Tejkili žao mi je zbog bolova, ali mislim da je to sve normalno. Kad je ono pregled?
Pregled je u utorak i jedva ga cekam! Mislim da je kod mene problem i na bazi psihe, jer previse osluskujem i brinem unaprijed hoce li zabolit pa kad zaboli se odmah isprepadam. Ali vidim da je puno cura pisalo o bolovima u tim ranim danima pa se nadam da cu biti mirnija nakon pregleda.☺️
Jutro cure, meni dosli nalazi.
Glukoza nataste 5,4😬 uzas
Jel obavezno na tu vrijednost odmah salju na ogtt ili ovisi od gin?
Tako sam se radovala Bozicu i francuskoj salati i janjetini 😭
Znam da tjestenina i kruh utjecu na secer, al mi je smijesna cinjenica da slatka nisam pojela 2mjeseca jer mi ne pase 🤦♀️
Jesi jela kasno dan prije vađenja? Nekad to zna utjecati na rezultate. Meni je bio 5.2, isto čekam što će mi dr reći sad na pregledu.
Pa jela sam mozda oko 19h , popila cjedjeni sok od jabuke i ananasa i tost sir sunka. Nisam uopce razmisljala o soku jer logicno mi je da sadrzi fruktozu😅
A jesi luda 🤣🤣🤣🤣voce nikako ne navecer prije vadenja a jesam se nasmijala sad😂
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Martina,
Ja sam tako išla istraživati glukozu sa prošlom trudnoćom i vidim da se vrtila do 5,8.
A kad sam završila u bolnici sa suspektnim manjkom plodove vode u 32 nedelji (zbog čega su me na kraju ranije i porodili - to nema veze sa šećerom), vadili su mi šećer svako jutro zbog tih povišenih vrijednosti ponekad i sve je manji i manji bio - zato što nisam jela ništa jako niti slatkiše u bolnici. I rekli redukuj ishranu tako do kraja trudnoće.
Sigurna sam da je cocta, a i to voće navečer uticalo.
Ja sam isto imala ogromnu kalorijsku bombu dan prije , da mi do noći nije bilo dobro 🤣 i moguće da je malo uticalo.
I ja vjerujem da će mi reći da ponovim, iako sam ispod granice malo, ali imam dosta kilograma i istoriju svega.
A za to da se pojede francuska i jagnjetina, mislim da se slobodno nastaviti radovati, to je par obroka ipak, a ne konstantno nešto.
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Sad mi mama javlja, da mi šalje ručak danas: bijelu čorbu sa salatom, što je ok, ali sa uštipcima i fetom i sad ja trebam biti karakter i odbiti uštipke i fetu, a duša mi ne da 🤣🤣🤣🤣
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Jutro cure, meni dosli nalazi.
Glukoza nataste 5,4😬 uzas
Jel obavezno na tu vrijednost odmah salju na ogtt ili ovisi od gin?
Tako sam se radovala Bozicu i francuskoj salati i janjetini 😭
Znam da tjestenina i kruh utjecu na secer, al mi je smijesna cinjenica da slatka nisam pojela 2mjeseca jer mi ne pase 🤦♀️
Jesi jela kasno dan prije vađenja? Nekad to zna utjecati na rezultate. Meni je bio 5.2, isto čekam što će mi dr reći sad na pregledu.
Meni je 5.2 i isto iskreno nisam bas pazila dane prije sta cu jesti niti piti. Kad sam imala mucnine jela sam sta sam mogla. Druga opcija je bila nista.
Ovak je meni rekla. Da je normalno 5.1 ali da je tu sada moglo utjecat svasta, i ako nisam bila 12 h nataste i dosta
Toga. Tako da se s 20. Tj radi bas ona pretraga i tad je bitnije kakva je ta vrijednost. Inace ja nemam problema sa secerom koliko znam ali nemogu rec da nisam jela slatko i svast nest jer me bas trazilo. Ukratko prehrana uzas. Tako da vjerujem da malo trebam paziti i na to. Sad kak nemam mucnine mi je puno bolje sto se
Hrane tice. Jednostavno mi je bilo mucno od svega osim od sranja ( sori na rjecniku ). Npr ja pekaru nikad nisam jela.. sad ujutro prvo tamo stanem jer me slanci spase od mucnina. Sav taj bijeli vrag ne valja. Sad sam si kupila integralno sve, kruh imate u kauflandu razeni bas.. onako je taman i narezan vec. Meni je iskreno okej iako ne jedem puno kruha al za dorucak mi dobro dode. Tostiram ga i uz jogurt i malo abc sira pojedem .. eto nadam se da ce i vasa imat obzira za to sve..
-
mene danas tako nesto presjeklo s lijeve strane. Morala sam piskit a kak sam spavala sam trpila.. uff .. kad sam se ustala jer je vec bilo na knap tak me bol uhvatila da nikad vise necu trpit 😂😂
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
E i Martina nemoj to citati na netu. Znaci sve te statisticke gluposti koje nisu tu za tebe individualno su tu da te plase.
Znam da nije lako ali sigurno nemas sada gestacijski dijabetes .. koliko znam kad nisi trudna je vrijednost gornje granice 6. Znaci ako je nesto poviseno rijesit ce se, zato i radimo te pretrage. U trudnoci toleriraju 5.1 ali iznad toga znaci da se treba pratit i ja sam uvjerena da ce ti ona reci za tebe osobno sto treba .. svi nesto citamo i sam se uplasimo. Tak sam ja za tlak. I otad sam rekla nema sanse vise .. pogotovo jer mi je osoba koja je imala uzasan tlak u trudnoci rekla da se maknem od tih tekstova jer da za to postoje terapije s kojima je ona to odlicno drzala pod kontrolom sve do kraja. A dosla je s tlakom visokim da nije vidjela vise ispred sebe. Sve se moze rijesiti ♥️
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
Ma joj pa ja doslovno zivim na slancima, kruhu, tjestenini i cockti ima par tjedana🤦♀️ jer je to ono sto ja mogu jedino i jesti.
Sad su mi se smanjila povracanja, evo u 3dana sam samo jednom povratila pa cu se sada potruditi malo vise oko hrane.
Sad vidim da ima i vas kojima su nalazi tako granicni, ocito je to posljedica stvarno jadne prehrane pa sam se smirila malo. A i cinjenice da sam navecer pila cijedjeni sok priie vadjenja😅
Al bar su mi ostali nalazi uredni, tsh nikad nizi cak 1,01.
Urin uredan kss zeljezo sve ok👌
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Ista stvar i kod mene, pekaru inače ne jedem, a sada mi samo slanci i lisnato sa sirom pašu... Jer mi je od svega muka, pogotovo mi je bila taj tjedan prije vađenja krvi. Sad sam se prebacila na integralni kruh i peciva pa ćemo viditi... Već 3 dana tamanim integralne krekere i dukatelu, dragi me sprda da ću se pretvoriti u sirni namaz 😂😂😂
28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸
Jutro cure 🙂
Martadivan ti je trbuščić 🥰
Lauraunasuper, uskoro će se sve vidjeti 🥰
I ja sam jučer bila cijeli dan u mislilma oko baby watchera, gledala po aliju, ljekarnama, čak i pitala na jednoj temi ako neka od cura prodaje 🙈 i na kraju nisam došla do kupnje ili makar nekog konkretnijeg zaključka 😅
Mala6beta se na početku (pravilno) dupla, a onda se to duplanje smanjuje, odnosno ne dupla se 100%, pa čisto da znas ako u pon budes vadila. Mislim da sam jednom naletila na neku tablicu koja pokazuje raspon bete unutat odredjenog tjedna, pa probaj potraziti.
Ajme fala ti,ja san mislila da tek posli se smanjuje to duplanje
A citala san pa kad san vidila nesto tipa donja granica 2 ili 3 tisuce a gornja 60/70000 doslo mi je slabo 😂
Jutro cure 🙂
Martadivan ti je trbuščić 🥰
Lauraunasuper, uskoro će se sve vidjeti 🥰
I ja sam jučer bila cijeli dan u mislilma oko baby watchera, gledala po aliju, ljekarnama, čak i pitala na jednoj temi ako neka od cura prodaje 🙈 i na kraju nisam došla do kupnje ili makar nekog konkretnijeg zaključka 😅
Mala6beta se na početku (pravilno) dupla, a onda se to duplanje smanjuje, odnosno ne dupla se 100%, pa čisto da znas ako u pon budes vadila. Mislim da sam jednom naletila na neku tablicu koja pokazuje raspon bete unutat odredjenog tjedna, pa probaj potraziti.
Ajme fala ti,ja san mislila da tek posli se smanjuje to duplanje
A citala san pa kad san vidila nesto tipa donja granica 2 ili 3 tisuce a gornja 60/70000 doslo mi je slabo 😂
Duplanje ti se vec usporava iznad 1000,1500. Tako da ne brini :)
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji