Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leeloo101
    11. Siječanj 2024. 08:39

pistacija13

Dobro jutro!
    .
    Moram vam nešto ispričati, jučer sam doživila mini šok i evo još uvijek si ne mogu objasniti što se dogodilo i zašto.
    Jučer smo imali manje obiteljsko druženje pa smo iskoristili priliku i objavili trudnoću. Ništa spešl, rekli uživo plus javili bliskim prijateljima i bližoj rodbini koja nije bila prisutna tamo. Iznenadila sam se za neke osobe, baš sam vidjela koliko im je drago i koliko su sretni zbog nas i to je stvarno prelijepo. Međutim, je li vam se dogodilo da se netko na vas naljutio kada ste mu rekle da ste trudne??? 🤣 E pa meni evo je…
    Dakle, osoba u bližoj obitelji, prošle godine rodila bebicu, krasnu curicu (da ne mislite da je reakcija takva možda zbog djece; znam da osobama koje se bore s plodnošću ta tema može biti osjetljiva - ali nije to u pitanju). I na moje "trudna sam" dobijem ljutitu reakciju. Prvo kroz zube procijeđeno čestitam, a onda ide napad. Zašto sam ja to skrivala, zašto tajim itd. Ona je svoju trudnoću objavila odmah i svima (pa tako i meni) i problem je u tome, koliko sam shvatila, da sam ja od NJE (kao da je jedina na svijetu) skrivala da sam trudna, a ona je meni rekla odmah. Od moje lijepe vijesti napravila je od sebe centar pozornosti. Nisam ni stigla reagirati jer nisam očekivala da se netko može tako ponijeti, samo sam objasnila da nikome nismo govorili i da sam htjela ući u malo "sigurnije" tjedne.
    Sad mi je u jednu ruku žao što sam se uopće pokušala obraniti i objasniti, a u drugu ruku ne ide mi u glavu takvo ponašanje i zapravo me rastužilo jer smo obiteljski bliske… Pokušavam to nekako staviti u glavi na ignor ali ne ide mi baš 😬

Mammy iskreno mi je žao, nadam se da te tvoji anđeli doma bar malo tješe u ovoj teškoj situaciji 💓

Imam ti i ja jednu takvu, prestala sam se uzrujavati... na svaki naš pregled i slično i kad smo bili u mpo ako uspije procijediti super. To je to... Ali ako je ne pogledaš u smislu što misliš neće ni to reci... ljudi su čudni, ja si samo promislim možda je imala težak dan, ili jednostavno ne zna drukčije reagirati... teško je shvatiti, ali znak it's not you it's her 😆

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

nada23
    11. Siječanj 2024. 08:43

pistacija13

Dobro jutro!
    .
    Moram vam nešto ispričati, jučer sam doživila mini šok i evo još uvijek si ne mogu objasniti što se dogodilo i zašto.
    Jučer smo imali manje obiteljsko druženje pa smo iskoristili priliku i objavili trudnoću. Ništa spešl, rekli uživo plus javili bliskim prijateljima i bližoj rodbini koja nije bila prisutna tamo. Iznenadila sam se za neke osobe, baš sam vidjela koliko im je drago i koliko su sretni zbog nas i to je stvarno prelijepo. Međutim, je li vam se dogodilo da se netko na vas naljutio kada ste mu rekle da ste trudne??? 🤣 E pa meni evo je…
    Dakle, osoba u bližoj obitelji, prošle godine rodila bebicu, krasnu curicu (da ne mislite da je reakcija takva možda zbog djece; znam da osobama koje se bore s plodnošću ta tema može biti osjetljiva - ali nije to u pitanju). I na moje "trudna sam" dobijem ljutitu reakciju. Prvo kroz zube procijeđeno čestitam, a onda ide napad. Zašto sam ja to skrivala, zašto tajim itd. Ona je svoju trudnoću objavila odmah i svima (pa tako i meni) i problem je u tome, koliko sam shvatila, da sam ja od NJE (kao da je jedina na svijetu) skrivala da sam trudna, a ona je meni rekla odmah. Od moje lijepe vijesti napravila je od sebe centar pozornosti. Nisam ni stigla reagirati jer nisam očekivala da se netko može tako ponijeti, samo sam objasnila da nikome nismo govorili i da sam htjela ući u malo "sigurnije" tjedne.
    Sad mi je u jednu ruku žao što sam se uopće pokušala obraniti i objasniti, a u drugu ruku ne ide mi u glavu takvo ponašanje i zapravo me rastužilo jer smo obiteljski bliske… Pokušavam to nekako staviti u glavi na ignor ali ne ide mi baš 😬

Ja sam imala situaciju da sam rekla najboljoj prijateljici dan nakon prvog pregleda, u 8.tjednu. Ipak nisam cekala 12./13.tj. Stvar je u tome da ona pokušava zatrudnjeti već 5 godina i do sada je imala 3 spontana. Inače bi njoj prvoj rekla cim sam vidjela plus, ali ipak nisam da se Jos dodatno ne stresira s obzirom na njezino iskustvo i borbu. Bilo joj je drago, ali po glasu mi se cini da se uvrijedila jer joj nisam rekla prije. 🤷 Najviše od svega bih voljela da se i njoj konacno dogodi dugo očekivana bebica. 

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

Leptirko22
    11. Siječanj 2024. 08:47

Mene recimoo muci situacija. Imam prijateljicu koja vec nekoliko mjeseci pokusava ostat trudna, medjutim ne uspijeva im.i to ju bas, bas jako muci. Ona se o toj situaciji povjerava samo meni. E sad, mene muci kakko joj reci za moju trudnocu. Mislim znam da ce joj biti drago, ali meni je neugodno njoj rec jer je meni iz prve uspjelo, a njoj ne ide. Mislim, bojim se da se ona jos vise ne udeprimira jer joj ne ide. Ne znam kako da vam objasnim. 

I naravno, ni njoj ne bih rekla prije 12og tjedna

Leeloo101
    11. Siječanj 2024. 08:53

Leptirko22

Mene recimoo muci situacija. Imam prijateljicu koja vec nekoliko mjeseci pokusava ostat trudna, medjutim ne uspijeva im.i to ju bas, bas jako muci. Ona se o toj situaciji povjerava samo meni. E sad, mene muci kakko joj reci za moju trudnocu. Mislim znam da ce joj biti drago, ali meni je neugodno njoj rec jer je meni iz prve uspjelo, a njoj ne ide. Mislim, bojim se da se ona jos vise ne udeprimira jer joj ne ide. Ne znam kako da vam objasnim.

I naravno, ni njoj ne bih rekla prije 12og tjedna

Slična situacija ti je bila samnom i mojom sekom. Ona je ostala treći put trudna, a ja nikako... onda je nazvala mamu,  koja joj je rekla da zna dobro da se ja radujem svakoj njenoj lijepoj vijesti, pa ću i toj...

I tako je j bilo. Nismo u istom gradu i ja sam se najiskrenije obradovala i nikad me nečija sreća nije rastužila samo mi može dati nadu da će biti i meni bolje...
    Nadam se da će I tvoja prijateljica tako razmišljati. Možda ne na prvu, ali će doći sebi i radovati se s tobom💝

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

pistacija13
    11. Siječanj 2024. 08:57

Hvala cure, već sam se počela preispitivati jesam li stvarno ja kriva i bezobrazna što nisam rekla ranije... Nevjerojatno kako neki ljudi nemaju takta. Od sada znam - na jedno uđe, na drugo izađe. Tako za sve i doviđenja 😂👋
    .
    Nada, a da, to je malo drugačije, osjetljivije, kada moraš reći nekome tko se bori s nekakvim problemom. Mislim da je ključ u dobrom pristupu s obje strane. 
    Leptirko, negdje sam vidjela da je najbolji način u takvim situacijama, kada imaš nekoga osjetljivog a trebaš mu reći, da mu pošalješ u poruci. Pa osoba ima više vremena za "preraditi" tu informaciju. Uživo ili na telefon može biti šok i reakcija može biti neprimjerena. E sad, djeluje li to i je li ispravno... ne znam...
    Srceko, probaj kada pušeš nos ispiriti prvo jednu pa onda drugu nosnicu (ne obje odjednom). Pritisneš jednu dok piriš na drugoj i obrnuto. Manji je pritisak i meni to pomaže.
    Što se magnezija tiče, ne znam ti reći brojku, ali evo ja pijem 400 mg i doktorica je to odobrila. Mislim da ti magnezij ne može naštetiti jer se višak izluči, ali možeš i dobiti proljev od njega ako ga je previše. Ako već piješ, mislim da nećeš pogriješiti s 300 mg, a ako osjetiš da trebaš više probaj pomalo dizati i istovremeno pratiti tijelo kako reagira.

ElisaDay
    11. Siječanj 2024. 09:36

marta96

Elisaday jesi isla na hitnu? Ja s tim tlakom nebi isla na hitnu nego bi zvala svojeg gin, bolje da dobijes terapiju i da si mirna. Meni je znao u trudnoći isto tak skakati jednom mi je bio tak 146/96 i rekla sam si nejdem nikud makat umrla meni je očito od vremena skakalo.. I ptsp od mjerenja 3x na dan

Nisam na kraju, isto sam rekla taman dobila srčani ne idem, imam ptsp od hitne. Prije spavanja sam mjerila i bio je 130/90, vidjet ću danas kako će biti pa ako opet bude visok, nazvati gin. Pokušat ću se opustiti što više i ne misliti na to, jučer sam čitala sve i svašta o tom tlaku i toliko se nasekirala, plus to mjerenje 3x na dan, čim ga vidim muka mi je. 

28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸

• Faith1509
    11. Siječanj 2024. 10:29

Mammy

napuštam vas,od preksinoć sam imala nekakva krvarenja koja su počela biti sve veća sa pravom krvi te sam od sinoć hospitalizirana. kad krvarenje stane će odlučiti što dalje. ne čuju otkucaje niti vide išta

Žao mi je, drži se 😪

Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
    Nifty low risk, stiže dečko 💙

• Dalmatinka_u_zg
    11. Siječanj 2024. 10:34

Hellobaby

Jutro cure!
    Mammy ajme baš mi je žao 😤😤😤😤😤
    Dalmatinka_u_zg ja nemam upisan tvoj termin poroda 😅 i čestitam na dečkiću 💙
    Kako ste cure?

Bio mi je do sad termin 6.6.,ali na zadnjem pregledu mi je gin rekla da velicinom odgovara za tjedan manje,tako da bi mi po novom termin bio 13.6.

laurell
    11. Siječanj 2024. 11:08

Jutro svima 🌸
    Ja se moram pohvaliti da su mi mučnine dostaaa manje od jučer popodne (kupila sam Donat Mg-spas!!!) i još i jutros bila na wc 🥳 tako da cure s mučninama, probajte 🤣 .
    Vidim da ste pisale o tome kad i kome reci, ja sam stava da se treba reci onda kad MI to osjećamo. Bilo to sa 5 tt ili 20tt. A onaj tko se naljuti sto si “šutio” ne dira me to ni 5%, to su sebični ljudi.
    Mi smo do sad nakon prvog pregleda rekli roditeljima s obe strane i braći( i ja najblizim frendicama s kojima sam i prolazila i prvu neuspjelu trudnoću). Na poslu sam (nadređenima) morala reci jer sam radi povraćanja iskoristila još godišnjeg kojeg imam od prošle godine, pa ću poslije pregleda drugog otvoriti komplikacije, sto sam im i najavila. A poslije tog drugog pregleda namjeravamo reci i ostatku ekipe s kojom se družimo inače.  

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

marta96
    11. Siječanj 2024. 11:49

ElisaDay

marta96

Elisaday jesi isla na hitnu? Ja s tim tlakom nebi isla na hitnu nego bi zvala svojeg gin, bolje da dobijes terapiju i da si mirna. Meni je znao u trudnoći isto tak skakati jednom mi je bio tak 146/96 i rekla sam si nejdem nikud makat umrla meni je očito od vremena skakalo.. I ptsp od mjerenja 3x na dan

Nisam na kraju, isto sam rekla taman dobila srčani ne idem, imam ptsp od hitne. Prije spavanja sam mjerila i bio je 130/90, vidjet ću danas kako će biti pa ako opet bude visok, nazvati gin. Pokušat ću se opustiti što više i ne misliti na to, jučer sam čitala sve i svašta o tom tlaku i toliko se nasekirala, plus to mjerenje 3x na dan, čim ga vidim muka mi je.

Znam kak ti je, prosla sam to i sad mi dođe slabo kad idem mjeriti tlak.. A pogotovo kod dr, tamo mi nekad i srce preskoči prije mjerenja. Uzas evo, samo se nadam da će ostati koliko toliko u normali

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.