Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ElisaDay
    21. Siječanj 2024. 21:24

Joj užas, baš mi pulsira cijela glava. Suosjećam sa svima koje imate isti problem 😓

28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸

Leptirko22
    21. Siječanj 2024. 21:32

zeka123

Večer !
    Glavoboljeužas , katastrofa. Mene svaku trudnoću ulovi i traje 3 dana. Javila mi se na početku , nadam se da više neće. Od Lupoceta nemam nikakve pomoći , eventualno kafa sa limunom. I suzdržavanje da ne skočim kroz prozor. Držite se.

Mučnine, vidim da se neke još bore. Nadam se da bude uskoro bolje. Ja sam u ovoj trudnoći izbjegla. Bilo mi tu i tamo muka ali ništa baš strašno. Prve dvije sačuvaj bože. Bila sam mrtav.
    U prve dvije sam jela bademe , lizalice za mučninu , čaj od đumbira , mentol bomboni ali nije bilo vajde. Nikakve pomoći.

Kako sam se slatko nasmijala na: " i suzdrzavanje da ne skocim kroz prozor" .
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

neverland
    21. Siječanj 2024. 22:28

Sreca3

Joj cure ja se najgore osecam predvece i uvece, ujutro mi najlepsi deo dana …. ima li neko kome je uvece muka a i sve ostalo😁…. znaci ujutro nista i onda od 14,15 sati krece i muka i taj neki osecaj ono kad ti je bezveze….
    A da ne kazem da mi je prekosutra UZV i ako bude sve ok radimo Verified 25.01. ja vec od danas mislim sta ce biti i hoce li biti sve dobro…. uf,uf , uf….
    Korni,tebi je stvarno super trudnoca samo nek se tako i nastavi do samog kraja🌹…..

Jooj ovako je meni bilo zadnja 2 tjedna mucnine. Kao misliš proći će, a navečer me satre. Otprilike 12.-14. je tako bilo pa je stalo.

neverland
    21. Siječanj 2024. 22:31

LauraUna327

Gabby i Eonaria Hvala vam na savjetima.
    Jučer sam ponovno završila na hitnoj zbog krvarenja. Bila ovaj put u Vinogradskoj (Zg) pa čisto da dam preporuku. S obzirom na situaciju stvarno dobro iskustvo. Doktori i sestre ljubazni i stvarno ti se posvete. Ispitaju te sve, čak su htjeli pogledati i sliku. Ugl, ocjena 10/10.
    Čisto informacije, ako će nekoga zanimati ono što sam saznala. Kod mene se pojavi krug sviježe krvi na gačicama, a kod brisanja nije nema krvi nego samo trag krvi koji doslovno nestane ako idem na wc kroz cca pola sata. I više nema nikakvog krvarenja. Na pregledu bude skroz malo na papagajkama, ali više ne curi. Hvala Bogu.
    Razlog, realno ne postoji. Doktorica koja me obrađivala rekla je da može biti hematom ili kako posteljica raste gura maternicu i dolazi do puknuća žilice, ali se ništa ne može sa sigurnošću reći.
    Beba je dobro, normalni otkucaji. Dobro se razvija za tjedne u kojima smo trenutno jučer je bila velika 65mm. Moj cerviks je okej, 39mm. Tako da otvaranje definitivno nije razlog. Nije niti aktivnost, jer sam na go i većinu vremena sam doma u krevetu.
    Ne znam razlog, ali sam mirnija 🙂 Sutra ulazimo u drugo tromjesečje 🥳🥳🥳 i moram priznati da sam jako sretna zbog toga te se nadam da sve ovo ostavljamo iza sebe 🙂
    Jel li netko imao slično iskustvo? Znam da je netko pisao da cijelo vrijeme krvari u raznim oblicima, sad ne mogu naći post. Možeš li napisati svoje iskustvo, ako ti nije preteško?
    Svaka od nas ima neke informacije pa da ih podijelimo, možda će nekome biti lakše ako se nađe u takvoj situaciji.
    Ako ništa barem da zna da nije jedina.

Meni je psihički užasno teško od početka, ali nije to samo zbog trudnoće, ima tu i drugih okolnosti. Ja sam se počela izvlačiti iz te kaljuže kad sam krenula uzimati robicu ili stvari za bebu, trudnicke stvari, svaka sitnica me malo podigla i otad ne stajem 🙈 pa sad probaj naći što tebi pomaže. Daleko od toga da sve trudnice ovdje prde cvijeće, ali mislim da ljudi to ni ne pričaju okolo. Ja primjerice ne pričam baš puno nikome  osim ovako anonimno. 

Eonaria
    21. Siječanj 2024. 23:34

LauraUna327 Pa evo mogu podijeliti svoje iskustvo. 
    Krvarim u raznim oblicima i količinama od 6 tt.
    U 6 tt je bilo kao kod tebe, krug svježe krvi na gaćicama u par navrata, ništa kod brisanja. Na pregledu sve bilo ok, zatvorena, bebi kuca srce, normalno se razvija. Ne vide uzroka, kažu događa se u prvom tromjesečju i mogu normalno nastaviti sa životom. Nakon toga je bilo sukrvice i uglavnom smeđarenje u više navrata do 9tt kad je nastupilo obilno krvarenje s velikim ugrušcima. Na hitnoj smo čekali preko sat vremena i doslovno se stvorila lokva krvi ispod mene koliko sam krvarila. Tu sam već bila uvjerena da je sve gotovo. Ali na pregledu opet sve ok, zatvorena, beba super po svim parametrima. Tada se uz terapiju Cyclogesta koju pijem od početka (IVF trudnoća) uključuje i Utrogestan i strogo mirovanje. Opet se uzrok ne vidi. Krvarenje se do kraja dana smirilo, slijedi par dana slabijeg krvarenja, kasnije sukrvica i smeđarenje prisutni svaki dan.
    U 11 tt opet idem na hitnu zbog obilnog izljeva krvi, i opet ista priča, s bebom sve u redu, ne vidi se uzrok krvarenja. Od 11 tt pa sve do sada svakih tjedan dana otprilike imam obilnije izljeve krvi koje prati par dana sukrvice pa smeđarenje i tako se vrti u krug. Vodim se u ambulanti za visokorizičnu kontrolu, još uvijek ne znamo zašto krvarim, kažu da se najčešće ni ne sazna uzrok, a ono što je najbitnije - beba odlično napreduje. Zadnja kontrola je bila u 16tt kad je cerviks bio nešto skraćen (35mm), ali ne smatraju da je povezano s krvarenjem.
    Nadala sam se da će to ostati iza mene u prvok tromjesečju, ali očito treba još malo čekati...
    Potpuno te razumijem u strahovima i panikama, teško se odmaknuti od svega, pogotovo kad su novi izazovi stalno pred nama, ali zbog samih nas i naših bebica trebamo ostati smirene koliko možemo i nadati se da će sve biti ok. Radimo sve što možemo, ostalo nije u našim rukama. 😊

Eonaria
    21. Siječanj 2024. 23:47

neverland

Meni je psihički užasno teško od početka, ali nije to samo zbog trudnoće, ima tu i drugih okolnosti. Ja sam se počela izvlačiti iz te kaljuže kad sam krenula uzimati robicu ili stvari za bebu, trudnicke stvari, svaka sitnica me malo podigla i otad ne stajem 🙈 pa sad probaj naći što tebi pomaže. Daleko od toga da sve trudnice ovdje prde cvijeće, ali mislim da ljudi to ni ne pričaju okolo. Ja primjerice ne pričam baš puno nikome osim ovako anonimno.

I ja sam naručila par stvari i veselim se kad će stići, ali opet me briga često odnese i samo čekam taj trenutak kad ću pomisliti - wow, trudnoća je prekrasna - kako sve rodilje oko mene pričaju.
    A zapravo u malo dubljem razgovoru s njima vidiš da je i njima često bilo daleko od toga, samo je valjda red reći kako je sve divno i savršeno... 
    Krajnji cilj je vrijedan svake žrtve, naravno, samo put nije uvijek jednostavan. 

korni
    22. Siječanj 2024. 06:22

Laurell, Eonaria nadam se i ja 🤗
    LauraUna ja sam se često inhalirala i koristila sam jedino agua maris. Ginekol.mi bio rekao da će se to smirit nakon 12tt, kad posteljica preuzme ulogu u balansu hormona, međutim, evo tek pred 10, mozda i 15 dana se to smirilo. Sad bude tu i tamo, što je okej naspram početka. Nadam se da ćeš uskoro prodistati🙂 glede krvarenja, mogu samo zamislit koliko to psihički može dotuć i stvoriti ogroman strah, ali najbitnije od svega je da je beba dobro ❤️ nadam se da se više neće ponavljati ni tebi ni eonaria 🤞🤞🍀🍀
    Ja sam inače sitna, i svaka prehlada, viroza, temp. baš djeluje max na mene, slomi me skroz. Tako da sam ja bila uvjerena kad ostanem trudna, da će na mene svi mogući simptomi, ali na kraju sve to tijelo baš dobro hendla, i dečko i ja smo u laganom šoku zbog toga 😅 jedino kao i kod svih, svakodnevni strah je tu od početka. Npr.od dana transfera, svaki put kad se popiškim, gledam papir da provjerim da nema krvi, i mislim da ću to raditi do kraja 🙈 a onda će pak nastupiti drugi strahovi.. i trajati će valjda tamo do njihove 18. 😅
    Danas u lidlu ima bodića, tutica, grudnjaka za dojenje.. ja ću ići kupiti nešto od toga, i to će biti prvi shoping. Znam da je još rano za robicu, ali malo ću si priuštiti i guštati 🥰 

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Hellobaby
    22. Siječanj 2024. 07:10

Jutro cure! 
    Leeloo101 čestitke na curici 😃 
    LauraUna i Eonaria žao mi je zbog vaše situacije 😔 nadsm se da se više neće ponavljati 🤞🏻 🤞🏻 
    Glavobolja mene u trudnoći manje boli ili uopće ne..ali inače su to strašni bolovi zbog kojih nekada kada više ne mogu izdržati odem na hitnu..tako da se suosjećam sa vama 🥺 
    Sretno na pregledima ❤❤❤ 

👩 33
    👱🏻‍♂️ 36
    💔💔
    💗💗💙💗💙

Hellobaby

Lista pregleda:

laurell - 22.1.
    Arianne - 22.1.
    Faith1509 - 22.1.
    Mareeeee - 23.1.
    plave_okice -23.1.
    Nada23 - 23.1.
    zeka123 - 24.1.
    NPelica - 24.1.
    Melian - 24.1.
    ElisaDay - 25.1.
    LauraUna327 - 26.1.
    Lela91 - 26.1.
    Hellobaby - 29.1.
    Leptirko22 - 29.1.
    Gabby - 29.1.
    Eonaria - 29.1.
    marta96 - 31.1.
    purple13 - 1.2.
    korni - 5.2.
    Sreća2012 - 6.2.
    Faith1509 - 6.2.
    M-P - 6.2.
    ericaa - 8.2.
    pistacija13 - 9.2.
    Dalmatinka_u_zg - 12.2.
    mia_ - 14.2.
    katy_kaya - 14.2.
    deedee1405 - 15.2.
    Perpetua - 16.2. 

👩 33
    👱🏻‍♂️ 36
    💔💔
    💗💗💙💗💙

Hellobaby

Termin poroda:

mareo772 22.5. 💙
    manu11 22.5. 💙
    Štamplica 24.5. 💗
    dunja1986dunjex 1.6. 💙
    ITM 2.6. 💗
    Mareeeee 4.6
    plave_okice 7.6. 💗
    neverland 9.6. 💗
    malaBubamara123 12.6. 💗
    purple13 12.6. 💙
    Perpetua 13.6. 💙
    Dalmatinka_u_zg 13.6. 💙
    Gabby 19.6.
    M-P 21.6. 💙
    korni 24.6. 💗
    LaFemme 25.6.
    bopsich 21.6. 💙
    mia_ 21.6.
    Martina1931 26.6. 💗
    kaykay 30.6.
    Barbxy 6.7. 💗
    Ka_Kate 9.7. 
    NPelica 15.7. 💗
    Hellobaby 15.7. 💙
    ericaa 20.7.
    mala6 22.7.
    pistacija13 23.7.
    Haru 23.7. 
    Andrea995 24.7.
    MarTina=) 25.7.
    Melian 26.7.
    LauraUna327 27.7. 💗
    deedee1405 30.7.
    Faith1509 31.7.
    Lela91 1.8.
    zeka123 2.8.
    Leeloo101 2.8. 💗
    katy_kaya 3.8.
    Mommyof3 20.8.
    marianaa_m 27.8.
    Leptirko22 1.9.
    Haru 1.9.
    Sreća2012 2.9.

👩 33
    👱🏻‍♂️ 36
    💔💔
    💗💗💙💗💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.