Čestitam na dobrim pregledima😀
Ja nikako da stignem pisati kroz dan 😅
Faith čestitke na dobrim nalazu ❤
Leptirko evo kod mene uvijek prisutne popodnevne i večernje mučnine, ujutro sam još i ok 😌
Dal vam se da podijeliti kakove super ali brze recepte za ručak i večeru? Htjela bi nešto drugačije spremiti ali da mi to ne oduzima previše vremena jer jednostavno ne stignem 😬 a lijepo sam govorila mužu da sagradimo manju kuću jer di ću ja sve stići sa njima i njegovim poslom 🙄
👩 33
👱🏻♂️ 36
💔💔
💗💗💙💗💙
I to naravno mislim ići jedino ako mi se stanje s mučninama i povracanjima poboljša.
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Cure ima li koja ikakvih saznanja za putovanje avionom u prvom tromjesječju? Čitam svašta, negdje piše da nije dozvoljeno samo u zadnjem trom. negdje piše da nije dobro ni u prvom. A muž i ja imamo putovanje kroz 10 dana koje je uplaćeno i prije nego smo saznali za trudnoću i sad ne znam sto da radim. Put traje 4h. Zaboravila pitati svog gin 😳
Ma slobodno putuj ako se osjecas ok. Razgovarala sam s ginekologom na tu temu i on kaze da bi izbjegao samo zadnji mjesec zbog mogucnosti poroda. Mislim da nemas brige.
Laurell, ako je trudnoća uredna, moze se putovati avionom. Ipak pitaj ginekologa pa si mirna. Nadam se da će mucnine do tada prestati.
Hellobaby- ja u zadnjih mjesec dana slabo kuham najviše zbog mucnina pa bi i meni dobro doslo par ideja sto skuhati za ručak, a da je jednostavno 😆
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Čestitam na dobrim pregledima😀
Ja nikako da stignem pisati kroz dan 😅
Faith čestitke na dobrim nalazu ❤
Leptirko evo kod mene uvijek prisutne popodnevne i večernje mučnine, ujutro sam još i ok 😌
Dal vam se da podijeliti kakove super ali brze recepte za ručak i večeru? Htjela bi nešto drugačije spremiti ali da mi to ne oduzima previše vremena jer jednostavno ne stignem 😬 a lijepo sam govorila mužu da sagradimo manju kuću jer di ću ja sve stići sa njima i njegovim poslom 🙄
Ručak npr : šampinjoni u bijelom umaku sa tjesteninom , rizi - bizi i recimo pečena piletina , ja napravim musaku kad mi se neda baš nešto spešl 😁 , krpice sa zeljem ko voli 😁 , dinstani kupus sa krvavicama ili neke kobase 🤔...bolonjezu ne treba dugo 😁
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Za putovanje mislim da je ok, prijateljica mi je putovala u drugom tromjesečju avionom nakon dozvole ginekologa.
Ručak ideje: tortilje, kineski wok-različiite varijante, bilo koja tjestenina/njoki sa umakom (gljive, meso iz kobasice sa kapulom kao umak, vrhnje, salsa, buzara), krem juhe (tikva, tikvica, mrkva, brokula, karfiol, korjenasto povrće) pa sa pilećim prsima i ja ubacim još tipo heljdu, ječam, kvinoju, neki mix povrća zaleđenog pa mi je kao gušća maneštrica, ima i onih gotovih mješavina za maneštre koju ubrzavaju proces jer nema sjeckanja, špinat sa piletinom, otkoštani batci/zabatci su za 15ak min gotovi i kotlete bez kosti, teleće šnicle, lungić od bržih mesnih jela. Rižota su relativno brzo gotova pa tko s čim voli, kozice, gljive, šparoge, poriluk, piletina, teletina...osobno volim skuhat vikendom nešto što se dulje sprema pa preko tjedna iskoristiti, neki gulaš ili ako imam više dinstanog kupusa drugi dan se može jota napraviti. Raspisala se o idejama za ručak i ogladnila
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Naravno tu je i riba za na brzinu: srdele, frigani oslić, lešo škarpina, brodet od tune/kozica, buzare, lignje, losos s povrćem. Mi sve jedemo i sve volimo pa sam tako nekako i pisala, to je ono što mi preko tjedna jedemo najčešće...
I ako ikome treba informacija za TSH, meni je ispod ref. vrijednosti i bila sam kod endokrinologa, normalno je u prvom tromjesečju da padne i ukoliko su drugi parametri (fT3,fT4, antitijela) u redu, nije potrebna terapija nego u drugom tromjesečju ponoviti nalaz jer bi se do onda trrebao izregulirati. Niži je zbog mučnina, povraćanja i formiranja posteljice, tako nekako mi je objasnila doktorica.
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Naravno tu je i riba za na brzinu: srdele, frigani oslić, lešo škarpina, brodet od tune/kozica, buzare, lignje, losos s povrćem. Mi sve jedemo i sve volimo pa sam tako nekako i pisala, to je ono što mi preko tjedna jedemo najčešće…
I ako ikome treba informacija za TSH, meni je ispod ref. vrijednosti i bila sam kod endokrinologa, normalno je u prvom tromjesečju da padne i ukoliko su drugi parametri (fT3,fT4, antitijela) u redu, nije potrebna terapija nego u drugom tromjesečju ponoviti nalaz jer bi se do onda trrebao izregulirati. Niži je zbog mučnina, povraćanja i formiranja posteljice, tako nekako mi je objasnila doktorica.
S tunom ne treba pretjerivati u trudnoci, mislim da uključuje kompletnu plavu ribu
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Naravno tu je i riba za na brzinu: srdele, frigani oslić, lešo škarpina, brodet od tune/kozica, buzare, lignje, losos s povrćem. Mi sve jedemo i sve volimo pa sam tako nekako i pisala, to je ono što mi preko tjedna jedemo najčešće…
S tunom ne treba pretjerivati u trudnoci, mislim da uključuje kompletnu plavu ribu
Naravno,meni je ginekologica rekla da mogu povremeno svjeze pripremljenu,ne sirovu i bolje ne iz konzerve.
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Ja sam prosli tjedan pojela jednu konzervu tune. Pola sam stavila u tjesteninu s rajcicom, a od pola sam napravila pastetu pa imala za 2 dorucka. Jednostavno mi se jelo. Nije mi nista doktorica zabranila. Znam da bi ju trebalo izbjegavati. Jedino kaj bih rado pojela, a necu je tatarski. Vjerujem da cu nakon poroda se zgustati u njemu.
Ja puno puta ne znam kaj bih kuhala, ali sam skuzila da mi u trudnoci pase ono kaj sama pripremim i pojedem. Jednom tjedno pojedem nesto vani ili je dostava, ali to uglavnom ne sjedne na zeludac dobro.
Neki dan sam i ja tortilje pravila. Poprzila piletinu na kockice. Stavila grckog jogurta, salate, kukuruza, cherry rajcice plus piletina. Zarolala i izgrilala ih u tosteru. Brzo gotovo, a nije pretesko. Mozete ih puniti cime zelite.
Rizoto od puretine, piletine, teletine isto super. Varivo od lece, od prosa s mrkvicom i graskom. I jako mi pase varivo s noklicama. Obavezno zelena salata uz skoro svaki obrok ili neka druga salata. Razmisljam cufte pravit jedan dan od puretine i onda imam za par dana. Samo pire uz to i fino. Jucer sam za veceru pekla piletinu na naglo i povrce na pari uz to (mrkva, brokula, karfiol). Stvarno bude brzo gotovo.
Moj muz nemre bez mesa tako da samo mesna jela dolaze u pitanje. 🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji