Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    korni
    11. Siječanj 2024. 14:17

Leptirko naravno da, sve u dogovoru i po preporuci ginekologa :) nema na čemu :)
    srceko s obzirom da sigurno ne bi znala stručno objasniti, kopiram od proizvođača opis: Roidakal tablete su dodatak prehrani koji sadrži alfa-lipoičnu kiselinu, magnezij i vitamin B6. Alfa-lipoična kiselina je poznati antioksidans koji modulira upalne procese, ojačava fetalne membrane i inhibira remodeliranje membrana tijekom trudnoće. U kombinaciji s Mg i vitaminom B6 koji doprinose normalnoj funkciji mišića i živčanog sustava prvenstveno je namijenjena za održavanje zdrave trudnoće te prevenciju pobačaja i prijevremenih poroda.  Kupuje se u ljekarni, bez recepta, cijena je oko 20-22 eur, 30 tableta. Ja sam u Ri pitala u nekoliko ljekarni i ni jedna nema, tako da ću online kupiti. Rekla sam ginekologu da bi to uzela, rekao je da slobodno mogu, da ne mogu štetiti.

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

M-P
    11. Siječanj 2024. 14:20

ElisaDay

M-P

ElisaDay

marta96

Elisaday jesi isla na hitnu? Ja s tim tlakom nebi isla na hitnu nego bi zvala svojeg gin, bolje da dobijes terapiju i da si mirna. Meni je znao u trudnoći isto tak skakati jednom mi je bio tak 146/96 i rekla sam si nejdem nikud makat umrla meni je očito od vremena skakalo.. I ptsp od mjerenja 3x na dan

Nisam na kraju, isto sam rekla taman dobila srčani ne idem, imam ptsp od hitne. Prije spavanja sam mjerila i bio je 130/90, vidjet ću danas kako će biti pa ako opet bude visok, nazvati gin. Pokušat ću se opustiti što više i ne misliti na to, jučer sam čitala sve i svašta o tom tlaku i toliko se nasekirala, plus to mjerenje 3x na dan, čim ga vidim muka mi je.

A kako ga mjeris.. jel se bas drzis toga da barem 10 min prije mirujes? Ja sam morala
    Mjerit jednom dnevno i izabrala
    Sam si kad dodem s posla, malo odmorim pola sata i onda mjerim. Iako sam ja mjerila i ujutro ali to nisam nosila i ujutro mi je uvijek bio nizi ..htjela sam bas vidjet kakvo je stanje nakon radnog dana i svega.. i meni je bilo stresno vidjet tlakomjer al uzmi si da je to radi dobrobiti i tebe i bebe, a i nije nesto sto se ne moze kontrolirat. Naravno ne zelim rec da je
    Bezazleno ali eto imam puno njih oko sebe koji su u trudnoci imali tlak, sestra je imala
    Tlak da nije vidjela vise pred sobom i sve se rjesi .. jedino ako radis i nisi doma bi te mogli staviti na komplikacije. Tak je meni receno, ako tako nastavi 

E vidis da ja sam kavu skroz izbacila, ali iskreno evo sad je nekad popijem i ne mijenja mi to nista. Ali mi je receno da ne mjerim tlak kad popijem kavu. U biti cim vidis sta ti ga povisi bit ce ti lakse.  A i malo sada kad vidis da ti je okej tlak ce ti bit s vremenom i lakse mjeriti. Nece ti samo pgled na tlak stvarati problem. Moj tata ti npr ima visoki tlak doslovno cim si u glavi zamisli nesto sto ga uznemiruje. Ja sam prvi put bila uspanicena oko mjerenja i bio je isto vislji, ali onda sam se skulirala i od tad je bolji.  Naravno ako nastavi biti visok ce se gledati to dalje i pratiti i onda dobijes ko terapiju. Ne brini se. Sve se toc radi  tako da se na vrijeme
    Reagira. I meni je bilo grozno a pogotovo jer sam guglala i nasla stosta 

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

korni
    11. Siječanj 2024. 14:26

srceko obavila sam kupnju, na tvoja ljekarna su na popustu 15% :) 

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Perpetua
    11. Siječanj 2024. 14:31

Srceko23

Ej cure, nazalost u obitelji mi pojedinci imaju zdravstvenih problema pa me to jako muci i stresira. Da li je koja imala takvu situaciju i moze li imati stetne posljedice za bebu? Nije to cjelodnevna briga jer pokusavam ipak biti pozitivna, ali stres je ipak neizbjezan.

Ne znam hoće li ti ovakva perspektiva pomoći, ali ja to nekad gledam ovako - što da ti sad netko kaže "da, to ti ima jako štetne posljedice za bebu, odmah prestani s bilo kakvim stresom i brigom!!" (što ne mislim da je točno, da budem 100% jasna oko toga 😄)
    Bi li ti to pomoglo da se manje stresiraš? 😄 Meni ne bi. Stres je normalni dio života, i ponekad je u životu određena količina stresa čak i potrebna za daljnji razvoj, potrebni su nam određeni podražaji (npr. za dijete je nekad bolje da doživi malo frustracije kroz koju uči vještinu, nego da roditelj uskače odmah u prvoj sekundi). I iako naravno postoje prevelike količine stresa, ono što čini razliku je kako se mi sa stresom nosimo, imamo li neke alate za lakši prolazak kroz stresne situacije (da imamo s kim razgovarati i dobiti stvarnu podršku, a bez da samo ventiliramo i još više se uznemirujemo; da li se okrećemo tipa alkoholu ili pretjerivanju u bilo čemu kao obliku nošenja sa stresom ili se fokusiramo više na stvari na koje koliko toliko možemo utjecati tipa spavanje, boravak u prirodi, kretanje, prehrana koja nam godi...). Mislim, ogromna je to tema sad 😄
    .
    Radimo najbolje što možemo u svojim uvjetima. Ja sam isto u poprilično stresnom razdoblju - planiramo selidbu na drugi kraj Europe, tražimo stan u jednom od najskupljih i najizazovnijih gradova što se tiče nekretnina, paralelno tražimo i školu za starije dijete, muž otvara firmu tamo, pritom svekar ima drugi rak u dvije godine... A opet, šta je tu je, mogu utjecati samo na ono šrto mogu utjecati, i pokušati se nositi sa svime što fleksibilnije mogu. 🤗

👱🏻‍♀️ 35 👱🏻‍♂️ 40 👧 4
    04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
    20.6. stigao braco ❤️

ElisaDay
    11. Siječanj 2024. 14:49

M-P

ElisaDay

M-P

ElisaDay

marta96

Elisaday jesi isla na hitnu? Ja s tim tlakom nebi isla na hitnu nego bi zvala svojeg gin, bolje da dobijes terapiju i da si mirna. Meni je znao u trudnoći isto tak skakati jednom mi je bio tak 146/96 i rekla sam si nejdem nikud makat umrla meni je očito od vremena skakalo.. I ptsp od mjerenja 3x na dan

Nisam na kraju, isto sam rekla taman dobila srčani ne idem, imam ptsp od hitne. Prije spavanja sam mjerila i bio je 130/90, vidjet ću danas kako će biti pa ako opet bude visok, nazvati gin. Pokušat ću se opustiti što više i ne misliti na to, jučer sam čitala sve i svašta o tom tlaku i toliko se nasekirala, plus to mjerenje 3x na dan, čim ga vidim muka mi je.

A kako ga mjeris.. jel se bas drzis toga da barem 10 min prije mirujes? Ja sam morala
    Mjerit jednom dnevno i izabrala
    Sam si kad dodem s posla, malo odmorim pola sata i onda mjerim. Iako sam ja mjerila i ujutro ali to nisam nosila i ujutro mi je uvijek bio nizi ..htjela sam bas vidjet kakvo je stanje nakon radnog dana i svega.. i meni je bilo stresno vidjet tlakomjer al uzmi si da je to radi dobrobiti i tebe i bebe, a i nije nesto sto se ne moze kontrolirat. Naravno ne zelim rec da je
    Bezazleno ali eto imam puno njih oko sebe koji su u trudnoci imali tlak, sestra je imala
    Tlak da nije vidjela vise pred sobom i sve se rjesi .. jedino ako radis i nisi doma bi te mogli staviti na komplikacije. Tak je meni receno, ako tako nastavi

E vidis da ja sam kavu skroz izbacila, ali iskreno evo sad je nekad popijem i ne mijenja mi to nista. Ali mi je receno da ne mjerim tlak kad popijem kavu. U biti cim vidis sta ti ga povisi bit ce ti lakse. A i malo sada kad vidis da ti je okej tlak ce ti bit s vremenom i lakse mjeriti. Nece ti samo pgled na tlak stvarati problem. Moj tata ti npr ima visoki tlak doslovno cim si u glavi zamisli nesto sto ga uznemiruje. Ja sam prvi put bila uspanicena oko mjerenja i bio je isto vislji, ali onda sam se skulirala i od tad je bolji. Naravno ako nastavi biti visok ce se gledati to dalje i pratiti i onda dobijes ko terapiju. Ne brini se. Sve se toc radi tako da se na vrijeme
    Reagira. I meni je bilo grozno a pogotovo jer sam guglala i nasla stosta

Ma da, najgore je kad ideš guglati pa nađeš na svakakve horor priče, ali pokušati ću se ne uznemiravati da mi još od stresa ne skače 🫥

28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸

Hellobaby
    11. Siječanj 2024. 14:51

Hej cure! 
    Evo ja malo mijenjam temu..došli nalazi panorame..low risk i stiže nam dečko ☺ baš kao što sam i predosjećala 😀😀 

👩 33
    👱🏻‍♂️ 36
    💔💔
    💗💗💙💗💙

Eonaria
    11. Siječanj 2024. 14:55

korni

Pistacija ne znam šta reći, a da ne ponavljam jer su cure sve rekle. ne mogu vjerovati da itko može tako regirati, a kamoli bliska osoba. ne sekiraj se ni najmanje, nek ti na jedno uđe na drugo izađe :D ja sam s godinama to savršeno utrenirala :D
    Leptirko ja sam za niski vitamin d (prije MPO postupka) uzimala dvital ampule od 25000 jedinica (jednom tjednom, dva mjeseca) i onda mi je došao na nekih 120, a bio je 50. Sad ga dalje održavam s better you (zeleni) spray od 4000 jedinica (špricnem svaki dan ispod jezika).
    Eonaria ja pijem novalac, omegu 3, vitamin D i sad ću kroz koji dan naručiti Roidakal (dobila preporuku, pa ću i to uzeti).

Hvala na odgovoru. Za taj Roidakal sam čula, ali sam cijelo vrijeme mislila da to ide na recept. 🙈

Hellobaby

Hej cure!
    Evo ja malo mijenjam temu..došli nalazi panorame..low risk i stiže nam dečko ☺ baš kao što sam i predosjećala 😀😀

Eonaria
    11. Siječanj 2024. 14:57

Prva trudnoća pa u ništa nisam sigurna 🙈 ali jel vam se zna dogoditi da vam trbuh odjednom postane tvrd na kratko vrijeme? 

Leptirko22
    11. Siječanj 2024. 15:12

Eonaria

Prva trudnoća pa u ništa nisam sigurna 🙈 ali jel vam se zna dogoditi da vam trbuh odjednom postane tvrd na kratko vrijeme?

Meni moj vec par dana kad se mazi s trbuhom govori da je bas tvrd ispod pupka  🤣
    Iako je meni to prerano jos nekako, ali ako buduci tata tako kaze - onda je valjda tako 🤷🏼‍♀️😊

ElisaDay
    11. Siječanj 2024. 15:19

Hellobaby

Hej cure!

Čestitke!!! 🩵🩵🩵

28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.