Jutro cure, meni dosli nalazi.
Glukoza nataste 5,4😬 uzas
Jel obavezno na tu vrijednost odmah salju na ogtt ili ovisi od gin?
Tako sam se radovala Bozicu i francuskoj salati i janjetini 😭
Znam da tjestenina i kruh utjecu na secer, al mi je smijesna cinjenica da slatka nisam pojela 2mjeseca jer mi ne pase 🤦♀️
Ja mislim da to ovisi o dr, meni je prvi put bio 5.3 i nisam morala nista posebno (inače dok nisam trudna mi je 5.5) sad sam dan prije jela manje navečer popila samo jogurt i ujutro sam doma mjerila na trakicu bio je 5.2, a iz krvi 4.8. Vidjet ćeš kako će ti dr reći, ali ja se nisam ništa držala posebno u prvoj trudnoći i sve normalno jela i ogtt je bio uredan sa 24tt nikakve probleme 🤞🙏🙏
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Jutro cure, meni dosli nalazi.
Glukoza nataste 5,4😬 uzas
Jel obavezno na tu vrijednost odmah salju na ogtt ili ovisi od gin?
Tako sam se radovala Bozicu i francuskoj salati i janjetini 😭
Znam da tjestenina i kruh utjecu na secer, al mi je smijesna cinjenica da slatka nisam pojela 2mjeseca jer mi ne pase 🤦♀️
Ja mislim da to ovisi o dr, meni je prvi put bio 5.3 i nisam morala nista posebno (inače dok nisam trudna mi je 5.5) sad sam dan prije jela manje navečer popila samo jogurt i ujutro sam doma mjerila na trakicu bio je 5.2, a iz krvi 4.8. Vidjet ćeš kako će ti dr reći, ali ja se nisam ništa držala posebno u prvoj trudnoći i sve normalno jela i ogtt je bio uredan sa 24tt nikakve probleme 🤞🙏🙏
Meni je inace van trudnoce 5,5. Bolje da ne citam o gestacijskom dijabetesu i sta se sve moze dogodit sa bebom🤦♀️
A budem joj mail poslala u pon, da vidim sto ce reci
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Pa jela sam mozda oko 19h , popila cjedjeni sok od jabuke i ananasa i tost sir sunka. Nisam uopce razmisljala o soku jer logicno mi je da sadrzi fruktozu😅
Ja sam pojela tri komada pizze oko 21h 😂😂
Preporučam ti da sad smanjiš skroz za kruhom i slatkim, pa ako te ponovo pošalje na vađenje da bude bolji rezultat. Tako ću i ja. A možda su nam se jednostavno poremetili parametri radi trudnoće, meni je inače šećer uvijek bio nizak 😏
28.12. ❤️ It's a girl 💞🌸
LauraUna čestitam na dobrom pregledu, vidjeti će se sve lijepi sljedeći put, bitno da se mrvica smjestila 🥰❤️
Korni mene već neko vrijeme drži to oko baby watchera, pa kad sam jučer pročitala da je netko čuo otkucaje već s 11 tjedana, bacila sam se u potragu 😅 Ali još nisam ništa naručila...
Hellobaby i ja sam imala neke lude snove noćas, sve moje prijateljice trudne oko mene s ogromnim trbusima, a ja govorim a to je samo jedna beba, kakav će onda biti moj 🤣🤣🙈 Rekla bih po snovimada sam malo opterećena rastom trbuha i debljanjem u trudnoći 😅🤦♀️
Ja ne kuham, i dalje smo svaki dan na ručku kod moje mame 🤣🙈
Za vikend idemo u kino, jedva sam dočekala ovaj novi Disney crtić Želja, i malo mi je u planu srediti ormare..
Mare znam to uzbuđenje oko rođendana, mojoj curki se bliži 12. i ja sam već sva u planovima 🥰 Uživajte u rođendanu i pokušaj se što manje umoriti ❤️ I super da su te mučnine pustile, neka te i sutra zaobiđu da u miru proslavite rođendan 🎉
Hulala najslađa su ta maženja ujutro 🥰🥰 Kad stigne druga beba, samo će se pridružiti ❤️
Ajme snijeg, blago vam se 🥰 Kod nas nikad ne pada. Zadnji put da je baš napadalo je kada sam rodila kćer prije skoro 12 godina znači 🤣
Tejkili žao mi je zbog bolova, ali mislim da je to sve normalno. Kad je ono pregled?
ElisaDay mislim da se ništa neće dogoditi ako s vremena na vrijeme pojedemo nešto slatko ili nezdravo, ako većinu vremena pazimo i hranimo se kako treba.
M-P mi se pratimo točno u dan, i ja isto ne mogu dočekati da prođemo 12 tjedana 😅 Hvala za dojavu o Novalacu, taman mi ponestaje..
Dalamtinka i mene zadnjih par dana zna nekako kao "probosti" u donjem djelu trbuha. To me malo brine, i jedva čekam pregled. O jastuku sam i ja razmišljala, i mislim da ću si ga naručiti..
Freya ja se planiram već sad početi mazati. U prošloj trudnoći sam baš pazila na to, ali lagane strije su krenule već oko 25 tt, i do kraja ih je bilo dosta, ali ne previše. Iako ima dosta do toga kakva je koža, ja mislim da bi bilo još gore bez mazanja. Sad mi se te strije skoro i ne vide, jako su tanke i skroz u boji kože..
Marta brzo ce ponedjeljak 🥰 Ja isto želim da mi što prije prođe vikend jer je meni u utorak i pregled i Veritas test..
👱🏻♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
Veritas ✅️
17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵
Martina vjerojatno ti je malo secer iz voća utjecao na rezultat. Probaj to naglasiti ginekologu pa te možda opet pošalje na obično vađenje krvi. Znam da su mene s 5.5 poslali ravno na OGTT.. A tada mi je naraste bio 5.2 🤷♀️
Meni je ginekolog stavio da napravim i HbA1c pretragu iz krvi koja je pokazatelj šećera unazad nekoliko mjeseci, točnije daje im sliku o tome da li je poviseni šećer od ranije ili je izazvan trudnoćom. Kod mene se pokazalo izazvano trudnoćom..
Veritas ✅️
Baš ste natipkale dosta od jutros, a ja spavala do 9 🙈 Zapravo probudila sam se u 5, a kad se to dogodi obično krenu mučnine. Ali onda sam pojela neki suhi keks bez šećera 😅, malo popila vode i uspjela ponovno zaspati 🎉 I sad sve super, nema mučnina 😊
Pokušala sam svima odgovoriti pa mi nije htjelo poslati, da je predugačak komentar 🙈🤣 Na kraju sam malo razdvojila odgovore i evo sve je stalo 😅
Veritas ✅️
Vidim da se piše za glukozu pa da podijelim svoje iskustvo.
Meni je u prošloj trudnoći na prvom vađenju krvi glukoza natašte bila 5.9 pa me doktorica prebacila na nekakvo istraživanje o dijabetesu za nečiji doktorski rad pa su mi još jednom vadili krv i bilo je 4.9 pa sam se izvukla od nekakve dijagnoze. A na ogtt oko 20 tt mi je natašte bila 4.6.
Ja sam zaključila da mi je za prvi nalaz od 5.9 krivo to što sam 2 dana prije vađenja krvi jela tjesteninu bar 2 obroka, znači hrpa ugljikohidrata i onda sam pripazila da se tako ne hranim bar do idućeg vađenja. S time da sam kasnije i jela slatko i nisam nešto posebno pazila, ali posljedica je bila da sam se udebljala 20 kg, a beba mi je rođena sa 3200g tako da je ostalo dosta kg za skinuti poslje. A kad sam pred kraj trudnoće povukla kočnicu jer me bilo strah koliko ću se udebljati glukoza natašte je bila 4.4 ( to sam dodatno vadila radi istraživanja o dijabetesu).
Moj zaključak je da puno ovisi o doktoru hoće li odmah dati dijagnozu a i da prehrana može dosta utjecati, u mom slučaju tjestenina
34👩❤️👨35 👨👩👧👧
💝 7/2020
💝 11/2022
🤍 7/2024
Slatko ne jedem uopce, osim voca jer od mandarine mi nije jedino muka😅
Kruh mi godi za zgaravicu, doslovno mi je prehrana sad uzas jer prezivljavam mucnine u principu
A vidjet cu, msm ne zelim riskirati nista. Kako mi ona kaze tako cu
Doduse dosta sam pila cockte ovaj tjedan jer mi godi, svako drugi dan barem. I to cu izbaciti jbg
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Mushi, ovo ima smisla sve sto si napisala jer je moja prehrana katastrofa. Doslovno sam na kruhu i tjestenini, i cockti zbog mucnina. Pazit cu sada jos vise na to, nadam se da ce prvo traziti ponavljate guk nataste pa da vidimo dalje
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Jutro cure! 🤗
Ja sam nekidan uzela ovaj jastuk za trudnice
https://www.konzum.hr/web/products/bamibi-jastuk-za-trudnice-sort
Još ga ne koristim, ali s obzirom na cijene koje sam gledala ovaj je super povoljan 😂
Što se tiče trudničke odjeće, pratim na Sheinu kretanje cijena jer ono što sam gledala po webshopovima je preeeskupo... Srećom za početak će biti dovoljne trudničke tajice jer smo pogodile vrijeme kad se mogu nositi široke zimske haljine😂
38 👩🏼❤️👨🏻 44
8./2023. biokemijska
17. 2. 2024. M 🩷🪽
10./2024. Missed ab
Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
UZ Brussel⌛
1712itm@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji