva 5 kila dobila. Neznam sta vise hoce. Uhvatila me anksioznost od svih njih i njihovih nalaza i interpretacija

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

marta96
    14. Travanj 2024. 12:55

LaFemme

Meni je isto kao skroz omekšan cerviks i moram mirovati, ali ne strogo iako se trudim svako malo leći na duže. Jučer sam skoro cijeli dan preležala,danas smo bili na misi i kavi i sad ležim opet. Teško mi je cijeli dan biti u krevetu obzirom na curicu ,ali eto samo da izguramo bez nekih problema .
    Pogledala sam u staru trudničku tamo mi je napisao u 16tt skraćen cerviks,a dalje na pregledima je bio uredan😏 pa se nadam da bude i sad, isto mi je često tvrd trbuh bas osjetim stezanje dok hodam,ali znam popiti nekad Normabel od 2 i pomogne tak da se nadam da bude ok i malo pojačano pijem magnezij i 3x1 utrić🙈 

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.