Pozdrav svima,
Nadam se da se vi bolje osjećate od mene. Znate kako kažu kod nas, kao da me je poplava izbacila. E to sam ja. Mislim da mi pritisak pada, sva neka malaksala, bez snage i volje. Pa opet ono, šta mi je, jesam bolesna 🤣 ne prihvatam da mi trudnoća ovo radi.
Sva sreća mučnine su stvarno svaki dan blaže, jedino mirisi i dalje maltretiraju.
Da bar mogu zaspati, samo ležim i blejim u telefon. Tj radila sam do pola 12. A dijete ću zaspostaviti skroz, trudim se da ima limitiran ekran na sat vremena, mislim pjesmice i to, eno već sat prošlo, ja skupljam snagu da je skinem jer će biti , mama, ajmo se igrati. Dođe ona u krevet, pa me tjera tu da se igram 🤣🤣🤣
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Mommyof3 mislim da je rano još za uzv. ja sam bila na 5+0 na uzv, i tada mi je beta bila preko 2.000, pa su se vidjele gestacijska i žumanjačana, za plod je bilo rano. jesi vadila koju betu do sad ili je ova prva? nadam se da će se beta lijepo duplati i da ćeš uskoro na uzv sve vidjeti :)
Ovo je prva beta, u srijedu bi trebala da ponovim, pa 28 i 29 doci još jednom. 🤦♀️ Hvala cure umirile ste me, već sam pala u očaj da očekujem krvarenje ili bol u jajniku. Užas.
Trenutno se baš ništa nije vidjelo ni zumanjcana. Ja sam zvala za termin cim je test bio pozitivan, i nekako je odmah radila U.Z, a bolje da nije zbog mene nego da je malo sacekala ovako sam u totalnom haosu i iščekivanju. Nadam se da će biti sve ok, vjerujem! 🙏🙏
Hvala svima još jednom cure, divne ste ❤️
Pozdrav cure. Evo ja idem sa pregleda ne tako sretna.
Znala sam da je prerano, ali sam se nadala da će se bar nešto nazirati na U.Z iako dr. kaže da je moguće realno očekivati tek u 6 sedmici, 5 plus nesto pa dalje.
S obzirom da ne vidi još ništa, uzela je krv za betu, i moram da ponovim u srijedu još jednom, pa 28. I 29. betu.
Ili je ne daj Bože vanmaterična.
Naravno da sam već guglala sve simptome vanmaterične i počela da i umišljam i ono što imam i nemam.
Trenutno blaga bol u lumbalnom dijelu kicme povremeno, (ali operisqlq sam i kuk nedavno pa moze i zbog toga) plus lijevi ili desni jajnik ponekad probode, ali nemam bol kao bol i krvarenje. Jwdino na dan kada je trebala stici očekivana mjesecnica sam imala probadanja kao za ovulaciju. Nadam se da neće ni biti ni krvarenja ni vanmatericna. Uplasila sam se baš.
Da li je neka od vas imala vanmateričnu i koje ste simptome imale? 🙈Kako sada prezivjeti do sledecih pretraga krvi i sve ovo. Samo da ne bude vanmatericna.🥲🥲🥲
Hej znam da nije lako ali beta ce ti super pokazati. Osim toga 4 tj je zaista jako jako mala trudnoca i tesko da ce ista vidjeti. Znam da su cure isle samo da bi se potvrdilo dal je na dobrom mjestu. Ali srce i to se cuje tako u 6. Tj. Bilo je i slucajeva da u 7. Tj cuju srce. Tj ne cuje nego vidi na ekranu da treperi taj dio di je srce. Moju frendicu nije htjela naruciti prije 8. Tjedna. Tako da mislim da je tu u pitanju stvarno rana trudnoca
Drzi se, znam da nije lako ali vjerujem da ce biti beta super ❤️
❤️❤️🫂
Mommyof3 mislim da je rano još za uzv. ja sam bila na 5+0 na uzv, i tada mi je beta bila preko 2.000, pa su se vidjele gestacijska i žumanjačana, za plod je bilo rano. jesi vadila koju betu do sad ili je ova prva? nadam se da će se beta lijepo duplati i da ćeš uskoro na uzv sve vidjeti :)
Ovo je prva beta, u srijedu bi trebala da ponovim, pa 28 i 29 doci još jednom. 🤦♀️ Hvala cure umirile ste me, već sam pala u očaj da očekujem krvarenje ili bol u jajniku. Užas.
Trenutno se baš ništa nije vidjelo ni zumanjcana. Ja sam zvala za termin cim je test bio pozitivan, i nekako je odmah radila U.Z, a bolje da nije zbog mene nego da je malo sacekala ovako sam u totalnom haosu i iščekivanju. Nadam se da će biti sve ok, vjerujem! 🙏🙏
Ne brini, ja sam isto bila na 4+6 i doktorica mi je prvo rekla da ce biti cudo ako ista vidi. Medutim, nekom srecom vidjela se samo mala gestacijska pa je potvrdila trudnocu, ali i sama je rekla da je bila skepticna da li da uopce radi uzv jer se mnoge razocaraju. Tako da mislim da je samo u pitanju jako rana trudnoca i nikakvi crniji scenariji.
Sto se bolova tice- nemoj brinut i ako krenu. Mislim da jako puno cura ovdje ima neku vrstu bolova bez obzira na urednu trudnocu. Ja od samog pocetka imam bolove, ziganja, zatezanja, probadanja..svasta. Nekad kazu da su bolovi pozitivna stvar jer se sve rasteze i znak su trudnoce. Pa i ako te pocne ista boliti nemoj brinuti nego se smiri do iduceg pregleda kad ce sigurno sve biti super🥰
Vjerujem da će biti sve okej. Ipak je prerano da se vidi nešto na uzvu.Jako je mala trudnoća.
Ništa se ne brini sve će biti uredu 🥰❤❤❤
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Mommy…..strasno je koji su ovo stresovi, tako mi je žao što si se uplašila i nasekirala. Sve su ti cure lepo rekle, rana je trudnoca stvarno i mozda bolje da si malo sacekala. Ja verujem da ce sve biti dobro zaista. Ali to sto prezivljavas je strasno.
Ja ne znam kako smo mi normalne majke mi....idi prerano ne valja idi prekasno poludeces od cekanja.
Sve ce biti dobro zaista su velike sanse za to❤️
Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica
Mommy, sto se bolova tiče evo ja sam 6+4 ( jos nisam bila na UZV) ali menstrualni bolovi su tu od 8 dana transfera , u valovima sad kicma u zadnja dva dana i onaj osecaj kao posle voznje biciklom-neko je to super objasnio , sve je normalno samo ako nisu jaki bolovi i krvarenje.
Ne boj se bice sve okej🌹
09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica
Sreca3 ako smijem pitati odakle si ? 😊
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Zagreb, ali rodom Beograd🥰
Zagreb, ali rodom Beograd🥰
Ti iz jednog velegrada u drugi ☺️
Ja sam skoro bila prvi put u Zagrebu, ali u prolazu za Njemačku, pa smo samo malo uspjeli prošetati u povratku i nazad i baš mi se svidjelo. Imam tamo nerođenog brata, kupio kuću skoro, mjesta za spavati imam i taman sam planirala na par dana, ali desi se trudnoća. Vidjećemo na proljeće.
A tetka mi je u Rovinju čitav život i prvi put sam i tu bila ove godine ☺️🤭 Baš su se trudili da osjetim Istru i jeste lijepo jako, kao da si u Italiji, ali što se tiče ljetovanja sa malim djetetom, Tučepi, Krvavice zakon ❤️ Plus, duplo nam bliže.
A mimo teme, nakon ne pamtim koliko dana pojela sam nešto više od suvog peciva ili krompira i to skušu filete iz konzerve sa kiselim krastavcima. Ne da mi je sjelo 🤭🤣
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Sortiraj odgovore
Najstariji