Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    korni
    18. Prosinac 2023. 12:56

M-P žao mi je da se iskompliciralo jer znam koliko je teško dočekati rezultate. Nadam se da će doći čim čim prije! 🤞
    Neverland nadam se da će se nešto promjeniti, pa da će ipak doći i ranije, a ako i ne, to je onda taman na vrijeme za akciju pred porod 🙈

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

zeka123
    18. Prosinac 2023. 13:07

Lela91

zeka123

Žene ima li nešto da izbjegavate jest u trudnoći ? I dali mate li neke posebne želje , ili neke kombinacije namirnica koje inače nebi jele skupa ? 😁

Sirovo, suhomesnato, polugotovo. To nekako izbjegavam iako sam se u subotu zaboravila pa sam se natukla tatarskog. 🤦🏼‍♀️
    U trudnoci s malom su mi za mucnine jako pasale hladne jagode, taman im je bila sezona. Pojela valjda 10 kila. I dođem ja na pregled i pitam dr sta ne bi smjela jest, a ona krene: jagodeee… reko krasno. Sad kad sam se natrpala. 😂😂
    Uglavnom ona je bila rekla jagode, sirovo, suhomesnato i izbjegavati domace.

Meni trenutno jako paše tuna u konzervi. Tako da jednom tjedno pojedem konzervu. Nije baš puno toga preporučljivo ali kaže dr od umjerenog ne može ništa biti 😅...
    Aaaaaa sad kad sam pročitala jagode 😋😋😋😋 !!! Hahahaha a dobro mislim da sve možemo jesti po malo. Naravno ne baš nešto skroz...tipa sushi nikad nebi pojela trudna. Doduše nebi i dok nisam 😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png

• Mommyof3
    18. Prosinac 2023. 13:25

Pozdrav cure. Evo ja idem sa pregleda ne tako sretna.
    Znala sam da je prerano, ali sam se nadala da će se bar nešto nazirati na U.Z iako dr. kaže da je moguće realno očekivati tek u 6 sedmici,  5 plus nesto pa dalje.
    S obzirom da ne vidi još ništa, uzela je krv za betu,  i moram da ponovim u srijedu još jednom, pa 28. I 29. betu.
    Ili je ne daj Bože vanmaterična. 
    Naravno da sam već guglala sve simptome vanmaterične i počela da i umišljam i ono što imam i nemam. 
    Trenutno blaga bol u lumbalnom dijelu kicme povremeno,  (ali operisqlq sam i kuk nedavno pa moze i zbog toga) plus lijevi ili desni jajnik ponekad probode, ali nemam bol kao bol i krvarenje. Jwdino na dan kada je trebala stici očekivana mjesecnica sam imala probadanja kao za ovulaciju. Nadam se da neće ni biti ni krvarenja ni vanmatericna. Uplasila sam se baš.
    Da li je neka od vas imala vanmateričnu i koje ste simptome imale? 🙈Kako sada prezivjeti do sledecih pretraga krvi i sve ovo. Samo da ne bude vanmatericna.🥲🥲🥲

M-P
    18. Prosinac 2023. 14:00

Mommyof3

Znala sam da je prerano, ali sam se nadala da će se bar nešto nazirati na U.Z iako dr. kaže da je moguće realno očekivati tek u 6 sedmici, 5 plus nesto pa dalje.
    S obzirom da ne vidi još ništa, uzela je krv za betu, i moram da ponovim u srijedu još jednom, pa 28. I 29. betu.
    Naravno da sam već guglala sve simptome vanmaterične i počela da i umišljam i ono što imam i nemam.
    Trenutno blaga bol u lumbalnom dijelu kicme povremeno, (ali operisqlq sam i kuk nedavno pa moze i zbog toga) plus lijevi ili desni jajnik ponekad probode, ali nemam bol kao bol i krvarenje. Jwdino na dan kada je trebala stici očekivana mjesecnica sam imala probadanja kao za ovulaciju. Nadam se da neće ni biti ni krvarenja ni vanmatericna. Uplasila sam se baš.
    Da li je neka od vas imala vanmateričnu i koje ste simptome imale? 🙈Kako sada prezivjeti do sledecih pretraga krvi i sve ovo. Samo da ne bude vanmatericna.🥲🥲🥲

Hej znam da nije lako ali beta ce ti super pokazati. Osim toga 4 tj je zaista jako jako mala trudnoca i tesko da ce ista vidjeti. Znam da su cure isle samo da bi se potvrdilo dal je na dobrom mjestu. Ali srce i to se cuje tako u 6. Tj. Bilo je i slucajeva da u 7. Tj cuju srce. Tj ne cuje nego vidi na ekranu da treperi taj dio di je srce. Moju frendicu nije htjela naruciti prije 8. Tjedna. Tako da mislim da je tu u pitanju stvarno rana trudnoca 
    Drzi se, znam da nije lako ali vjerujem da ce biti beta super ❤️

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

purple13
    18. Prosinac 2023. 14:01

zeka123

Lela91

zeka123

Žene ima li nešto da izbjegavate jest u trudnoći ? I dali mate li neke posebne želje , ili neke kombinacije namirnica koje inače nebi jele skupa ? 😁

Sirovo, suhomesnato, polugotovo. To nekako izbjegavam iako sam se u subotu zaboravila pa sam se natukla tatarskog. 🤦🏼‍♀️
    U trudnoci s malom su mi za mucnine jako pasale hladne jagode, taman im je bila sezona. Pojela valjda 10 kila. I dođem ja na pregled i pitam dr sta ne bi smjela jest, a ona krene: jagodeee… reko krasno. Sad kad sam se natrpala. 😂😂
    Uglavnom ona je bila rekla jagode, sirovo, suhomesnato i izbjegavati domace.

Meni trenutno jako paše tuna u konzervi. Tako da jednom tjedno pojedem konzervu. Nije baš puno toga preporučljivo ali kaže dr od umjerenog ne može ništa biti 😅…
    Aaaaaa sad kad sam pročitala jagode 😋😋😋😋 !!! Hahahaha a dobro mislim da sve možemo jesti po malo. Naravno ne baš nešto skroz…tipa sushi nikad nebi pojela trudna. Doduše nebi i dok nisam 😂

Rečeno mi je da izbjegavam tunu, da ju smijem jesti jako rijetko zbog mogućeg udjela žive u njoj. Jetrica se isto ne bi smjela, mislim da ima puno vitamina A. To mi je nutricionistica savjetovala, naravno ono sto ste pisale za sirovo i suhomesnato također. Za jagode nisam znala, vjerujem da je to jer ih dosta spricaju.

💙5/24💙

korni
    18. Prosinac 2023. 14:02

Mommyof3 mislim da je rano još za uzv. ja sam bila na 5+0 na uzv, i tada mi je beta bila preko 2.000, pa su se vidjele gestacijska i žumanjačana, za plod je bilo rano. jesi vadila koju betu do sad ili je ova prva? nadam se da će se beta lijepo duplati i da ćeš uskoro na uzv sve vidjeti :)

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

purple13
    18. Prosinac 2023. 14:07

Mommyof3

Znala sam da je prerano, ali sam se nadala da će se bar nešto nazirati na U.Z iako dr. kaže da je moguće realno očekivati tek u 6 sedmici, 5 plus nesto pa dalje.
    S obzirom da ne vidi još ništa, uzela je krv za betu, i moram da ponovim u srijedu još jednom, pa 28. I 29. betu.
    Trenutno blaga bol u lumbalnom dijelu kicme povremeno, (ali operisqlq sam i kuk nedavno pa moze i zbog toga) plus lijevi ili desni jajnik ponekad probode, ali nemam bol kao bol i krvarenje. Jwdino na dan kada je trebala stici očekivana mjesecnica sam imala probadanja kao za ovulaciju. Nadam se da neće ni biti ni krvarenja ni vanmatericna. Uplasila sam se baš.

Ma ovo ti je stvarno rano, cudo da te i htjela pregledati! Moja prije 7 tjedana ne narucuje. Ovu trudnocu sam isla sa ravno 5 tjedana jer sam morala  i doslovno je bila samo crna tockica. I jos sam ovulirala par dana ranije.

💙5/24💙

• Hulala18
    18. Prosinac 2023. 14:12

Mommyof3

Hej, evo da te utješim. Ja sam bila 4+5 i ništa se nije vidjelo, naziralo se gdje bi mogla biti gestacijska vrećica, baš trunka, ali znači bez potvrde trudnoće u maternici. Beta je bila 950+ tad. I rekao je da dođem za 3 dana opet, samo da potvrdimo da je u maternici i znači sa 5+1 mi je potvrdio da je u maternici, razvila se gestacijska vrećica. 
    Dok sam čekala taj drugi uzv, rekao je da više ne radim betu, da bi tad, ako bi izostala i sa 5+1 poslao da uradim. Ali eto sve bi u redu. 
    A sa L u prošloj trudnoći sam otišla 5+1 prvi put i ništa se nije vidjelo, isto došla za 3 dana i vidjelo se. Tad je bila kasnija ovulacija.
    Mislim da je još rano za bilo kakve pretpostavke vanmatericne, nemoj se stresirati, prošla sam i to čak. 4+6 je stvarno, za većinu trudnoća, previše rano da se bilo šta vidi. 
    Eto, nadam se da će te moje roman iskustvo malo umiriti :))

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična
    3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)

Lela91
    18. Prosinac 2023. 14:13

Mommyof3

Ma rano ti je jos da bi se vidjelo ista. Pogotovo ako ti je beta ispod 1000. Lijepo dve bete napraviti pa ces bit mirnija do iduceg pregleda. 🤞🏻🥰🥰

👱🏻‍♀️- 31 - endometrioza
    👨🏻‍🦲- 42

Missed ab. - 12.2012.
    E 🎀 - 21.12.2020.
    Spontani - 02.2023.

ITM
    18. Prosinac 2023. 14:14

Mommyof3

Po onome što su meni rekli, na uzv je moguće nešto vidjeti tek ako je beta 1500...
    Nadam se da će nalaz bete biti dobar kroz iduća dva dana 🤞
    Nemoj odmah u crnjake i misliti najgore.

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17.2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.