Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hellobaby
    27. Siječanj 2024. 08:40

Jutro cure! 
    Hvala na idejama za ručak/večeru 😀 
    katy_kaya evo ja bez novih simptoma, ali isto tako ne gubim stare 🙄 čekam da umor i mučnine stanu 😬 

👩 33
    👱🏻‍♂️ 36
    💔💔
    💗💗💙💗💙

korni
    27. Siječanj 2024. 08:48

katy_kaya  drago mi je da je sve okej, bolje da si otišla, sad si ipak na miru 🤗 meni su u drugom tromjesečju mučnine (koje su iovako bile lagane) skroz nestale, umor je postao punoo manji, izdrzim dan bez da popodne odspavam 😁 čak me i cicke malo manje bole, iako su i dalje pune i napete. Ali me ledja češće bole, pogotovo na poslu nakon duzeg sjedenja, tako da se češće dižem i šećem. Apetit mi je konstanta od početka, a inače sam mogla živjeti bez hrane 😅

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• LauraUna327
    27. Siječanj 2024. 10:14

katy_kaya ja nisam imala nikakvih simptoma tijekom prvog tromj. (znači bez povracanja i mucnina) osim malo bolnije cice i pun nos. Sada me cice bole jedno nakon spavanja (spavam na lijevom boku ili na leđima, nisam na trbuhu), valjda se opuste pa onda rastu. 
    Što se tiče leđa, ja sam isto ginicu jucer pitala, rekla je da ce me od sad puno toga boljeti 😂 i to je normalno. Evo sinoć sam prvi put osjetila bol u nozi. 
    Mišići pelviksa se sada počinju više širiti kako beba raste i istežu se i zato će sve boljeti. To su ugl malo bolovi i prolazni. Može te boljeti i u anusu, onako ko da te probode. 😂 
    Ugl, i mene je jucer ginica umirila da su svi ti sitni bolovi normalni. Kad ih se osjeti najbolje je umiriti se, leći ili malo napraviti kružne pokrete bokovima. 

Evo da usput prijavim i pregled. Curica nam je odlična (14+2, 8,38 cm). Raste 🥰 Nosić se vidi, rukice 🥰
    Ja od 5.1. nisam dobila na kilaži 😂 a jedem normalno 
    Je li imao tko iskustva da vam je u prošlim trudnoćama u ovim tjednima posteljica bila na ušču cerviksa? Ginica mi je rekla da bi se do idućeg pregleda 23.2. trebala pomaknuti pa me zanimaju vasa iskustva. 

It's a girl 💕

Sreca3
    27. Siječanj 2024. 10:34

Jutro trudnice, ja danas dosla malo do Zagreba😊....provetrila stan .... i bas mi falio ZG....miran u odnosu na Beograd...
    Vidim na forumu samo lepe vesti i to me jako raduje.
    Ja sam u iscekivanju Prenatalnog ali se trudim ne misliti puno o tome.
    I meni su se mucnine vecernje smanjile ali sad u toku noci me budi muka....inace sve drugo je ok i dobila sam malo zelju za hranom.
    Znam da je rano ali ja gledam ta kolica za bebe i nemam pojma sta bih kupila sta je dobro evo kako bi znala sta mi treba😂....

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    27. Siječanj 2024. 10:37

Imaju neka Stokke kolica vidim da su najskuplja ali ne znam treba li mi to , ako su 3 u 1 kostaju oko 1800 eura

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

• Matka24
    27. Siječanj 2024. 11:23

Drage cure, cestitam svima na super pregledima i na curama i deckima koji nam stizu! Ja sam na prelasku iz prvom u drugo tromjesecje i mucnine polako nestaju. Ali imam pitanje ukoliko ovdje ima kakvih svadalica. Cini mi se da me toliko pucaju hormoni, jer se stalno svadam s muzem, oko sitnica naravno, ali sve mi uzasno smeta do te mjere da se onda radi tih sitnica rasplacem pa me ulovi savjest hoce li to utjecati na bebu. Zanima me ima li jos ovakvih “hormonasica” ovdje ili sam ja jedina frikica i moze li to stvarno utjecati na bebu?

Martina1931
    27. Siječanj 2024. 12:19

LauraUna327

katy_kayaja nisam imala nikakvih simptoma tijekom prvog tromj. (znači bez povracanja i mucnina) osim malo bolnije cice i pun nos. Sada me cice bole jedno nakon spavanja (spavam na lijevom boku ili na leđima, nisam na trbuhu), valjda se opuste pa onda rastu.
    Što se tiče leđa, ja sam isto ginicu jucer pitala, rekla je da ce me od sad puno toga boljeti 😂 i to je normalno. Evo sinoć sam prvi put osjetila bol u nozi.
    Mišići pelviksa se sada počinju više širiti kako beba raste i istežu se i zato će sve boljeti. To su ugl malo bolovi i prolazni. Može te boljeti i u anusu, onako ko da te probode. 😂
    Ugl, i mene je jucer ginica umirila da su svi ti sitni bolovi normalni. Kad ih se osjeti najbolje je umiriti se, leći ili malo napraviti kružne pokrete bokovima.

Evo da usput prijavim i pregled. Curica nam je odlična (14+2, 8,38 cm). Raste 🥰 Nosić se vidi, rukice 🥰
    Ja od 5.1. nisam dobila na kilaži 😂 a jedem normalno
    Je li imao tko iskustva da vam je u prošlim trudnoćama u ovim tjednima posteljica bila na ušču cerviksa? Ginica mi je rekla da bi se do idućeg pregleda 23.2. trebala pomaknuti pa me zanimaju vasa iskustva.

Hej, meni je posteljica nize polozena od 12tjedna. Na pregledu u 16tjednu mi je rekla da prelazi malo usce, 10mm i ja sam se naravno uspanicarila. Dr je rekla da je to jako cest nalaz u tim tjednima i ocekuje da ce se podignut do 28.tjedna najkasnije, nije to uopce dozivljavala kao nesto  strasno. Otisla sam privatno po drugo misljenje za tjedan dana, i tad se podigla i vec je bila tik do usca. 
    Obje dr su rekle da samo malo tempo usporim, bez odnosa i dizanja teskog isl
    Idem na kontrolu kad budem u 21.tjednu pa javim jel se jos podigla. Ja ocekujem da bude visoko😂 

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

katy_kaya
    27. Siječanj 2024. 12:24

Matka24

Drage cure, cestitam svima na super pregledima i na curama i deckima koji nam stizu! Ja sam na prelasku iz prvom u drugo tromjesecje i mucnine polako nestaju. Ali imam pitanje ukoliko ovdje ima kakvih svadalica. Cini mi se da me toliko pucaju hormoni, jer se stalno svadam s muzem, oko sitnica naravno, ali sve mi uzasno smeta do te mjere da se onda radi tih sitnica rasplacem pa me ulovi savjest hoce li to utjecati na bebu. Zanima me ima li jos ovakvih “hormonasica” ovdje ili sam ja jedina frikica i moze li to stvarno utjecati na bebu?

Ma kakva frikica. I mene bubaju hormoni. Placem kad sam sretna, placem kad sam tuzna. A bome se znam i svadjati s muzem. Doduse ja idem na psihoterapiju dugi niz godina pa sam naucila razumjeti svoje reakcije i sto stoji iza njih, isto i prihvatiti faze i razlicita stanja. Dok se god razgovara o tome dobro je. A i hormoni su zaista zajebani, tako da samo duboko disi. Nisi nikakva frikica. 

katy_kaya
    27. Siječanj 2024. 12:24

I hvala svima na odgovorima oko simptoma. Stvarno znaci cuti da svi prolazimo kroz nesto i da nismo same u tome. 

ericaa
    27. Siječanj 2024. 12:25

Što se tice simptoma u drugom tromjesecju,manje sam umorna,iako imamo stene od 7 mjeseci pa nas budi po noci tako da ne odspavamo u komadu niti jednu noc,miz se dize s njom oko 7,8. Mucnine nisam ni imala pretjerane tako da tu ne mogu puno reci. Jedino sto me vec 10 dana boli skroz visoko,kao prepone,ali visoko,do ruba gacica,i ponekad leđa i zdjelica. Rekla bih ligamenti. Isto su mi rekli da je sve normalno. I da,ja sam od prvog dana zivcana i cangrizava veci dio dana i sve mi ide na zivce,nisam ni prposna ni neki veseljak. Jednostavno me tako peru hormoni. A to da beba to osjeti,to me ne muci, od njenih hormona sam i zivcana  mislim da se previse bavimo da moramo biti pozitivne i vesele a to "moranje" stvara dodatni stres svima. Ako nisam dobre volke,nisam i to je to. Biti cu. Ne zamaram se...apetit imam ko luda i bas jedem puno,to si ti noviji simptomi. Vidjet cemo sto me jos ceka

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.