Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nada23
    11. Travanj 2024. 16:17

Faith1509

Puno dobrih pregleda ovaj tjedan, čestitam svima 🥰🥰
    Zeka koji je to onda tjedan kada su ti dogovorili carski?
    Korni prijateljica bi trebala roditi kroz 2 tjedna baš na Sušaku, javim njene dojmove 😊
    Može link tih pidžama na dugmiće? Ja sam kupila samo dvije spavaćice ali nisam našla ni njih na dugmiće 🙈

https://www.zalando.hr/zene-odjeca-pidzame/?assortment_area=trudnice

https://www.nextdirect.com/hr/hr/shop/gender-women/category-pyjamabottoms-category-pyjamas-sizetype-maternity

Ima i na AboutYou. Nema još uvijek puno izbora, ali vjerujem da će uskoro i ljetna kolekcija. 

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

• deedee1405
    11. Travanj 2024. 16:42

🔺STEFANI🔻

Pozdrav drage,
    Trudna sam 23 tj.
    Termin 09.08.2024. ima još netko taj dan? 😁

Htjela sam vas pitati dali je normalno da neosjetim bebu?
    Tj prve pokrete sam osjetila u 19tt,onda sam oko 21 tj počela osjećati i lagane udarce pod rukom… Zadnjih tjedan dana uopće neosjetim bebu, samo ponekad ali toliko slabo da neznam dali su to udarci ili crijeva!

Prije tjedan dana sam bila na pregledu i sve je bilo uredu….

Kad ste počele osjećati redovno i aktivno bebu?
    Prva mi je trudnoća!
    Hvala!

Ja zadnja 2 tjedna bas dobro osjetim bebu, a prije toga sam ju bas slabo osjetila ali zato kaj se okrenula leđima prema trbuhu i onda sam imala udarce prema leđima ali kako još beba nije velika bila i udarci su bili nježni i osjetila bi ih najviše kad bi legla navečer u krevet i nekako pola na bok pola na trbuh. I posteljica mi je naprijed pa je i to razlog da se udarci kasnije i slabije osjete dok još bebica ne poraste. Bitno da osjetiš barem nesto,  još uvijek su oni mali i imaju dosta prostora

marta96
    11. Travanj 2024. 17:17

deedee1405

marta96

deedee1405

Pozdrav mamice, bila na pregledu, bebač lijepo napreduje ali mi se skratio cerviks ali mi je to bila boljka i u prvoj trudnoći. Nije ništa alarmantno, 31mm i T oblika ali svejedno malo stajem na kočnicu sada. Sto se kg tiče, na +11 sam od početka.
    Vezano za komplikacije i naknadu, ja radim u javnom sektoru ali nemamo pravilnikom o radu uređeno da mi se razlika nadoknadi već sam na naknadi HZZO-a.

Meni nikad ne mjeri u mm da znam koliko je😏 i sad mi je stalno u glavi kaj uopće smijem,a kaj ne raditi..kao više mirovati,ali ne strogo ..ne dizati i sjediti dugo,jel onda više stajati dok radim ručak npr ili tak nekaj po kući? Nije da sad radim neke teške aktivnosti jedino sam curicu često dizala i nosila 😏

Meni je rekla dr da izbjegavam nošenje teškog (od vrećica iz ducana do malca), izbjegavat čučanje, dugo stajanje, hodat mogu al kod dodjem doma da odmaram i legnem, i 27.4. Idem opet na kontrolu da vidimo z kojem smjeru to ide… i da opet počinjem utrogestan stavljat 1 tabletu navečer.
    U prvoj trudnoći sam od 27 do 35 tjedna mirovala i na kraju sam rodila u 41 tjednu tak da je očito kod mene prisutan kraći cerviks ali bolje spriječiti nego liječit… muž će se vise angažirat oko kućanskih poslova i oko malca a ja ću laganini. Sreća pa ide u vrtić tak da sam dobar dio dana sama i mogu odmarat

Meni je curica doma ugl samom pa mi je bas sve izazovno 🥹 jos svekrva ima neki veliki tumor i ide na operaciju sad 29.
    Ja imam pregled redovno za 3 tj nije nista rekao da treba ranije,a utrogestan mi je povećao sa 2x200 na 3x200
    Nadam se da bude sve ok,beba je na zadak i ta me lupanja skroz dolje dosta muče 😶

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

korni
    11. Travanj 2024. 17:48

Nada super, hvala ti 🤗
    Faith super, nadam se pozitivnom dojmu 🤭😁
    Ja sam vadila kks i zeljezo, i baš mi je skoro sve nisko 😑 jel pije koja sta za zeljezo pa da ima preporuku? Ili mogu uzeti bilo koji suplement? Poslala sam nalaz i ginekologu pa čekam odgovor.

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Leeloo101
    11. Travanj 2024. 19:11

korni

Nadasuper, hvala ti 🤗
    Faithsuper, nadam se pozitivnom dojmu 🤭😁
    Ja sam vadila kks i zeljezo, i baš mi je skoro sve nisko 😑 jel pije koja sta za zeljezo pa da ima preporuku? Ili mogu uzeti bilo koji suplement? Poslala sam nalaz i ginekologu pa čekam odgovor.

Ja pijem globifer ide na bijeli recept. Navodno ne najbolji, i ne treba vit C jer ne stvara zatvor...

Stefani mi smo slične po terminu, ima puno faktora. Glavni je gdje je posteljica i kolika je beba...

Pojedi nešto slatko, lezi na lijevi bok i miruj... u roku od 2h bi se trebala javiti...🥰

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Haru
    11. Travanj 2024. 20:08

korni

Nadasuper, hvala ti 🤗

Ubacujem se sad jer sam malo preletjela... 
    Meni je doktor rekao da pijem Floradix za željezo. 🙂
    A prijateljica liječnica mi je rekla da je Kendural C najbolji. 

'21. 💙
    '24. 💛

Leeloo101
    11. Travanj 2024. 20:10

Haru

korni

Nadasuper, hvala ti 🤗

Ubacujem se sad jer sam malo preletjela…
    Meni je doktor rekao da pijem Floradix za željezo. 🙂
    A prijateljica liječnica mi je rekla da je Kendural C najbolji.

Uz kendural obavezno vit C

Inače zatvor je neizbježan..
    Naravno uz savjet sa dr

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• deedee1405
    11. Travanj 2024. 20:57

Marta96 vjerujem da ti nije lako ali bit će sve dobro! 
    Korani ja imam niski feritin a hemoglobin i željezo (zeljezo radi prenetala pretpostavljam) su mi ok, a UIBC i TIBC su mi isto van referentnih vrijednosti i pijem Ferozomal i super mi je, u granulama s C i B12 vitaminom. Ja sam mislila da će mi globifer forte preporučit ali zbog dobrih vrijednosti hemoglobina nije potrebno njega pit posto je bogat i hemoglobinom

Gabby
    11. Travanj 2024. 21:22

Meni je nizak hemoglobin i hematokrit. Dr mi je dao SiderAL forte 

👩‍🦰 ‘92. Hashimoto, policistični jajnici, AMH 30.71 pmol 👨 ‘77 normoz Pokušavamo od 06/2021, 10/2022 HSSG
    Poliklinika IVF
    03/2023 IUI Femara, Gonal, Ovitrelle ❌ 07/2023 1. IVF 16 🥚, 8 blasti ❄️ freeze all -hiper
    02.10.’23. FET 1 blastice 🐧 6dnt ➕ beta 10dnt 494 ➡️ 12dnt 1317 ➡️ 14dnt 4366 07.12. Nifty ✅ It’s a boy 💙

korni
    11. Travanj 2024. 21:32

Hvala vam cure na savjetima 🤗 sve sam zapisala, čekam još da se ginekolog javi 😁
    Gabby i meni su hemoglobin, hematokrit, eritrociti sniženi, i zeljezo na donjoj granici 🫣

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.